JWE

Medlem+
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by JWE

 1. Såg i senaste utgåvan av Hifi&Musik att datumet till High End Mässan 2019 är spikat till 16-17 februari. Mässan hålls i två lokaler, Kapitel 8 (f.d. Lundqvist & Lindqvist) och Sheraton Hotel. Lör-Sön, 16-17 februari 2019 Lör 10-18, Sön 10-16 För mer information: http://highendmassan.se/ (något knapphändig information på hemsidan när jag skriver detta.)
 2. JWE

  Vilken vikt ovanpå elektroniklåda?

  Prova efterdra transformatorn. Löst sittande transformatorer kan ge ifrån sig mekaniskt brum, kan ske vid transporter.
 3. JWE

  Gott nytt år.

  Gott nytt år!
 4. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Värmer upp stereon inför nyårsmiddag i gott sällskap med Ben Webster Meets Oscar Peterson. Gott nytt år!
 5. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Mycket bra artist! Han är lite av en ”doldis” för många då han istället för att bli sångare i Jimmy Pages nya band satsade på sin solokarriär, då tipsade Terry om en kille vid namn Robert Plant.
 6. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Kvällens lyssning bestod bl.a av Terry Reids enligt mig bästa album, River från 1973.
 7. JWE

  God Jul

  Önskar er alla en riktigt fröjdefull jul!
 8. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ja! Dyrt om man ska köpa via discogs.. Provade dock beställa från Amazon.fr, återstår att se om lagersaldot stämmer...
 9. JWE

  God Jul

  God jul & Gott nytt år alla HiFi-vänner! (Tjuvstartade fjärde advent)
 10. JWE

  SMT Crystal Diffusor

  Spännande! Såg ett par golden horn till salu tidigare i veckan.
 11. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Köpte detta dubbel album i CD-format via amazon för en tid sedan, riktigt bra album båda två! The Don Rendell / Ian Carr Quintet ‎– Shades Of Blue / Dusk Fire Tror det var @lindome som hade köpt Shades Of Blue-Lp'n och redovisade detta i Ditt senaste skivinköp... Hans exemplar var en olicensierad reissue från 2017(rätta mig om jag har fel), original Lp'n från 1965 går för kosmiska summor. 23 November släpptes det en LP-box med 5 vinyler som är limiterad till 1000 st (tyvärr slutsåld..). Jag fick inte tag i något exemplar, och priserna på discogs är >400£ Complete Lansdowne Recordings 1965 to 1969 (Shades Of Blue/Dusk Fire/Phase 3/Change Is/Live) (180 gram 5LP pressing) Såhär skriver projektledaren "Bonedagger" i kommentarerna på discogs om detta släpp: Vi får hoppas att de släpper individuella skivor då detta är väldigt bra musik..
 12. Nog länge för att glömma bort vad det är som är beställt, är det lilla julafton när de kommer?
 13. Trevligt! Flyg och hotell bokat, åker ner fredag.
 14. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jonas Fjeld - Drammen I Regn från albumet Svært Nok For Meg
 15. JWE

  Uppdatering av forummjukvara

  Följ denna: Och på punkt 4 markerar du utöver kakor i rutan för Cache och aktiva inloggningar. Annars kan du prova byta till Chrome.
 16. JWE

  DIY, Troels, Atell

  Troels är en riktig inspirationskälla som vill dela med sig av sina kreationer till DIY’are. Har inte lyssnat på någon av hans skapelser men hade mer än gärna gjort det och höra hur bra DIY kan låta. Har ett par banddiskanter liggande på hyllan jag tänkt göra någonting med, ett par Fountek Neo Cd3. Såg att han har gjort ett par stativare med dessa och Scan Speak-element.
 17. JWE

  Uppdatering av forummjukvara

  Prova rensa cacheminne och kakor i din webbläsare.
 18. Nä, mitt egna är sedan länge överstökat! Tur det för jag hade med all säkerhet varit tvungen att hitta nytt boende om ett bröllop avbokades för HiFI.. Har haft och kommer bli väääldigt mycket i arbetet så tre dagars semester måste jag unna mig.
 19. Ja! Min kalender är fullsmetad till början av februari, så mycket positivt!
 20. JWE

  Youtube favoriter

  Inget riktigt Youtube-klipp detta, men rekommenderar serien ”The Defiant Ones” på Netflix. Där får man följa Jimmy Iovines och Dr.Dre’s makalösa karriärer tills de tillslut träffade varandra. Väldigt skilda världar och historier som berättas. https://www.netflix.com/se-en/title/80214552
 21. JCA*, tryckfelsnisse som var framme!
 22. Klar JAC måste dela med sig av rampljuset!
 23. JWE

  Figges ljudlåda

  Samma här, men kan kopiera texten. ”I min beslutsångest och tankar om vad som ger mesta välljud för pengarna står valet mellan subbar, ny PU eller bättre lurar. Vad tror ni. Summan för subbarna ungefär 45000:-. Får nog en ganska bra puppa/lurar för de pengarna.” 
 24. Har man el dragen till stugorna måste man nyttja den också!
 25. När jag känner att jag har tid över gör jag mitt kaffe med en mokabryggare från Bialetti, maler kaffet för hand med en keramisk kvarn från Hario. Brukar använda Zoega's Mezzo eller Johan & nyström's espressoblandningar. Använder oftast mjölk på 3%/helmjölk och värmer till lite mer än fingervarmt (~50-60 gr) och skummar med enkel skummare. Svårt att få bra crema med mokabryggare men om man maler det just rätt går det relativt bra. Drömmen är en espressomaskin men min setup är enkel att städa bort när den inte används, vilket är en fördel. Annars kör jag med perkulator (vad annars i norrland?? ).