Jump to content

HQ-Sound

Branschmedlem
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

HQ-Sound last won the day on September 2 2016

HQ-Sound had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 047 profile views
 1. Hur ett säkerhetsperspektiv kan man generellt säga att man inte ska bunta ihop strömkablar då de ev. kan bli överhettade om man kör mycket ström i dem, så som till stora slutsteg och "powergenerators". Om det ger en ljudmässig förändring är en annan fråga. Det känns som det mest kan påverka ljudet så varför inte hur man förlägger kablarna? Buntar man många kablar tillsammans kan man komma att påverka signaler i viss mån eftersom kabeln får en ny kapacitiv miljö. Varför kan det göra ljudmässig skillnad om man sätter kabellyftare under kabeln? En aspekt kan vara att vibrationer i gol
 2. Det ska gärna vara "ordning och reda" på kablarna, men det innebär inte alltid att det ser snyggt ut. Att tex. bunta ihop nätkablar med signalkablar är inte så lyckat. Håll dem separerade så mycket som möjligt. De ska inte ligga parallellt. Om nätkablar och signalkablar behöver korsa varandra är det bra om det sker i 90 graders vinkel. "Ordning och reda" ur ett elektriskt perspektiv är inte detsamma som behagar ögonen.
 3. Tänk så kul katten ska ha när den kommer på att man kan slå till pickupen med tassen .... Det kan bli en katt som är väldigt dyr i drift.
 4. Visst kan man bygga snabbt i Kina, men det blir därefter. En 5 år gammal industribyggnad ser ut att vara minst 30 år gammal när man tittar lite närmare. Det beror också på att underhåll är ett okänt begrepp för dem. Jag var med vid ett nytt fabriksbygge i Kina 2010, var senast där 2018 och såg hur det såg ut.
 5. Ja du norpade väl ett par TAD CR1 som var till salu på hifitorget...
 6. Självklart kommer jag att lyssna och jämföra själv så småningom. När det gäller dyrare HiFi anser jag det vara absolut nödvändigt att lyssna hemma i sin egen ljudmiljö. Jag har haft flera fina dyra produkter hemma som inte passar in hos mig i mina öron. Det är inte frågan om att hitta vad som är "bra" utan vad som är bra för mig och mina ljudvisioner. En del tycker om Pass Labs medan andra tycker om Moon, det är väl inte så troligt att samma person tycker om båda lika mycket i så fall är den personen nöjd med i stort sett vad som helst. Det finns mängder av DAC-alternativ och det finns ingen m
 7. Du skulle inte kunna tänka dig att skriva lite kort hur olika du upplevde denna skara på tre DAC:ar?
 8. Nu när det plötsligt blivit aktuellt med en ny DAC skulle det vara intressant att få höra lite om dina intryck ifrån lite olika DACar som du kommit i kontakt med. Vad jag förstår var du rätt nyligen ute med en kompis som medlyssnare. Det skulle vara värdefullt att får höra lite om dina intryck även om de är ifrån andra miljöer än hemmet och under kortare tid. Har du någonsin lyssnat till Denafrips DAC? Jag har för mig att en recensent skrev att Denafrips påminde honom mycket om LampizatOr men med lägre brus. Ska bli intressant att få höra om din resa mot en ny DAC.
 9. För er med ett öppet sinne kan finna spännande teorier här om effekter som påstås påverka variation i ljudkvalitet dag från dag och en produkt som motverkar. https://www.lessloss.com/page.html?id=90&s=1 https://www.lessloss.com/blackbody-p-200.html https://6moons.com/audioreview_articles/lessloss14/ Något för en pensionär som redan har allt?
 10. Ppan visar bilder på de nya förstärkarna från Krell och nu pratas det om DAgostino. Då blir jag nyfiken och undrar om det finns några likheter ljudmässigt idag på nya Krell och DAgostino, någon som har en uppfattning?
 11. Återkomsten av en "legend", åtminstone till namnet. Var den inkopplad eller torrdemo? Skulle vara intressant att läsa om någon fick lyssningsintryck.
 12. Gärna! Uppskattar att få en liten glimt av eventet.
 13. DCS komponenternas pris i MOONRIVER uppkoppling är väl lite oproportionerliga höga för ett realistiskt sammansatt system.
 14. Tack för bilder och svaren. Det låter som jag bör boka en demo hos Gurkan, för att stilla min nyfikenhet.
 15. "Gurkan"? Är det Gunnar på Audioconcept?
×
×
 • Create New...