Taxmannen

Medlem+
 • Content Count

  2 067
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Taxmannen last won the day on January 3

Taxmannen had the most liked content!

1 Follower

About Taxmannen

 • Birthday 1965-02-02

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

12 709 profile views
 1. Taxmannen

  O-ringar till NAB-adaptrar?

  Tackar för tipsen! Baserat på mätningar verkar närmaste standardmått jag hittar vara 68x3, men det är nog bättre att välja en dimension mindre som då skulle bli 64,5 x 3mm - hellre lite tight än att den blir för stor. Jag hörde mig för hos lite lokala grossister här i Östergötland men i brist på napp blev fick det bli en beställning från eBay. Handlaren som Bebop länkade till fanns ju till skillnaden från de jag hittat tidigare inom EU (än så länge) vilket förenklar hanteringen och eliminerar gödsling av Postnords fickor....
 2. Jag skulle behöva byta o-ringar till mina NAB-adaptrar eftersom dom är rejält uttorkade och har ordentligt med sprickorsom inte går att rädda upp. Jag har sett att det går att hitta på e-bay, men någon kanske har hittat någon lokal leverantör och/eller vet vilken gummiblandning som är lämplig?
 3. Taxmannen

  Peo's prylar

  Fin-fina prylar - grattis! Ja verkligen, men finns det någon i närheten?
 4. På mitt senaste jobb där vi ”försågs” med PC var det Lenovo Thinkpad i T-serien som gällde. För att vara PC så upplevde jag dem som stabila och väldigt välbyggda jämfört med de flesta andra fabrikat jag stötte på.
 5. Taxmannen

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Crowdfunding är ju stort inom många områden, men ändå lite oväntat att en etablerad artist med många plattor i bagaget går den vägen. Frågan är varför.
 6. Taxmannen

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ikväll blev det konsertvideo. Musik och bild i skön förening.
 7. Det fanns ett ännu värre exempel på kopieringsskydd från Sony som installerade en programvara när CD:n stoppades in i datorn. Denna programvara, som var svår att upptäcka och avinstallera, öppnade dessutom upp för annan helt orelaterad skadlig programvara att infektera datorn. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sony_BMG_copy_protection_rootkit_scandal
 8. Taxmannen

  byZan - Nytt i stugan #7

  Oj, oj, oj - sådana vindar är verkligen inte att leka med. Jag minns Gudrun som drog ner grannens murade skorsten genom taket. Han hade gjort misstaget att sätta en parabolantenn på skorstenen och det blev ett rejält vindfång. Tur i oturen att det är relativt "varmt" så risken för sönderfrusna rör i ouppvärmda hus är ju inte så stor. Hos mig toppade det på 17 m/s, så det var en västanfläkt jämfört med Roslagen
 9. Taxmannen

  Ditt senaste inköp av masterbandkopior

  Två efterlängtade band som beställdes i somras dök äntligen upp idag! Urtrist förpackat i vita pappboxar med ett löst albuminlägg, men musiken är desto roligare
 10. Taxmannen

  Swing Low

  Tack för lästipset - jag inser att jag läst den tråden slarvigt
 11. Taxmannen

  Roon 1.5 ute nu.

  Såg den igår men har inte installerat än och har egentligen inte känt något behov eftersom min Vivaldi har varit stabil som en klippa när det gäller Roon. @byZan, har du märkt någon instabilitet?
 12. Taxmannen

  Mickes Musikrum

  Tolkar jag det rätt att du alltid kör RAAT trådlöst (mellan brygga/huvudrouter) när du använder Roon?
 13. Taxmannen

  Swing Low

  Imponerande rejält! Varför föll valet just på kombinationen 22+8+22 mm? Känns lite "pärlor till svin" att gömma möbelplyfan helt. Är inte poängen att just möbelkvalité har ett fint ytskikt? Ja frågan är vilken typ av klinga man skall välja i o m att det är längs- och tvärfiber om vartannat. Det bästa är kanske att såga några tiondelar för stort och sen kantfräsa om man är petig. Vill man ha osynligt "ändträ" är väl fanér det ultimata.
 14. Taxmannen

  Vad lyssnar du på just nu?

  Håller med - och dom har släppt mängder av skivor så det finns en del att botanisera ibland. Hittade själv tipset i en artikel om skivbolaget kscope i tidningen Prog där just plattan med The Pinapple Thief tydligen var en av de första som släpptes på kscope. Rekommenderar för övrigt Prog om man gillar ny och klassisk progressiv rock - massor av musiktips i varje nummer!
 15. Taxmannen

  Gott nytt år.

  Gott nytt år