Jump to content

AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  2 971
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

AlfaGTV last won the day on January 27

AlfaGTV had the most liked content!

About AlfaGTV

Recent Profile Visitors

6 177 profile views
 1. Ni ursäktar väl om jag smyger in en purfärsk bild från "Micke's Skivspelardagis!" Igår eftermiddag lämnade jag iväg en superfin gammal Lenco L78 som fått sig en översyn, blev kanon om jag får säga det själv! Men, med mig i skuffen kom då en annan spelare, som säkert är bekant för flera av er? Nåt för vinylspekulanterna kanske? Hint, hint, wink, wink!
 2. Va skönt att några fler också upplever liknande ljud från två fundamentalt olika uppbyggda DAC'ar! Värt att kommentera att Gryphons DAC modul är inte bara ett litet istickskort med ett DAC-chip på. Jag har inte läst på ännu, men vid uppstart igår så blinkade en lite blå diod under ett par minuter. Efter bläddrande i den ytterst smakfulla manualen visade det sig att strömförsörjning till USB-ingången är uppbyggd med hjälp av superkapacitorer, alltså i mottagande ände. Där eliminerar man ju många av de USB-decrapifiers som ryms på marknaden och säkerställer en funktion som jag utgår ifrån i
 3. Provsmakning hos S! Hans resa går i en rasande fart och även om han inte bestämt nåt, var det här ju en riktigt trevlig bekantskap! Körde med inbyggda DAC'en i Gryphon Diablo 300 och njöt en bra stund!
 4. Härligt, du väckte även mina tankar och fick mig att börja arbeta med Artist-vyerna i Roon. Jag har använt Album till 75% eller nåt och har varit nöjd. Men, jag gick igenom mitt bibliotek igår och "hjärtade" alla de artister jag brukar lyssna till och använder som utgångspunkt. Det är ju en strålande idé som du bjöd på, jag har ju också en "jäkla röra" eftersom biblioteket är stort och vida spritt. Jag har J. S. Bach som "artist" likväl som Bauhaus och det blir lätt rörigt. Nu kan jag tyvärr inte dela några skärmklipp, av sekretesskäl. Men, det är samma förfarande i 1.7, in i
 5. Gott så, glöm inte heller den lille "filter-tratten", till höger om bokmärken, där är det snabbt gjort att filtrera i aktuell vy. Jag tror att jag skulle lägga ett favorithjärta på de artister jag är mest intresserad av snarare än din metod, sen är det ett klick för att bara visa dem, i en massa vyer. Men, ang dina önskemål här ovan, jag tror att du kommer bli väldigt glad inom någon vecka... (Jag betatestar Roon....)
 6. Qobuz katalog är betydligt mera heltäckande idag än för ett par år sedan. Min uppfattning är att skillnaderna är små, och de avvikelser man ser är "gungor & karuseller" så att säga, dvs. vissa saker saknas på Tidal, vissa på Qobuz.
 7. @octavia rs använder Soundiz, vilket fungerarbra och är kostnadsfritt om jag fattat rätt? (för engångs-konverteringar)
 8. Förlåt Sammy, men "torkande färg" är rätt kul att titt på ändå...
 9. Hmm, men hur ser den ut då? Hur sorterar(-ade) du dina fysiska plattor, och valde bland dem? Jag bläddrar oftast bland mina senast tillagda, för att inleda en spelsession. Men när den plattan kommit till ända tar Roon Radio över och den brukar plocka fram sånt jag antingen gillar, eller inspireras av och kanske väljer nåt annat album själv.
 10. Nagra HD DAC med MPS - För att den är ett uns bättre än allt annat jag hört? (FPGA baserad, ren DSD) Chord Hugo TT - För att den är en extremt bra transportabel hörlurs-DAC (FPGA baserad, multibit) Marantz NA-11S1 - För att jag var nyfiken, och den levererar! (Burr Brown DACar, med tokfina utgångssteg) Audiobyte Black Dragon - För att den är flexibel med I2S ingång och har helt ok hörlursuttag och låter i princip lika bra som de andra, men kostar en bråkdel. Och att jag blev nyfiken på den spännande konstruktionen när jag köpte den för typ 6-7 år sedan? (FPGA baserad filtrering
 11. Kul att se lite poster från dig @ulfsan! @Bebop pekar på den mest naturliga metoden, att sortera efter Artistnamn, Tillagddatum, Albumtitel eller Release-datum. Jag gillar Fokus-funktionen, och använder genom att göra ett urval via Fokus, t.ex. 90-tals Triphop, Jungle och Drum'n'bass. Alltså, fokus på dels utgivningsåren 1990-1999 och genrerna jag listade ovan. Sedan lägger jag ett bokmärke och kallar drt för nåt kort och beskrivande, t-ex- "90-tals Triphop" Det här blir ett "smart" bokmärke, för när jag lägger till Portishead - Dummy till mitt bibliotek sedan, kommer detta alb
 12. Det är ju lätt oförskämt att hävda "vad var det jag sa?" så jag låter väl blir det! Det är dock ett av de vanligaste bekymren med egen-tillverkad kabel, och konsekvenserna kan bli mycket förvirrande och oklara. Gott att du hittade orsaken!
 13. När man oavsiktligt svalt ett par Wilson Maxx eller Focal Grande:
 14. Mäktigt mycket spännande musik man kan hitta med hjälp av Roon! Här ska ni höra: För er som kan er Rush-katalog ( @YYZ t.ex.) är det här både bra och rätt skumt! Alltså en Jazzig version av Subdivisions!
×
×
 • Create New...