regamannen

Medlem
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 864 profile views
 1. regamannen

  Vad lyssnar du på just nu?

  Daniel Norgren - en ny bekantskap som är riktigt spännande. Svensk blues och lite country. Eftersom min förstärkare är på service, så lyssnar jag på Spotify, på iPhone. Det är sådär kul.... Men jag gillar Daniel Norgren!
 2. regamannen

  Idagio streaming

  Har ingen koll på Tidal. Jämfört med Spotify är det mycket bättre utbud och mycket enklare att hitta bra inspelningar. Fast bara för klassisk musik, så man får nog ha Idagio som ett komplement? Ibland vill man ju lyssna på annat också. Till exempel David Ritschard, charmig country från södra Stockholm.
 3. regamannen

  Idagio streaming

  Riktigt bra streaming för klassisk musik. Hittade hit av en slump, vilket jag är glad för. En trevlig och intuitiv app med bra sökmöjligheter och bra presentation. Efter några dagars test är jag imponerad av bredden och djupet av innehållet, många bra inspelningar. Vad gäller ljudkvaliteten så är det "lossless audio" - min förstärkare hemma är på service, men det låter mycket bra i bilen och iPhone. En bra start. Premiumversionen kostar 13€/månad. Jag gillar den skarpt! www.idagio.com
 4. regamannen

  Gott nytt år.

  God fortsättning på 2019! Jag var nere i Köpenhamn och Amsterdam i helgerna och såg till min glädje att det fortfarande finns massor av skivbutiker :-) Och bokhandlare, vilket också är trevligt!
 5. regamannen

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Ligger kanske lite efter, men Yo-Yo Man's inspelning av Bachs Cellosviter "Six Evolutions" var fantastiskt bra! Gillar den skarpt! Dessutom min kära hustru börjat gilla Bach efter att ha lyssnat på den :-)
 6. regamannen

  Jazz i Japan

  Tänk att jazz var så stort i Japan? Jag var där på semester och det spelades bra jazz mest överallt och det var många jazzklubbar. Jag blev lite förvånad. Men passade förstås på att köpa några skivor, några japanska musiker och några japanpressningar av andra. Fantastiskt bra kvalitet - både pressning och musiken :-) Vi gick för övrigt förbi en liten skivaffär, Beat Records, i Sapporo men hade inte tid att gå in just då. Sen hade vi självklart svårt att hitta tillbaka, tills vi insåg att den låg precis runt hörnet från hotellet. Och han hade massor av intressanta skivor :-) Så nu snurrar den gamla Regan så glatt!
 7. regamannen

  Vinyl blir mainstream

  Jag var inne och handlade julklappar på en av de mer "coola" butikerna här i Stockholm. Ni vet, bra läge, råa tegelväggar och coola kläder för ungdomar. Men döm om min förvåning när jag dessutom fick med mig en egen julklapp från butiken, Cody Simpson's platta Free. På vinyl!! Ett tydligt tecken i tiden - de delade bara ut vinylskivor. CD var tydligen inte tillräckligt coolt? Plattan var helt ok, lite tunn amerikansk pop. Läste dessutom att vinylförsäljning växer snabbar än streaming. Jag är nyfiken på vilka som köper vinyl nuförtiden? Och under tiden som jag funderar över det, så sätter jag nog på en platta. http://time.com/money/4056464/vinyl-record...aming-revenues/
 8. regamannen

  Jazz

  Nu är det Miles Davis - Sketches of Spain som snurrar. En fantastisk platta! Den ger verkligen musik åt Spanien, hett, intensivt och samtidigt lite lojt och långsamt.
 9. regamannen

  Musiktråden

  Nu har julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan börjat och julstjärnan i den stora granen på Skeppsbron är tänd. Så nu är det dags för julmusik! Weeping Willows julskiva från förra året. Följd av Cantate Domino från 1976. Det får räcka för idag :-)
 10. regamannen

  Direktdrift tillbaka!?

  Jag snubblade på här gamla tråden, från 2007, när jag googlade efter en Denon Skivspelare, DP-1300MKII. En klassiker som fortfarande säljs i Japan. Den är riktig cool! Men är det bra? Nån som har spelat på den eller hört den? Jag tror att det är en senare version av den spelare som Bebop länkade till i det första inlägget. Direktdrift eller remdrift? Hur ser trenden ut nu? För övrigt, det är kul med trendspaningar. Både som ett diskussionsunderlag nu men också om några år, när man sett hur det blev.
 11. regamannen

  Nytt rum

  Att ett litet projekt att köpa ny TV bänk kan bli så stort? Först är det två månaders leveranstid, vilket är helt galet!! Bänken är jättefin, precis som jag har tänkt mig. Nästan. Trots att det är just en TV bänk, byggd för att rymma alla olika apparater till TVn, så har de inte gjort något håll för sladdarna. Helt galet!! Dessutom måste jag förstås köpa en del nya sladdar, så att de räcker dit de ska. Ett litet projekt att byta TV bänk, som jag trodde skulle ta en halv dag, tar säkert en vecka istället. Phu.... Men till min stora glädje så låter det mycket trevligare när förstärkare och RIAA steg står i en riktig, rejäl Hifi-bänk istället för på en träbänk. Nu är det bara lite akustikfix kvar :-)
 12. Ett intressant ämne, bra fråga. Själv har jag flyttat runt i lossningsrummet, ett pågående projekt, och flyttade förstärkaren från en hyfsat stabil TV-bänk till en mer rejäl hifimöbel. Jag hade inte ens funderat på att det skulle påverka ljudet - men jag blev glatt överraskad över att det plötsligt lät "mycket bättre". Nu är inte jag tillräckligt vass för att kunna beskriva eller analysera på vilket sätt det lät "bättre". Men jag är nöjd ändå. Hade nån frågat mig innan jag flyttade förstärkaren om jag trodde att jag skulle höra nån skillnad så hade jag nog svarat nej. Att jag inte trodde att jag skulle höra nån skillnad på musiken. Den stora utmaningen är kanske inte att höra skillnader mellan olika förstärkare, utan snarare att förstå hur olika förstärkare spelar med olika högtalare i olika rum. Men det är kanske en annan diskussion.
 13. regamannen

  Musiktråden

  Die Kunst der Fuge - J.S Bach Spelad av Zhu Xiao-Mei - en intressant inspelning. Mycket liv och dynamik.
 14. regamannen

  Nytt rum

  Det blev ett lyft! Nu har jag flyttat runt högtalarna - tack för tipsen - och det blir ett rejält snäpp bättre än tidigare. Tyvärr är det 6 - 8 veckors leveranstid på en TV-bänk. Hur kan det ta så lång tid?? Sen blir det lite mer fixande för att få ordning på allt. Det är lite som att lägga pussel - en bit i taget.
 15. Grattis! Det är kul att byta lyssningsrum, som att börja om, på ett bra sätt.