Jump to content

UffeZ

Medlem+
 • Posts

  398
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

UffeZ last won the day on December 14 2017

UffeZ had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Location
  Lindome

Recent Profile Visitors

5 776 profile views
 1. Det låter som ett osedvanligt klantigt tilltag av en producent med förmodligen liten kunskap om hur vinyl skall låta. Att därtill Neneh Cherry godkänner det låter än mer tokigt. Knaster kan uppstå på vinyl av olika orsaker men mestadels genom statisk elektricitet, damm eller rent slitage. Pickup kan också vara en orsak men att föra in knaster i ett media där det inte skall finnas kvalificerar produktionen in i skämshörnan enligt min personliga åsikt.
 2. Vill tipsa om dokumentären om Gert Palmcrantz och hans livsverk. Oerhört intressant om än dock för kort. Det handlar mycket om hur han tänker om inspelningsteknik, Didrik De Geer's mikrofon, rullbandspelare och mycket mer. https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1158122?programid=4112
 3. 6 gram Det var riktigt häftigt. Kör 3- 3,5 gram på min Miyajima Kotetu beroende på arm. Jam Session låter riktigt bra. Billie Holiday har jag aldrig hört på bra inspelning någonsin mig veterligen.
 4. Fantastisk spelare, fantastisk arm och enligt uppgift fantastisk pickup. Berätta gärna mer om det sistnämnda.
 5. Förvisso men då måste man köpa Thöress vilket inte hade varit helt fel...kanske eller Det finns mycket kompromisser inom "renlärig" hifi. Tycker inte detta är så stort avsteg.
 6. En (Dual-)Monopickup har sina fördelar när man spelar mono skivor och det finns också anledningar till varför man bygger en monopickup med dubbla spolar. Finns en del att läsa i ämnet på Steve Hoffmans forum http://forums.stevehoffman.tv/threads/one-more-time-true-mono-carts-vs-mono-buttons-y-cables.330790/page-4 Vill man gå hardcore så finns det inte så många alternativ. Denon 102 Mono är väl den enda alternativet om man inte väljer att renovera en vintage monopickup. Risken för brum är dock stor om man kopplar dessa till en modern stereoförstärkare. Självklart finns det ingen mening att investera i en monopickupp om man bara innehar en eller två monoskivor. Själv har jag runt 150 stycken monoskivor och anser att det är en god investering. Man behöver inte köpa den dyraste pickupen, det räcker gott med Miyajima Laboratorys Kotetu eller varför inte Hana Mono när den finns i handeln. Förutom att det låter bättre och med mindre knaster så känns det också bättre när man spelar en tidig monopressning av Kind of Blue eller någon annan monoskiva med en monopickup.
 7. Kork med andra ord. Ett av de få naturmaterial som återfår sin ursprungliga form. Om det kan Apexorca väldigt mycket
 8. 1987 var ett mycket bra år för Hubba. Välutvecklad elegans och nästan oemotståndligt tugg och gnisselverkan som med tiden har utvecklats till en nästintill totalvinnare om det inte hade varit för den något undermåliga förpackningen som ger ett tämligen enkelt intryck. Men återigen, som ett mellanlägg lämpar det sig väl samt konkurrerar långt mycket mer mot det ganska överskattade anrika Stimorol, men jag brukar säga som min vän BB sa om Toy eller var det Pepsodent som tog bort den gula hinnan som då var känd Oavsett är du helt rätt ute men om du vill prata plack så är inte jag rätt person. Kör hårt!
 9. Bly är ett bra och jäkligt dött material resonansmässigt Har det i en Base-platta på 50 kilo för min förstärkare. Hmm, den får nog plockas fram vid tillfälle. I annat fall kan man välja Grafit som jag misstänker är i samma paritet resonansmässigt som bly
 10. Ursäkta sporadiska inhopp på Euphonia men jobbet påkallar min uppmärksamhet i allt högre grad under vissa perioder/projekt. Studer A807 är en mycket bra maskin. En av de sista modellerna de tillverkade. Trots det sena tillverkningsdatumet så kräver de en del omvårdnad för att fungera felfritt. Speciellt när det gäller minnesfunktioner med mera. Där är B67 mycket enklare då det bygger på mer mekanik och analogt. Studer A807 är en mycket kompetent inspelningsmaskin och för att nå till ända med kompetensen föreslår jag en total genomgång av maskinen vilket innebär byte av ALLA kondensatorer (Tantalet) samt batterier till minnen och lager med mera. Vad det gäller tonhuvuden skulle jag föreslå Head Relapping hos exempelvis http://www.jrfmagnetics.com eller liknande. Vet ingen som kan hantera A807 i Stockholmsområdet för stunden men kan rekommendera två seriösa reparatörer i Göteborgsområdet. Om du skickar Pm till mig så får du telefonummer till dessa.
 11. Bollen är fångad, rullar den vidare.
×
×
 • Create New...