Jump to content

AlfaGTV

Medlem+
  • Content Count

    2 971
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    84

AlfaGTV last won the day on January 27

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

6 176 profile views

About Me

49 årig musik- och ljudnörd med IT som försörjning. Bor i centrala Falun men åker gärna husbil när jag inte springer/cyklar eller njuter musik.

 

Spelar min musik mestadels från vinyl, men även digitalt via nätverket. Köper en del CD, men spelar dem aldrig, utan de rippas till nätverksdisk direkt. Uppspelning sker mha Roon Labs fantastiska mjukvara. Den huserar på min QNAP NAS och kontrolleras med ngn iPad eller iPhone inom hushållet.

Själva ljud-bryggan är oftast en SOtM sMS-200, en Allo USBridge eller en Bluesound Vault. Uppspelning kan även ske med JRiver Media Center också från någon dator i nätet. Då fjärrstyrs musiken med JRemote.

Omvandling till analogt ljud får jag hjälp av antingen en Audiobyte Black Dragon, en riktigt trevlig DAC/Hörlursstärkare, eller en Moon Nëo 430HAD som också används som försteg och hörlursstärkare.

 

Signalen tappas till ett Karan KA L Mk III försteg (om inte Moon används) som för tillfället driver ett KA S 270 och sedan till ett par Pioneer S-3EX

 

Just det, jag spelar oftast vinyl när jag lyssnar aktivt, en AMG Viella V12 och ett flertal puppor står för underhållningen, Benz Micro LP-S/Dynavector XX-2 MkII//Lyra Delos/Denon DL-103 Midas/Denon DL-103SA m.fl. Riaa är ett Tom Evans The Groove 20th Anniversary Edt.

 

Jag gillar hörlurar och lyssnar ofta till musik med någon av mina lurar kopplade till stora riggen eller någon digitalspelare i sovrummet. En av ett par portabla spelare nyttjas som resesällskap.

×
×
  • Create New...