JWE

Medlem+
 • Content Count

  502
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

JWE last won the day on May 16

JWE had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Location
  Luleå

Recent Profile Visitors

4 511 profile views
 1. JWE

  Glad Midsommar!

  Glad midsommar, må fridens liljor kanta eder väg!
 2. JWE

  DIY Distribution Block

  @Volfram frågade: "Jag undrar om man som icke elektriker får snickra ihop en sånhär?". De flesta klarar nog att skruva ihop en sån här utan problem. Här snackar vi endast formalia Bäst hade varit att ställa frågan direkt till Esv via ställ en fråga. Tror svaret hade varit liknande detta https://www.elsakerhetsverket.se/andra-aktorer/tillverkare-aterforsaljare/de-olika-produktkraven/aktuella-produktfragor/att-tillverka-lampor-for-att-salja-i-liten-skala/ (För eget bruk då.)
 3. JWE

  DIY Distribution Block

  Vågar inte heller svara på det. Lika luddigt som vanligt med "tillräckliga kunskaper". ELSÄK-FS 2019:1 och SS 428 08 34, utg 3:2013 kanske har svaret. Om du fortsätter bygget kan du tänka på att du bör isolations- och kontinuitetsmäta grenkontakten innan du börjar bruka den.
 4. JWE

  Uppdatering av forummjukvara

  Det är väl endast Medlem+ (>200 inlägg) som kan bifoga filer på forumets servrar? Kanske gäller samma lika i Pm.
 5. JWE

  Little Feat

  Little Feat är ett bra band! Waiting for Columbus är nog mitt favoritalbum av dem. Passar perfekt på fredagskvällen!
 6. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Fick upp denna för någon dag sedan. Har också Roon Radio att tacka! Har f.ö. spenderat kvällen med dsp i Roon. Vann mycket på det!
 7. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Här kommer lite italodisco för er synthfreaks. Fredagsfeelingen infinner sig.
 8. JWE

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Instämmer i kören! Trevligt reportage och som alltid bra bilder!
 9. En av mina kompisar har nyligen anslutit till de förtappades skara och har börjat uppgradera sin stereo-anläggning. Han hittade nyligen en skivspelare han behövde hjälp med att kolla över, en japan från Micro Seiki! GA för Micro Seiki i Sverige var tydligen Septon, se vad man lär sig. Micro Seiki DD-33 tillverkades mellan åren 1979-1982 och är en direktdriven pjäs på 7.9kg. Drivs av en servostyrd likströmsmotor med två hastighetslägen. Tonarmen är Micro Seikis MA 707, vilket har ställbar effektiv massa som gör det väldigt enkelt att matcha pickup. Hade ingen användning av min gamla Grado Black så jag monterade den. Vad bra att han råkade vara larmtekniker så jag fick installerat larmet jag haft liggandes i två år, quid pro quo. Tror då jag fått till det rätt med vikten, var svårt att hitta information om den men lät bra och klarade test-lp. Efter oxidrengöring i pottar och kontakter fungerar all mekanik galant, blev även ett oljebyte för tallrikslagret. Kanske blir byte av elektrolyter i framtiden. Han har då nu en skivspelare som han kan använda många år framöver.
 10. Jag personligen hade valt en hårddisk med SSD (Solid-state drive) framför en mekanisk hårddisk i och med längre livslängd och snabbare läs/skriv-hastighet. Helst hade jag valt en Nas p.g.a. fördelarna med spegling av data för att minska dataförlust. Finns även andra fördelar som att du kan komma åt dessa filer var du än befinner dig, strömförbrukning m.m. Även här hade jag valt SSD men ändå förlåtligt med mekaniska diskar då diskarna är i raid-konfiguration. Raid 5 är vanligast till servrar och kort förklarat har du tre eller fler diskar som speglar av varandra. Mer ingående förklaring vad Raid innebär hos Kjell & co Hade nog i dina skor införskaffat båda två med avsikt att använda externa hårdisken som backup. NAS ska aldrig ses som backup. "Riktiga män tar inte backup, de kommer ändå ihåg vad som fanns på hårddisken" är ett ordspråk inom datorvärlden, man kan aldrig få för mycket backup. Ser nu att du även kan sätta in en hårddisk direkt i din streamer, det är också ett alternativ.
 11. JWE

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kan tänka mig det! Peak Consult och Aps lät mycket bra i Jönköping!
 12. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Livekonsert ikväll igen! Norrlandsoperans symfoniorkester bjöd på b.l.a. Schuberts 9:e symfoni och premiär för B Tommy Anderssons Beyond The Senses, påminde starkt om Stravinskys eldfågeln. Och för er som inte hade nöjet att vara där finns det en väldigt bra inspelning på strömningstjänsterna!
 13. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Något för er som gillar folkrock/SS!
 14. JWE

  Vad lyssnar du på just nu?

  Årets sommar varade precis en vecka, nu snöar det igen.. Ja ä int' bitter.