Jump to content

VoicesInMyHead

Medlem+
  • Posts

    3 193
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    101

VoicesInMyHead last won the day on March 7

VoicesInMyHead had the most liked content!

3 Followers

About VoicesInMyHead

Profile Information

  • Location
    Stockholm

Recent Profile Visitors

9 199 profile views
  1. på högtalarfronten allt lugnt... men, helgens utflykt gav ju minst sagt perspektiv, det var en väldigt intressant upplevelse. jag har lyssnat på stora hornsystem tidigare där det spexiga Western Electric-Silbatone rummet i München förra året ligger närmst i åtanke och jämförelse, i övrigt så har jag väl aldrig varit så lockad eller intresserad av horn egentligen, men jag har framförallt aldrig lyssnat till högtalare av den här storleken i en hemmamiljö i ett relativt litet vardagsrum. det var speciellt på många sätt. på ett sätt är det nästan svårt att förstå hur så stora pjäser kan fungera i ett så litet rum, utan något speciellt akustikfix eller nånting, kanske faktiskt till och med ganska dåliga förutsättningar. det var väldigt imponerande. hornhögtalare är inte bara lättdrivna, de är tydligen även extremt lätta att placera i ett rum, men man vill inte flytta runt på dem när man väl ställt upp dem. ljudmässigt fanns det ju ingenting alls att klaga på, det lät väldigt trevligt och på ett sätt som jag tror att många av oss innerst inne strävar efter i en form av närhet och "live känsla", precis som @byZan också skrev ovan, men det är ordet som jag vill beskriva det med. det var häftigt! med de stundande uppgraderingarna som väntar med nytt försteg så kommer det garanterat bli ännu bättre. tack för inbjudan till att ta del av detta, det var verkligen annorlunda och jag kommer minnas det länge.
  2. Den sistnämnda i mitt fall, och det var det enda som funkade för mig efter att testat allt och lite till. Knepigt det där med jordloopar. Jag har tyvärr inte kvar den annars kunde jag skickat ner den.
  3. Liten snabb googling och det verkar ju som det finns stöd för att resiza bilder automatiskt. Jag skulle vara försiktig med att ställa det för lågt dock. AdminCP-System>Posting>Images & Videos Maximum image dimensions to save ________x_________px (This is set at a default of unlimited) Maximum image dimensions to display_________x_________px (This is set at a default of 1000 x 750) Det är framförallt den första som är intressant.
  4. det är övervåningen det handlar om så det är nån form av reglar och masonit med golvvärmesystem, sedan OSB skivorna ovanpå för att kunna limma parketten. golvet är helt nylagt och stumt, jag har inga problem med att det svänger eller rör sig.
  5. mina högtalare har "urgröpningar" undertill som de behöver passa in i, så de blir fysiskt för stora, det finns inga gängor eller andra infästningar. massiv stavlimmad ekparkett (fiskben) ovanpå ett lager OSB skivor.
  6. Jag skulle kanske inte kalla mig någon IsoAcoustic entusiast, men jag har kört med Stack Audio AUVA 50 under mina högtalare sedan i höstas efter att @magnuskan fått upp ögonen för dem. Jag har använt IsoAcoustics under elektronik tidigare men inte under högtalarna så kan inte uttala mig om jämförelsen. Jag sökte efter alternativ till de panzerholz koner som följer med mina högtalare, jag har testat en del annat och konerna som följer med var alltid bättre, med AUVA 50 så kände jag ändå att det här funkar, det är ingen degradering i ljudet, de passar förhållandevis bra under högtalarna och framförallt så förstör de inte parkettgolvet, så de fick bli kvar och jag känner mig ganska nöjd måste jag säga. 70 och 100 modellen ska väl vara ännu bättre, men de passar inte mina högtalare. Stack Audio har direktförsäljning och var fantastiskt bra och trevliga att ha att göra med. Kan varmt rekommendera! Under all elektronik så kör jag Graphite Audio, förutom under skivspelaren som nu fått ärva de gamla högtalarkonerna!
  7. Startar du alltid laddningen manuellt? Verkar konstigt att bilen inte börjar ladda automatiskt när lastbalanseraren släpper på strömmen igen tycker jag. Känns som en inställningsgrej eller att lastbalanseraren inte kommunicerar med laddboxen riktigt? Vi kör med Tibber vilket innebär att vi överlåter laddningen helt att styras efter elpriserna, vilket i praktiken innebär att vi stoppar i laddkabeln när vi kommer hem men laddningen startar inte förrän det är dags och ibland pausas den och fortsätter senare. Det är oftast nattetid priserna är låga, vilket är praktiskt av flera anledningar då laddningen sällan kolliderar med vare sig matlagning eller musiklyssnande... Vi har två elbilar och har hittills i mars månad laddat 491 kWh till en kostnad av 338 kr vilket känns helt okej.
  8. det var nog för 9" armen som kostar £2416 plus moms
  9. Richard som mannen bakom Supatrac heter är ganska aktiv på olika forum vilket är väldigt roligt, det finns t.ex en just nu 53 sidor lång tråd på Pink Fish Media som startades för 4 år sedan där han väldigt öppet skriver om tidiga versioner av sitt tonarmsbygge, det är intressant att följa tråden framåt i tiden och se hur allting snabbt utvecklas och folk börjar testa/köpa hans tonarm osv. Här är t.ex en bild från 2022 och en LP12:a... hmmmmmmm(!!!!!) , han går dessutom under namnet sonddek på PFM och titeln på tråden var från början "Ekos killer?", han hade inte råd med en Ekos II så han försökte bygga något som var lika bra eller bättre. En liten video som visar på hur armen fungerar. och en liten video med musik... Mark Döhmann of Döhmann Audio has mounted a Blackbird on a Döhmann Helix One Mk III. https://fb.watch/nGwgBKrQ9f/
  10. så snart kommer det väl antingen en Reference modell ELLER en prisökning på 10x pengarna....
  11. Nej, precis. och folk är ju ännu mer oense om vilken som är bäst mellan C och D, och ändrar sina åsikter kors och tvärs... Mr. Supatrac själv är ju med och kommenterar också.... 2024-03-06 05:29:22 PM SUPATRAC wrote: I'm not going to say. Yet. I wrote an email to MF making very clear which of C and D I preferred, and why I preferred it. At the end of the email I said: "...if it's the SAT I will go back to the drawing board and develop a new arm to try to catch it, because I can't afford one! If I'm wrong I'll feel as embarrassed as a father who has failed to identify his own child." MF has now told me whether I was wrong or right. Please understand I'm not an expert - I'm just some bloke who had an interesting idea for a tone-arm bearing, and is trying to build it for a realistic price. Don't expect too much of me!
  12. ahhh! då är jag med! (poängen med prisskillnaden kvarstår dock....)
  13. C?! Var det armen på din Brinkmann eller? Det fanns väl bara A och B eller missade jag något? Poängen var väl iofs att det är "viss" prisskillnad på kombinationen Supatrac/Kleos SL vs SAT CF1-12/Atlas Lambda SL, där det väl nästan vore galet om Supatrac kombinationen ens kom i närheten, men där folk trots allt verkar ha olika preferenser.
  14. japp, jag håller med! han vill ju inte avslöja vilken som är vilken, men det känns som det inte spelar så stor roll heller...
×
×
  • Create New...