Jump to content

Disney

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

859 profile views
 1. Aaa, första repliken på detta forum. Kul att du rapporterar, C......n!??
 2. Varför är denna uppräkning av medlemmarnas slutsteg intressant?Vilka väsentliga slutsatser ska kunna göras av/ur denna information....Hur som helst ARC ref. 75 --->JBL Array 1000.?
 3. Hej! Det är väl det som mest låter som live som gäller+ att det ska låta engagerande, med "musikaliskt driv". Distortion hit och dit, så länge det är <1%, är skit samma, bara utrustningen kan ge en vacker/musikalisk återgivning.Har just uppnått det vad gäller cd, med rörmoddad Line Magnetic dac, och är lycklig i dessa jultider!
 4. Hej, alla nördar! Ni är säkert upptagna av julstök, men får ändå lust att försöka förmedla en viktig ljudupplevelse, i.f.a. min nya dac. Använder ARC CD 3 som drive, och Line Magnetic 502 dac, sedan några veckor, som skickar signal till ARC LS 27 ---> ARC ref.75 ---> JBL Array 1000. Vill bara förmedla att denna dac, rörmoddad med e82cc/6189 rör från tube amp doctor, är ett ljudmässigt fynd! Har länge försökt hitta en dac som gör cd-återgivning riktigt njutbar, och har "hittat hem"! Har provat mycket mellan 10000 och 50000, men denna för 16500:-, är suverän för den som är kinkig vad gäller klang/musikalitet/upplösning/balans mellan olika frekvensregister. En riktig "musikmaskin", som jag vill tipsa om i hifi-djungeln...Så skönt det är att hitta dessa fullödigt musikaliska apparater, i detta fall ett Sydkoreanskt bolag som bygger grejerna i Kina, men intrycket är alltså välkonstruerat och extremt välljudande.
 5. Hmmm...ja alltid får man stå som åsnan mellan två hötappar..att få "allt" i samma högtalare är nästan omöjligt i någorlunda rimliga prisklasser. Mina JBL Array 1000 är bra musikförmedlare, men saknar en del av den kommunikativa förmåga som Harbeth har (tror jag, har inte lyssnat på dom hemma).
 6. Tack för alla kommentarer! Motivet till att jag lägger ut frågan är att jag anar att det går att få ut ännu mer "levande-engagerande" ljud ur min anläggning med andra högtalare, än mina nuvarande "rockhögtalare"..Har en liten anläggning i vardagsrummet med "Rogers LS 3/5a" kopior från Audio-Space, som har en mycket fin karaktär på ljudet. Tror att Harbethljudet är nära släkt med detta "levande" ljud. Samtidigt tycker jag ju om karaktären på JBL:arna också...och tänker ibland att jag är bortskämd, och borde sitta nöjd. Avantgarde Uno Fino har jag hört i Gbg, och upplever dom som mer högpresterande än mina nuvarande, men priset är hämmande faktor..och vet inte heller hur dom skulle låta hemma hos mig. Fick en liten nytändning(Har funderat kring dom tidigare...) på Harbeth 30.1 efter recensionen av en Graaf integrerad rörförstärkare ihop med Wilsonhögtalare som inte fungerade bra, men däremot var Harbeth mycket välljudande enligt Ludvig Svanberg/Hi-Fi Musik. Hälsn./Disney
 7. Hej alla musikälskare/ljudnördar! önskar tips angående nästa steg evolutionsprocessen avseende min musikanläggning. Den analoga delen består av Koetsu Black, Bobs Devices 1131 mctrafo, Leben rörriia. Audio Research LS 27försteg, AR Ref. 75 slutsteg, JBL Array 1000 hornhybridhögtalare. Jag har en dröm om ett ännu mer gripande, klangrikt, färgstarkt ljud..Är det någon på detta forum som har liknande utrustning (rörbaserat) och spelar via Harbeth 30.1? Vad tycker ni angående högtalarval, i ett rum på ca: 35 kvadrat belamrat med möbler och prylar-väldämpat. Lyssnar på alla musikgenrer utom "populärmusik".
×
×
 • Create New...