sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 067
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Posts posted by sprudel


 1. 14 hours ago, - Marten - said:

   

  Octavia rs har rätt. Jag har "trollat" med kablaget med vinklade XLR och IEC kontakter. Jag har dessutom sågat i bakkant på hyllorna. DAC'en sticker ändå ut, ca 50mm. Det funkar då jag inte använder original spiksen/fötterna utan "lösa" fötter från IsoAcoustics. Jag vill gärna få in DAC'en lite ytterligare, men den begränsande faktorn nu är kabeln mellan DAC och PSU. Har kanske en lösning på det och kan då flytta in ytterligare ca 25mm.

  Du får väl såga ut ett litet stycke ur väggen. Är det gips på regel så har du säkert 5 cm för en liten nisch bakom dacen. Vad gör man inte för att få det snyggt!:)


 2. Det här är den bästa tråden på Euphonia någonsin. :41:

   

  Jag gillar alla inlägg i tråden, röster är fint.:Praying:

   

  Några favoriter är Harry Belafonte i inspelning från Carnegie Hall 1959, många fina där men ”Danny Boy” sticker ut något kanske.

  Sam Cooke är en annan favorit med mycket karaktär i rösten, den manliga motsvarigheten till rösten av röster, nämligen Eunice Kathleen Waymon, med artistnamnet Nina Simone❤️

  Vilket uttryck hon har.

   

   

   


 3. On 2019-09-20 at 18:05, bfjohansson said:

  Jag har testat sbooster, ifi dc blocker(?), samt octavias gamla (vad den nu heter?) som jag använder nu. Allt till min lilla hemsnickrade NUC-variant. Alla har förändrat ljudet till det bättre. Ifi till det bästa priset, föredrog det kanske mot sbooster? Gillar den nuvarande bäst men det kanske är lite inbillning nu när jag köpt den. Men alla har varit klart bättre än standard väggbula

  Är det denna iFi du menar? 

  https://www.hifiexperience.se/produkter/elektronik/extern-natdel/ifi-ipower

   

   


 4. 1 hour ago, octavia rs said:

  Ja de är korrekt @plind ta en vanlig stickpropp koppla en tråd på jordbruket i den och koppla till jordskruven på switchen så är du hemma :thumbsup:

  För vilka apparater i min digital kedja gäller detta? 

  Jag har en Comhem router, från den har jag dragit 10m cat6 oskärmad till min Melco streamer som via usb går till Chord Qutest.

  Qutest får sin ström från SBooster, det vet hela världen nu eftersom jag rapporterat detta i min tråd här. Melco har nätsladd och intern spänningsomvandling,  ingen väggbula alltså.

   

  Qutest skickar analogt via rca till försteget, Conrad Johnson Prmier 17 LS2.

   


 5. 10 hours ago, bfjohansson said:

  Jag har ju curious usb. Är mycket nöjd. Har testat lite olika, bland annat aq, supra, transparent men fastnade för curiousen.

  Så intressant. Skulle du våga dig på att beskriva skillnader mellan Supra och curious? 

  Min Oyaide neo d+ usb classA släpper igenom betydligt mer än Supra som i sin tur är lite återhållen i de högsta frekvenserna, tycker jag då.


 6. 10 minutes ago, AlfaGTV said:

  Ah, tackar! BlueJeans kablar har mig veterligen aldrig omnämnts i annat än väldigt positiva ordalag. Och för övrigt är det samma här när det gäller strömkablar, mestadels anpassade längder, men lite varierande sorter. (Mina EKK fungerar också utmärkt, tvinnade i två par om 1.5mm2 )

  Haha! Så spännande att vi hamnat så lika där. Jag är lite nyfiken på Qurious cable som jag läst en del om. 

  Kolla här: https://curiouscables.com/

   


 7. 6 hours ago, AlfaGTV said:

  Jag tänkte i första hand på interconnects, i Qutest fall RCA-kablarna? Men är nyfiken på USB, ström och annat också! :)

   

  OK!

  RCA är från BlueJeans Cable med krympkontakter, viktigt enligt mig, lödning går bort. USB är olika, dels Supra, dels en som heter Oyaide neo d+ usb classA, och ibland lite lakritssnören!

  Allt lågnivå är Blue Jeans, strömkablar är no nonsens men längdmässigt anpassade för att slippa en massa nystan, diy alltså.

  Högtalarkablar är 2-ledad EKK 1,5, no no nonsens där också.:)


 8. 1 hour ago, AlfaGTV said:

  Bra beskrivet! :) Vilken sBooster är det? 

  Jag var på besök hos min vän med Qutest igår kväll, och hans anläggning går från klarhet till klarhet i mina öron. Vad använder du för kablage @sprudel?

  Den här: SBooster BOTW P&P ECO PSU mkII

  https://www.akkelisaudio.com/tweaks-tillbehor/sbooster-botw-pp-eco-psu-mkii.html

   

  Vilket kablage tänker du på?:)


 9. Nu har det spelats massor, olika typer av musik, vid varierande mood hos mig själv. :39:

  Ljudet är renare med SBooster, antagligen bidrar den lilla switchade nätbulan till distorsionskomponenter i kedjan som nu minskat. Konturer på ljudobjekt förstärks med nätbulan men de är lite raspiga, typiskt för vad jag brukar kalla att det låter ”stereo”, en chimär upplevelse av detaljer och så låter det inte i verkligheten. 

  Analogier kan bli helfel men mindre drivna tecknare drar konturer av ett objekt i svart kol, men få objekt i verkligheten har konturer i svart, objekten har istället sig själva, de bara är. Åt detta hållet kommer jag med den linjära nätdelen.

  När man väl uppmärksammat detta hörs det tydligt. Basen ändras också till att bli kvantitativt och kvalitativt på en högre nivå.

  Jag är överraskad och förvånad då Chords konstruktörer hävdar att nätbulan som följer med är i princip så bra de kan bli, så är det inte.

  Observera att allt ovan är relaterat till lyssning i min anläggning där stor möda lagts på den akustiska omgivningen, men man bör höra detta oavsett. Skillnaderna är av den graden.  

  Slutsatsen är att det är en billig, mycket billig jämfört med annat, förbättring i min setup att ersätta väggbulan med SBooster. Stort tack för lånet Akkelis, jag lämnar inte tillbaka den.:)

   

   


 10. 9 hours ago, Muffin said:

   

  Hur låter det i dina öron nu sprudel, med SBooster inkopplad till dacen  -  haksläpp, knappt märkbar eller ingen ljudförbättring? :105: 

  Eller konfunderad på en högre nivå?😁

  Det låter annorlunda, och än så länge till Sboosters fördel. Renare, kraftfullare och i de fall där mycket dynamik kan ge viss hårdhet så är det mindre markerat, det blir bara mer dynamik. Antagligen för att det är renare. 

  Mer lyssning på olika album krävs, men detta är de initiala intrycken.


 11. 3 hours ago, AlfaGTV said:

  En vän till mig har Qutest som DAC och han köpte relativt snart en sBooster med Ultra-filtret. Jag är inte tillräckligt inlyssnad på hans anläggning för att kunna bidra med någon kvalificerad uppfattning, men vi var överens om att det inte handlade om några stora skillnader i ljudkvalitet.

  Iaf inte i hans anläggning. Som f.ö. har en Entreq grendosa och en Minimus som jordar det digitala innan integrerad förstärkare, Bladelius Brage vidare ut till Dynaudio Special Forty

   

  Däremot skaffade han en sPS-500 till min gamla SOtM sMS-200 och det hävdar han var ett tydligt kliv framåt. Förvånande för mig, då jag kört sMS med ett flertal olika linjära nätdelar men den har (i mina öron/anläggning) inte reagerat nämnvärt på strömförsörjning.

   

  För övrigt är det väl 5V som Qutest behöver?

  Korrekt , 5 Volt.

  Har lånat en SBooster av Akkelis. Ska bli kul att pröva.😊


 12. On 2019-09-04 at 20:53, AlfaGTV said:

  Självklart bjuder jag på en hyfsad kopp kaffe till alla Euphonianer som passerar Falun (eller väljer att stanna)!

   

  Och självklart är gardinerna valda efter displayfärg, gör inte alla det? :D Även hörlurarna är valda för sin accentfärg! (Hifiman HE560 v3)

   

  Och de spadar jag visade, Furutech FT-211R, var riktigt lättjobbade och stabila. Det blev en kompletterande beställning till mina Jorma Biwire... Hmm, två kontakter i stärkaränden och fyra i hgt-änden... Gånger två... :Cry:

  Alltså, Falun kunde vara kul! Ännu roligare nu!😃