sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 031
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Posts posted by sprudel


 1. Säljer min Chord Hugo2 då jag har Chord Qutest också, minimala skillnader till Hugo2:s fördel men utnyttjar inte mobiliteten i Hugo2 så den får lämna. 

  Nypris är 22.890 och jag vill gärna ha 17kkr.

  Detta är mina andra Hugo2 och endast några månader gammal. Köpte den för att jämföra med Qutest som till en början hade långt till Hugo2 i ljudkvalitet men efter inspelning seglat ikapp ordentligt. Alla tillbehör som fjärr osv samt en Supra usb som är den bästa jag testat av usb.

  8BF39E1B-4892-4008-805A-3B5E08FDB4AD.png


 2. On 2019-06-05 at 23:17, new order said:

  Denna låt är hifi nirvana. Förutom att det är en suverän låt från ett suveränt soundtrack. Tror ni inte att tidal kan låta bra. Testa denna låt och kryp sedan till korset. Det är bara fördjävla bra!

  Screenshot_2019-06-05-23-13-44.png

  Bra musik men hårt komprimerad och nivåhöjd. Att de aldrig vill lära sig.


 3. On 2019-03-27 at 10:47, lindome said:

  Efter ca 5 veckor var det leverans av nya hyllsystemet. Elva paket och nästa 200 kg:cool:.

  Det blev en del bärande och man kan lugnt säga att jag har haft att göra de senaste kvällarna... En sak att sätta ihop hyllan - vilket var väldigt smidigt, inte en insex nyckel eller skruvmejsel så långt ögat når. Bara att klicka ihop de olika delarna. Man monterar den på golvet och sen lyfter man hela hyllan i ett stycke... Tur att grannens son var hemma och kunde hjälpa till:41:

   

  Sedan följde en övning som innebar ännu mer bärande. Nu LP skivor från olika platser på nedervåningen.

  Hur många maxisinglar behöver jag egentligen:schild_help:

   

  Hur som helst så känns det bra att ha all musik samlad på samma våningsplan.

  Tom hylla.jpg

  Hylla.jpg

  Snyggt!


 4. 9 hours ago, Amatören said:

  Det är säkert ELC-kurvan du lärde om...

  Människans hörsel är inte linjär utan icke-linjär.

  Ljud som kommer in i örat uppfattas inte av hjärnan som det egentligen låter. Fletcher & Munson tog fram kurvan ELC som står för Equal Loudness Contours. Denna beskriver människans hörsel och hur vi faktiskt uppfattar ljud vid olika ljudintensiteter.

  Alltså, örat är mest känsligt mellan ca. 2-5 kHz så därför sänker en del tillverkare detta register för att kompensera, den s.k. BBC-dippen, likaså "ökar på" bas och diskant av samma orsak.

  Eller?

  elc-kurvan.JPG

  Njae! En ensam högtalare ska ju producera samma intensitet vid olika frekvenser som vid en liveupplevelse. Det blir ju galet om du överkompenserar vissa register för att vi är mindre känsliga där. 

  BBC dipen har väl med konsekvensen av stereosystemet att göra, den kompenserar för två olika ljudkällors interferens och förstärkning i vissa register. 


 5. 9 hours ago, KSM said:

  Apropå den generella frågan om USB eller inte så har jag helt klart föredragit AES/EBU i alla konstellationer jag provat... USB blir även via tex Aries likt din beskrivning, ”grusigare och lite otydlig i hur den beskriver inspelningsrummet, med lite lägre kontrast” tycker jag. AES/EBU ger alltid bättre höjd på ljudbild, tydligare placeringar av instrument och dessutom en naturlighet som inte går att uppnå via USB. USB blir lite ”konstgjort” i sin karaktär. Kanske om man ger sig in i tweak-träsket kring USB med diverse jitterslukare el dyl skulle kunna uppnå ett likvärdigt resultat men det känns ointressant, åtminstone för mig. USB är inte ett alternativ i min bok.

   

   

  Intressant, vad har du för uppsättning som du provar i?


 6. 21 minutes ago, byZan said:

  Jag är supernöjd med min Lumin S1 (dac/streamer) som bara var "plug’n play” - men så har jag inte så stora anspråk heller;)

   

  /byZan

  Har du försteg i den?

  Man slipper ju en massa sladdar förstås.

  Jag gillar dock försteg, separata sådana, och kombinerad nas/nätverksspelare till separat dac.


 7. 5 hours ago, Daniel said:

  Jag måste bara slå ett slag för MOON 390. Förutom nedanstående har hifi+ en grym test i senaste numret. 

   

  https://www.whathifi.com/reviews/moon-390

   

  https://parttimeaudiophile.com/2018/09/11/cedia-2018-simaudio-moon-390-hits-a-grand-slam/

  Tror att Moon Neo Mind nätverksspelare är identisk med 390:s nätverksdel och är det så finns det fina förutsättningar för 390.😊


 8. 49 minutes ago, calle_jr said:

  Trevligt. Den verkar bra. Har du provat spela radio?

  Funktionalitet i styrning är viktig tycker jag. Man måste kunna bläddra, söka och hitta saker på ett vettigt sätt, och styrningen får inte vara seg.

   

  Ingen radiolyssning än. Håller fortfarande på att lära mig apparaten. Ska koppla upp mot pc i undervåningen så att jag kan sortera biblioteket lite bättre. Jag har fastnat i att spela en massa album eftersom det låter så både nytt och bättre.


 9. 13 hours ago, calle_jr said:

   

  :app:

  Det får du hemskt gärna berätta mer om.

  Hur har du använt den och vad har du spelat för material?

   

  Jag har spelat alla format, och kör inte dop eftersom Chord Hugo2 och Qutest klarar DSD rakt av. Du väljer hur Melco ska driva din dac.

  Lyssnat mycket på Tidal, och letar äldre och icke-söndermastrade album.

  Upptäckte precis att Melco lanserat sin egen app, installerat men inte testat. Spännande.