Jump to content

Drenalin

Medlem
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Drenalin

 1. det kan vänta.... det kan omöjligt vara viktigare!😄
 2. ja OM jag hade öppnat ögonen, så hade Jag också sett ljuset😄 jag utgick nog ifrån att det bara gällde nedre basområdet!
 3. Vet du om samma utjämnande effekt gäller även om man placerar basarna bredvid varandra, alltså 2+2 höger och vänster?
 4. Horn numero tre blev nuvarande TAD-kopia: som dessutom borde ranka in som ett av dom sexigaste hornen som existerar😃
 5. Haha, ja dom gör ju det, men då måste du ju nästan vara överstekucku machoman!😄
 6. Nja... Lite större blir den 85 cm hög 30-35 cm bred ca 30 cm djup = Manlig stativhögtalare okeeeey.... jag tänkte faktiskt mindre! Den ser inte alls så stor ut😳 inte ens i verkligheten. jag mätte precis på Tuvstarr och måtten på dom är. 61 cm hög 26 cm bred 40 cm djup. så ja, det var ju en viss skillnad. 😄
 7. Men den borde väl vara i storlek med Tuvstarr...eller?
 8. Det låter riktigt spännande! Jag har verkligen fastnat för dsp vad gäller basen, men då borde detta system ju kunna bli vardagsrumsvänligt med bara topparna synliga, om man gömmer basarna bakom. hur mycket luft behöver basarna till bakväggen?
 9. Här en hint om hur den kommer att se ut med dubbla baslådor. Konstruktionen blir tredelad. Jag såg ju modellen av denna hemma hos dig, en då tittade jag inte på vilka skor dessa hade! Jag måste säga att jag gillar designspråket på dessa fötter. jag gillar i och för sig även mina nuvarande, men kul med något nytt😃 ja, om det bara var upp till mig ..........
 10. Då har man ju dessutom den fördelen att man kan få ner storleken på dom synliga högtalarna rejält. Men om man som jag har funderat på att bygga in dom i väggen bak högtalarna, så har man ju problemet med kompensationen i tid istället.
 11. Men borde inte dessa problemen bli bättre/hanterbara med Dsp?
 12. Vad finns det för tankar angående ytfinish, blir det lackade lådor eller kan man själv komma med önskemål? Typ fanér, lack och gloss? ( kom inte på det svenska ordet för gloss)😂
 13. Jag som hela tiden trott att dom var på 93 db..... och så är det ynka 92 du istället! Nej då får jag minsann byta Ut dom däringa tröga lådorna😄
 14. Jbl delar basarna på sina toppmodeller vid olika frekvenser, och det fungerar ju bra där. Men fungerar det på annat vis när man kör OB?
 15. Nej dyrt var det inte.... det är bara att titta runt på marknaden,då är det priset rent ut sagt billigt för det jag fått för mina slantar😃 det var väl mest ett försök till humor från min sida😂 97 db, härligt lättdrivet!👍🏻 4 db mer än mina nuvarande, och dom är på gränsen för mina ynka 25 watt! Älskling! Dessa högtalare passar MYCKET bättre med vår förstärkare🥰 det är kanske ett bra argument när jag pratar med Viktoria.
 16. Jag testar givetvis gärna dom hemma, dock blev det dyrt sist jag fick en demo av dig! 😄 Jag glömde fråga, hur är känsligheten på dessa nya?
 17. Ja visst är det häftiga element! Men det räcker som bekant inte alltid för att få ihop det där eftersträvansvärda ( finns det ordet ens😄) härliga soundet där man bara sitter och lyssnar helt avslappnat. jag köpte ett par Storyteller av Anders för 4-5 år sedan och har suttit riktigt nöjd sedan dess. Men detta nya paret har något som jag bara gillar!! Är det bättre än mina nuvarande? Omedelbart så var svaret ja! och detta trots lite skrammel i baslådorna....spånskivor utan stagning är kanske inte det mest basvänliga materialet😄 Stora element kopplar till rummet på ett sätt som bara är rätt på något vis. Därmed inte sagt att man inte kan få väldigt bra resultat med bas även med mindre element. Detta påvisar mina Storyteller väldigt tydligt, jag har ett svårt rum som bara sväljer basen och jag provade många olika lösningar med större element men kom inte i mål med dessa. Spelglädje och lätthet kombinerat med ett härligt driv är känslan som sitter i såhär efteråt, toppen känns rundare och mindre analytisk än jag är van vid. Det är den dock INTE! Det är avsaknaden av ”glimmer” som Jag (inte) hör. Detta gör ljudbilden oerhört komplett och lugn utan att det saknas varken det ena eller det andra. Dessa skulle jag gärna provat hemma, dock tyckte min fru att dom var väl stora. (hon var med uppe hos Anders för att lyssna.) Och hon är nästan lika kräsen som jag är, så vi får väl se var det landar.😄
 18. Varför blir texten placerad så himla konstigt??😳
 19. Ja spännande var det verkligen! Denna gången har Anders tagit ut svängarna åt alla håll, både vad gäller höjd och bredd. nu är detta ju ff provlådor, men herregud vad dom svänger😃 Det är första gången sen jag köpte mina nuvarande högtalare för 4-5 år sen som jag känner för att vara otrogen😳
 20. För ett par veckor sedan fick jag ett samtal som jag väntat på! Anders (DoubleA) ringde och sa att nu kunde jag komma upp och äta kakor med honom. Och ni som känner honom vet kanske att man inte bara bjuds på fika när man kommer dit!😃 fortsättning följer....
 21. Lägg så mycket du får för frun........... Första....... Andra........ Tredje, såld till herrn med hatten på bakre raden?
 22. Basen i Fairytale Audio "Storyteller" är bland det bästa som jag har hört då den både har bra kropp och fyllighet samt har nyanserna som behövs för att få ut det riktigt musikaliska i instrumenten istället för one note bass som tyvärr ofta är fallet. Mitt rum (50m3) har tjocka väggar (med ca 50cm isolering) så jag har haft svårt att få tillräckligt med botten med tidigare högtalare, men med dessa så har jag fått tillräckligt och det finns mera att hämta om jag skulle vilja ha det? Om någon har problem med att implementera bottenområdet med rummet, så kan jag inte annat än rekommendera dessa med aktiv lösning i basdelen, Dsp är verkligen en stor hjälp vad gäller rummets olater, och Ja Anders har gjort ett fantastiskt jobb med dessa högtalare, med sömlöst samspel mellan de olika elementen. Grädde på moset är deras förmåga att anpassas till olika rum. Trots att det är en högtalare som inte kan kallas billig, så är det ett fynd för dom pengarna, jag valde mellan ett par Jbl 67000 och dessa, och trots att Jbl:n är fantastisk spelglada och har en otrolig dynamik och bra närvaro så var det ett (ganska) lätt val. Storyteller är helt enkelt väldigt väldigt bra på allting och skivorna avlöser varandra här som aldrig förr. En sak till.... Volymen spelar ingen roll, dom tappar inte fyllighet trots att man spelar på mycket låga volymer mitt i natten Och detta för mig var det som avgjorde definitivt vilka som stannade i mitt rum. ? Det är ett privilegium att vi har så duktiga konstruktörer i vårat lilla land.
 23. En högtalartillverkare som också borde vara med på listan är Fairytale Audio, deras alster låter väldigt homogent och naturligt. Bra dynamik, väldigt luftigt med mycket microdetalger och med musikens inneboende värme och glöd i behåll, något som jag tycker många tillverkare glömmer bort i sin strävan efter nirvana. Mycket fint samspel mellan alla register och passar bra med mindre wattstarka förstärkare då dom är relativt lättdrivna.
 24. Ja jag tror tyvärr att det är kraftigt skadad då ljudet som åstadkoms, kommer från nålen och det låter verkligen inget bra. Jag köper ett mikroskop och ser om jag kan utröna vad som har hänt. Det kan ju vara intressant även om nålen bara är avfall.
×
×
 • Create New...