Jump to content

hrk

Medlem
 • Posts

  168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

hrk last won the day on March 4 2017

hrk had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2 204 profile views
 1. Det känns som det aldrig varit viktigare att köpa rätt från början för att slippa beg marknadens avigsidor! Alla förlorar på denna typ av meningslöst bemötande , säljare , köpare , handlare etc Tröttsamt …..
 2. Där ser man. Jag är inte förvånad att han tyckte så , samma fötter sitter ju tex ofta under hans högtalare där samma princip gäller. Kul att det verkar gett god effekt och din beskrivning av förbättringarna stämmer i stort med min egen upplevelse oavsett under vilken apparat jag har dessa fötter. Man måste våga testa för att veta , öronen bestämmer😉💪!
 3. Ingen fara. Du kanske precis som jag har en bitvis snurrig småbarnhjärna 😉!?
 4. Kul att se ditt fina skivspelarbygge och glädjande att det verkar ha fallit väldigt väl ut 👍. Vet inte om du testat underlag/koppling ännu mer efter senaste inlägget men har du testat att ta bort stenskivan och sylodynerna och låta SA stå kopplade direkt mot bänken? Jag har själv SA och vill man leda bort oönskad energi så ser jag inte någon direkt fördel med en stenskiva med mjuk avkoppling under. Bara ett tips att testa men du kanske har testat och kommit fram till något annat som passar dig bättre? I all välmening…..
 5. Nu har det gått ett tag sedan jag hade dessa enheter och har inte jämfört dom ”head to head” men kortfattat tycker jag CP-700 lät behagligare med ett lite större lugn över presentationen. Lite mer analogt kan väl också va en beskrivning. CP-800 känns mer eller är väl ett försteg som mer passar in i nutiden med lite ”allt i ett” produkter vilket har sina fördelar men går man bara på det ljudmässiga tycker iaf jag att CP-700 låter lite trevligare och mer njutbart. Tycker man det är intressant o kul kan man ju kika under skalet på dom också och se skillnaderna i uppbyggnad. Separat strömförsörjning är det ju också till CP-700 så där blir det en låda till som kräver lite plats.
 6. Jag har haft kombon och dom funkar bra ihop. Vet inte din kravställning på försteget men om det bara handlar om det ljudmässiga och du vill hålla dig till Classe så tycker jag CP-700 (föregångaren som jag också har haft) låter bättre. Det är dock ett renodlat tvåkanals försteg och inte så lätt att komma över heller.
 7. ”Han verkade övertygad om att det kan vara sista spelningen någonsin” Jag undrar det jag🤔! Hur som haver så såg jag dom sist på Friends och det var en mycket bra konsert även om jag egentligen inte är så förtjust i arena konserter. Föredrar miljöer som typ Waterfront i Sthlm men att få se Stones där lär nog förbli ett önsketänkande! Håller tummarna för att det blir en bra konsert och att ni som ska gå får en bra upplevelse!
 8. Jag håller också med om att vinyl oftast ger mig en mer levande/berörande upplevelse än tex CD när dom jämförs på samma nivå. Det knepiga är ju att även om du jämför samma skiva på dom olika formaten så kan ju respektive utgåva vara ganska olika i ljudkvalitet så helt enkelt att avgöra vad som låter bäst är det inte alltid tycker jag. Minns dock när jag var hemma hos ByZan när vi lyssnade på båda formaten (Clearaudio vs DCS) och jag lånade den intilliggande muggen. Just när jag stod därinne så böt han från digitalt till vinylen och det märktes tydligt även där att något förändrades till det bättre utan att jag hade en tanke på någon analys i det skedet. Så ett toa besök kan öppna upp fler kranar än en ! Har själv inte hunnit utvärdera just detta (CD vs Vinyl) fullt ut i min egen anläggning ännu men båda låter väldigt tilltalande för min smak och ARC CD 8:an jag har som CD spelare tycker jag spelar oförskämt bra och analogt måste jag säga. Men sen har den ju en fin rörbaserad analogdel också !
 9. "Jag kanske provar någon gång men jaq tror det dröjer" Ta det i din takt bara , skulle bara vara intressant att höra resultatet av det. Så streama på och kul att din nya digitalsida verkar prestera som önskat eller kanske tom lite bättre än så!
 10. Undrar bara om du hunnit med att spela in cd på rullband ännu eller har du blivit helt ”streamifierad” kanske ?😉
 11. Ser man på hur rummet såg ut innan ombyggnad så verkar det ju iaf ha behövts en del bashantering.
 12. Skulle bli förvånad om "vågorna" är absorbenter men jag kanske har fel? Kanske är någon ny innovation med både absorption/diffusion från Svanås sida ?
 13. Jag är väl helt enkelt en nyfiken/vetgirig typ som har störst intresse för det som för mig ter sig som fundamentet för det som ljudmässigt ska presenteras ! Färgvalet på väggarna inuti ett hus är tämligen ointressant om inte husgrunden är byggd på rätt sätt. Bara för att förtydliga min utgångspunkt. Nu har jag inte lyssnat till en fullutrustad SME själv i någon större utsträckning så hur en SME presenterar musiken vet jag själv väldigt lite om däremot känner jag folk som har mer kött på benen och där jag får en känsla för ljudsignaturen hos SME vs något annat som inte har en mjuk upphängning. Därav växer väl min nyfikenhet för SME`s val efter att dom verkar ha testat olika vägar för just denna SME 60. Nu har ju Daniel varit hos SME och då tyckte jag bara det skulle vara intressant att höra hur just dom resonerar kring deras val av upphängning. Det finns ju som sagt många olika konstruktioner där dom förmodligen (?) har samma utgångspunkt men har valt olika vägar för att nå dit och oftast ändå nått lite olika ljudmässiga resultat. Och det resultatet är jag tämligen övertygad om låter just olika oavsett vilken miljö dom står och spelar i. Sen som alltid , lyssna ger svaret och efter det ska man göra sina val oavsett hur man vill att musiken ska presenteras. Jag har min utgångspunkt någon annan har sin och det är helt i sin ordning. /hrk
 14. "Vad många inte vet är att det pågår ett ständigt utvecklingsarbete på SME där man löpande testar nya material och tekniker, och eftersom man har kapaciteten och kunskapen att tillverka allt i huset så går det relativt fort från idé till prototyp och vidare till lyssnings-rummet och tillbaka igen. De berättade att det inte finns mycket de inte provat och noggrant lyssnat på i utvecklingsarbetet av SME model 60 och den nya armen Series VA (Advanced). Allt i från konstruktionsprinciper till material." Först ett en applåd för ett fint reportage och att ni delar med er av eran resa! SME verkar vara noggranna på dom flesta plan och verkar ha landat i att fortsätta med sin gummiupphängning. Något jag undrar är om dom har som ambition att skapa en helt opåverkad återgivning (så nära inspelningen som möjligt , dvs så opåverkat som möjligt) eller om dom vill ha något som iaf är lite specifikt för just SME? Går man till fysikboken (är ingen expert på området) så borde det finnas bättre sätt att få bort oönskad energi som påverkar nålen om man nu är ute efter en återgivning "så nära inspelningen" som möjligt kan man tycka ? Är helt enkelt bara intresserad av hur SME resonerar kring detta och deras val av gummiupphängning vs något annat. ps. har själv en SME arm ! /hrk
 15. "Jag efterlyser fler som gör det. Men dessvärre är det sällsynt. Kanske för att de inte vågar förstår eller kan göra det. Ta tex den gamla produkten och spela den mot den nya. Då bör ju de flest hör att den är bättre om den nu är det? Jag vill ha mer av det på mässor och demonstrationer i butiker. Hur skall man annars veta?" Kunde inte sagt det bättre själv! !
×
×
 • Create New...