Jump to content

hrk

Medlem
 • Posts

  178
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

hrk last won the day on March 4 2017

hrk had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2 390 profile views
 1. Lite mer ordning o reda har det allt blivit sedan jag spontant kikade in och hade en trevlig pratstund med Karl i somras ! Det skulle va intressant att höra era tankar kring det akustiska ni har gjort och hur ni landade i det med bauhaus paneler osv? /hrk
 2. Kan tillägga att flera F-bolag ger rabatt på hemförsäkringen vid installation av en vattenfelsbrytare så den betalar sig själv ganska snabbt. Vid installation vid fritidshus utan kommunalt vatten (egen brunn/hydrofor) kan en backventil behövas också pga tryckfall o liknande men det kan man ju prata med sin rörpulare om.
 3. https://www.proffsmagasinet.se/vvs-inomhusklimat/installation/vattensakerhet/vattenfelsbrytare/grohe-sense-guard-vattenfelsbrytare-2818241?channable=00a9e8736b750032383138323431c3&VAT=1&gclid=EAIaIQobChMIgtWTrYfu-gIVRP13Ch2kHQ7dEAQYASABEgITdvD_BwE Otroligt trist med dina vattenskade problem😥! Men va det nu en balofix som orsakade den sista läckan så hade du nog sluppit skada nr:2 om den ovan länkade produkten funnits på plats. Hjälper ju inte nu men det är en produkt alla med villa/fritidshus borde överväga. Kul att träffas o snacka lite senast också , va länge sedan sist 👍😊.
 4. ”Mer beundrande för de konstruktörer som kan få det att låta som musik i verkliga livet!” Kan bara hålla med……
 5. Tycker alltid det är personligt glädjande att läsa när någon har kommit till att fokusera mer på musiken än på alla dessa prylar som omger hifi`n. Jag lägger dock ingen värdering i om folk vill testa/äga mycket prylar för det är såklart upp till en själv och sitt eget intresse. Även om jag själv inte vill anse mig ha varit i något träsk så har ju en del prylar testats genom åren utan att jag faktiskt har blivit helt nöjd . Man måste ju helt enkelt testa för att veta och dom flesta har nog gått den vägen.Jag har dock idag nått ett läge där jag knappt ens tänker på nya prylar eller testande av dessa och det vill jag påstå främst beror på att jag har fått hygglig ordning på mitt lyssningsrum och har hittat ett par högtalare som jag är tillfreds med. Utan dessa två faktorer på plats så tror jag det är lätt att aldrig komma ur prylsvängen om anledningen till bytandet av dessa är att komma till välljudets slutstation.
 6. Jag tror få litar till något/någon i dessa tider , allra helst "experter". Dock så kan man ju bara hoppas på ett bättre utfall än det dom flesta ser framför sig just nu. Glasnost o perestroika känns dock väldigt avlägset i dagsläget. Hitlers galenskap höll på i alltför många år , vi får hoppas någon/något sätter stopp för Putin betydligt fortare än så! Libertè!
 7. https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/abWE0E/aktier-och-fonder-experten-tror-att-det-vander En del ser något ljusare på framtiden än andra. Bara hålla tummarna för att han får någorlunda rätt!
 8. Tycker Alan har flera bra synpunkter/poänger på saker som är viktiga för att en högtalare ska låta bra. Jag har dock ingen större uppfattning om dom lever upp till det han beskriver pga att jag knappt har lyssnat till dom. Men det dyker väl snart upp ett "event" i en stad när mig skulle jag gissa så man kan komma o tjuvlyssna lite ! Sen är dom till skillnad mot mycket annat idag humant/trevligt prissatta vilket är välkommet och glädjande tycker jag! Önskar lycka till med representationen!
 9. Glädjande nog finns det ju undantag som går åt andra hållet . Audio research är ett exempel på det där en tidigare anställd numera är ägare och har köpt företaget från den tidigare "vargen". Av det jag har lyssnat mig till verkar dom väldigt nöjda med det och inställningen till verksamheten känns iaf utåt sett rätt men vi får väl se efter några år hur det har utvecklats. Annars är väl kapital en bra förutsättning för utveckling men långt ifrån en garant för att det går hand i hand med kvalitet (då tänker jag främst på ljudkvaliteten) , tyvärr.
 10. Det känns som det aldrig varit viktigare att köpa rätt från början för att slippa beg marknadens avigsidor! Alla förlorar på denna typ av meningslöst bemötande , säljare , köpare , handlare etc Tröttsamt …..
 11. Där ser man. Jag är inte förvånad att han tyckte så , samma fötter sitter ju tex ofta under hans högtalare där samma princip gäller. Kul att det verkar gett god effekt och din beskrivning av förbättringarna stämmer i stort med min egen upplevelse oavsett under vilken apparat jag har dessa fötter. Man måste våga testa för att veta , öronen bestämmer😉💪!
 12. Ingen fara. Du kanske precis som jag har en bitvis snurrig småbarnhjärna 😉!?
 13. Kul att se ditt fina skivspelarbygge och glädjande att det verkar ha fallit väldigt väl ut 👍. Vet inte om du testat underlag/koppling ännu mer efter senaste inlägget men har du testat att ta bort stenskivan och sylodynerna och låta SA stå kopplade direkt mot bänken? Jag har själv SA och vill man leda bort oönskad energi så ser jag inte någon direkt fördel med en stenskiva med mjuk avkoppling under. Bara ett tips att testa men du kanske har testat och kommit fram till något annat som passar dig bättre? I all välmening…..
 14. Nu har det gått ett tag sedan jag hade dessa enheter och har inte jämfört dom ”head to head” men kortfattat tycker jag CP-700 lät behagligare med ett lite större lugn över presentationen. Lite mer analogt kan väl också va en beskrivning. CP-800 känns mer eller är väl ett försteg som mer passar in i nutiden med lite ”allt i ett” produkter vilket har sina fördelar men går man bara på det ljudmässiga tycker iaf jag att CP-700 låter lite trevligare och mer njutbart. Tycker man det är intressant o kul kan man ju kika under skalet på dom också och se skillnaderna i uppbyggnad. Separat strömförsörjning är det ju också till CP-700 så där blir det en låda till som kräver lite plats.
×
×
 • Create New...