Entreq

Branschmedlem
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

295 profile views
 1. Entreq

  Routerns betydelse vid streaming

  Nopp. Det var en ASUS. Hade som sagt inte en tanke på att det skulle påverka ljudet på den tiden
 2. Entreq

  Routerns betydelse vid streaming

  För några år sedan bytte vi Router. Hade inte en tanke på att det skulle påverka ljudet utan det var andra orsaker som "tvingade" fram bytet. Men snacka om haksläpp. Det var en stor förbättring och jag hade inte ens en tanke på att det skulle påverka när vi bytte. Definitivt inte placebo
 3. Entreq

  byZan - Nytt i stugan #7

  Det hade blivit alldeles för enkelt och trist för dig. Nä, anta utmaningen. Här får du ett tips för kommande uppgradering. En switch som blir din för cirka 40 loppor. https://jcat.eu/featured/m12-switch-gold/ Vi har faktiskt fått en hyfsat stor order på RG 45 kablar med m12 kontakter i en sida, så det tycks finnas en del som använder den.
 4. Entreq

  byZan - Nytt i stugan #7

  Det gäller väl i allmänhet även om jag tänkte på nätverk när jag skrev. Men som sagt, kablarna är bara en del. Router och Switchar påverkar jättemycket. Fick själv en AHA upplevelse när jag blev tvungen att byta router. Den gamle fungerade felfritt, men vi behövde bättre wifi täckning. Med den nya Routern blev det ett stort lyft ljudmässigt. Det finns mycket att jobba på i ett nätverk.
 5. Entreq

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag personligen föredrar en vanlig Cat 6 UTP om vi håller oss till vanliga standard kablar.
 6. Entreq

  byZan - Nytt i stugan #7

  Det var ju kul att det föll på läppen Anders. Hoppas att det blir ännu lite bättre över tid när grejerna satt sig. Min mening är att man med streaming kan få bättre ljud kvalité än vad CD ger. Och du har rätt. I vår filosofi undviker vi metaller och plast så långt vi kan. Jag har sett att det då och då skrivs om galvanisk avskiljning här på forumet. Enligt min mening är det en nödvändighet om det ska bli riktigt bra, men det finns många fallgropar med den tekniken också, särskilt i ett nätverk. Vad vi kommit fram till är att man måste se till att en ände av kabeln är ansluten till en väl fungerande jordpunkt, så att energin/störningarna i skärmen kan ledas bort. Annars kan det samlas upp ”väldigt” mycket energi i skärmen som inte har någon stans att ta vägen och bara ligger kvar och bråkar. I ett nätverks bygge med Router och Switchar som oftast bara har ”väggbulor” till strömförsörjning är det lätt hänt att förbindelsen till bra jordpunkt bryts. Om man använder en galvanisk avskiljare mellan en vanlig nätverks kabel o t.ex. streamer måste man se till att det är bra fungerande jordanslutning för skärmen i andra anslutningspunkten. Annars har man hoppat ur askan i elden. Men även med fungerande jordanslutning kan man få problem. Högfrekvent skräp och vaggabonderande strömmar i skyddsjorden kan ta sig in och ställa till det. Att få till ett nätverk med Router, switchar och kablar som fungerar bra ljudmässigt är inte helt lätt, men lyckas man så blir det väldigt bra.
 7. Entreq

  Det smutsiga nätet.

  Jag har en av en Terminator trafo med 6 schuko uttag som bara står här. Är det någon som är intresserad av den så hör av er. Mvh PO
 8. Entreq

  Mästarmöte har en vinnare!

  En gång har jag varit hos dig,inte två. Mvh PO