Jump to content

-U1-

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by -U1-

 1. En liten sak ang modda filter. Gör ett helt nytt filter, spara originalet. Jag skulle aldrig köpa en högtalare med ett filter som någon pillat med. Kan tom vara så att filtret sitter med kabelskor och då är det väldigt enkelt.
 2. Håller med Sprudel, sätter man att de är till salu och indikerar pris så är det en annons.
 3. Har för mig att jag läst liknande det Rydberg beskriver. Man stressar elementet onödigt, lim etc tror jag det var. Jag har precis som samtliga andra här goda erfarenheter av att spela in element/högtalare men har för mig att det finns en del argument för att man ska låta det ta sin tid med vanlig musik på normal volym, iaf initialt.
 4. Kul att se dem Juha! Du kommer blir fruktansvärt nöjd. Prova toe-in så de korsar precis framför näsan och brett isär, då blir dom grymma!
 5. Jag har tyvärr själv ingen möjlighet att spela högupplöst men tycker det skulle vara väldigt intressant om någon kunde ge ett konkret exempel på låt och upplevd skillnad mellan 16/44 och ett av de högupplösta alternativen. Jag ska själv snart byta dac och är då självfallet intresserad av högupplöst, frågan är vilket focus jag ska lägga på detta? Bara för att nämna, jag spelar största delen av min musik från Spotify och Wimp, vissa hävdar att skillnaden är minimal om ens möjlig att detektera. Detta har fått mig att testa spår mellan dessa tjänster för att se om det var värt pengarna att ha även Wimp då utbudet av den musik jag lyssnar på är mindre där. Jag har hittat en del låtar med specifika parti där Wimp låter bättre och har således valt att behålla även denna tjänst. Skulle någon med möjlighet för högupplöst kunna specificera lite, låt, var i låten och vad man ska lyssna efter etc för att vi andra snabbt skall kunna hitta bilda oss en uppfattning?
 6. Välkommen tillbaka Juha!! (jag som köpte ditt rack) Jag är själv otroligt Raidhofrälst! Bytte från Verity Audio till ett par Raidho X1, önskar dock fortfarande C1.1 som jag nog tycker är den bästa högtalare jag hört, inte hört D1 tyvärr. Jag slår ett slag för en grym kombo och det är Devialet och Raidho, kopplat med Nordost, det blir inte bättre enligt mig om man talar stativare. Detta system tar ingen plats men spelar så otroligt bra att jag har svårt att sätta ord på det. Diskanten är nog den bästa som går att få på marknaden oavsett pris, jag har inte hört någon annan högtalare som kan matcha toppen i dessa, dom är även väldigt homogena neråt men saknar kanske lite i botten jämfört med de bästa andra stativare. Stort lycka till på din nya resa och det ska bli väldigt spännande att se vad du hittar!
 7. Nu har jag ingen tokdyr anläggning men jag vet att mitt intresse tenderar att gå i lite vågor, golf säsong, familj etc. Jag har medvetet lagt mig på en nivå där pengarna jag lagt på stereon inte betytt att jag behövt prioritera ner något annat, även om hifi är mitt huvudintresse och har varit så i väl över 20 år.
 8. Finns ju folk som tycker att ångmaskiner är ett kul färdmedel så varför inte folk som fortfarande använder cd. Tror att den stora majoriteten av de som lovordar cd framför streaming gör detta för att de känner att den skivsamling de byggt upp plötsligt förlorat sitt värde. Att säga att det skulle vara svårt med streaming är direkt fel idag, köp isåfall Sonos, koppla digitalt till en dac. Sonos klarar samma upplösning som cd, att börja jämföra med extrema lösningar är inte korrekt. Min sambo som aldrig rört en stereo och absolut inte har någon datakunskap utöver Office-paketet etc fixade uppkopplingen på ett par minuter. Vinyl ser jag som vedeldning, mysigt och stämningsfullt men ur en rent prestandamässig synvinkel har den inget att sätta emot moderna lösningar. Ovan kanske är lite provocerande för en del men börjar bli lite trött på allt gullande med tyckare.
×
×
 • Create New...