HQ-Sound

Branschmedlem
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

HQ-Sound last won the day on September 2 2016

HQ-Sound had the most liked content!

Recent Profile Visitors

619 profile views
 1. HQ-Sound

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Hur många hundra vinylspelare fanns egentligen på plats? Hittade den här 70 min långa videon som vandrar igenom stora delar av mässan. Ni som har anlag för åksjuka får ta det försiktigt. Blir förvånad av att se hur mycket produkter som endast är på torrdisplay. Antalet lyssningsrum ser ut att vara mindre och färre än vad jag förställt mig. Videon ger ju en liten annorlunda inblick men Apexorca rapportering ger mig mer. Tack än en gång!
 2. HQ-Sound

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Hej, Från bilderna i detta reportaget och andra från München-mässan ser det ut som om CH Precision verkligen hårdsatsat i år. Deras elektronik syns i många av rummen.
 3. HQ-Sound

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Hej Leif, Det hade varit intressant att få höra lite om dina tankar kring Oscar-serien. Prismässigt ligger ju Oscar Trio när Django. Heritage Miles 5 ligger ju även den i närheten. Hur skiljer sig ljudkaraktärerna sig åt? Vad har dina främsta designmål varit med Oscar? Mvh Instämmer med övriga och tackar Apexorca för ett utmärkt reportage.
 4. HQ-Sound

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag var där också. Rummet var verkligen litet, mindre än man kan tro av bilderna. Jörgen satt inklämd på vänstersidan. Håller med om att det var bra ljud efter de akustiska förhållandena. En av pusselbitarna till att det till slut blev CE-1 för min del.
 5. HQ-Sound

  byZan - Nytt i stugan #7

  Intressant, jag ser att på de två översta hyllplanen till höger står en komplett rig med AudioAlchemy. Det var ju ett sammarbete med AJ efter han lämnat TAD. AudioAlchemy blev ju sedan uppköpta av ELAC och AJ. Den enda högtalaren i TADs sortiment som man kan ha kört med AA på mässan är ju rimligtvis CE-1. Den kombon skulle varit intressant att höra. Prisnivån är ju dramatiskt lägre.
 6. HQ-Sound

  byZan - Nytt i stugan #7

  Om inte jag kommer ihåg fel så är effektspecen den samma för båda, 500 W i 4 ohm. Har man sparat in på mindre nätdel och enklare chassikonstruktion?
 7. HQ-Sound

  byZan - Nytt i stugan #7

  Eftersom jag själv har TAD CE-1 hemma sedan ett par år känner jag dem rätt väl, jag har även hört dem på lite olika mässor och i olika butiker. TAD R1 har jag hört på lite olika mässor och i butik. TAD ME-1 har jag hört i butik parallellt med CE-1. Däremot har jag aldrig hört TAD CR1. Min uppfattning är att CE-1 är de som skiljer sig lite från de övriga. Lite mera musikalitet. Inte lika monitorlika som tex. ME-1. Lite mera avslappnade, inte så precisa och utskurna i stereobilden som ME-1. Lite mindre HiFi och mera realistisk musik, inte fullt så analytiska. Smått fantastiska basresurser för en stativare, men det har kommit till priset av bl.a. 85 dB känslighet. Den stora gemensamma nämnaren för TAD är att de är ”rumsvänliga”. Är det någon som hört TAD låta dåligt på någon mässa eller i något rum? Många andra högtalarfabrikat tycker jag kan låta förträffliga om de får precis rätt förutsättningar men om något är lite ”off” med matchning av elektronik, uppställning eller rum så kan det låta förfärligt. Testade rätt mycket olika högtalare hemma innan det till slut blev TAD. Nu är jag på jakt efter nytt förstärkeri som ni kunnat läsa om i en annan tråd. Det har kommit och gått en del utrustning men tyvärr inget som passat ihop riktigt bra. Nu har jag stora förhoppningar till en Grandinote Shinai. På papperet så är Shinai kanske för klen med sina knappt 30 W (23 W i 4 ohm enl. mätning av tyska AUDIO) i klass A. Men jag har hört fantastiska resultat med andra högtalare så jag måste prova. Polska High Fidelity lät den driva Harbeth M40.1 (85 dB) utan problem. Den ser inte så tjusig ut men låter desto bättre. Tyska AUDIO håller den för en av de bästa förstärkare de testat. Väldigt snabb och klar utan hårdhet. Är det någon som hört nya TAD M1000? Hur skiljer den sig från M2500 MkII?
 8. HQ-Sound

  byZan - Nytt i stugan #7

  Visst är det så men Andrew har ju liknande filosofi på de olika modellerna Hittar inga kurvor för just R1 och CE-1, men tror inte de avviker alltför mycket från ovanstående modeller.
 9. HQ-Sound

  byZan - Nytt i stugan #7

  "kanske gör att Absolaren vill ha ett par mer lättdrivna högtalare som säkert de mindre TAD.arna utgör." På papperet är det ju tvärt om. TAD CE-1 är på 85 dB känslighet medan R1 är på 90 dB. R1 borde vara avsevärt lättare att driva.
 10. Om byZan vill räkna sig till kategorierna "begränsad budget" hur många miljoner ska man lagt på sin hifi för att räknas till "hög budget"? Några numeriska riktlinjer bör hjälpa för att svaren ska bli mera tolkningsbara. -"One man's floor is another man's ceiling"
 11. Har du möjligtvis hört Gryphon Diablo 300 och kan kommentera på upplevd skillnad mot RI-101?
 12. Kan det ha varit Vitus Audio nya integrerade RI-101? Nyfiken på hur den låter, ska enligt uppgift vara mera dynamisk och pigg än gamla RI-100.
 13. Tack för ytterligare ett mycket läsvärt och informativt inlägg som ökar kunskapen.

   

 14. HQ-Sound

  byZan - Nytt i stugan #7

  Hade varit intressant om du har möjlighet att bekräfta måtten som är lite oklara. Stämmer min skiss?
 15. HQ-Sound

  byZan - Nytt i stugan #7

  Från vad? Fronten på högtalaren? Det diagonala måttet eller ett vinkelrätt? Eftersom byZan själv har använt både 1880 och 2225 så är det väl säkrast att han själv får tala om hur det ser ut, gärna med referenser till skissen jag skickade med så det inte råder några tveksamheter.