Jump to content

Njingan

Medlem
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Njingan

 1. Jag är inte en elektriker, men när det gäller en sådan här fråga tycker jag man ska köra allt på en gång om du ändå betalar för tjänsten. Min erfarenhet är att om du inte är en återkommande kund så får man betala en liten "premie"/ "startkostnad" som privatperson för många hantverkstjänster idag pga de är överrösta med jobb. Man har mao möjlighet att tjäna mer pengar vilket man nyttjar. Vi har fått elen omdragen vart efter vi utfört renoveringar. I varje rum vi hållit på så har rör varit av, rör varit klämda, skruvar sitter i rören etc etc. Vi har fått spåra i väggarna/ bila i golv etc för att få in nya rör och komma åt kablar etc. Att tråda om ett hus på en dag så är det nog ett modernt hus med bra förutsättningar. Utifrån de jobb vi fått hjälp med hemma samt vad elektriker debiterar som jag stöter på i jobbet skulle jag säga följande som en prisuppskattning; 1h arbete per uttag/ brytare. 500-800kr/h. 500kr/ 8h arbetade timmar för framkörningsavgift. Sedan kostar material utifrån vilka produkter du väljer att få installerade. Priser ex moms.
 2. En klassisk furutrappa Vår trappa ser nära på identisk. Beroende på vad du ska göra med trappan bör du slipa den trären. Iom den varit lackad så behöver du få bort all lack för att få bra vidhäftning om du tex ska måla den eller för den delen lacka om den. Denna procedur står med på vår att göra lista.
 3. Jag har ett gold note ph10 som jag är väldigt nöjd med. Känns som ett väldigt flexibelt riaa för en novis inom vinyl. Du har balanserade och obalanserade utångar, dubbla ingångar om du har två spelare/ pickuper eller jämföra två spelare. Den har em tydlig display som är lätt att manövrera med vredet som både snurras och trycks på. Lådan håller hög klass och vågar stå synlig. Ljudmässigt är den betydligt mer homogen och naturlig i sin återgivning än det tidigare riaa jag hade som var från just heed (enklaste modellen), Tror ph10 är en bra väg in i vinylträsket.
 4. Jag har en hegel h160 som jag tycker duger för mig och som är väldigt lätt att fungera ihop med en padda. Airplay synkar lätt mot Spotify så länge förstärkaren är uppkopplad på samma nätverk via kabel eller wifi. Hegel h90 tror jag dagens minsta variant heter. Annars skulle jag fundera på en av Marantz nya stereoförstärkare med hdmi in/utgångar vilket jag kan tänka mig underlättar många tvbänkar. Sedan om den kan orka med högtalarna är en annan femma. Marantz nr1200 heter modellen jag tänker på.
 5. Har du ingen bild på hur detta ser ut uppställt? Eller är de enbart uppackade för denna fotovisning?
 6. Jag tyckte kvaliteten/ känslan på knappar och rattar på AVMn kändes lite väl mjäkiga för prislappen. Där emot insidan drog till sig ett intresse. Ska väl även vara mycket spännande funktioner i dessa burkar.
 7. Dina högtalare är en riktig fröjd för ögonen? Du har inte lust att ladda upp lite bilder på ditt rum? Verkar som dina tidigare bilder försvunnit,, Grattis till uppgraderingen!!
 8. Är de övre elementen förskjutna gentemot de nedre? Eller är det en synvilla? Om de är förskjutna, finns der någon tanke bakom det?
 9. Jag har ett PH-10 ihop med en mediterraneo spelare. Kan rekommenderas varmt
 10. När du drar nätverkskablar mellan patchpaneler och switchar på tex ett företag så är det ju ofta ett överdrivet "sling" på kablaget. De kablarna är oftare 3-5M än 1M trots att 1M hade räckt utan problem. Om det är för att få en viss längd på kablaget eller för att det är enklare att hålla reda på dem vet jag ej.
 11. Läckert! Har själv skaffat en mediterraneo skivspelare och är lite sugen på att byta ut mitt riaa från heed till det ph-10? ni spelade på. Får sommarjobba lite och ta ett besök hos er
 12. Någon som var där och vill lämna en kommentar eller bild?
 13. Är inte särskilt aktiv här, i skrivande form men där emot i läsande form. Inspireras dagligen av allas inköp,, så jag får försöka visa upp lite skivor jag hittar. Jag är fortfarande ny i vinyldjungeln, men tycker mig hittat några butiker man får tag i vettig musik. Lite skivor jag plockade upp idag.
 14. Riktigt imponerande projekt. Hade varit kul att se ditt rack i sin helhet då all installation är färdigställd.
 15. Triangle magellan concerto är den fulla beteckningen för de vita högtalarna. Ett märke jag själv besitter, dock i form av den enklare signature delta. De högtalarna ihop med nuvistakombon är en bra matchning. Tycker dock att ihop med monitor audios högtalare blev det för mycket i framförallt basområdet. En trevlig detalj är det gröna ljuset, en färg som inte sticker för mycket om man släcker ned i rummet.
 16. Jag var förbi Sweetspot lite kort. Tycker mässans storlek kändes lagom för att kunna smita in några timmar medans flickvännen fick titta i affärer. Det jag tyckte var synd med sweetspot var att vissa av rummen blev låsta från utsidan om de stängdes, vilket självklart gjordes under demos. Det gjorde att man traskade vidare till nästa rum varpå jag personligen tappade suget på att gå tillbaka då det var samma sak vid nästa tillfälle. Hur som, så gillade jag Tonkrafts rum bäst. Högtalarna spelade ut stort med en lättsamhet som hos mig skapade rysningar på armarna. Är det en DAC som står i mitten på hyllstapeln? Jag var där under lördagen och då spelades det enbart från CD-spelaren. Märket Musical Innovation, är det hans egna märke? Hittar ingen vidare info om det.
 17. Ansuz prylarna verkar dyka upp lite här och var sett till de mässorna som varit precis. Skulle du kunna tänka dig att skicka upp lite fler bilder både på fötterna och nätfiltret?
 18. Har fått hem spelaren nu. Började lite olyckligt med att pickupen saknades vid leverans.. Butiken löste det genom att jag fick en som var modellen "ovanför", marginellt misstänker jag Var lite pilligt att få till alla delarna för en oinvigd, men jag fick ihop allting. Samtidigt kändes det spännande att få "meka" med någonting nytt. Förhoppningsvis skapas det en kunskap kring delarna i sinom tid. Spelade första skivorna igår och det kändes riktigt kul. Det gav snabbt mersmak och man längtade till att få komma hem från jobbet idag. Nu längtar jag efter att få tillgång till min vanliga anläggning för att höja allt en nivå till. Just nu spelar jag på flickvännens överlevnadsstereo. Trevlig helg på er! Just nu spelar jag på flickvännens li
 19. Hej igen! Jag for runt under fredagen och lördagen med jakt på skivspelare. Efter lite tittande, klämmande och lyssnande så landade det i en Project 2xperience SB i kombination med ett heed questar ihop med en extern nätdel från samma tillverkare. På de enklare modellerna var man tvungen att manuellt flytta på remmen för att ändra hastigheten den jobbar i, är det vanligt förekommande? Eller är det just på enklare modeller? Denna spelare kändes som en tillräckligt hög nivå för att börja på, för att upptäcka det fina med vinyl samt ha att växa och lära sig inom. Kvaliteten på skivspelaren upplevdes högre än hos motsvarande från rega samt clearaudios instegsspelare. Sedan gillade jag även att armen är i kolfiber samt den står på 3 stycken spikes. Visst det är utbytbart, men fina detaljer som jag föll för. Spelaren i sig fick fram mycket detaljer och kvaliteter i skivorna, det var även ett väldigt lättlyssnat ljud samt foten började stampa med på en gång. Nu är det bara en väntan på att få hem prylarna och få prova på på riktigt, tjoho! Jag tar gärna emot tips på kabel mellan spelare och riaa. Vad är egentligen det rätta namnet? Rca med jordtråd? Phonokabel? Tonarmskabel?
 20. Om man nu får vara lite barnslig så finns det ju lite "likheter" mellan en stereo och en bak. Båda är trevliga att titta på. Båda kan ge ifrån sig ljud som är både höga och låga. Skit in ger skit ut? osv, osv..
 21. Kul att följa dina äventyr. Trots jag är ny på forumet så har jag varit inne och lusläst titt som tätt innan medlemskapet togs. Tycker du verkar göra en resa som är spännande. Tar lagom stora kliv hela tiden, men framförallt vettiga. Du verkar ha en tanke bakom dina tester och nya prylar. Det är något man inspireras av. Jag tänkte skapa en tråd jag med, med mina äventyr. Dock avvaktas det tills våran nya lägenhet blivit klar, ska nämligen bli sambo Det kommer nog bli ett äventyr i sig. Smaken gällande stereo är som baken i vårat förhållande, delat Jag väntar med stort intresse på vad du har för något nytt och spännande på ingång.
 22. Tackar så mycket för tydliga svar. Det är många småfunderingar kring vinyl känner jag , men det gör det ju mer spännande att prova på det. Iom jag är ny på vinyl så skulle jag känna mig tryggare med en nyköpt spelare som med större sannolikhet är fullt fungerande. Jag skulle antagligen inte kunna avgöra på en begagnad om den är i bra eller dåligt skick förutom rent okulärt. Visst, att köpa en begagnad genom en handlare är självklart något som är görbart. Jag ska ge mig ut till vinylcenter då de ligger ett "stenkast" bort. Återkommer med framstegen jag gör
 23. Jag tar och väcker liv i en gammal tråd istället för att skapa en ny. Jag har fått ta över lite vinylskivor ifrån min far, således måste jag skaffa en spelare så jag kan upptäcka detta med vinyl. Min fars spelare var inte värdig att ta med hem då nålen var skadad samt kontakterna lossnade i handen då jag kopplade in en kabel.. *Vad är en lämplig prisnivå att lägga sig på för att försöka hitta intresse i vinyl? *Hur mycket av pengen bör gå till ett riaa? *Bör man titta efter en remdriven eller direktdriven? Skivorna som jag fått är LP-skivor vilket spelas i 33rpm om jag förstått det rätt? *Är det av vikt att använda en phonokabel? Eller har den samma funktion som en vanlig RCA-kabel? *Alla skivspelare har en jordpunkt?, jordas den mot riaat? Ska jorden gå vidare till förstärkaren? Jag har en jordpunkt i mitt strömfilter som är en Monster hts-2600. Förstärkaren som ska hantera allt är en Hegel h160. Lite frågor från en nybörjare på detta med vinyl //Niklas
 24. Väljer att lägga mitt första inlägg som registrerad medlem i denna tråd. Otroligt intressant att läsa om din historia. Jag fastnade väldigt snabbt i läsningen och väntar med spänning på uppdateringar. //Niklas
×
×
 • Create New...