Gigas

Medlem+
 • Content Count

  330
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Gigas last won the day on July 6

Gigas had the most liked content!

About Gigas

 • Birthday 1950-08-23

Profile Information

 • Location
  Katrineholm

Recent Profile Visitors

1 909 profile views
 1. Gigas

  Svart kubism skakar om.

  Håller med att basen ska inte "höras" men "saknas" om den inte är med och spelar!
 2. Vilket fint HiFismycke!
 3. Gigas

  Lite bilder mina hifi grejer

  Mycket trevligt att se ännu en vintagesamlare. Välkommen till gänget!
 4. Gigas

  Profilen

  En rejäl handbok fick också följa med hem. Inte för att jag förstår så mycket vad som står i den men kan vara bra att ha i framtiden!
 5. Gigas

  Profilen

  Ordning och reda med protokoll efter en renovering av min bandare! Så ska det naturligtvis vara när allt är kollat med nya komponenter och diverse justeringar. Tack Mats Larsson.
 6. Gigas

  Profilen

  Nu börjar det likna något.
 7. Gigas

  Profilen

  Mycket som blivit utbytt.
 8. Gigas

  Profilen

  Mätning av "Tape tension" på arbetsbordet.
 9. Gigas

  Profilen

  Damm till vansinne.
 10. Gigas

  Profilen

  Bandvåg som lossnat från sitt fäste.
 11. Gigas

  Profilen

  Bromsband skarvat men nu utbytt.
 12. Gigas

  Profilen

  Korten urplockade
 13. Gigas

  Profilen

  Audiokorten
 14. Gigas

  Profilen

  Audio Support Scandinavia och Mats Larsson Kinnahult, är en av de absolut främsta servicepersoner i Sverige på Revox/Studer. Efter ett ganska misslyckad service i Stockholmstrakten av en annan person och objekt, så fick jag kontakt med Bosse Hansén som är mycket kunnig på området rullbandspelare och annat. Mats är mycket kunnig och har ett rejält reservdelslager för bl.a Revox och Studer plus andra proffsmaskiner. Och hit kom jag med min Studer A-807, som jag skaffat från Frankrike, lite på chans. Mats ville göra en standardservice på bandaren vilket innebar att få den tillbaka i originalskick, vilket han gjort med den äran. Maskinen är en ren avspelningsvariant så den har förmodligen tjänat på någon radiostation, men det är vad jag ville ha för att spela upp färdiga Masterband kopiorband i 2 spår och 15 IPS. Mats har gjort en ”recap” av hela maskinen vilket innebär capstankort, spolmotorkort, frontpanelkort, tape-transportkort och båda audiokorten. Vidare en renblåsning av damm med tryckluft, samt ett byte av ett bromsband och några mindre åtgärder. Ett par RCA anslutningar i originalpanelen har Mats monterat för att slippa XLR kablar till försteget. Maskinen är också kalibrerad med specialband för CCIR och NAB Eq. Tonhuvudets vinkel är också justerad till referensnivå på 1 kHz och 10 kHz till 320 nWb/m enligt CCIR/NAB. Eftersom tonhuvudet var i bra skick kan nu maskinen fungera i många år framöver. Träsidorna har några små skador men de ska faneras om av min snickerivän som hjälpt mig förut med andra projekt. Symbolerna för play, stop och rec. var slitna så de fick jag beställa från Schweiz som kom i ett kuvert. Nästa steg är kanske att byta avspelningshuvud och koppla två tåtar och en switch så man kan spela upp via en extern tape-head preamp, förslagsvis med en rörbestyckning. Har man en gång fått lyssna på några olika Masterkopior, så nöjer man sig inte med mindre för den ultimata ljudupplevelsen.
 15. Gigas

  Profilen

  Fika med Mats föräldrar på verandan.