Jump to content

hrk

Branschmedlem
 • Posts

  185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by hrk

 1. Det låter jag vara osagt. Dock intressant att höra vad du tycker om den ljudmässigt och då kanske även i jämförelse med något annat som den testats emot?
 2. En ”Koch” produkt månne…
 3. Det du såg på Arken är Auralex paneler som är dedikerade absorbenter med öppna celler , alltså inga diffusorer. /hrk
 4. Tack tack! Ja , sent om sider börjar saker bli klara. Jag har ju en viss förkärlek till en viss svart musik där stress o högt tempo är lågprioriterat så man kanske omedvetet har påverkats av det! Vi ska absolut försöka få till något i hygglig närtid och ta med dig sjösjuke piller för det sägs ju att man kan känna obehag i "dämpade" rum eller så kanske det bara är helt lugnt , skönt o stilla..... Den som söker finner svaret.....
 5. Hej Calm! Och jag vill minnas att du nämt det för mig tidigare när vi samspråkat och riktigt bra ljud har ju en tendens att sätta sig ! Nu kanske det var en generell beskrivning av vad du såg på väggarna den gången men jag vet att det absolut inte var skumgummi i någon form som användes för det fungerar inte som dämpning i ljudsammanhang pga av att det är stängda celler i dessa material. Matrialet vid dämpning är mycket viktigt och att det är just öppna celler , annars får man inte det önskade resultatet som man vill åt. Så att ta kontakt med kunnigt folk på området är min stående rekommendation om man vill förbättra sitt rum.Det är väl investerade pengar i sammanhanget. Nu har ju detta projektet låtit vänta på sig pga olika saker men vi pratade ju tidigare om att du skulle komma förbi för en lyssning och även ByZan börjar bli lite morsk av att inte ha fått komma över så vi kan väl kanske få till något framöver så får vi se om din Arken känsla gör sig påmind igen!
 6. Tack tack och kul att du gillar det och att det även kan inspirera lite! Dämpning är inget man behöver vara rädd för , det viktiga är att det görs rätt annars kan det lätt bli knas! Ljudmässigt känner jag mig iaf väldigt nöjd med hur det har blivit!
 7. Numera finns det möjlighet att lyssna till och köpa Respons högtalare i Stockholm. För den intresserade finns mer att läsa om detta på följande länk: https://autentiskt-ljud.se Så välkomna att höra av er vid intresse o frågor kring Respons. /hrk
 8. Lite mer ordning o reda har det allt blivit sedan jag spontant kikade in och hade en trevlig pratstund med Karl i somras ! Det skulle va intressant att höra era tankar kring det akustiska ni har gjort och hur ni landade i det med bauhaus paneler osv? /hrk
 9. Kan tillägga att flera F-bolag ger rabatt på hemförsäkringen vid installation av en vattenfelsbrytare så den betalar sig själv ganska snabbt. Vid installation vid fritidshus utan kommunalt vatten (egen brunn/hydrofor) kan en backventil behövas också pga tryckfall o liknande men det kan man ju prata med sin rörpulare om.
 10. https://www.proffsmagasinet.se/vvs-inomhusklimat/installation/vattensakerhet/vattenfelsbrytare/grohe-sense-guard-vattenfelsbrytare-2818241?channable=00a9e8736b750032383138323431c3&VAT=1&gclid=EAIaIQobChMIgtWTrYfu-gIVRP13Ch2kHQ7dEAQYASABEgITdvD_BwE Otroligt trist med dina vattenskade problem😥! Men va det nu en balofix som orsakade den sista läckan så hade du nog sluppit skada nr:2 om den ovan länkade produkten funnits på plats. Hjälper ju inte nu men det är en produkt alla med villa/fritidshus borde överväga. Kul att träffas o snacka lite senast också , va länge sedan sist 👍😊.
 11. ”Mer beundrande för de konstruktörer som kan få det att låta som musik i verkliga livet!” Kan bara hålla med……
 12. Tycker alltid det är personligt glädjande att läsa när någon har kommit till att fokusera mer på musiken än på alla dessa prylar som omger hifi`n. Jag lägger dock ingen värdering i om folk vill testa/äga mycket prylar för det är såklart upp till en själv och sitt eget intresse. Även om jag själv inte vill anse mig ha varit i något träsk så har ju en del prylar testats genom åren utan att jag faktiskt har blivit helt nöjd . Man måste ju helt enkelt testa för att veta och dom flesta har nog gått den vägen.Jag har dock idag nått ett läge där jag knappt ens tänker på nya prylar eller testande av dessa och det vill jag påstå främst beror på att jag har fått hygglig ordning på mitt lyssningsrum och har hittat ett par högtalare som jag är tillfreds med. Utan dessa två faktorer på plats så tror jag det är lätt att aldrig komma ur prylsvängen om anledningen till bytandet av dessa är att komma till välljudets slutstation.
 13. Jag tror få litar till något/någon i dessa tider , allra helst "experter". Dock så kan man ju bara hoppas på ett bättre utfall än det dom flesta ser framför sig just nu. Glasnost o perestroika känns dock väldigt avlägset i dagsläget. Hitlers galenskap höll på i alltför många år , vi får hoppas någon/något sätter stopp för Putin betydligt fortare än så! Libertè!
 14. https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/abWE0E/aktier-och-fonder-experten-tror-att-det-vander En del ser något ljusare på framtiden än andra. Bara hålla tummarna för att han får någorlunda rätt!
 15. Tycker Alan har flera bra synpunkter/poänger på saker som är viktiga för att en högtalare ska låta bra. Jag har dock ingen större uppfattning om dom lever upp till det han beskriver pga att jag knappt har lyssnat till dom. Men det dyker väl snart upp ett "event" i en stad när mig skulle jag gissa så man kan komma o tjuvlyssna lite ! Sen är dom till skillnad mot mycket annat idag humant/trevligt prissatta vilket är välkommet och glädjande tycker jag! Önskar lycka till med representationen!
 16. Glädjande nog finns det ju undantag som går åt andra hållet . Audio research är ett exempel på det där en tidigare anställd numera är ägare och har köpt företaget från den tidigare "vargen". Av det jag har lyssnat mig till verkar dom väldigt nöjda med det och inställningen till verksamheten känns iaf utåt sett rätt men vi får väl se efter några år hur det har utvecklats. Annars är väl kapital en bra förutsättning för utveckling men långt ifrån en garant för att det går hand i hand med kvalitet (då tänker jag främst på ljudkvaliteten) , tyvärr.
 17. Det känns som det aldrig varit viktigare att köpa rätt från början för att slippa beg marknadens avigsidor! Alla förlorar på denna typ av meningslöst bemötande , säljare , köpare , handlare etc Tröttsamt …..
 18. Där ser man. Jag är inte förvånad att han tyckte så , samma fötter sitter ju tex ofta under hans högtalare där samma princip gäller. Kul att det verkar gett god effekt och din beskrivning av förbättringarna stämmer i stort med min egen upplevelse oavsett under vilken apparat jag har dessa fötter. Man måste våga testa för att veta , öronen bestämmer😉💪!
 19. Ingen fara. Du kanske precis som jag har en bitvis snurrig småbarnhjärna 😉!?
 20. Kul att se ditt fina skivspelarbygge och glädjande att det verkar ha fallit väldigt väl ut 👍. Vet inte om du testat underlag/koppling ännu mer efter senaste inlägget men har du testat att ta bort stenskivan och sylodynerna och låta SA stå kopplade direkt mot bänken? Jag har själv SA och vill man leda bort oönskad energi så ser jag inte någon direkt fördel med en stenskiva med mjuk avkoppling under. Bara ett tips att testa men du kanske har testat och kommit fram till något annat som passar dig bättre? I all välmening…..
 21. Nu har det gått ett tag sedan jag hade dessa enheter och har inte jämfört dom ”head to head” men kortfattat tycker jag CP-700 lät behagligare med ett lite större lugn över presentationen. Lite mer analogt kan väl också va en beskrivning. CP-800 känns mer eller är väl ett försteg som mer passar in i nutiden med lite ”allt i ett” produkter vilket har sina fördelar men går man bara på det ljudmässiga tycker iaf jag att CP-700 låter lite trevligare och mer njutbart. Tycker man det är intressant o kul kan man ju kika under skalet på dom också och se skillnaderna i uppbyggnad. Separat strömförsörjning är det ju också till CP-700 så där blir det en låda till som kräver lite plats.
 22. Jag har haft kombon och dom funkar bra ihop. Vet inte din kravställning på försteget men om det bara handlar om det ljudmässiga och du vill hålla dig till Classe så tycker jag CP-700 (föregångaren som jag också har haft) låter bättre. Det är dock ett renodlat tvåkanals försteg och inte så lätt att komma över heller.
 23. ”Han verkade övertygad om att det kan vara sista spelningen någonsin” Jag undrar det jag🤔! Hur som haver så såg jag dom sist på Friends och det var en mycket bra konsert även om jag egentligen inte är så förtjust i arena konserter. Föredrar miljöer som typ Waterfront i Sthlm men att få se Stones där lär nog förbli ett önsketänkande! Håller tummarna för att det blir en bra konsert och att ni som ska gå får en bra upplevelse!
 24. Jag håller också med om att vinyl oftast ger mig en mer levande/berörande upplevelse än tex CD när dom jämförs på samma nivå. Det knepiga är ju att även om du jämför samma skiva på dom olika formaten så kan ju respektive utgåva vara ganska olika i ljudkvalitet så helt enkelt att avgöra vad som låter bäst är det inte alltid tycker jag. Minns dock när jag var hemma hos ByZan när vi lyssnade på båda formaten (Clearaudio vs DCS) och jag lånade den intilliggande muggen. Just när jag stod därinne så böt han från digitalt till vinylen och det märktes tydligt även där att något förändrades till det bättre utan att jag hade en tanke på någon analys i det skedet. Så ett toa besök kan öppna upp fler kranar än en ! Har själv inte hunnit utvärdera just detta (CD vs Vinyl) fullt ut i min egen anläggning ännu men båda låter väldigt tilltalande för min smak och ARC CD 8:an jag har som CD spelare tycker jag spelar oförskämt bra och analogt måste jag säga. Men sen har den ju en fin rörbaserad analogdel också !
×
×
 • Create New...