Jump to content

Rydberg

Medlem+
 • Posts

  733
 • Joined

 • Days Won

  13

Everything posted by Rydberg

 1. Det räknas precis lika mycket, i alla fall för min del. Personligen läser jag gärna intryck och upplevelser, tycker det är kul. Det är dock när upplevelserna blir allmängiltiga "fakta" det går på tok, här skulle vilja säga att ödmjukheten lyser min sin frånvaro från en stor del av dem som ständigt skriker efter densamma. Jag kan bli precis lika frustrerad som Peo men istället på självutnämnda experter som ska berätta "hur det är" även om man med lätthet inser att de inte har en susning om vad de talar om. Varifrån detta hävdelsebehov kommer från kan jag bara spekulera i.
 2. Ja det är ju en uppviglingstråd av sällan skådat slag, ett sätt att samla ihop pöbeln som ska bekämpa fienden (som väl består av mig och Morello kan jag gissa). Nåväl, det är ju hur som helst trist att du inte känner att du vågar skriva om dina upplevelser. Om min frånvaro skulle underlätta för dig så skulle vilja be en moderator att ta bort min användare direkt. Det ska var kul att tugga lite hifi, det är inte meningen att man ska ta bort någons källa till glädje.
 3. B&W tar över servicen, för hur länge vet jag dock inte. Jag skulle inte ha några betänkligheter att köpa Classé (i alla fall inte förstärkare).
 4. Jag ser det så här, man tar ett foto och bearbetar det tills man är nöjd, detta är en konstnärlig/kreativ och högst subjektiv process. Detta bör göras på en display som är kallibrerad så att jag ser precis vad jag gör. På detta sätt kan någon annan med en kalibrerad display återge fotot precis som kostnären hade tänkt sig (objektivt riktigt). Det trevliga med displayer är att det finns en standard/referens man kalibrera mot och på sätt kan man uppnå god återgivning. Visst kan man subjektivt tycka att allt ser trevligare ut med ett grönfilter på återgivningsdisplayen och då ska man naturligtvis ha det även om displayen nu inte visar vad kostnären hade tänkt sig (objektivt: icke ackurat återgivning) Jag ser musikåtergivningen precis analogt, problemet är att denna industri inte är standarddriven på samma hårda sätt.
 5. Ja det är ju trist i så fall, då får vi hoppas att vi slipper sådant i framtiden!
 6. Med risk om att bli ensam mot "klabbet" så förstår jag inte vem/vilka som avses på detta forum som kräver objektiva bevis för berättelser av subjektiv karaktär, jag nog aldrig sett det. Tycker du med flera slår in öppna dörrar. Problemet är snarare när subjektiva upplevelser presenters som fakta och då får man nog räkna med att någon anmäler en avvikande åsikt. Varför ska vuxna män bli så stötta av det?
 7. Har du någonsin stött på något som inte accepterar ett sådant förfarande? Naturligtvis räcker det för dig! Kan bara hålla med! Hur folk upplever saker är alltid kul att höra om, men att göra anspråk på att föra fram fakta efter öppna "lyssna o tyck"-övningar tycker jag man kan spara sig. Det räcker helt och hållet med intrycken sen kan var o en avgöra vad de tar med. F.ö. gillar inte jag heller starten på den här tråden, den andas "vi och dem", riktigt trist!
 8. @Morello 2018 går vi, se nu till att förstörande event så som familjeträffar och annan irrelevant verksamhet inte blockerar denna gången
 9. Jag klarar mig, däremot är självsuggestion kanske ingen paradgren
 10. Om jag förstod dig rätt så verkade den inbyggda D/A-omvandlaren vara minst lika bra som din externa, mao du kan bli av med en extra "burk". Bara en sådan sak är ju ett plus, jag börjar personligen bli lite less på alla apparater som står o "skräpar" i mitt rack, hade varit skönt om man hade kunnat få samma ljud med en eller två burkar. Kul att läsa om dina intryck, sanslöst fin apparat du skaffat dig!
 11. Kablarna har jag i anläggningen sedan 10-11 månader, det borde räcka kan man tycka Det kanske blev ett annat lugn och en annan homogenitet i anläggningen.......eller inte. Kanske dags att prova att koppla tillbaka de gamla sladdställen snart igen. Låter ju som pluggarna för mig då! Pluggarna jag har är däremot ren koppar vilket kanske inte är det bästa för kontakttrycket i honan (99.99% Furukawa-koppar). Inte om de inte är neutrala, verkar ju dumt att föra in nya färgningar?!
 12. Alltså hade du ingen konkret kritik att anföra gällande de aktuella produkterna; jag hör ingen skillnad, produkterna är dåliga?! Ok, då vet jag, "tack för din medverkan, var god lägg på luren" .....typ
 13. Ok, kan du utveckla? Kontakterna ska ju ha fiiiinkoppat från Furukawa, borde låta som en dröm ?
 14. Nyfiken som man är byggde jag tre nätkablar bestående av IeGO-kontakter sam Furutech FP-3TS20. Hörde jag skillnad? Om det är nån skillnad så är den inte dramatisk i alla fall.
 15. Du är plusmedlem så du kan lägga bilderna direkt i inlägget (max 0,49MB)
 16. Angående Gryphon, jag har haft Gryphon Tabu 2/100, Gryphon Callisto 2100 samt Gryphon Encore. Mest nöjd var jag med Calliston men då hade jag inte testat Bryston (körde på den tiden med B&W 804 Nautilus). Gryphon Encore testade jag direkt mot mina Bryston 28B-SST och det fick se sig slaget med ganska bred marginal. Huruvida detta säger något om de andra Gryphon-stegen vågar jag inte spekulera i men jag skulle sätta upp Bryston på listan av kandidater jämte Sybarite Audio no1200.
 17. Referenssteg som kan köras i antingen "stereo-mode" eller "mono-mode". Effekten torde blir minst 1200w@8ohm i mono så de flesta klarar sig nog med att köra med ett steg i "stereo-mode". De preliminära mätdata jag sett är chockerande bra, vi snackar distorsionsnivåer man snarare ser hos försteg i referensklassen (typ Mark Levninson no526). Steget är dessutom diskret uppbyggt från in- till utgång vilket säger lite om hur mycket designarbete som lagts ner på detta projekt. Ett matchande försteg i minst samma klass (lägre brus än Boulder 2110 för $54000) är också på G och har kommit längre i utvecklingsarbetet än slutsteget. Även försteget är helt diskret uppbyggt och innehåller dessutom ett RIAA-steg i referensklassen Jädrigt kul att vi har så talenterade firmor i detta land så slipper man gå över ån....
 18. Jag hade väntat på detta steg (Sybarite Audio no. 1200), kommer att bli något i hästväg och dessutom "Made in Sweden"
 19. Skulle vara intressant att släpa med sig 28B-stegen till dig Apex, de är specade till 1000w@8ohm men lämnar enligt mätprotokollen snarare 1250w. Sen köra riktigt dynamiska inspelningar
 20. @Apexorca Tack för beskrivningen, jättekul att läsa! Det låter som du fångat grundklangen hos Ino-högtalarna, framförallt kan jag förstå kommentaren "musikaliska system som spelar musik och inte "HiFi" på ett kliniskt sätt". Beträffande klangbalansen och luftighet så går dessa att ändra till viss grad med olika elektronik, exemeplvis blev det klart luftigare när jag bytte digitalkort i min BDP-2. Jag skulle gissa (vild spekulation) att mitt ljud är något "torrare" än det Sprudel har hemma men nog inte så mycket. Som sagt har du en stående inbjudan att lyssna även på mitt system, tyvärr bor jag ju så avsides.....
 21. Måste försöka komma förbi och lyssna jag också, tyvärr är det alltid superstressigt när jag är i Sverige
 22. Närå, det var bara en anmäl reflektion. Ska bli spännande att se vad du skaffat
 23. Ja ML No526 verkar vara en mycket fin apparat, hade gärna testat denna i mitt eget system!
 24. Du har naturligtvis rätt i din första mening och tror du jag menar detta misstolkar du mig nog. Spekulationer och fundering etc tycker jag ofta är spännande och dessa välkomnar jag naturligtvis. Men om jag skulle skriva i en tråd där folk frågar om råd för pickupinställning:" VTA för en pickup är en helt irrelevant parameter " så förväntar jag mig att någon reagerar. Utsagan är just en utsaga och inte en spekulation eller fundering, mao två helt olika saker. Om jag uppfattades som otrevlig i mitt första inlägg i tråden får jag väl be om ursäkt för det, samtidigt har jag en känsla av en del individer här är synnerligt känsliga, särskilt när kommentarerna kommer från "rätt" avsändare. Trist är det!
×
×
 • Create New...