Jump to content

JWE

Medlem+
  • Posts

    915
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    19

Everything posted by JWE

  1. Ni pratar norrut.. Då borde ju jag befinna mig på nordpolen. Orkar ni släpa er till den här sidan landsändan är ni självklart välkomna!
  2. Det är på eget bevåg jag har blurrat medlemmar då jag utgår från att de fortsatt vill vara anonyma, bortsett från branschmedlemmar som går att likställa med "offentliga" personer. (Nu finns dock säkert deras ansikten här på forumet någonstans om du är nyfiken )
  3. Stylus Audio Spelade på två system i år, det mindre systemet av dessa med Peaks-serien från YG och elektronik från Soulnote var nog i mitt tycke det bästa på hela mässan. Alltid bra och varierande musikval när man besöker er! Glöm inte det viktigaste av allt, skivborsten från Ramar! Min Decca-borste från ~70 vill pensionera sig, kan man få ett "Euphonia-pris" på denna @Josaa?
  4. Transient Design Också detta system i lägre prisklass sett till mycket annat. Lite hjälp i botten hade nog inte skadat de mindre ES-7N högtalarna från Epos men vet inte riktigt vad man kan förvänta sig att ett 5"-element kan göra i ett så pass stort rum. Lät helt ok ändå!
  5. Hifiagenten Det här spelade fint för, relativt till övriga mässan, modesta pengar! Vad jag märkte under mässan är att flertalet utställare kör med subbasar - för rumskorrigering och lite ytterligare botten?
  6. Oido Audio Fick inte någon bra plats här då det var poppis när jag besökte det, dipoler är alltid roligt att lyssna till. Även Devialet var med på andra ledden, försöker få kollegan att köpa deras soundbar men svårt att få en oinvigt att lägga dom summorna på hifi..
  7. Perfect Sense Här spelades det på Stenheim varvat med Diptyque, det mest spännande kanske var Techdas-spelaren som Bengt/Sound-By-Vinyl visade upp. Trevliga musikval på svarven! I mitt tycke tror jag att Diptyque Dp160 är den högtalare som gjort sig bäst i det här rummet. De kunde spela ut utan att basen tog över för mycket som vanligtvis sker just här.
  8. Sent omsider: En norrbottning i storschtaun. Tänkte jag väljer ut det som fastnade hos mig. Vad tusan?! Ser att ni har glömt dokumentera den viktigaste utställaren? Det första som mötte mig efter jag betalat in mig var dessa två glada herrar, i alla fall på det oredigerade fotot.
  9. Tänkte att jag bokar under morgondagen, tar 10 platser ifall någon eftersläntare kommer in! Går väl alltid att ändra ifall vi skulle bli fler. Hur ser det ut för @YYZ i år?
  10. Lite fransk house i det svenska huset.
  11. Kommer Calma att följa med? Glöm ej att skriva vad ni vill beställa också!
  12. Man väljer det man ska lägga energin på helt enkelt. Att lyssna på musik är mycket trevligare än att handskas med administration kring annonser/molntjänster eller att diskutera i cirklar på ett forum.
  13. Euphonia är ett av få svenska forum som tillåter användare att utan kostnad lägga upp bilder. Lagring kostar pengar (Ok molntjänster är relativt billigt idag, men det är fortfarande en kostnad). Alternativet är att börja med annonser i form av banners, men vem vill det? Inte jag i varje ifall, tror majoriteten håller med mig. Finns en uppsjö med siter där du kan ladda upp bilder, imgur bl.a. Sen tycker jag att Euphonia är rätt diversifierat åldersmässigt, finns aktiva användare i alla åldrar, rent skitsnack m.a.o.
  14. Nu var det dags igen! Helgen 17-18 Februari kommer High End Mässan i Stockholm att ske. Denna gång kommer det, vad det verkar, endast hållas i Klara Konferens & Happynings (f.d. Kapitel 8/Lundqvist & Lindqvist). https://highendmassan.se/ I samband med mässan brukar det av medlemmar (@byZan) anordnas en middag. Vi har tidigare år varit på Belgobaren och det har mer eller mindre blivit tradition vid dessa tillfällen. Tänkte att jag axlar rollen som tillförordnad samordnare då @byZan skulle vara på andra sidan jordklotet. Ska försöka skicka iväg bokningen efter nyår då de gärna vill ha in förbeställda menyer och antal personer i tidigt skede. När: 17/2 prel. kl 18:00 Plats: Belgobaren Menyer: Här Skriv antingen direkt i tråden eller skicka ett PM om ni vill anmäla intresse så uppdaterar jag nedan. Anmälda: JWE - Toast skagen, Oxfilé Tournedos AlfaGTV - Chiligratinerade räkor, Bookie Toast Josaa - Anders65 - Moules Classic 1 kg Calm - Moules Classic 1 kg Eliot - Moules Classic 1 kg Figge - Torkel - Moules Classic 1 kg Bebop - Moules Classic 1 kg YYZ - Hummersoppa, Sotad laxrygg. Harryup - Moules Classic 1 kg
  15. Fick feeling för Yello. @AlfaGTV kanske kan ha någonting att göra med dina inlägg i ”Vad lyssnar på du just nu?” Som jag misstänkte finner jag långväggen mer engagerande, i alla fall för OA51’s konstruktion. Akustikpanelen/väggen tar bort lite för mycket av de lägre frekvenserna. Låter inte sämre, snarare renare och mindre s-igt men någonting saknas. Återstår att se vilken vägg jag spelar från. Kanske ska prova spela från vardera sidovägg, mest för att jag kan!
  16. Passa på att köpa ett par skärbrädor så har du sidostyckena till bandaren klart också!
  17. Nu såhär i december, vad är era bästa rekommendationer på glögg? Blossa Guld och Silver är klassiker men vill gärna prova någonting annat i år.
  18. Tack! Ska prova och utvärdera båda hållen, om jag spelar från kortvägg kan jag sitta mer i mitten av rummet så båda har för- och nackdelar. Det ska jag göra!
  19. Kunde inte hejda mig! IKEA slår till igen! Provar långvägg först, tror OA51 passar bäst på den här väggen. Pensionären Astrid gillar mattan här inne, river skönt. Hon fick diskbråck i vintras oturligt nog men har repat sig till 95%, blev några rehab-tillfällen under våren. Vanligt på taxar just vid 7-8 år. Kan säga att det var riktigt trevligt att lyssna på musik igen via högtalare!
  20. Fick mig att tänka på ”Hade jag varit ödmjuk hade jag varit perfekt” Nu är då rummet i sig nästintill färdigställt, måste skaffa en tunnare smyglist till dörrlisterna. Måste fixa någon bänk till hifi-stereo-änläggningen bara, soffan kommer preliminärt innan jul. Kvar annars är lite småfix med övriga inredningen!
  21. Och efter några varv spackel, målarfärg och slit är den äntligen på plats! Förberett för projektor i högra övre fack, om jag nu skulle vilja ha det i framtiden. 200 st Cd och ca 450 st vinyl ser inte mycket utför världen.
  22. Hade väl egentligen behövt Muserna här men Afrodite fick duga, någon sorts lust och njutning kan hon säkert bistå med.
×
×
  • Create New...