Jump to content

Double A

Branschmedlem
 • Posts

  472
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Double A

 1. Jag känner också igen det ni upplevde om att kabelbyte till bas-systemet kan påverka övriga register. 👍
 2. Hur många kör egentligen med 3 eller fler? Jag har använt två under ca fem år och fler har alltid känt väldigt avlägset givet rummets layout och användning. Jag försöker dela upp subbasarna på fler än två. Kan se ut så här tex. dubbla 12” uppe och nere, kommer att drivas med ett Lab IPD-2400😊
 3. Inte så kostnadseffektivt… Mmm, Ett nytt IPD-1200 kostar ca12000:-, men ibland kan man hitta dom begagnade 👍 Ett vettigt 12” element från strax över 2000:- och uppåt. Så din uppskattning på 20tkr är nog korrekt. Men vad får du för subbar för 10tkr / st med samma inställningsmöjligheter och effekt?
 4. Jo, vi har alla olika tycke o smak, så är det😊 När det gäller antalet subbar i rummet säger man att fler än en gör så att man får mindre toppar/ dalar problematik, dessutom så behöver varje subb inte spela så högt (i volym) så disten blir ju även den lägre.
 5. @j_bloom Jag vill slå ett slag för en annan lösning 😊 Se bortom all reklam om alla företag som uppfunnit en ultimata sub lösningen. Du har ju ”Pre out” på din förstärkare👍 Handla ett Lab-Gruppen Ipd 1200 slutsteg. Detta slutsteg har en inbyggd DSP (digital signal processor). I den kan du: 1. Justera brytfrekvensen för din / dina subbar i steg om 1 Hz 2. Ställa in brantheten för din delningsfrekvens. 3. Du har ett antal parametrarna EQ punkter i steget så OM DU ViLL kan du göra något åt rums problemen. och har du tillgång till en IPad och nätverksanslutning så kan du sitta i lyssningsposition och justera alltihop i realtid😍 Till detta behövs gärna två baslådor, om du inte vill/ kan bygga själv så finns det säkert något litet snickeri som kan hjälpa dig slå ihop två mdf lådor😊. Till dessa behövs ett par vettiga element, beroende på tycke o smak, ekonomi och hur stor plats det får ta så är det svårt att säga vad du ska ha, men jag kan tipsa om trevliga element från 8” till 18”. Nej, detta blir kanske inte så blankt eller har något fint märke på sig som en köpt sub, men jag är rätt övertygad om att du kan få ihop en lösning som du kan integrera i din rigg och justera efter dina önskemål👌 Bara mina 5 cent (eller vad det heter🤣)
 6. Men du har just byggt ett (mycket imponerande) filter för att påverka ljudet i dina ob, fast analogt, en ASP! (Analog Signal Processor) ☺️ Är Yamaha stegen en permanent lösning?
 7. Jag är väldigt imponerad av profisonalismen i genomförandet Calle! Och riktigt roligt att teori, simuleringar och verklighet verkar stämma bra överens. Jag tycker det är fräckt att du håller fast vid din analoga inställning till lösning av problemet. Men jag måste fråga, vad har denna (analoga) lösning för fördelar vs. en digital dsp baserad lösning?
 8. Jag har sålt min lilla båt för ett par år sedan, men när jag ser Ullman Daytona blir jag grymt sugen på en vass sak som man bara kan ta ut och ”bränna på med” 😊🤩
 9. Brukar det inte hjälpa med en DC blockerade på nätingången när man har brummande trafos?
 10. Ang Peos byggen, jag saknar WOW!!! Emojin Hoppas detta inlägg funkar lika bra👍👍👍
 11. Typ en dyr modell🥴 @Peo Vilken fin och genomarbetad rigg du har! Ser ut som du inte lämnat något åt slumpen👌 Hatten av 😊
 12. Jo det har väll blivit ett och annat hål fräst dom senaste 15 åren... Och så länge jag inte har tid att driftsätta/lära mig min CNC fräs så är en fräsjig ett riktigt bar hjälpmedel. Den är inte egentillverkad utan köpt, det är en sådan här. http://www.jantzen-audio.com/wp-content/uploads/2020/08/Adjustable-Router-Guide.pdf
 13. Det va en snygg lösning Calle! Den tar jag med mig tills jag ska montera mina😊👍
 14. Tack o bock😊 Hoppas vi snart återgår till lite mer normal tillvaro så vi kan träffas lite mer😊
 15. Ja vi (jag) babblade på om många olika element så det är inte lätt att hålla ordning på alla🤪
 16. Jag tackar för de fina omdömet Calle, och passar på att komma med en liten rättning. I ”spånskive burkarna” (som du lyssnade på) är det Beyma AMT i horn till diskanten och mid /bas kommer från Acustic Elegance i USA.
 17. Snyggt reportage som vanligt Apex, och ett jätte grattis till Marten för dom fina framgångarna👍👍👍 Riktigt häftigt att ni visar vad svensk hifi kan prestera😊 En nyfiken fråga. Hur monteras bafflarna på lådorna här? Lim? Skruv? Hemligt☺️?
 18. Ja det skulle man nog kunna benämna dom som. Och hade jag haft en reklamavdelning då hade dom säkert hittat på en cool förkortning på 3-4 bokstäver gör det! Det är ju sådant som säljer☺️ Jag håller med dig Calle, en helt aktiv lösning hade varit väldigt mycket trevligare. Men nu är det ju kunden som har ”rätt” och då får jag förhålla mig till det. Men jag ska nog mappa upp dsp:n och även dema dom dom helaktiva för min kund😍 Det är helt rätt som Calle skrev, baffeln är i 50mm Ask, och även kabinetten kommer att faneras i Ask.
 19. Klar jag kan berätta lite😊 Detta är en kundbeställning i den lite tyngre divisionen. Bestyckningen består av diskant, Arum Cantus G1 banddiskant, mid 2 x 6.5” SB Satori och bas 4 x 12” också dessa från SB. Basarna blir aktivt drivna (som vanligt när det kommer något från mig☺️) av ett Lab Ipd 2400. Allt spelar i slutna lådor. Högtalarna kommer att stå på Gaia fötter.
×
×
 • Create New...