Jump to content

Double A

Branschmedlem
 • Content Count

  463
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Double A

 1. Jag har sålt min lilla båt för ett par år sedan, men när jag ser Ullman Daytona blir jag grymt sugen på en vass sak som man bara kan ta ut och ”bränna på med” 😊🤩
 2. Brukar det inte hjälpa med en DC blockerade på nätingången när man har brummande trafos?
 3. Ang Peos byggen, jag saknar WOW!!! Emojin Hoppas detta inlägg funkar lika bra👍👍👍
 4. Typ en dyr modell🥴 @Peo Vilken fin och genomarbetad rigg du har! Ser ut som du inte lämnat något åt slumpen👌 Hatten av 😊
 5. Jo det har väll blivit ett och annat hål fräst dom senaste 15 åren... Och så länge jag inte har tid att driftsätta/lära mig min CNC fräs så är en fräsjig ett riktigt bar hjälpmedel. Den är inte egentillverkad utan köpt, det är en sådan här. http://www.jantzen-audio.com/wp-content/uploads/2020/08/Adjustable-Router-Guide.pdf
 6. Det va en snygg lösning Calle! Den tar jag med mig tills jag ska montera mina😊👍
 7. Tack o bock😊 Hoppas vi snart återgår till lite mer normal tillvaro så vi kan träffas lite mer😊
 8. Ja vi (jag) babblade på om många olika element så det är inte lätt att hålla ordning på alla🤪
 9. Jag tackar för de fina omdömet Calle, och passar på att komma med en liten rättning. I ”spånskive burkarna” (som du lyssnade på) är det Beyma AMT i horn till diskanten och mid /bas kommer från Acustic Elegance i USA.
 10. Snyggt reportage som vanligt Apex, och ett jätte grattis till Marten för dom fina framgångarna👍👍👍 Riktigt häftigt att ni visar vad svensk hifi kan prestera😊 En nyfiken fråga. Hur monteras bafflarna på lådorna här? Lim? Skruv? Hemligt☺️?
 11. Ja det skulle man nog kunna benämna dom som. Och hade jag haft en reklamavdelning då hade dom säkert hittat på en cool förkortning på 3-4 bokstäver gör det! Det är ju sådant som säljer☺️ Jag håller med dig Calle, en helt aktiv lösning hade varit väldigt mycket trevligare. Men nu är det ju kunden som har ”rätt” och då får jag förhålla mig till det. Men jag ska nog mappa upp dsp:n och även dema dom dom helaktiva för min kund😍 Det är helt rätt som Calle skrev, baffeln är i 50mm Ask, och även kabinetten kommer att faneras i Ask.
 12. Klar jag kan berätta lite😊 Detta är en kundbeställning i den lite tyngre divisionen. Bestyckningen består av diskant, Arum Cantus G1 banddiskant, mid 2 x 6.5” SB Satori och bas 4 x 12” också dessa från SB. Basarna blir aktivt drivna (som vanligt när det kommer något från mig☺️) av ett Lab Ipd 2400. Allt spelar i slutna lådor. Högtalarna kommer att stå på Gaia fötter.
 13. Jag tänkte mer på dom yttre kanterna på bafflarna ☺️
 14. Det där blir snyggt Calle! Va tror du om att 45graders fasa av kanterna på baffeln (typ en ek-skikts tjocklek?
 15. Snyggt stylad lägenhet Peter! Lycka till med försäljningen och nya kåken😊👍❤️
 16. Nej dom växer väll inte på träd precis. Mina är av egenkonstruktion. 😊
 17. Humm, till vilken frekvens är definitionen ”avgrundsdjup bas”? jag spelar ner till runt 20hz med mina dipolbasar utan större problem 😊 Hur djupt ska jag ner i frekvens för att få avgrundsdjup bas?
 18. Jag är djupt imponerad av ditt engagemang och lödövningarna 👌
 19. Grattis! Det var ju ett tag sedan du pratade om dina flytt tankar, och riktigt roligt att du hittat nytt boende😊👍 Hoppas man får tillfälle (och lov) att besöka dig när du kommit i ordning.
 20. Ja 100hz känns som en väldigt bra utgångspunkt tycker jag. Och med tanke på att dina stativare säkert spelar ner mot 50-60hz så skulle jag testa med delning runt 80-100hz. Tipps. Testa en delning lite lägre i frekvens men inte så brant delning (12db), det tycker jag funkar bättre ibland, beroende på baselement.
×
×
 • Create New...