JWE

Medlem+
 • Content Count

  496
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by JWE

 1. Är det stilnoct du har utskrivet? Meningen med sömnpiller är faktiskt att man ska sova (duh) och inte hålla sig vaken. Effekterna av det kan vi se i den osammanhängande texten, att blanda dessa med alkohol gör det bara värre. Ta det lugnt Per. Zolpidem är inte att leka med, det är väldigt beroendeframkallande.
 2. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Här kommer lite italodisco för er synthfreaks. Fredagsfeelingen infinner sig.
 3. JWE

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Instämmer i kören! Trevligt reportage och som alltid bra bilder!
 4. En av mina kompisar har nyligen anslutit till de förtappades skara och har börjat uppgradera sin stereo-anläggning. Han hittade nyligen en skivspelare han behövde hjälp med att kolla över, en japan från Micro Seiki! GA för Micro Seiki i Sverige var tydligen Septon, se vad man lär sig. Micro Seiki DD-33 tillverkades mellan åren 1979-1982 och är en direktdriven pjäs på 7.9kg. Drivs av en servostyrd likströmsmotor med två hastighetslägen. Tonarmen är Micro Seikis MA 707, vilket har ställbar effektiv massa som gör det väldigt enkelt att matcha pickup. Hade ingen användning av min gamla Grado Black så jag monterade den. Vad bra att han råkade vara larmtekniker så jag fick installerat larmet jag haft liggandes i två år, quid pro quo. Tror då jag fått till det rätt med vikten, var svårt att hitta information om den men lät bra och klarade test-lp. Efter oxidrengöring i pottar och kontakter fungerar all mekanik galant, blev även ett oljebyte för tallrikslagret. Kanske blir byte av elektrolyter i framtiden. Han har då nu en skivspelare som han kan använda många år framöver.
 5. Jag personligen hade valt en hårddisk med SSD (Solid-state drive) framför en mekanisk hårddisk i och med längre livslängd och snabbare läs/skriv-hastighet. Helst hade jag valt en Nas p.g.a. fördelarna med spegling av data för att minska dataförlust. Finns även andra fördelar som att du kan komma åt dessa filer var du än befinner dig, strömförbrukning m.m. Även här hade jag valt SSD men ändå förlåtligt med mekaniska diskar då diskarna är i raid-konfiguration. Raid 5 är vanligast till servrar och kort förklarat har du tre eller fler diskar som speglar av varandra. Mer ingående förklaring vad Raid innebär hos Kjell & co Hade nog i dina skor införskaffat båda två med avsikt att använda externa hårdisken som backup. NAS ska aldrig ses som backup. "Riktiga män tar inte backup, de kommer ändå ihåg vad som fanns på hårddisken" är ett ordspråk inom datorvärlden, man kan aldrig få för mycket backup. Ser nu att du även kan sätta in en hårddisk direkt i din streamer, det är också ett alternativ.
 6. JWE

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kan tänka mig det! Peak Consult och Aps lät mycket bra i Jönköping!
 7. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Livekonsert ikväll igen! Norrlandsoperans symfoniorkester bjöd på b.l.a. Schuberts 9:e symfoni och premiär för B Tommy Anderssons Beyond The Senses, påminde starkt om Stravinskys eldfågeln. Och för er som inte hade nöjet att vara där finns det en väldigt bra inspelning på strömningstjänsterna!
 8. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Något för er som gillar folkrock/SS!
 9. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Årets sommar varade precis en vecka, nu snöar det igen.. Ja ä int' bitter.
 10. JWE

  Det ständiga sökandet

  En sommar i norr m.a.o!
 11. Lördag 27/4 10-18 Söndag 28/4 10-15 Centralvägen 31, 553 05 Jönköping https://www.sweetspotevents.se/ Nytt för i år verkar vara förköp så insläppet blir effektivare. Förstör jag ordningen för dig nu @vovven?
 12. JWE

  En resa mot välljud

  Hej! Kul att du vill visa upp ditt hem. Hur välljudande Harbeth än är så hade de aldrig fått en plats i mitt hem. Happy wife, happy life som man brukar säga..
 13. JWE

  Det ständiga sökandet

  Photobucket i kombination med större bildstorlek. Kan också få brutna länkar men brukar (oftast) ordna sig om man uppdaterar sidan och låter bilderna ladda om. Allnicen ser kompetent ut! Hoppas den låter lika bra!
 14. JWE

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Tror du sitter på insiderinformation så har ingen lufttät gissning denna gång.
 15. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ja! Livemono kanske..
 16. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Lyssnar i mono ikväll! Franz Schuberts Oktett i F-dur, op. 166 framförd av Norrbottens Kammarorkester!
 17. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Vd’n fick ju lämna sin post!
 18. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Kul att det verkar ha löst sig!
 19. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Var egentligen igår jag lyssnade på denna, med en whisky sour! P2 klassisk förmiddag förmedlade detta album till mig för ca 6 månader sen, bra grejjor!
 20. JWE

  P-Pans Musikhörna

  För den som ledsnat på Tin Pan Alley men inte på SRV finns Rivera Paradise på albumet In Step.
 21. JWE

  Youtube favoriter

  Då Jan Johansson var på tapeten i MatsT's tråd ville jag minnas denna korta dokumentär från november 2018 med bl.a. Jan Allan och Georg Riedel. https://www.svtplay.se/video/19863554/jan-johansson-en-liten-film-om-en-stor-konstnar
 22. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Amen! Trodde denna skulle bli en riktig flopp när jag köpte den i veckan, men riktigt bra inspelning! Jean-Michel Jarre - The Concerts In China, 2xAlbum, LP, Polydor - 2612 039, 1982
 23. Japp! Vi kan säga att det var en ren slump att jag och frun åker ner till schlätta just den veckan!
 24. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Hmm. Vad ska man gissa på denna gång? Tycker mig se en skepnad i ölglasets reflektion..