Jump to content

Gigas

Medlem+
 • Posts

  337
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Gigas

 1. Nucleus är en av mina favoriter med "Elastic Rock" inspelad 1970, som min absoluta toppskiva. Ian Carr, bandledare var inspirerad av Miles Davis och det märks i gruppens musik. En annan LP är, "Let´s talk about it later" också den från skivbolaget Vertigo. Önskar att jag kunde finna den första LP på masterband men tycker nog att den första pressningen låter förträffligt och klart bättre en den japanska nypressen. Karl Jenkins – oboe, baritone saxophone, electric piano, piano Ian Carr – trumpet, flugelhorn Brian Smith – tenor saxophone, soprano saxophone, flute Jeff Clyne – bass, electric bass John Marshall – drums, percussion Chris Spedding – acoustic guitar, electric guitar
 2. Rörförstärkare ”Le Funk” 7 995 kr Katrineholm ”Le Funk” En förstärkare som är byggd på en Telefunken Opus 
2550 från 1964 men utan radiodel. Byggare är Lennart Jarlevang 
på Lennart Labs Göteborg. Sockel i massiv vitkalkad ek 
och aluminium. Tyskarna anger 2 x 7W och jag har med 
framgång drivit mina stora horn på 16 Ohm med bravur. 
B: 315mm
D: 305mm
H: 170mm Förstegsrör: 2 x ECC 808
 Drivstegsrör: 2 x ECC 83
 Slutstegsrör: 4 x EL 95 Nyskick med NOS rör Telefunken och Siemens. Kan provlyssnas på plats. Pris 7995:- p.o.k. Frakt tillkommer. Flera bilder på begäran!
 3. Håller med att basen ska inte "höras" men "saknas" om den inte är med och spelar!
 4. Mycket trevligt att se ännu en vintagesamlare. Välkommen till gänget!
 5. En rejäl handbok fick också följa med hem. Inte för att jag förstår så mycket vad som står i den men kan vara bra att ha i framtiden!
 6. Ordning och reda med protokoll efter en renovering av min bandare! Så ska det naturligtvis vara när allt är kollat med nya komponenter och diverse justeringar. Tack Mats Larsson.
 7. Nu börjar det likna något.
 8. Mycket som blivit utbytt.
 9. Mätning av "Tape tension" på arbetsbordet.
 10. Damm till vansinne.
 11. Bandvåg som lossnat från sitt fäste.
 12. Bromsband skarvat men nu utbytt.
 13. Korten urplockade
 14. Audio Support Scandinavia och Mats Larsson Kinnahult, är en av de absolut främsta servicepersoner i Sverige på Revox/Studer. Efter ett ganska misslyckad service i Stockholmstrakten av en annan person och objekt, så fick jag kontakt med Bosse Hansén som är mycket kunnig på området rullbandspelare och annat. Mats är mycket kunnig och har ett rejält reservdelslager för bl.a Revox och Studer plus andra proffsmaskiner. Och hit kom jag med min Studer A-807, som jag skaffat från Frankrike, lite på chans. Mats ville göra en standardservice på bandaren vilket innebar att få den tillbaka i originalskick, vilket han gjort med den äran. Maskinen är en ren avspelningsvariant så den har förmodligen tjänat på någon radiostation, men det är vad jag ville ha för att spela upp färdiga Masterband kopiorband i 2 spår och 15 IPS. Mats har gjort en ”recap” av hela maskinen vilket innebär capstankort, spolmotorkort, frontpanelkort, tape-transportkort och båda audiokorten. Vidare en renblåsning av damm med tryckluft, samt ett byte av ett bromsband och några mindre åtgärder. Ett par RCA anslutningar i originalpanelen har Mats monterat för att slippa XLR kablar till försteget. Maskinen är också kalibrerad med specialband för CCIR och NAB Eq. Tonhuvudets vinkel är också justerad till referensnivå på 1 kHz och 10 kHz till 320 nWb/m enligt CCIR/NAB. Eftersom tonhuvudet var i bra skick kan nu maskinen fungera i många år framöver. Träsidorna har några små skador men de ska faneras om av min snickerivän som hjälpt mig förut med andra projekt. Symbolerna för play, stop och rec. var slitna så de fick jag beställa från Schweiz som kom i ett kuvert. Nästa steg är kanske att byta avspelningshuvud och koppla två tåtar och en switch så man kan spela upp via en extern tape-head preamp, förslagsvis med en rörbestyckning. Har man en gång fått lyssna på några olika Masterkopior, så nöjer man sig inte med mindre för den ultimata ljudupplevelsen.
 15. Fika med Mats föräldrar på verandan.
 16. Interiör från verkstaden.
 17. En Telefunken M-10 till vänster, Studer B67 skrotad efter en transportskada till höger och bakom den en Studer C37 som är en av Mats favoriter. Min maskin i det bortre vänstra hörnet för check-up och dokumentation.
 18. Profilen! Profilen finns i det fagra Kinnahult och vackert beläget ett stycke från Borås i sjuhäradsbygden. Mats Larsson Kinnahult, tar emot med kaffe och glass på altanen, med en härlig utsikt över nejden. Huset är en boning med karaktär och har många utrymmen. Varför är jag då här? Jo efter ett ganska misslyckad service i Stockholmstrakten av en annan person och objekt, så fick jag kontakt med Bosse Hansén som är mycket kunnig inpå området rullbandspelare. Nu är Bosse pensionär och åtar sig inte någon mer service då han jobbar med en egen bok och lite egna projekt. Emellertid så rekommenderade han en vän som heter Mats Larsson. Mats är mycket kunnig och har ett rejält reservdelslager för bl.a Revox och Studer plus andra proffsmaskiner. Och hit kom jag med min inköpta Studer A-807 som jag skaffat från Frankrike, lite på vinst och förlust. Mats ville göra en standardservice på bandaren vilket innebar att få den tillbaka i originalskick, vilket han gjort.
×
×
 • Create New...