Jump to content

Metal

Medlem
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Metal

 1. Ok. Var in och snackade med Jens idag, väntar ju även på ett par Hifiman Arya...
 2. Känner att jag behöver en sån här, när kommer den att gå att köpa?
 3. Funkar lika bra som vanligt efter uppdateringen för mig.
 4. I7 4770, precis samma hårdvara som jag kör med. Har tuffat och gått med Roon i snart 5 år 24/7. Väldigt rapp och fin med ca 110000 låtar i biblioteket. Jag byter en av diskarna varje år för att förhoppningsvis vara ett steg före en krasch...
 5. Jag har suttit en stund med 1.7 installerat på min iPad Pro. Tycker det känns bra, speciellt sökfunktionen är rappare. Spelar bara lokal musik så många av de nya funktionerna riktade mot streamingtjänsterna går mig förbi.
 6. Trevlig uppdatering som vanligt, i synnerhet ”Now playing” och jag hoppas de fått till radiofunktionen den här gången. Kanske dags att testa någon av streamingtjänsterna.
 7. Jag var i en liknande sits för 2 år sedan, efter att ha fått höra i 5 års tid att mina Magnepan 3.7 var det fulaste som fanns så gav jag upp och sålde dem och köpte stativare. Det blev Audiovector Sr1 AA, deras banddiskant ger mig iaf lite av vad 3.7orna hade men nog saknar jag mina förra. Köpte i samma veva hörlurar, Sennheiser HD-800S som kommer riktigt nära mitt ljudideal och det funkar faktiskt för mig.
 8. Trevligt system, hade själv Chaconne på 80-talet och var mkt nöjd.
 9. Datorn som du specificerat blir bra till Roon, en Raspberry Pi använder man som endpoint. Funkar fint om du till ex placerar datorn med Roon server i ett annat rum än där du har stereon och har en Raspberry Pi kopplad via nätverk vid en dac med USB-ingång.
 10. Så dök hanteringen av MQA upp, verkar efterlängtad av många. Den förbättrade hanteringen av dubbletter samt när man har olika versioner av samma platta blev också riktigt bra.
 11. Jag editerar i Roon. Tycker att det är så smidigt. Jag har kört Roon i 2 år och tycker det är fantastiskt, man vet ju inte vad som händer i framtiden men har svårt att se mig lämna Roon.
 12. Intressant det här med hörlurar, hade ställt in mig mig på att köpa ett par AKG Q701 bara för att kunna lyssna på nätterna utan att störa familjen. Testade dessa men tyckte ljudkaraktären var för långt ifrån vad jag är van vid från mina högtalare (Magnepan). Fortsatte med att testa Focal Elear, de lät mkt bra men det kändes inte riktigt rätt ändå. Fick senare möjlighet att lyssna på Sennheiser HD800S, kände direkt att dessa måste jag ha. Har bara haft dem ett par veckor men jag är väldigt nöjd.
 13. Håller nog med , ägnat några timmar till att testa uppsamplingen men det känns inte helt ok. Har återgått till native men ska testa mer senare.
 14. Ett bra program blev ännu bättre med nya uppdateringen. Min server fick jobba hårt med att scanna allt för R128, tog ett dygn... Sitter just nu och testar DSD-uppsamlingen.
 15. Magnepan 3.7, off white och ek i felfritt skick. Sålda!
 16. Absolut! ? Mitt nick avslöjar ju att det är främst hårdrock som gäller men nu när jag närmar mig medelåldern så tycker jag mig vara rätt bred. När barnen var små slimmade jag ner anläggningen men sedan ett antal år är intresset på topp igen! Tycker mig ha hittat en anläggning jag trivs med. Köpte min första Opus 3 Continuo vinylspelare 1990, provade några tonarmar men direkt Bosse Hansson presenterade sin cantus-arm slog jag till. Blivit några varianter av denna spelare genom åren men den står mest oanvänd numera, sedan Roon Labs släppte sin mjukvara förra våren är jag helt såld. Har spelat från dator och även via squeezebox i över 10 år. Jriver funkade ju fint men Roon är ju fullkomligt lysande! Så huvudsakligen är det det här som spelar: Intel i7 baserad dator med Roon och dirac live som styrs från en ipad. USB kabel till en Musical fidelity v-link 192 in i en PS audio DAC III. Balanserade kablar till en Bladelius Thor. Slutligen högtalarna som är Magnepan 3.7. Historien med Dirac började med att jag hade svårt att få till basen i rummet, har ju spelat i några år med de här högtalarna och jag älskar ljudet men jag visste att de hade mer att ge. Rummet är 8x4m och jag spelar på längden, rummet huserar jag själv i men min fru tillåter inte några utsvävningar när det gäller akustikåtgärder. Hon anser att jag har valt de fulaste högtalarna som någonsin tillverkats så jag vill inte fresta på min lycka.... ? In kommer alltså Dirac, första mätningen visade grafiskt vad man misstänkt. En dipp på 13 db mellan 50 och 70 Hz och väldigt oroligt lite högre upp. Över 500 hz så såg det rätt bra ut. Startade med diracs förslag på targetkurva och satte mig ner och lyssnade på Zeppelins III. Kände direkt att allt föll på plats, stödet i musiken fanns där och fokuset blev grymt bra. Blev mkt lättare att höra Robert Plants texter. Fanns inte mkt annat att göra än att köpa programmet direkt. Senare under veckan kom bästa kompisen för att lyssna, resultatet blev att han köpte sig en PC med samma programvara till sin anläggning.. ? Har ägnat rätt mkt tid till att prova olika kurvor och känner att jag hittat rätt med bara en liten variation mot defaultkurvan. Hoppas inte min utläggning blev för lång här i din tråd.
 17. Kul att se att vi är flera som experimenterar med Dirac, köpte en mikrofon i somras för att testa och blev fast. Angående DSP Gain så kör jag default -8 db, har tyvärr ett fåtal plattor med musik jag gillar som klipper även vid den låga nivån. En anledning till att låta bli remastrade utgåvor gissar jag...
 18. Japp, ser bra ut men jag är ju alltid lika sugen att fara varje år. Har inte varit dit sedan 2004, det krockar tyvärr alltid med barnens skolavslutning + att det är 150 mil dit inverkar lite också..
 19. Jag speglar all musik till sonens dator, känns säkrast att separera det helt från servern. Skulle kännas rätt tufft att börja rippa in allt igen vid en krasch.
 20. Skulle gärna se Triumph, ett av banden jag växte upp med. Är bara lite långt ner till Norje, har 145 mil enkel resa.... Var där 2004 och trivdes förträffligt i röran.
 21. EuphoniC: Japp, jag är samma Metal och jag är intresserad av en Umeå-resa... Tror nog att vi kan skrapa ihop ngn till härifrån.
 22. Härliga bilder, hade förhoppningar om att kunna vara med den helgen men tyvärr så kom annat i vägen. Efter att ha sett bilderna här så måste ett besök planeras!
×
×
 • Create New...