Jump to content

AlfaGTV

Artikelgruppen
  • Posts

    6 599
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    186

AlfaGTV last won the day on March 15

AlfaGTV had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

11 514 profile views
  1. 10Mhz? Har du nämnt den klockan tidigare? Jag är iofs lätt förvirrad, så det kan vara felaktigt! Lite trångt där, bredvid Akasa-chassiet, blir det inte varmt?
  2. Det där skulle kunna vara den som APS Tube Tech lade ut på hifitorget nyligen? Vi är ju iaf i rätt landsände! Ska bli verkligen intressant att höra om den ställer till bekymmer för Nagra HD Dac!
  3. Eftersom jag gjort mig av med Auralic Vega G2.1 så måste jag ju ha något vettigt att streama med... (Nåja, det går nog ingen nöd på mig! 😊) Aktuell streamer som bygger på en Raspberry Pi3B med en del förstärkning från IAN Canada. I botten hittar vi en PurePi, strömförsörjning som bygger på både LiFePo accumulatorer för 3.3V och en Supercapacitor för 5V-försörjningen. Denna laddar och avskiljer nätspänning en från pajen, och skall så småningom leverera "ren" 3.3V direkt till den IAN Canada TransportPi DIGI som skeppar vidare SPDIF och I2S till DAC'en, i detta fall Denafrips Ares II. Displayen är en ren "påhängsvariant", en IAN Canada MonitorPi. Den är ännu inte "färdig", jag tänker mig att köra den i någon vecka som vanlig HAT, och sedan ansluta den till PurePi's 3.3V-utgång för ren ström. När detta i sin tur utvärderats, är nästa steg att ersätta klockorna med "fin-klockor" från Accusilicon och se om det upplevs värdefullt. Jag kan ge en inledande recension redan nu, och det är att den direkt vid inkoppling lät sämre än den HAT den ersatte, en Allo DigiOne... Men, efter 15-20 minuter seglar den bekvämt förbi i ljudkvalitetsrejset! Antagligen för att std-klockorna uppnått hyfsad arbetstemp och att den snurrat igån laddning av supercaps och accar. Kort sagt, det låter ordentligt bra, redan nu.
  4. För att du förväntar dig en känslomässig upplevelse som omöjliggörs av hård dynamisk komprimering? 😅 Tja, vem kan säga varför man engageras av vissa stycken och album men inte andra. Stort tack för denna genomlyssning och utvärdering! Nu får jag göra en uppföljare på egen kammare, och dra egna slutsatser!
  5. Det där MÅSTE vara en "tweakad" IKEA Obegränsad!
  6. Tackar för en trevlig genomgång av aktuell setup! 👍🏻 Det är alltid intressant att läsa om andras val och prioriteringar! Sen ska jag försöka få en inbjudan till lyssning vad det lider, det hoppas jag iaf! 😅
  7. Och nåt från pensionsfonden! 😅 Swedish House Mafia - The Singles (Ltd Numbered, RSD) En av de bättre placeringar jag gjort! Den låter dessutom riktigt fräckt!
  8. Linn-plattor? Jo, men det har du ju! Jag & Rozzo har traskat förbi skidstadion nyss och konstaterat att det var nåt alldeles ohyggligt mycket folk ute o kikar! 👍🏻👍🏻👍🏻 Skönt att försjunka i lite välinspelat på vinyl vid hemkomsten!
  9. Va, digitalt? Mitt på blanka dan'? En av ganska många "samplers" i mitt bibliotek, här upptäcker jag många artister!
  10. Jag tycker definitivt det är värt att koppla från den "icke aktiva" puppans anslutningskablage när den aktiva spelar, för att bedöma om man upplever ngn skillnad. Men det är givet att två primärlindningar påverkar varandra elektriskt och elektromagnetiskt, i någon mån. I synnerhet om man har en "sluten krets", alltså den passiva puppans spolar sluter kretsen som utgörs av primärlindningen. Om det däremot påverkar hörbart har jag ingen uppfattning om, men det kan vara en intressant återkoppling om du orkar utvärdera?
  11. Det var ju kreativt, och funkar det så funkar det! 😅 Eftersom jag själv inte är frälst på stepup-trafos så är denna lösning inte ens på kartan för egen del! Jag tänker att du absolut får påverkan av de lindningar som är passiva för stunden, i synnerhet om de utgör en "sluten krets". Men i vilken omfattning och om om det utgör ett bekymmer ska du ju såklart avgöra själv. 👍🏻
  12. En Sony Legacy re-issue (2015) som överraskar med sitt friska och rejäla ljud! Jimi Hendrix - Are You Experienced
×
×
  • Create New...