Jump to content

Njingan

Medlem
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Njingan last won the day on February 5 2016

Njingan had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

1 260 profile views
 1. Jag är inte en elektriker, men när det gäller en sådan här fråga tycker jag man ska köra allt på en gång om du ändå betalar för tjänsten. Min erfarenhet är att om du inte är en återkommande kund så får man betala en liten "premie"/ "startkostnad" som privatperson för många hantverkstjänster idag pga de är överrösta med jobb. Man har mao möjlighet att tjäna mer pengar vilket man nyttjar. Vi har fått elen omdragen vart efter vi utfört renoveringar. I varje rum vi hållit på så har rör varit av, rör varit klämda, skruvar sitter i rören etc etc. Vi har fått spåra i väggarna/ bila i golv etc för att få in nya rör och komma åt kablar etc. Att tråda om ett hus på en dag så är det nog ett modernt hus med bra förutsättningar. Utifrån de jobb vi fått hjälp med hemma samt vad elektriker debiterar som jag stöter på i jobbet skulle jag säga följande som en prisuppskattning; 1h arbete per uttag/ brytare. 500-800kr/h. 500kr/ 8h arbetade timmar för framkörningsavgift. Sedan kostar material utifrån vilka produkter du väljer att få installerade. Priser ex moms.
 2. En klassisk furutrappa Vår trappa ser nära på identisk. Beroende på vad du ska göra med trappan bör du slipa den trären. Iom den varit lackad så behöver du få bort all lack för att få bra vidhäftning om du tex ska måla den eller för den delen lacka om den. Denna procedur står med på vår att göra lista.
 3. Jag har ett gold note ph10 som jag är väldigt nöjd med. Känns som ett väldigt flexibelt riaa för en novis inom vinyl. Du har balanserade och obalanserade utångar, dubbla ingångar om du har två spelare/ pickuper eller jämföra två spelare. Den har em tydlig display som är lätt att manövrera med vredet som både snurras och trycks på. Lådan håller hög klass och vågar stå synlig. Ljudmässigt är den betydligt mer homogen och naturlig i sin återgivning än det tidigare riaa jag hade som var från just heed (enklaste modellen), Tror ph10 är en bra väg in i vinylträsket.
 4. Jag har en hegel h160 som jag tycker duger för mig och som är väldigt lätt att fungera ihop med en padda. Airplay synkar lätt mot Spotify så länge förstärkaren är uppkopplad på samma nätverk via kabel eller wifi. Hegel h90 tror jag dagens minsta variant heter. Annars skulle jag fundera på en av Marantz nya stereoförstärkare med hdmi in/utgångar vilket jag kan tänka mig underlättar många tvbänkar. Sedan om den kan orka med högtalarna är en annan femma. Marantz nr1200 heter modellen jag tänker på.
 5. Har du ingen bild på hur detta ser ut uppställt? Eller är de enbart uppackade för denna fotovisning?
 6. Jag tyckte kvaliteten/ känslan på knappar och rattar på AVMn kändes lite väl mjäkiga för prislappen. Där emot insidan drog till sig ett intresse. Ska väl även vara mycket spännande funktioner i dessa burkar.
 7. Dina högtalare är en riktig fröjd för ögonen? Du har inte lust att ladda upp lite bilder på ditt rum? Verkar som dina tidigare bilder försvunnit,, Grattis till uppgraderingen!!
 8. Är de övre elementen förskjutna gentemot de nedre? Eller är det en synvilla? Om de är förskjutna, finns der någon tanke bakom det?
 9. Jag har ett PH-10 ihop med en mediterraneo spelare. Kan rekommenderas varmt
 10. När du drar nätverkskablar mellan patchpaneler och switchar på tex ett företag så är det ju ofta ett överdrivet "sling" på kablaget. De kablarna är oftare 3-5M än 1M trots att 1M hade räckt utan problem. Om det är för att få en viss längd på kablaget eller för att det är enklare att hålla reda på dem vet jag ej.
 11. Läckert! Har själv skaffat en mediterraneo skivspelare och är lite sugen på att byta ut mitt riaa från heed till det ph-10? ni spelade på. Får sommarjobba lite och ta ett besök hos er
 12. Någon som var där och vill lämna en kommentar eller bild?
 13. Är inte särskilt aktiv här, i skrivande form men där emot i läsande form. Inspireras dagligen av allas inköp,, så jag får försöka visa upp lite skivor jag hittar. Jag är fortfarande ny i vinyldjungeln, men tycker mig hittat några butiker man får tag i vettig musik. Lite skivor jag plockade upp idag.
 14. Riktigt imponerande projekt. Hade varit kul att se ditt rack i sin helhet då all installation är färdigställd.
×
×
 • Create New...