JWE

Medlem+
 • Content Count

  470
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

JWE last won the day on May 22 2018

JWE had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Location
  Luleå

Recent Profile Visitors

4 298 profile views
 1. JWE

  P-Pans Musikhörna

  Hmm. Vad ska man gissa på denna gång? Tycker mig se en skepnad i ölglasets reflektion..
 2. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Den spårar min Hifi news-skiva utan problem! Glömde nästan bort att jag hade den faktiskt!
 3. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Tack! Jodu, kommer nog investera i en bättre tvätt. Ja, lite snävare tolerans och högre temperaturområde. Ett av de gamla paren hade en tolerans på +/-50%!
 4. Tråkigt Perra! Ska väl inte ge dig mer ångest med det är aldrig för sent att börja spara. Ett fast månadssparande med en genomsnittslig avkastning på 7% årligen blir kanske en Bugatti om 40 år, ränta-på-ränta-effekten är inte att underskatta. Lycka till i dina nya intressen!
 5. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Då var det dags för återmontering och intrimning. På undersidan av spelaren finns det två stycken hål för ett par vridpotentiometrar där man kan trimma in 33rpm och 45rpm. Gjorde mig en lathund då det blir dags för detta igen, om jag har kvar spelaren dvs. De sista 0.01% är ett riktigt vågspel som jag inte har tålamod för, försökte i sammanlagt en timme att försöka få det så nära som möjligt. Då är frågan om man hör någon skillnad på dessa? Tveksamt. Det enda jag inte riktigt gillar med just min Axis är att det inte är ett originallock utan ett lock till en opus 3 plus att det är en spricka i bakkant. En petitess egentligen, annars är det en superspelare för pengarna! Tyvärr fick slaktarblocket flytta ut från vardagsrummet.. Ingen talan där inte
 6. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Ja, så slut ser den väl ändå inte ut att vara? Provade lite utspädd Ipa (20% ipa 80% dist. vatten), våghalsigt kanske men ser ut som att nålen är kvar. Köpte den begad på ebay för drygt ett år sedan, när jag fick den kikade jag då under lupp och verkade vara helt ok. Lite enklare att se med makroobjektiv. Var en kalkylerad risk då jag fick den så billigt, hade jag köpt en ersättningsnål hade jag ändå kommit billigare undan jämfört med att köpa nytt, enligt säljaren hade den inte gått mer än ca 100h. Kan vi konstatera att jag inte kommer använda Dust Buster något mer? Ja!
 7. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Nä exakt, det är det jag funderar på. Vettetusan om det bara är skit.. Ny ska den se ut som följande:
 8. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  I väntan på komponenter gav jag pickupen lite kärlek också. Har under åren rengjort med en Dust Buster från Vinyl Passion, någon sorts polymer-massa som ska ta upp damm och smuts från nålen. Lite sugen på att prova en Flux Hifi Ultraljuds-tvättare. Linn Adikt lanserad 2002 är en moving-magnet pickup, med en utsignal på 6.5mV. Denna är baserad på en Goldring 1042, gjord av Goldring för Linn. Arbetet med byte av kondensatorer pågår, fick skaffa mig ett skärunderlägg för att slippa repressalier.
 9. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Grundtanken bakom Axisens motorstyrning var att med ett högt moment få upp tallriken i rätt varvtal under de tio första sekundrarna för att sedan "lätta på gasen" och endast hålla hastigheten. Detta ska ge mindre jitter och vibrationer från motorn, även ska det vara snällare mot remmen. Byte av kondensatorer var då välbehövligt då endast hälften mätte inom toleranserna. Sa jag att den blir väldigt varm? Hur många skivspelare har kylfläns?
 10. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Tonarmen Linn Akito är inte heller någon skönhet sett till livslängden då det ofta kommer ner damm i tonarmens lager, att renovera dessa går men kräver att man byter ut kablaget i tonarmen. En helrenovering av armen kommer jag inte ge mig in på så det fick räcka med lite tryckluft. Med ett enkelt svingtest ser man om horisontal-lagret ”hugger”, och jag verkar ha ett hyffsat godkänt lager. Finns en kille i Skottland (Audio Origami) som gör diverse renoveringar men kan knappast ses som ekonomiskt försvarbart på min arm då är klivet upp en nivå spelarmässigt inte är så stort.
 11. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Linn släppte runt slutet av 80-talet två stycken skivspelare, Basik och Axis. Tanken med dessa var att de skulle vara instegsmodeller till den av lite mer "legendstatus", LP12. Basik var den enklaste av modellerna med en stum avkoppling, tonarmen "Basik" (En enklare variant baserad på Ittok som var deras dåvarande topparm.), och pickupen Linn K5 (en Audio Technica AT95 brandad Linn). Axis var den tänkta mittenmodellen med ett gummiupphängt subchassie, till skillnad från LP12 som har ett flytande subchassie på fjäder. Axis hade en ganska sofistikerad motorstyrning som drevs av en 24-polig synkronmotor, intern oscillator och motorstyrning i klass-a, denna gav upphov till motorstyrningen Lingo. Dock hade den sina problem och det reviderade dom med en ny version, mk2, där motorstyrningen skulle hålla längre. Armen som följde med mk2 var en Linn Akito och pickupen Linn K9 (även denna en AT95, med annorlunda slipning.). I övrigt använder Axis likadana tallrikslager och en tvådelad aluminium-tallrik som LP12an. Min Axis är en mk2 från -91 som jag kunde utläsa från kretskortet och det är dags för översyn av denna. Nästan jämngammal med ägaren, den ena är bara något snurrigare..
 12. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Lördagspyssel till Simon & Garfunkel - Bookends!
 13. Äntligen! Lyssnade på denna kombo på mässan i år, men tyvärr han jag inte få något intryck p.g.a. bakgrundsljud/musikval. Headphone? Hörlurssteget kanske?
 14. JWE

  Mickes Musikrum

  Jag är nästa GW! Att vi båda har taxar förklarar det bra. Kan vara SL-1000 också!
 15. JWE

  Mickes Musikrum

  Ikea's skärbrädor är verkligen multi-purpose, själv använder jag den lilla som sidor till min hörlursförstärkare. Är det en Technics plint av typ sp10?