Jump to content

Otto

Medlem+
 • Posts

  519
 • Joined

 • Last visited

About Otto

 • Birthday 1957-08-23

Profile Information

 • Location
  Lund

Recent Profile Visitors

4 558 profile views
 1. Det har ju också kommit en del riktigt BRA skivor i år: Buddy Guy "Born to play guitar" Warren Haynes "Ashes & Dust" Ray Wylie Hubbard "The Ruffian's misfortune" Waterboys "Modern Blues"
 2. Jaha, då får väl jag slå ett slag för kolfiber. "Härmed elimineras en rad av de tekniska problem man kan stöta på i traditionella kablar. Resultatet är ett ljud och som har en silkeslen diskant och oceaner av rymd." https://www.hifiklubben.se/kablar/signalkab...ultimate-mk-ii/
 3. # Jayhawks # Bruce Hornsby # Jeff Healey # Paul Kelly # Los Lobos # Robert Cray # Tinsley Ellis
 4. Eric Clapton är väl en 40-tals produkt, närmare bestämt 30-mars 1945.. ..
 5. Nu får du väl ändå ge dig..he..he..Du skrev: "För mig personligen var 80-talet ett årtionde av skräpmusik". Artisterna/grupperna jag nämnde hade ju de flesta, med några undantag(smaksak) sin storhetstid på 80-talet, det går inte att förneka. Musiken/skivorna som släpptes på 80-talet var/är och kommer alltid vara 80-tals musik.
 6. Ju mer jag kikar igenom mina 80-tals plattor, ju mer inser jag hur stor betydelse 80-talet egentligen har haft/har för mig och säkerligen för musikutvecklingen i stort. Ta artister som: Van Morisson, John Mellencamp, Tom Petty, Steve Earle, Mink deVille, John Hiatt, Paul Kelly, Neil Young,Warren Zevon, Eric Clapton, Buddy Guy, John Lee Hooker, Ozzy, Bruce Springsteen, Bryan Adams, Michael Jackson m.fl, m.fl... Mega-grupper som ACDC, Iron Maiden, Metallica, Whitesnake, Motörhead, Def Leppard, Gun's n' roses, U2, m-fl och alla med med sin storhetstid på 80-talet.
 7. Lite synd att dömma ut hela 80-talet. Man ska nog inta generalisera, självklart gjordes bra musik även på 80-talet. Men visst, jag upplevde 80-talet, som en period då det vräktes ut en djäkla massa skräp, inte då minst på synt och hårdrocksidan, men också återfinner jag en mängd klassiker från den perioden, både inom pop, blues, rock och hårdrock. Men 80-talet gick för egen del mest åt till barnuppfostran och husrenoveringar, så musiken fick nog stå tillbaka en hel del. Men det håller jag på att ta igen och visst hittar jag en massa godbitar från 80-talet.
 8. "Extremt neutral"...hm...menar du då, överanalytiskt, vasst, metalliskt, kyligt ? Det finns kanske i så fall prylar som är extremt LITE neutrala, som då blir varmt mjukt och runt ljud.. ..Sedan en massa olika neutrala återgivningar där emellan, som t.ex lite lite mer än medel nutralt osv.. .. Adjektiv utan värdering kallas ju just neutrala adjektiv. Men finns det då EXTREMT neutrala adjektiv ?.. .. Extremt neutralt borde ju vara detsamma som extremt ofärgat, men hur låter det då om något bara är lite ofärgat ?.. .. Det är inte lätt att beskriva ljudupplevelser i ord och då upplever jag ändå dig "calm" som en mästare i ämnet.
 9. OK, tack för tipset, måste undersökas.
 10. OK, då gick det inte att "sätta dit" MSB för doping.. .. Då är det väl bara att befästa "knocken". För även om testen utfördes under ganska kort tid, så verkar den ändå utförts så seriöst som möjligt. Vad använde ni för db-mätare, en sådan rackare skulle ju underlätta betydligt för mig vid framtida tester ? Säg nu inte att det är MSB:s egen framtagna db-mätare som kostar 135 000:-.. ..
 11. Jag tänkte på precis samma sak, då jag själv just avslutat lite dac-tester, så måste man givetvis kompensera ljudvolymen, eftersom oftast signalnivåerna är olika på Dacar/CD-spelare. I det här fallet, så har t.ex Oppo:n en output level på 2,1 (RCA) och 4,2 (XLR), alltså skillnad redan när man jämför Oppons RCA och XLR utgångar mot varandra. MSB Dacen ligger på hela 3,6 (RCA) och 7,5 (XLR). Alltså måste man kompensera ganska ordentligt på ljudvolymen när Oppon är inkopplad i jämfört med MSB. Hur gjorde ni i det här fallet, för bara synkronisera volymen tar sin tid ?
 12. Ok ! Knock i första ronden, eller kanske t.o.m. misshandel.. .. "bigblue" håller, eller.. ..
 13. SPÄNNANDE ! Men gör det nu så seriöst det går. Koppla ur MSB:n, så den också blir kall. Båda kombatanterna måste ju få samma chans att starta kalla. Använd samma kablage och glöm inte att mäta upp faserna. Spela givetvis bara och endast samma musik/låtar. Sedan måste ju "bigblue" stanna minst en vecka, då det bör vara minimitiden för en dylika test.. .. Det är visserligen 25 mil, men jag borde nog oxå snurra upp som testövervakare.. ..
×
×
 • Create New...