JWE

Medlem+
 • Content Count

  640
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by JWE

 1. Köper sällan retail, i de fall jag gör det är det uteslutande för nysläpp. För det mesta från Discogs och lokala skivhandlaren. Tradera ibland, går att hitta bra kap där. Sällan jag stött på problem på Discogs men självklart finns det rötägg även där. Brukar oftast kolla release via Discogs oavsett var jag handlar. (Dels för att se vilken utgåva, någorlunda prissatt och om jag har ev. dubbletter.) https://www.discogs.com/ In och skapa ett konto, börja indexera skivorna du har. Lättare att katalogisera en mindre samling än när du har börjat samla på dig. https://vinylhub.discogs.com/ För att hitta skivhandlare runt ditt område, är detta en bra site.
 2. Faktureringsdag och lite musik i lurarna. Har flyttat hem kontoret nu men gud vad svårt jag har att sitta hemma och arbeta..
 3. JWE

  Myshörnan

  Välkommen! Blir spännande att se vad för lurar du landar i. Har befunnit mig i samma stadie i snart 9 månader! Budgeten bara ökar..
 4. Jag vet då vem jag vill besöka om jag tar mig en tur till västkusten.. Grattis till allt nytt. Snyggt och välmatchat som alltid!
 5. Häftiga prylar! Grattis byZan, hoppas du trivs med nya maskinparken. Nu får ju rullbandaren plats brevid racket också, "downsizing".
 6. Se det positivt, det var inte kl 16 en fredag!
 7. Härligt! Hör av mig när det blir av! Det kan mycket väl vara anledningen till varför ett par nya hörlurar hittar hit så småningom.. Jo, mest kommer det bara bli dags/helgturer i närliggande skärgårdar. Men man måste pröva på någon långtur också!
 8. Luleå skärgård är jättevackert såhär års! Jag och frugan spånar själv på en kabinbåt med pentry att semestra med. Luleå - Stockholm bör man få gjort på 7 dagar med ~6h transport/dag? Räknar jag rätt om det är cirkus 450 nm i 15 knop = 30h total körtid? Nåja, blir om något år först. Ska först ta oss an ett stort projekt som kommer ge oss huvudbry resten av livet.
 9. Tänker mig @byZan i en allmogebåt med tändkula nu när han är pensionär! Det ska inte gå för fort fram!! (Precis som den här tråden.)
 10. Varit känt i några veckor nu, kommer mest troligt en fix i nästa uppdatering. Du kan alltid välja "Share via.."/"Dela via.." och spara ner bilden på enheten du sitter på.
 11. Precis så! Synd att jag förstörde gissningsleken så fort bara! Ser onekligen ut som en intressant produkt, ska bli kul att få höra mer om den.
 12. Gissar att boxen har problem med avkodningen för MQA-kodek. Har också för mig att Android som operativsystem har sina begränsningar när det kommer till sampling rates. Har du kunskap om flashning kan du alltid pröva köra en ren Kodi distribution t.ex. LibreELEC, där har du också möjlighet att använda Tidal. Bör funka på A5X Max då RK3328 är supportat av LibreELEC. Om inte kunskap finns, finns det annars program och en drös med wiki-sidor till hjälp, nästan så enkelt som ett tryck - klart. Boxarna ser onekligen prisvärda ut, men hade som sagt kört något annat än Android. (Google.. Brrr.. *foliehattssmiley*)
 13. Väldigt duktig pianist! Kvalitén på inspelningarna bland Philips klassiska skivor håller jag mycket högt, det gör honom inte sämre heller.
 14. En Chilenare, en fransman och en japan befann sig på ett bord. Årets, av mig, utsedda sommaröl blev 1664.
 15. Typiskt män, mitt egna ”kan-själv” kommer garanterat leda till problem när jag blir gubbe!
 16. Tror det finns färdigbyggda Raspberry PI's med hat från Allo. Kommer färdigt med det os du väljer. Alltså i princip DIY men någon annan bygger det åt dig.
 17. Är det ett företag från Älghult som är säljare? Har bara sett en Thöress ute på senaste tiden. Mycket oseriöst.
 18. För motionerad låter roligare.
 19. I väntan på att alufronten behandlas och på hur jag bestämmer mig i hörlursträsket monterade på nya öronkuddar på mina Philips Fidelio X1 i helgen. Efter nästan uteslutande daglig användning sen 2014 var det dags för lite TLC. Limmet hade släppt på de gamla kuddarna så att velour-tyget fladdrade omkring runt örat, huden blev väldigt irriterad p.g.a. limrester. De nya kuddarna med memoryfoam och velour kommer från Brainwavz. Trodde inte det skulle göra mycket skillnad men det blev faktiskt rätt annorlunda jämfört med hur det lät innan. Bättre och mer distinkt botten för EDM och annan elektronisk musik, dock till det sämre för akustiskt och klassiskt då stränginstrumenten låter onaturligt och för "fylligt". Men för att vara ärligt är det nog till det bättre då mina Stax Lambda Pro är skitkassa för elektronisk musik och bättre för just akustiskt och klassiskt. Blir någon sorts balans i det hela då de kompletterar varandra. Är lite som Alfa skrev i En fundersam och förvånad lyssnare, man väljer hörlurar efter humör.
 20. Ändring av upplägg tror jag att vi kommer se, guldåren för de större skivbolagen är förbi och då måste de anpassa sig för att leva vidare. Artikeln jag tog 12% ifrån var från Rollingstone. 12% av totala omsättningen på ett släpp är absurt lite idag då skivbolagen knappt behöver hantera fysiskt material.
 21. Med tanke på vad som betalas per strömmning är det inte konstigt att fler artister väljer att starta egna skivbolag. Ett traditionellt skivbolag betalar ut ca 12% av det intjänade till artisten. (inkluderar Streaming, cd-försäljning, radio, event och reklam)