Absolute Audio

Branschmedlem
 • Content Count

  2 273
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Absolute Audio

 1. Absolute Audio

  Musiktråden

  Musiktips för er som gillar Psyche/garage/prog King Gizzard & the Lizard Wizard ger bort sitt 4:e albumsläpp i år gratis. Finns att ladda ner i mp3, 24b/44.1KHz och även en vinylmaster ifall man vill pressa en upplaga av skivan själv! http://www.kinggizzardandthelizardwizard.com
 2. Vi demade DSD i början med en DAC för några tusenlappar från Korg och det lät riktigt bra. Korg MR2000S låg på runt 30kkr när den kom vilket är ganska dyrt för att vara studio-utrustning i dessa Berienger och Thomann dagar. Min erfarenhet av digtala källor är att om du har ett riktigt bra linjesteg så kan du komma undan med en billigare DAC. Ska också sägas att vi provade Korgs enklare modeller av DSD AD-omvandlare, innan vi fick vår MR2000s, och tyckte det lät bra men inte fantastiskt. När vi fick vår MR2000S var det ingen tvekan om vad vi upplevde.
 3. Både Jan Eric och jag tyckte bandaren lät riktigt bra och gjorde verkligen taperna rättvisa! De stora tillverkarna av bandare håller hög kvalitet, även på top-modeller avsedda för hemmabruk. Skillnader kan vara diverse funktioner och hur mycket krut som lagts på inspelningskvalitet. Mastertape-kopior från Opus3 spelas in på en Telefunken Magnetophon M-28C som är fantastisk för inspelning. Och taperna spelas upp på en Technics RS1500 som är otroligt bra för uppspelning. Sen finns det monster till bandare från t.ex Nagra & Studer som är grymma på båda. Telefunken bandaren har ju även använts vid inspelningstillfället av musiken
 4. Mastertapen spelas på en Technics RS1500 till en Korg MR2000S AD-omvandlare som spelar in i DSD128. Editering och ID3 taggar fixas i Korgs Audiogate mjukvara.
 5. Ett stort tack, både till, alla besökare och Stylus för en trevlig tillställning! Och grattis till nya lokalen Stylus! Ser fram emot fler tillställningar där vägar till välljud utreds och uppleves. Hälsningar Hugo & Jan Eric
 6. Absolute Audio

  Neil Young om Pono mediaspelaren

  Neil Young pratar om Pono på Letterman Verkar som om alla som vill in på Pono mediaspelaren måste mastra om materialet! Smart drag! Vad tror ni?
 7. Absolute Audio

  En lokal profil ur tiden

  Trist! Stött på Preben många gånger under åren och alltid slagits av ett hans enorma entusiasm för musik & hifi! En excentrisk gentleman som kommer saknas i HiFi-Sverige! Vila i frid!
 8. Absolute Audio

  Absolute Audio på Sweetspot 2.0

  Tack Bebop för förklaringen! Om turen är med oss kommer Sony hinna buda över en: Senaste ES satsningen från Sony: HAP-Z1ES! Mediaspelare med inbyggd hårddisk(1TB) och streaming-möjligheter. Klarar både DSD och dubbel DSD Vi kommer även ha DSD kapabla DA-omvandlare från: Teac och Mytek.
 9. Absolute Audio

  P4 Blekinge säljer sina skivor

  Bästa liknelsen jag någonsin läst! /Hugo
 10. Absolute Audio

  DSD-Nytt

  "Acoustic Sounds Inc. of Salina, Kan., the worldwide leader in audiophile recordings, signed an agreement today with Sony Music Entertainment Inc. to provide the company’s new digital download service with albums that have been produced or remastered in Direct Stream Digital (DSD), the highest resolution audio technology available. The deal, which follows an earlier agreement reached with Universal Music Group, includes hundreds of recordings from Sony Music’s vast catalog. All of these recordings will be licensed to Acoustic Sounds’ SuperHighRez.com, the first high-resolution music service to offer mainstream albums in DSD. Currently, there are more than 70 albums available for download on the service. By year’s end, the number is expected to reach almost 500 albums, thanks to the new deals. Även Blue Coast Records, iTrax & HDtracks kommer att sälja Sony's katalog i DSD.
 11. Är det detta som brukar kallas DSD-Wide?
 12. Har tillgång till hela Opus3 arkiv av Master Taper, dvs identisk källa. Och det har ju varit nästintill omöjligt att göra en ren DSD kopia tills Korg MR2000S kom för ett tag sedan. Så nu för första gången kan vi gå direkt från mastertape till DSD utan något PCM mellansteg. Resultatet är fantastiskt och det mest identiska mastertapen jag & Jan Eric hört. Jag har personligen inte varit speciellt intresserad av SACD. Men DSD filer är en annan sak, speciellt dubbel DSD. Och det finns massor kvar att utveckla! Därav mitt engagemang för formatet! Som jag tror kan bli audiofilformatet för framtiden. Massorna har ju Itunes & Spotify och det lär inte ändras. F.ö så fick jag reda på att Oppo's uppgradering kom i lördags. Även Weiss är nu med på tåget.
 13. Den (vanligaste orsaken) kan vi avskriva direkt! Suggestionseffekter är ju populära i vissa kretsar och en möjlighet. Skillnader i hårdvara/implementation låter dock mer spännande och intressant. Som det skrevs tidigare i tråden så var DSD framtaget för arkivering. Stämmer mycket bra! Men inte för uppspelning? Den får jag inte ihop och låter extremt långsökt. Varför skulle man vilja arkivera i något annat än formatet det ska spelas upp i? Vad blir vinsten? Bakgrunden var att arkiveringstekniker var missnöjda med PCM eftersom det inte fångade ljudet från taperna som skulle arkiveras. Därav utvecklades DSD. Ska dock tilläggas att detta är 80-90-tal och mycket hänt med PCM sen dess. Jodå! Men möjligheterna har inte funnits.. Får tänka på att när SACD utvecklades var musikindustrin en blomstrande "megabuck" bransch. System som Sonoma som är mest DSD av alla kostade mycket pengar. För mycket för många audiofilbolag. Artister som Beyonces advokater krävde dubbla royaltys när hon fick veta att det fanns ett SACD lager på skivan. Samtidigt börjar försäljningen dala i takt med att nedladdningar ökar. Så att SACD inte tog fart är en stor politik och ekonomisk sörja som egentligen inte har något med DSD att göra. Hur många bitar då och hur höga frekvenser? Njaa stämmer inte, det blir fler DACar hela tiden som tar emot DSD64 och DSD128: dCS var dom som fick loss rättigheterna till DSD från Sony, tror inte patentet riktigt gått ut, men jag är inte säker. Har för mig att det var vissa förhandlingar. EmmLabs, Mytek kan räknas till dom tidiga(förra året, typ) Nu finns DSD stöd i nya Benchmark, Lynx, Accuphase, Marantz, Teac, Wadia bara för att nämna några. Även Oppo ska få, eller har fått, firmware uppgradeing för att klara spela DSD.
 14. Ooops! Tyckte tråden helt saknade lyssnings-intryck, vilket i sammanhanget inte är helt oviktigt?! Ville inte ge mina egna. Men jag köper helt att det räknades som reklam! Vill du att jag ska droppa ur tråden skicka ett PM eller nått! FalloutBoy: För vi tycker det låter "nog" mycket bättre än PCM för att det ska vara värt det! Annars är det bara nackdelar. Om man inte gillar "purismen" i att inte ha all världens ljudprocessningsverktyg. Du skrev ju att de flesta DACar jobbar med delta sigma tekniken och egentligen konverterar all PCM till DSD innan DA-omvandling?! Kan det inte finnas en viss fördel i att "mata" DACen med det språk den jobbar i?
 15. Bilden kommer från Merging Technologies som förser många av världen främsta studios med DAW mjuk & hårdvara både för PCM och DSD. Varför vi gillar bilden för att den illustrerar det vi hör när vi jobbar med DSD, om än extremt förstorat och därav lite missvisande. Men att det skulle vara felaktig har jag mycket svårt och tro. PCM är ett mycket bra ljudformat som är extremt flexibelt med massvis med möjligheter till redigering, limitering, dithering, komprimering, efterklangmodifiering m.m. DSD är mer begränsat till arkivering av master taper eller inspelningar där allt är "rätt" redan då mikrofonen fångar upp det. Iaf än så länge. Korg har sen en tid tillbaka tagit staffetpinnen i utveckling av DSD formatet. Gentlemannen bakom DSD och Korg's VD är goda vänner och förmodligen ser han nu möjligheten att utveckla DSD efter den släppts ur Sony's järngrepp. Men var ser du att pulsen skulle vara "analog"? När jag tittar på bilden står det bara "impulse response of an analog, a 48KHz, a 96KHz...." precis som bilden visar eller har jag missat något? Måste säga att jag blir rätt imponerad av kunskapen hos vissa! Och det vore kul att höra hur ni lärt er allt. Och framför allt om ni använt kunskaperna till något praktiskt t.ex konstruerat egna produkter eller liknade?
 16. Nu på Sweetspot så var allt vi körde från datorn på stora systemet DSD eller dubbel DSD. Fördelen med DSD är att det är transient-stabilare med mindre för och efter-ringningar än PCM. Och på så sätt mer likt den analoga teknikens sätt att hantera transienter. Och väldigt mycket av ett instruments karaktär ligger i det initiala anslaget. Vi kommer jobba hårt för speciellt Dubbel DSD eller DSD128 eller DSD 5.6 som det kallas. Som vi upplever har potentialen att låta bättre än alla tidigare tekniker. Och det ska bli väldigt spännande att höra detta utvecklas!
 17. Vi ses i Jönköping
 18. Absolute Audio

  Absolute Audio & Opus3 på Sweetspot

  Stort TACK till alla besökare & så klart arrangörerna! Fantastiskt trevlig mässa i år igen! /Hugo & Jan Eric
 19. Absolute Audio

  Musiktråden

  Instämmer till 110%!! Helt otrolig musikskatt han lämnat efter sej!
 20. Absolute Audio

  DSD Helg

  Välkommen!
 21. Absolute Audio

  DSD Helg

  Det är definitivt att det är en viktig parameter om ny DAC ska inhandlas. Tror det var Absolute Sound som skrev att 2013 kommer bli DSD'ns år. Så fler tillverkare kommer ju implementera tekniken. Intressant dock att se vilka som är på hugget och vilka som inte är det. Som det nämndes går det att konvertera DSD till PCM någotsånär "on the fly" i många uppspelnings-mjukvaror. Att konvertera PCM till DSD går ju utmärkt vilket vi alla har hört eftersom väldigt många DACar enbart jobbar i DSD eller så kallad delta-sigma. För er som inte hängt med alls så kan jag bara snabbt förklara. DSD är gamla SACD tekniken i dator världen. För att spela det i dagsläget behövs en dator och en DSD kapabel DAC. Vi använder helst Audirvana för att spela upp filer både PCM(mp3, flac eller wav) & DSD. För er som är allergiska mot dator i hi-fi rummet finns det alternativ. T.ex Teac har en maskin som klarar DSD från skiva. Så du bränner ner filerna till en DVD och spelar dom på så sätt. Och vi hoppas innerligen att efter nästa uppgradering av Oppo 105 kommer du även kunna spela DSD filer från USB minne. Vilket gör att en dator behöver aldrig komma i närheten av stereon. edit: förtydligande
 22. Absolute Audio

  DSD Helg

  Glömde tillägga att vi kör idag också från 10:00-15:00 så kom förbi och lyssna!