Jump to content

tomano58

Medlem+
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tomano58

  1. En helt ok DVD-spelare och riktigt bra som CD-spelare samt hanterar SACD. Skicket är mycket bra. Lite äldre så ingen HDMI på denna. Kan 400kr vara ok? Kan skickas men föredrar avhämtning i Kallhäll kvällar/helger eller vid Odenplan vardagar, dagtid.
  2. Söker ett extra tonarmsskal, TP95, till min Thorens TD 320 MkII med tonarm TP90. Det finns att hitta men kostar 1500-2000 kr vilket jag tycker är att ta i för ett skal... Om någon sitter på ett och kan tänkas sälja till ett mer anständigt pris så är jag mycket intresserad. Lånad bild
  3. Bra pris men de rymmer inte så mycket vinyl, gissar att de funkar bättre för rullband(?) Jag har använt dessa (Liten flyttkartong, 46 x 33 x 35 cm) vid tre flyttar av vinylskivor, de tar ca 100 album och tål att staplas. Dock lite dyrare... https://pelicanselfstorage.se/privat-forvaring/ska-du-flytta/flyttmaterial
  4. Nån som har koll på grannforumet hififorum.nu. Det har legat nere iaf sen igår.
  5. Postimg.org är också en mycket bra bildserver. Dock är det https som default, vet inte hur det funkar här, men om man scrollar längst ned kan man välja "gamla postimg" och får då http (verkar även fungera att bara ändra https till http).
  6. Jodå, lite OT men du tror helt rätt Hans-Tommy, 2 är ett primtal, det enda jämna primtalet.
  7. Haha.... nåt för Lotto att ta efter Grattis Svanteborg!
  8. Använder en budgetvariant, Knosti, och tvättar med en blandning av 3 delar IPA, 7 delar renat vatten och några droppar Yes. Fungerar för mina behov alldeles utmärkt. Efter tvätt byter jag *alltid* till ny antistatisk innerpåse. Originalinner sparas i de fall den tillför något. Efter detta så har jag inga som helst problem med statisk elektricitet, inte ens efter borstning (Super Exstatic). Så en tvätt gör mer än bara rent
  9. Varför är plastfickor och innerpåsar så dyra i Sverige? Jag köper från Sapphire i Tyskland till långt mycket billigare pris (frakt inräknat) än jag kan göra här hemma och då ligger ändå enhetsfrakten på ca 17 Euro.
  10. Det går inte med master release. Välj istället den utgåva du vill utgå ifrån så hittar du "copy to draft" efter att du valt "edit release"
  11. Ha, och där dök conan ins medan jag satt och skrev...
  12. Ah, tolkade det som att du tagit hem den från Hongkong/Kina...
  13. Kul! Har sett flera spännande byggen i samma anda. Enda nackdelen som jag sett med ultraljudstvätt är att man bör ha gått om tid då skivan skall snurra mycket långsamt för att det skall fungera bra. Hur fungerade det med frakt och omkostnader (tull och moms) för tvätten och hur lång tid tog det att få hem den?
  14. Tack för "boaormen" Patrick. Nu återstår bara att tämja den Skall bli spännande att se om jag kan detektera någon ljudlig påverkan.
  15. Ja, vad skall man säga.... Min "10-potensare" är nästan 3 år gammal och använd senast förra veckan. Inget självdestruktivt med den.
  16. Det gör det och den fungerar utmärkt. Minuset är 3-5 veckors leverans. http://dx.com/p/digital-precision-scale-wi...esolution-16269
  17. http://www.sapphirerecords.de/ Köper nästan alla mina plastfickor och innerpåsar för LP där. Dom har massor även för CD
  18. Nya skivor bör tvättas då de ofta har en beläggning kvar från pressningen. Ang. ultraljudstvätten så är den varken tyst (enligt andra, har ej hört den själv) eller snabb (ca 5 min för en skiva) men bekväm. Vid tvätt med ultraljud skall objektet ligga still i baljan eller som med denna (och andra ultraljudstvättar för skivor) rotera mycket långsamt. Roterar det för fort så gör ultraljudet ingen nytta. Men 22 kkr för en tvättmaskin... det kan man köpa ett ansenligt antal skivor för.
  19. Jag har ett fejkat ex av US-utgåvan med det tecknade omslaget. Köptes innan jag kände till det men den var inte dyr som tur var. Handristat nummer. Du bör dock höra om den är äkta eller ej, iaf det ex jag har låter inte bra. Dåligt utförd press (för snabb?) med massor av små gropar. Den som P-Pan länkar till är troligen äkta, dels ser omslaget slitet ut, de fejkade brukar vara riktigt fina, samt att det har ett cutout-hål. Tror bara det är US-utgåvan som brukar dyka upp som fejkad. Verkar ha varit vanligt där då även andra som tex tidiga Deep Purple på Tetragrammaton ofta är fejk. Det gäller typiskt skivor som inte såldes i så stora mängder när de lanserades men blev populära senare.
  20. Oh, det gör stor skillnad! Vänder du hyllan fel så har samtliga hyllplan stöd endast av de pluggar de sitter fast med. Rättvänd så blir belastningen på hyllplanen mycket lägre då hyllplanen som är genomgående har stöd av mellanväggarna på flera punkter och endast ytterändarna har stöd av pluggen de sitter med (4 i var ände)
  21. Inte i detta fallet skulle jag vilja säga. Tror inte det går att lasta in så pass mycket skivor att det blir en risk. Kapsejsade Expedit har oftast sjuvat i sidled där hyllan är som vekast. Viktigt är att den står rakt och inte kan röra sig i sidled. La ingen vikt(!) på om det var skämt eller allvar...
  22. Vikten är inget problem om hyllan står korrekt dvs med hyllplan som går tvärs över och avdelare mellan hyllplanen (som på bilden med fyllnadsexempel). Tex den hylla som är 2x4 kan användas både stående och liggande men bär mer i ena riktningen än den andra där hyllplanen bara vilar på träplugg.
×
×
  • Create New...