AlfaGTV

Medlem+
 • Content Count

  1 322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

AlfaGTV last won the day on February 9

AlfaGTV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 962 profile views
 1. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Är det här den första "Magic moments"-CD'n?
 2. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Kontrar med nåt helt annat @octavia rs;
 3. AlfaGTV

  Tar resan slut.....

  Ge henne en extra kram eller kyss! Tycker att min "fru" är otroligt tålmodig och generös med mig, avseende både tid och utrymme. Hon fick lagad mat med gott vitt på kvällningen här så nu är det bäst att jag är lite närvarande! En trevlig alla hjärtans önskas så ses vi över en lunch-öl på lördag va?
 4. Jag hängde inte med riktigt, hur menar du här? Menar du att man hårddrar resultaten och en spelare som avviker från normhastigheten med, säg, 0,50% bedöms som "dålig" fast den förmodligen inte alls låter dåligt på grund av just det värdet?
 5. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  2LP, Analogue Productions 45rpm.
 6. Jag använder också Platter Speed och har faktiskt en installation på min gamla iPod Gen4 med ett gammalt MacOS, det funkar och ger ungefär liknande värden. Tyvärr är både min Dr Feickert 7" och Ultimate Test LP är svagt ocentrerade så utläsningen ser taskig ut. Dock är värdena liknande efter filtrering. För övrigt var min mätning under avspelning faktiskt snäppet bättre än "torr-simmet" avseende wow & flutter. I RPM-appen där man kan ladda upp sina resultat och jämföra hamnade min i topp (av ca 780 resultat) om man sorterar på "w/f".
 7. Hur pass bra precision kan man räkna med i en iPhone (e.d.)? Jag tror jag hittade en annan app, men med liknande syfte, och jag fick justera hastigheten lite först. Sedan snurrade det fint på Viella:
 8. Absolut! Ett fantastiskt gediget arbete och jag tackar för ett flertal gapskratt! Skulle vilja sett tanternas min där vid torkrummet och tycker lite synd om missen! Nu har ju jag valt en skivspelare med DC-motor och en annan med direktdrift. Jag har förvisso en Linn LP-12 också men den har nyligen fått en Lingo 2, men det är ju lekskole-teknik jämfört med dina övningar. Vad jag är lite nyfiken på är om dina mätningar "bakom" en spänningsregenerator (oj, vilket långt ord?) som t.ex. en Ps Audio P-10/P-20 hade påvisat lika stora variationer i frekvens över tid?
 9. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Faktisk spelar jag en CD för närvarande;
 10. Intressant, tack för sammanställningen! vad jag är nyfiken på är om du använder din lilla Pi-generator som drivkälla idag? Eller kör du Kuzmas original-pryttlar?
 11. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Nåt eljest för er alla vänner av jazz, doom och electronica!
 12. AlfaGTV

  Super HM-CD - kan det vara något?

  Så tolkar jag också intrycken. Sen kan säkert olika transporter tydliggöra eventuella skillnader, eller kanske tvärtom. (Jag menar att en bra transport kanske gör ett lika bra jobb med en "vanlig" CD medan en sämre transport tydliggöra skillnader genom att ha lättare att läsa SHM-CD) Jag har ofta uppfattat hembrända CD på svarta CD-R som mera välljudande än original CD'n, kanske samma orsaker som att en SHM-CD kan göra skillnad? Det finns för övrigt en hel drös med SHM-SACD också, är det samma sak? Alltså ett annat plastmaterial i dem? Japan Victor Company är verkligen på hugget när det gäller att få ut max ur RedBook! SHM-CD, SHM-SACD, K2, XRCD och allt vad de heter...
 13. AlfaGTV

  Illustration av delningsfilter

  Hahaha! Det är alltså därför man tar bort dem på dyrare produkter? Absolut! Jag säger inget alls om resultatet, bara marknadsföringen! Jag är helt övertygad om att DSP är en utmärkt krydda till ett icke perfekt lyssningsrum (eller högtalare) men det kan inte vara grundingrediensen. Och när lösningar på etablerade problem säljs in som att "inte ha några som helst nackdelar" blir man lite fundersam.
 14. AlfaGTV

  Det ständiga sökandet

  Vad är det för rolig app du visar i ditt föregående inlägg? Är det en som kräver en 3150hz signal eller nåt? Trivsamt ser det iaf ut!