sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 091
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Posts posted by sprudel


 1. 1 hour ago, calm said:

   Det är MSB drivern som jämförs med direkt streaming. Min avsikt är inte att ersätta mina cd med rippade sådana, utan jag lyssnar i första hand på mina cd:s via MSB- drivern, men kollar in ny musik via Roon. Det är möjligt att jag ändrar mig, men ser det som en extra bonus att läsa cd-konvolut samtidigt med spelning. Den möjligheten ser jag inte att jag har om jag rippar på samma sätt. Annars är det vinyl som gäller i första hand, därefter band, cd och därefter streamad musik. Så kommer det att bli, jag är i första hand en analog-fan.

   

  Calm

  Jag förstår, men rekommenderar dig att prova en rippad fil för jämförelsen. Det kan innebära ett ljudmässigt lyft, och det vill man ju inte avstå, eller?:)


 2. On 2019-11-28 at 14:26, shifts said:

  Låg distorsion är viktigt för vissa personer, som mig. Det är intressant för mig då låg distorsion för mig närmare musiken/inspelningen lagd på ljudmediet, vilket på så och vis kan sägas vara närmare musikerns/producentens intentioner om man så vill. Dist kan förvisso låta väldigt trevligt, behagligt och njutbart ändå, men för mig är det inte återgivning (vilket är vad jag själv är intresserad av – andra har andra måttstockar fullgott likvärdiga). Vilket är ok det med. 

  Låg distorsion till en viss nivå, ja. Därefter är det andra parametrar som spelar roll, och vissa redan tidigare. Tidigare parametrar är rum och högtalare, senare än den låga disten har du smutsigt nät via switchar och smutsigt nät via strömförsörjningen osv. 

  Att övergripande jag så låga distsiffror som möjligt är lite onyanserat i mitt tycke, olika typer av distorsion ger helt olika effekter i lyssningsupplevelsen.


 3. On 2019-11-27 at 19:19, calm said:

  Nej rippingfunktionen har jag ännu inte invigt. Så den jämförelse som jag gör är mellan MSB och streaming. Tänkte att jag skulle göra en sådan jämförelse först och sedan ta nästa steg. Man måste suga på karamellen så länge det känns nytt och spännande!:D:)

   

  Calm

  Där hängde inte jag med. ”Jämförelse mellan MSB och streaming” . MSB är väl dacen både vid CD-uppspelning och Tidal?

  Vad du jämför nu, om jag förstått det korrekt är hur Tidal låter generellt jämfört med CD? Du vet faktiskt inte vilken master du har i de skilda fallen.

  Vad du bör göra är att rippa en CD i Innous och jämföra den uppspelningen med MSB som spelar skivan. Då har du två olika ”buffrade” filer av identisk master. 

   


 4. 2 hours ago, AlfaGTV said:

  Jag har gjort samma resa som du vet, och av nån mystisk anledning känns hela mitt Roon-system raskare när jag disablar Tidal. Det kanske upplevs på samma sätt om man gör motsvarande med Qobuz, jag vet inte. Men känslan av Roon 1.5 närmar sig igen. :) 

  Upplever du någon ljudmässig skillnad mellan Tidal och Qobuz?


 5. 6 minutes ago, plind said:

   

  Nej den var inte med :-)  Men får ingen träff på Tidal, felstavat?

  Edit; nu har jag hittat artisten men inte låten Black day.

  Från en DVD, ”30 Years of Blues”?

   

  Eller album ”Hold on”

   

  Finns på tuben


 6. 1 hour ago, plind said:

  Tillbaks till lite positivare tongångar , det lät förbaskat bra på träffen och jag undrar fortfarande vad det var för pianostycke som spelades och livebluesen?:sherlok:

  Carlton/Ford kommer jag ihåg men det var någon mer!

  Var inte den med bland mina länkar?

   

  Black Day med Christian Wiilisohn?


 7. Det känns lite som kaka på kaka här med både Roon och DS Lightning. Du bör nog prova fler alternativ utförligt innan du börjar sälja grejor, eller köpa fler.

  Lägg musiken på en NAS, hanterad av minim server, streama via brygga till Aries/Vega och använd DS Lightning.

  Aries har väl ingen inbyggd hårddisk vad jag vet, men om den har så bör du prova att använda den. 

  Pröva också att enbart köra med Vega och DS lightning.


 8. 16 hours ago, A/Wing. said:

  A/Wing  i solen är närmare bestämt Eskil.

  Sprudel nu vet jag varför din hårddisk inte fungerade på Aurelic du har en USB 3 det fungerar inte på Aries G2

  Tveksamt, klarar den USB 2.0 så klarar den 3.0. Det är bara hastigheten på överföringen som ändras.


 9. On 2019-11-10 at 23:23, CMB said:

  Ser trevligt ut och låter säkert fantastiskt. Snygga bilder som vanligt dessutom

  Japp, både snygga och kreativt fotade. A/wing i solen och den underbara bilden när han sitter bakom soffan rattande paddan och undrar när tusan demo-demonen ska kliva in.:cool:

   

  Demodemonen är som bekant när det händer något med anläggningen som inte ska hända när man bjudit hem kompisar på lyssning.

  Senast det hände mig så gick ett av mina slutsteg till basarna. Jag skulle bara fixa lite så det blev ännu lite bättre.:39:


 10. 2 hours ago, tipo901C said:

  hej Bebop

  Jag fick mig friheten att använda ordet, substantiv, slägga som ett verb! Det finns väl inte på Svenska men verbet "googla" fanns inte för ett antal år sedan heller.

  Att slägga musik (egen designat infinitiv form) som plötslig kom i min tanke var efter att jag har sett de gigantiska och fula lådor.

  Metaforisk, enl. min fortfarande Grekisk sätt att tänka, att slå med en  hammare på musiken!  Att slå nånting är en negativ företeelse enl. min mening.

  2 hours ago, tipo901C said:

   

  :39:


 11. 12 hours ago, Apexorca said:

  Nu när jag har landat i ett svårt beslut och skall ha Krell FBP 350MC (modified) och Krell KCR-HR (modified) att spela med så tänkte jag reda upp lite i den alltför långdragna oordningen. Det blev långdraget men det skulle blivit ett kort test.

   

  Krell FBP blir mycket varma och jag tänker till att börja med ha dem framför racket. Som HiFi-nerd tycker jag dessutom det ser coolt ut med slutstegen på golvet. Men det ser ännu coolare ut om de har sitt egna hyllplan. Dessutom kan man ju städa golvet under lättare och man kan testa med olika fötter för att se vad som låter bäst. 

  Jag har grunnat på detta lite. Skall jag fortsätta med SolidTech? De italienska Bassocontinuo-hyllplanen med läder är mycket fräcka. De ser dock lite klena ut för Krell (blink blink). I bakhuvudet finns en riktigt cool specialbyggd lösning som Anders på HiFi-Stället låtit bygga får många år sedan. Jag har alltid tyckt att det ser snygga, fräcka och coola ut. Dessutom är de svintunga och det passar också med min filosofi. Det förstärker intrycket av anläggningen. Jag ringde och undrade om man kunde beställa ett par. Svaret var nej. Jag fick köpa de som Anders hade. Stort tack för det. Så många gånger har de varit med på HiFi-Ställets demonstrationer och det är nästan en ära få använda dem till mina slutsteg. Tänk så många fina prylar som stått på dessa. Nästan så man blir lite nostalgisk... Nja, inte skall jag överdriva, men jag tycker de är grymt coola. Lite vulgo på ett stiligt sätt. 

   

   

  Här kommer lite bilder.

   

  _49U4781.jpg.9890e810cb9a468b3e59d3b71c150875.jpg_49U4775.jpg.c6a884d6acb0203cd4115b4de8bb309c.jpg_49U4782.jpg.89f968ec8878aaa7f30f27f4c3b4d9b6.jpg_49U4786.jpg.eddc8efc31ff10aa5ea767924f91b1bf.jpg_49U4788.jpg.4c5d15829290817e705857d794e1e15d.jpg_49U4791.jpg.18931d7abb56455b84aedbb4d061af37.jpg

   

  --------------------------------------------------

   

  Krell KCR-HR skall in i racket på något vis. Hembioförstärkaren skall jag försöka hitta en smart lösning för så att jag kan använda mina The Sf till fronthögtalare utan trubbel. En plan var att köpa ett par vägghängda Sf Olympica som är otroligt snygga, men det känns onödigt ändå. 

  Nu lutar det nog åt att ha en RCA-XLR adapter, köra min Arcam bioförstärkare från Pre-out på frontarna och byta kablar bakom Krell FBP350MC mär jag kör hembio. Det blir ju lätt gjort när de står framme. 

  En ny RCA kabel på 3 m bör räcka för ändamålet. Adaptrar har jag sedan tidigare när jag testade olika RIAA-steg.

   

  Krell KCR-HR skall visst ha en ingång (S4) som tar signalen rakt genom försteget och ut i slutstegen men denna lösning körde jag på Krell 202 och det var några gånger då familjemedlemmar nästan misslyckades med fjärrkontroller och olika ingångar så att allt kunde gå åt fanders. Så det vill jag undvika och då är kabelbytet mer riskfritt.

   

  --------------------------------------------------

   

   

  Hur länge orkar du hålla på att mixa hembio med fin-stereo? Jag gav upp detta för flera år sedan och renodlade fin-stereon. Så mycket färre prylar i setupen var en välgärning, och att slippa en bildvisare mitt framför näsan där musiken ska stå för bilderna var en Lisa.

   

   


 12. 1 minute ago, byZan said:

  Härom kvällen överraskade jag frugan efter lite iordningställande efter golv och trapparbetet med en flaska champagne, fårskinn i fåtöljerna, levande ljus och lite tilltugg, passade på att ta ett par bilder med mobilen för att ha som bevis på att jag även har en liten romantisk ådra.

   

   

  IMG_1717.jpg

  IMG_1718.jpg

  Det kallas för investering😃


 13. 13 hours ago, CMB said:

  Efter en dags lyssnande blir man ju tokig.
   

  Bad dottern switcha mellan dSC & Lumin och hade 6 rätt av 10 så det är ju slumpen med andra ord

   

  Googlar och läser tester på X1 och Bartok. Vart skall detta sluta?

   

  obPRi6f.jpg

  Jag tror inte den metodiken du använder nu är framkomlig. Lyssna på den ena ett antal dagar med olika musik och byt sedan. Därefter switchar du tillbaka.


 14. Logga in på deras hemmanätverk, koppla upp Tidal, och markera låten du spelar så finns en symbol för wifi nere till vänster. Klicka på den och välj ”AirPlay och Bluetooth”. Då bör värdens mottagare dyka upp som ett alternativ till spelare.