JWE

Medlem+
 • Content Count

  547
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

JWE last won the day on July 29

JWE had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Location
  Luleå

Recent Profile Visitors

4 703 profile views
 1. JWE

  Bygge av stereobänk

  Du har inte tänkt på att fästa in en rampamuff i träskivan? Öppnar upp för många olika fötter med M-gänga. Annars tror jag en metallram fyllt med blästersand/dylikt är det bästa ur vibrationssynpunkt, finns en drös med information på forumet. Bl.a:
 2. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  The Police - Synchronicity
 3. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  ... Jäkligt bra!! Kan ha och göra med att jag har "nya" högtalare också. Ett par Carlsson OA51 inhandlades. Basarna var omkantade men dammkåporna behövde formas om då dessa var inpetade, ena diskanten var bränd men med mycket tålamod gick det att löda på en ny tråd. Tanken är att uppgradera dessa till OA51.N (Den uppgradering som demades på Sweetspot i Jönköping i våras). Vad jag saknade i OA14 var främst dynamik när det spelades mer komplex musik, allt flöt ihop och lät väldigt platt. Var nästan bara akustiskt och jazztrios som gick att lyssna till. OA51 behåller den stora ljudbilden och med den adderade dynamiken blir det en riktigt bra högtalare. Det blev helt plötsligt roligt att lyssna på musik genom högtalare igen. Dessa kommer dock bli bannlysta från vardagsrummet då OA14 är de högtalare med högst WAF.. OA14 aggerar stativ tillsvidare.. Den brända tråden under lupp, runt 40awg/0,05mm tror jag. Juste tillbaka till kablarna då, börjar med strömkablarna: Körde med originalkablar innan så rent estetiskt är dessa lite roligare. Jag har redan en dedikerad matning till stereon så jag började med att lyssna på mina referenslåtar för att sedan byta ut kabeln mellan uttaget och Supra LoRad grenkontakt. Samma referenslåtar senare bytte jag mellan grenkontakten och förstärkaren. Ytterligare samma referenslåtar senare bytte jag mellan grenkontakten och CD-spelare. Hade enkelt kunnat säga att det blev ett lugn i musiken men svårt att säga då man aktivt lyssnar efter ändring. Confirmation bias? Signalkablaget har jag inte hunnit med att utvärdera så får återkomma om det. Tog tre dagars semester denna sommar.
 4. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  PE - 1, 2, 3 (mittenledarna) och g/g L - 4, 5, 6, 7 N - 8, 9, 10, 11 De är inte korslagda utan ledarna ligger an mot varandra, kan illustrera en bild. Skärmen är endast kopplad i schukostickproppen. Undra om de tänkte att den skulle användas till detta, mest troligt inte. Ja, rejäla doningar. Var bara det att förskruvningen på IEC-kontakten var lite tightare än den runt Schuko-kontakten..
 5. JWE

  Dungeons and Dachshunds

  Har hört att mördarsniglar brukar invadera trädgårdar.. Själv börjar jag få ett ormproblem. Storsnokarna är av typen Novoflex Ncy 12g0.75 (likvärdig skärmad ölflex) som vanligast används som styr- och manöverkabel inom industrin, blev att crimpa ihop dessa 4x0.75 med 2.5mm2 ändhylsor. Vet att Pangea och PS Audio har något liknande koncept med multipla ledare i sina strömkablar. Kontakterna är från Elecaudio. Minisnokarna är av typen RG142B/U vilket är en coaxialkabel med silverpläterad ledare och skärm. RCA-kontakter från Furutech. Hur låter det då som kabelagnostiker?...
 6. Häpp.. Bara börja med R2R då!
 7. JWE

  Gissa musikern

  Queen ?
 8. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Loreena McKennitt - The Book Of Secrets, 180g Vinyl, QRLP107
 9. JWE

  Gissa musikern

  Som min gamla mentor sa "Det är lätt att hitta svaren bara man hittar dem". Pete Townshend?
 10. JWE

  Gissa musikern

  Hörde en dokumentär på P2 för ett tag sedan! Intressant berättelse då Felix släppte några av hennes verk i sitt namn.
 11. JWE

  Gissa musikern

  Neeeej, nära! Bildgåta
 12. JWE

  Gissa musikern

  Det hade kunnat vara Schubert! Men inte den jag söker. Sen är du i fel land! @triomio är närmare.
 13. JWE

  Gissa musikern

  Nej, tyvärr! Den här levde under epoken med känsla och fantasi. Dessa två var nog rätt så uppmärksammade under sin tid? Underbarn med många låtar. Inte riktigt uppmärksammad under sin tid. .. Hade en mer uppmärksammad släktning.
 14. JWE

  Gissa musikern

  Underbarn med många låtar Inte riktigt uppmärksammad under sin tid
 15. JWE

  Gissa musikern

  Nej! Men Kate Bush