Jump to content

sprudel

Medlem+
 • Posts

  1 360
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by sprudel

 1. Tack. Nu blir jag nyfiken. Jag behöver inget riaa, eller dac, eller eq som finns i CP-800 utan är enbart ute efter ett bra synkande försteg. Vågar du ge dig på en beskrivning av skillnaderna?😊
 2. Finns det någon i GBG-trakten som har ett dylikt och kan tänka sig låna ut för provspelning?Har precis skaffat slutsteget CA 2300 och det hade varit verkligt kul att få erfara hur de spelar ihop.
 3. Första intrycken då efter att ha spelat hela morgonen/förmiddagen, kan nog kanske ändra sig med tiden i vanlig ordning.😊 Steget spelar väldigt fint, tog inte lång stund innan den analytiska sidan gav upp och musiken tog över. Ett gott tecken. Bytte normalkablaget, tvinnad EKK 1,5 mm2 till Kimber Cable 8 CT och det var som att öppna dammluckorna för steget. Förvånansvärt vad det gjorde för upplevelsen. Olika slutsteg/högtalare harmonierar olika bra med olika kablar, finns inget bästa, allt beror på tydligen.Det är första gången Lana del Rays ”Textbook” har fått en mening för mig liksom Patricia Barbers album ”Clique” som verkligen blivit intressant. Kul!😃
 4. Ett fint paket från Italien har anlänt, uppackat och klart så fungerar det fint. Provkörning av steget i den nyaste generationen gav habegär, men priset, 150 000 kr känns tokigt och då fick det bli ett begagnat av förra generationen. Lite nervöst med import på detta viset, men via handlare kändes det tryggare. Nu ska det lyssnas!😊
 5. Hej Matts Vill du utveckla ”exponera maskeringseffekter”? Jag anar vad du är ute efter men är inte säker, så då frågar jag istället.😊
 6. NOS-läget var inte till sin fördel hos mig, det blev oordning på något sätt. svårt att beskriva. Jag vill att ljud står ut i ljudbilden, blir påtagliga och luftiga. Ungefär som att varje ljud representeras av en egen högtalare, ta på känsla. Det får inte bli så att ljuden finns där i ljudbilden men de är riktade "bakåt", alltså du hör ett blåsinstrument eller röst på rätt plats men den är inte riktad mot dig.
 7. Jag är dock inte övertygad om Denafrips Pontus kvaliteter jämfört med Chord Qutest efter att ha haft Pontus hemma i en månad, den låter lite tunt i jämförelse, framför allt i mellanregistret. 3D separationen är dock ypperlig.
 8. Det är ganska tydlig skillnad i den aspekten. Jag hade inte väntat mig det. Läste senare en recension där man jämförde Pontus med Dave och det var exakt de samma upplevelserna. Olika tillverkares dacar har sin karaktär.
 9. Jadå, Pontus II är en trevlig dac, tillbakalutat perspektiv och väldigt djup och separation i ljudbilden. Dock lite tunnare i presentationen och mellanregister. Qutest har mer kött på benen men inte lika tydligt djupperspektiv. Jag föredrar Qutest så Pontus II är såld. Det är en smaksak och anpassning till resten av anläggningen.
 10. Troligtvis! I blindtest, vete tusan!🤓
 11. Ur serien Lust på HBO, hos sexterapeuten med sin hustru: ” Min stora hobby är HiFi. Alltså det är ingen sexuell läggning, det är en stereoanläggning!”😂
 12. Väldigt mycket kablar är det. Du skulle se mina!😬
 13. Tror att byta av router löst bekymret, det är nu svårt att höra skillnad på streamat från Melco och CD. Å andra sidan är elektroniken något begränsad med lånade monosteg av en kamrat, som kanske inte är riktigt på den nivå jag söker, men det låter. Vincent sp 996 är det. Har lite kul med andra nya prylar också, Topping Pre 90 försteg som får lovord i alla recensioner, och Denafrips Pontus II, också lovordad. Jagar alltså ett slutsteg, kandidater är Pass Labs x250.8, Classe CA 2300 i första hand, CA 2200 går nog an också.😃
 14. Kan jag kommunicera trådlöst med Pi då? I så fall vore det kanon för rippade filer men också Qobus om Pi snackar med router trådlöst.
 15. Fast då kan jag väl lika gärna nyttja datorn i arbetsrummet kopplad till extern hårddisk?
 16. Intressant. Vilken app styr man med från Ipad om man inte har Roon?
 17. Nej då, de har prioriterat annorlunda när det gäller oundviklig distorsion. Jag är ganska övertygad om att de tagit till sig kritiken i utvecklingen av sina slutsteg från B till Bst, till sst och just nu qubed. Tror du att Qubed är deras slutgiltiga steg? Angående begreppen så har P-pan definitivt en point. Bryston st var transparent, de efterföljande då mer transparenta? Och allra transparentast är Qubed. Känns lite krystat tycker nog jag. Bättre då att vara tydlig med att all elektronik påverkar signalen.
 18. Då tycker vi helt olika, bara att konstatera. Lyssningsintrycken är avgörande för mig. Det finns en hel del i själva konstruktionen som avgör det ljudande resultatet, och inte enbart låga distorsionssiffror. Det beror på, och det beror på mycket. Du kan ha en ganska medioker konstruktion och med massiv global återkoppling minimera den uppmätta distorsionen. Hur låter det då?
 19. Blev en sådan här, hoppas bra. Asus TUF-AX5400
 20. Behöver den enbart som router för LAN och WiFi, ingen linjeTV alls i huset, vi bara streamar. Förslag på vettigare router för WiFi och LAN tas tacksamt emot. Den blir ju också en extra switch därmed om jag reducerar ComHem till att enbart transportera signalen till en bättre router.
 21. Tack! Har en Comhem router just nu. Tror du det är vettigt att byta ut den not något annat, tex Ubiquti?
 22. Då undrar man vilken converter du använder för Lan/fiber/LAN?
 23. CD med optisk överföring och rippat från Melco med USB. Gissar på någon parasitström som letar sig in via Melco.
×
×
 • Create New...