Jump to content

JWE

Medlem+
 • Posts

  854
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by JWE

 1. Ibrahim Maalouf - 40 Melodies. Ett urval av hans album från det när han firar 40 år. Mycket enkel duo med trumpet och gitarr i jazziga toner! Dock allt ris åt PostMORD som lämnar paketet på en annan gata, inte ens numret på huset fick de rätt.. 500 meter bort blev det levererat, tur grannen (går det ens att kalla honom det?) var ärlig och kom förbi med paketet..
 2. Håller på med ett intensivt sökande på hur högt paketet är på Hibiki'n, en hibiki flaska är 210mm hög. E-5000 är 211mm, E-800 är 239mm.. Sånt man har tid med i periodpaus..
 3. Välkommen tillbaka! E-800?
 4. När det gäller mobilbilder kan jag tipsa om gratisversionen av PS Express, väldigt enkelt att skala om bilderna. Från 3.1 MB till 168 kb.
 5. Det finns! Måste bara skriva ut
 6. Prövar för första gången min äppelcider gjord av egna äpplen 2019. Silva och Transparente blanche, Norrbottens resp. Västerbottens landskapsäpplen. Jäst först i damejeanne, slutjäs i flaska. Smakade riktigt bra, rik äppelsmak, torr, kolsyran on point. 10/10
 7. Audio Note var kanske inte det rum det lät bäst i, men kunde inte låta bli att stampa takten här inne! Roligt att de vågar spela jungle och dub. German Physiks med rundstrålande högtalare. Satt nog inte här nog länge för att uppskatta ljudet. Bang & Olufsen Ändå roligt att se "design-hifi" på HEM. Ett annorlunda inslag i vad annars brukar vara "flest-lådor-vinner". Hifi Agenten Här inne var jag kanske 10 sekunder, var olidligt varmt. Eloge till Niklas (tror jag det var) som stod i kostym hela helgen. Audio 7 Sist men inte minst.. PL Audio Där det spelades på Focal-högtalare med Moonriver Audio- och Pass labs-elektronik. Även det rummet med mest motljus Var nog alles i min arsenal. Tackar min höft och stolsryggarna för kamerastödet, samtidigt känner jag mig jä*la slö när jag ser andra fotografer. Work smart not hard som den vise säger.
 8. Audio Concept's hörlursrum där Stax är, synd att inte flaggskeppsmodellen Sr-009s demades. Nåja, Dan Clark Ether 2 System (de på bild längst ner) och Audio Stealth (på mitt huvud) spelades det också på. Nimbus US 5 drev dessa.
 9. Är väl egentligen upp till var och en som installatör vad denne vill stå för. Jag var då inte trygg med det. Det finns apparatdosor i väggen bakom uttaget, principen där är samma, att vid brand ska plasten självslockna för att inte sprida brand vidare i konstruktionen. Slitna kontaktytor och hög belastning kan leda till varmgång, jämför att ladda elbil i ett vanligt shuko-uttag. Nu behöver du inte ligga sömnlös om nätterna p.g.a detta men på sikt kan det rekommenderas att lösa det på ett annat sätt. Att försöka peta in rotdosor i träblocket eller två separata utanpåliggande dosor hade fungerat t.ex.
 10. Materialet är oftast i termoplaster vilket är självslocknande. D.v.s. brinner inte lika lätt som t.ex. trä
 11. Håller nog med Alfa och Calm här. Armin spelade Pink Floyd - The Wall under mitt besök här och när barnkören kommer in under Another Brick In The Wall lät det inte bra. Rösterna var väldigt distade.
 12. Snyggt! Hoppas det också fyller någon funktion och inte bara är en fröjd för ögat. Varit lite inne på likadana till mitt rum. Var köpte du dom? Edit: Wallribbon såg jag ovan.
 13. Audio Concept och deras stora rum nu! Riktigt fränt, speciellt när Robban drog igång operan. Mer klassiskt på mässor! Alsyvoxarna var nog de skapelser jag tycker levererat bäst i det här rummet under de gånger jag varit på mässan. Inga basproblem som annars verkar vara norm här. Fokus hallå?
 14. Audio Concept's lillputt-rum #2 med Estelon gjorde sig faktiskt riktigt bra här. Måste nog ha varit akustikavajen som nämndes tidigare, diffuserande och absorberande effekter månne?
 15. Perfect Sense var åtminstone på övre delen av min top 5 den här helgen. Lite tråkiga (läs: lugna) musikval, men rummet har sina begränsningar så har överseende med det.
 16. Tar igen på de som varit uppe i tråden redan. Stylus, var nog mitt favoritrum i år. Har nog mycket att göra med den härliga atmosfären @Daniel skapade med musikvalen. Lyssnade tyvärr inte på Moon/Spendor-systemet men YG/Gryphon-systemet var mycket njutbart, satt säkert där 20-30 minuter på söndagen. @P-pan live in action Tackar även Stylus för vinylseminariet på lördagen, mycket lärorikt och trevligt inslag på mässan.
 17. Hann inte lyssna jättemycket på meze-lurarna men det lilla jag lyssnade lät det jättebra! Både Empyrean och Empyrean Elite. Feliks-stärkarn kan jag tänka mig värmer upp ena sidan av ansiktet när man hade lyssnat hemmavid. Bilddumpar efter dig idag P-Pan, tentaplugg på agendan.
 18. Armin såg härlig ut! Mimade hela A-sidan på Pink Floyds The Wall när jag var där! Tack!
 19. Mycket likt Nagra! Hifi Rose är ett sydkoreanskt märke, förstärkaren vi ser i bild är RA180. Arbetar tydligen i klass AD enligt dem själva. Vanligtvis vad man sett transistorförstärkare byggas med är fälteffekttransistorer (FET) gjorda av silikon, denna förstärkare bygger på GaN FET's, som då är transistorer gjorda av Galliumnitrid vilket är bättre sett till effektivitet och värmeledningsförmåga. Framtiden inom hifi? Mest troligt. På sidan av i rummet stod även streaming dacen RS150B, tyvärr spelade de inte den i detta rummet men fanns i ett annat rum. Återkommer om den.
 20. Missade tyvärr fota Dynaudio och lill-putt rummet där Hifi Rose/Mbl var stand-in för Old school Hifi. Men efter det stötte man på @Anders65 och hans företag Regal Audio med Zero - Signalkablar utan förluster! Kul att träffas och hoppas att det gick bra!
 21. Kanske borde börjat bakvänt så jag följer P-pan? Nåja.. Vi kanske möts i mitten. Näst på tur är italienska Trinaudio. Kanske snyggaste designen (För den som gillar avskalat) elektronikmässigt på mässan? Högtalarna uppfattade jag inte vad det var, elektronik och signalkälla var Trinaudios Fysis 50TI, Keleyma rho II och Gyros 33. Lät ganska intetsägande, är väl främst rummen på just den delen av Sheraton. Upplever det nästan alltid som tråkigt där.
 22. Nu är det hifi-foton det gäller. Jag gillar främst foto i gatumiljö.. Jag började på Sheraton hos Lindström Audio som demade deras öppen baffel högtalare "The Iso 85" vilket drevs av ett par AGD-Monoblock. Gav ett väldigt lugnt, naturligt intryck i basen, diskanten gillade jag dock inte.
 23. Även norrbottningen tog sig till den kungliga hufvudstaden.. Efter två år av social avhållsamhet, likt fåglar i en bur, kan man äntligen träffa fölk igen. Mina höftskjutna foton på hifi kommer garanterat inte hålla samma klass som @P-pan, alla system är inte fotade heller. En fast 50mm/f1.4-lins fick följa med mig på resan.
 24. Åhå, hemlig klubb! Jag vill vara med! Tror inte det krockar med middagen heller.
×
×
 • Create New...