Jump to content

sprudel

Medlem+
 • Posts

  1 291
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by sprudel

 1. Nej, man köper på nätet. Tyvärr är frakten dyr men kablarna billiga så det jämnar sig. Bäst är att köpa ett gäng för minska frakt/kabel.
 2. Provat en hel del och byggt egna av RG 62 med fina Neutrik men har landat i BlueJeans cable som har bra kablage med fina värden för signalkablar och krympade kontakteringar. Bra pris och väldigt genomskinliga, nackdelen är att kontakterna är lite långa om man har ont om plats bakom apparaten. Tror att just krympningen istället för lödning spelar roll mer än själva kabeln när det rör sig om så kort avstånd som inom HiFi i hemmamiljö.
 3. Jag hade absolut fokuserat mer på reverben än spl. De hör ju ihop i och för sig men får du ner efterklangen gör det gott.
 4. Signalkablarna har jag dålig erfarenhet av. USB är kanon.
 5. Har du funderat över Ayre? Det har jag! Men gärna Moon också.😊
 6. Väldigt nyfken på hur du upplever de olika föstegen.😊
 7. Hade ett på G men det blev inget, fortfarande nyfiken på det. Radarn är på
 8. Haha! Här haglar det av onliners! Riva parmesan på gåshuden!👍👍
 9. Lite nya mätningar med åskådligare smoothing, skulle behöva lyfta 100-300Hz. Topparna vid 40 och 59Hz ska attackeras med peq, när den blir klar. Överst R högtalare, därefter L+R, och sedan vattenfall, därefter L
 10. Tack! De sätts in efter det aktiva filtret, under 80Hz och därefter till slutstegen för basarna. Vill inte ha några prylar i vägen för registret ovanför delningen. Nojjig? Ja!😃
 11. Har börjat mäta med REW och Unimik sm jämförelse med xtz-kitet och får lite mer information om läget tycker jag. Min peq är inte färdig än men tänker först angripa 41Hz och 59-60Hz. Vid 41 ligger ju lägsta tonen från en 4 strängad ståbas så lite minskad nivå där kanske inte är fel. Cello sträcker sig väl till 65 Hz, men där kan jag ibland uppfatta rumsreverb konstigt nog.
 12. Kommer ihåg att jag hade synpunkter på ett spår i listan, ”Så vände vinden” med Helen Sjöholm, det var något som fattades. Nu har jag spelat via Qobus. Det låter fantastiskt nu, inte mycket 3D som Shifts uttryckte det, men kristallklart och äkta i övrigt.
 13. Har ni funderat på SBIR?
 14. Väldigt tyst här?
 15. Ojoj! Det här blir intressant!👍
 16. I Finalen störtar man in med Conrad Johnson rörförsteg och deras stora transistorslutsteg CJ premier 350sa och krossade svenskarna totalt.
 17. Så spännande, ser verkligen fram emot en lyssningsrapport av denna dac👍
 18. Ah! Så trevligt. Min har gått ett år nu, det är inte cykeln som är begränsningen längre.
 19. Samma uppsättning och kan läsa dem.
 20. Till ursprungsfrågan: Standardkablar, avkortade så långt det går med kontakter från Kjelle. Avskyr härvor av kablar så separering av ström- och signalkablage är prio. Ferriter på allt, i båda ändar också. I mitt system har jag en känslig komponent, försteget CJ Premier 17LS2, där jag känner mig tveksam till hur konstruktören tagit höjd för EMC. Har ju några switchade slutsteg i anläggningen som kanske skickar ut en del?
 21. F-n vad viktigt det är med att ha rätt, vara rätt, inom HiFi! Undrar hur det sett ut på ett Ljudforum med med 99% kvinnliga skribenter?🙃
×
×
 • Create New...