Jump to content

Azur

Medlem+
 • Posts

  209
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Azur

 1. Såg precis att Andy Fletcher i Depeche Mode är död. Sorgligt.
 2. Jovisst, men det finns en akustisk version av denna. Kolla får du se. Tyvärr enbart CD..
 3. Lyssnar på denna ikväll. Hon har givit ut en akustisk version också under pandemin men den verkar inte finnas på vinyl, vilket är synd.
 4. Ni är skarpsynta, klärvoajanta eller har helt enkelt bra koll på vad som händer på Euphonia Visst har min Lyra Delos fått lämna plats för en Etna. Tänkte samla ihop lite bilder och ge lite bakgrund och intryck av detta byte inom kort. Ni får hålla er till tåls ett litet tag..
 5. Tack Daniel! Bra tips, det ska jag testa direkt. Inbillar mig att tomgångsbruset varit lite högre senaste veckorna men trodde det ev berodde på andra händelser i systemet. Ja, mer sten är aldrig fel..😊
 6. Förvisso men snedtaket bakom gör att en högre bänk också skulle hamna mycket längre fram. TVn står i princip emot väggen i ovankant. Detta snedtak är grunden till själva problematiken.
 7. Ursäkta såg att du skrev vänsta sidan. Det är en balkongdörr så där hamnar ingen hylla. Men förstår tanken.
 8. Ha-ha Det utrymmet måste man anstränga sig lite för att nå. Jag har faktisk funderat på att placera en basfälla där men måste mäta lite först då jag inte uppenbart har några basproblem.
 9. Njae, jovisst är det onte optimalt. Ännu en anledning att hålla igång så man inte blir för stel. Allvarligt, jag måste testa. Man får stå på knä så det kanske inte funkar i längden. Vi får se.
 10. Håll ut, snart är jag klar Nu följde montering av TV, vilket inte förtjänar så mycket uppmärksamhet på ett HiFi-forum. Väl klar med det kom den roligaste biten. Först lades fundamentet till skivspelaren. Två granitplattor med - ja ni kanske kan gissa - bitumen mellan och ned mot bänkskivan. Lite justeringar blev det trots allt för att få stenarna i exakt våg.- Jag blev faktiskt nöjd med insatsen Så sist till det kanske bästa - att snöra ihop allt och försöka få ordning på kablar och den elektronik som man inte nödvändigvis vill visa upp. Avslutar detta lilla projekt med en överblicksbild. Allt är på plats och nu börjar jobbet med att finjustera och kompensera för ev ändringar som bänken och TV-placeringen inneburit. Jag märker inga direkta problem med att ha en så stor platt yta mellan högtalarna men måste "spela in mig" lite och se om något måste justeras, tex högtalarplaceringen. Det har varit ett kul projekt. Mycket klurande innan men själva snickerarbetet gick relativt smidigt. Det visar väl att även en moderat händig person med lite vilja och intresse kan lyckas. Kanske har man inspirerat någon... Den uppmärksamme kan se att det även hänt något annat i anläggningen, men det får vi ta i nästa steg. Fortsättning följer............
 11. Jag jobbar vidare mot slutet. Mitt golv är relativt jämnt så skivan placerades på fyrkantsjärn som fick agera ben. Mellan järnen och bänkskivan ytterligare mer bitumen. Tunnt gummi mot golvet enbart för att undvika repor. En tillfällig placering av elektroniken gav lite ledtrådar till hur TV och framförallt skivspelare skulle placeras. Valet av material etc är inte beräknat. Jag besitter inte dessa kunskaper så det fick bli lite med magkänsla.. Bara lite kvar..
 12. Nästa steg blev att addera ytterligare en ekskiva som limmades och skruvades ihop med den första skivan. Tillsammans bildar dessa det hyllplan som skall husera elektroniken. Lite vitolja adderades för det estetiska Efter detta var det dags att tillverka det stående fästet som ska hålla TV:n. Dubbla 19mm infärgade svarta MDF-skivor limmades ihop och fästes in i spåret i ekskivorna. Alltihopa skruvades och limmades ihop. I den stående skivan sågade jag ut hål för att kunna leda igenom signal- och strömkabel till slutsteget. Lite pyssligt att få till höjden lagom för eventuella framtida extra skivor under elektroniken.
 13. Även här hemma har det hänt lite saker senaste tiden. Ett TV-byte har varit på gång ett längre tag men pga mitt vardagsrum/lyssningsrums utformning med snedtak på två väggar (i hörn) har jag inte riktigt vetat hur jag skulle lösa placeringen av stereoprylarna. En större TV skulle med automatik tränga undan all plats för stereon. Efter en hel del grubblande blev det till att snickra ihop en egen lösning.. Dock äger jag varken en komplett snickerifabrik eller är mer än normalt händig eller påläst, så ambitionen behövde anpassas därefter. Målet var att få ihop en lösning som innehöll ett hyllplan för huvudelektroniken med ett integrerat fäste för TV:n. Jag startade med en stavlimmad skiva i ek. Den täcktes med bitumenplattor i syfte att öka dämpningen. På bilden ses även uttaget för det som skall bli TV-fästet.
 14. Underbar spelare, en klassiker! Stort grattis
 15. Hej, Jag säljer min Lyra Delos pickup, enbart pga det öppnat upp sig ett tillfälle till uppgradering. Den är i mycket fint skick, nålen är regelbundet rengjord och den har senast suttit på min Brinkmann Bardo. Jag vet inte exakt hur många timmar den gått men då jag spelar vinyl relativt sparsamt och mest på helger uppskattar jag att den gått max 1000h. Provlyssning är inte möjlig då jag redan monterat av den till fördel för ersättaren men fler bilder och videofilmer kan skickas på begäran. Första kontakt gärna via mail: stollke72@gmail.com. Upphämtning eller möte prioriteras. Den finns i Göteborgsområdet. Pris: 8000kr /Azur
 16. Kul kombo Jag har en 2M Blue också men den sitter på min gamla vintage-spelare. Har aldrig testat med den på min Bardo. Det låter säkert bra! Blue spelar med bra dynamik och sväng.
 17. Bara att instämma! En supertrevlig kväll med fantastisk ljudåtergivning från alla provade källor, även om rullbandsupplevelsen var snudd på religiös.. Dessutom i sällskap av flertalet trevliga Euphonianer Stort tack @Apexorca för värdskapet!
 18. Vilken pjäs! En klassisk Accuphase, antagligen byggd som en stridsvagn och med otroligt ljud Stort grattis!
 19. Snygg uppställning! Härligt med ett speciellt rum med mycket charm
 20. Snyggt jobbat @lindome! Fler bilder tack
 21. Ambitiöst projekt! Ska bli intressant att följa i mål
 22. Äntligen!! Efter nästan två månaders väntan är mitt McIntosh MC-452 hemma igen. Symptomen som ledde till reparation var att det ”fräste” ganska rejält vid påslag ett par gånger. Nu har patienten fått omsorg i form av byte av två av glättningskondensatorerna på vardera 27000uF. Båda var kortslutna vilket förklarar beteendet vid påslag.. Världsläget påverkar tydligen leveraranstiderna även på HiFi reservdelar. Nu får den stå på ett par dagar och spela lugnt för att komma i form igen
 23. Det är kul med prylar och teknik, men det betyder inte så mycket om inte det blir roligt att lyssna på musiken. Bäst är det när både HiFi och musik samspelar. Här hemma är saknaden svår nu när mitt McIntosh slutsteg fortfarande är på service efter drygt en månad men ikväll spelas det på en blygsam Audio Pro T3 och ändå så rör sig foten oavsett om det är rock eller jazz. En pjäs stor som ett mjölkpaket som ändå spelar bra, helt trådlöst och batteridrivet ändå Ibland inser man att musiken ändå är det man lyssnar på och inte utrustningen..
×
×
 • Create New...