sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 059
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by sprudel

 1. sprudel

  Pass Labs XA60.8

  Kul. Jag har alltid gillat Pass.
 2. sprudel

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Snyggt och prydligt👍
 3. sprudel

  Hemma hos Octavia rs

  För vilka apparater i min digital kedja gÀller detta? Jag har en Comhem router, frÄn den har jag dragit 10m cat6 oskÀrmad till min Melco streamer som via usb gÄr till Chord Qutest. Qutest fÄr sin ström frÄn SBooster, det vet hela vÀrlden nu eftersom jag rapporterat detta i min trÄd hÀr. Melco har nÀtsladd och intern spÀnningsomvandling, ingen vÀggbula alltsÄ. Qutest skickar analogt via rca till försteget, Conrad Johnson Prmier 17 LS2.
 4. Kanske dags att presentera sig lite mer. Den hÀr trÄden kommer att handla om hur jag vill att min seup ska presentera musiken, naket, Àrligt och öppet!
 5. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  SĂ„ intressant. Skulle du vĂ„ga dig pĂ„ att beskriva skillnader mellan Supra och curious? Min Oyaide neo d+ usbï»żï»żï»żï»żï»ż clï»żassï»żA slĂ€pper igenom betydligt mer Ă€n Supra som i sin tur Ă€r lite Ă„terhĂ„llen i de högsta frekvenserna, tycker jag dĂ„.
 6. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  Med en dÄres envishet, det finns inga genvÀgar.....
 7. sprudel

  Avantgarde Trio Classico - Kom och upplev!!!

  Hehe! Mitt rum Àr nÀstan pÄ pricken som hos Akkelis, 4 m i bredd och 8,7 lÄngt. Tror Trio förtjÀnar en bredd pÄ minst 6 m. De Àr inte smÄ direkt.
 8. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  Haha! SÄ spÀnnande att vi hamnat sÄ lika dÀr. Jag Àr lite nyfiken pÄ Qurious cable som jag lÀst en del om. Kolla hÀr: https://curiouscables.com/
 9. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  OK! RCA Àr frÄn BlueJeans Cable med krympkontakter, viktigt enligt mig, lödning gÄr bort. USB Àr olika, dels Supra, dels en som heter Oyaide neo d+ usb classA, och ibland lite lakritssnören! Allt lÄgnivÄ Àr Blue Jeans, strömkablar Àr no nonsens men lÀngdmÀssigt anpassade för att slippa en massa nystan, diy alltsÄ. Högtalarkablar Àr 2-ledad EKK 1,5, no no nonsens dÀr ocksÄ.
 10. sprudel

  Avantgarde Trio Classico - Kom och upplev!!!

  Det spelar bra det hÀr, nÀstan som hemma
 11. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  Den hÀr: SBooster BOTW P&P ECO PSU mkII https://www.akkelisaudio.com/tweaks-tillbehor/sbooster-botw-pp-eco-psu-mkii.html Vilket kablage tÀnker du pÄ?
 12. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  Nu har det spelats massor, olika typer av musik, vid varierande mood hos mig sjĂ€lv. Ljudet Ă€r renare med SBooster, antagligen bidrar den lilla switchade nĂ€tbulan till distorsionskomponenter i kedjan som nu minskat. Konturer pĂ„ ljudobjekt förstĂ€rks med nĂ€tbulan men de Ă€r lite raspiga, typiskt för vad jag brukar kalla att det lĂ„ter ”stereo”, en chimĂ€r upplevelse av detaljer och sĂ„ lĂ„ter det inte i verkligheten. Analogier kan bli helfel men mindre drivna tecknare drar konturer av ett objekt i svart kol, men fĂ„ objekt i verkligheten har konturer i svart, objekten har istĂ€llet sig sjĂ€lva, de bara Ă€r. Åt detta hĂ„llet kommer jag med den linjĂ€ra nĂ€tdelen. NĂ€r man vĂ€l uppmĂ€rksammat detta hörs det tydligt. Basen Ă€ndras ocksĂ„ till att bli kvantitativt och kvalitativt pĂ„ en högre nivĂ„. Jag Ă€r överraskad och förvĂ„nad dĂ„ Chords konstruktörer hĂ€vdar att nĂ€tbulan som följer med Ă€r i princip sĂ„ bra de kan bli, sĂ„ Ă€r det inte. Observera att allt ovan Ă€r relaterat till lyssning i min anlĂ€ggning dĂ€r stor möda lagts pĂ„ den akustiska omgivningen, men man bör höra detta oavsett. Skillnaderna Ă€r av den graden. Slutsatsen Ă€r att det Ă€r en billig, mycket billig jĂ€mfört med annat, förbĂ€ttring i min setup att ersĂ€tta vĂ€ggbulan med SBooster. Stort tack för lĂ„net Akkelis, jag lĂ€mnar inte tillbaka den.
 13. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  Det lÄter annorlunda, och Àn sÄ lÀnge till Sboosters fördel. Renare, kraftfullare och i de fall dÀr mycket dynamik kan ge viss hÄrdhet sÄ Àr det mindre markerat, det blir bara mer dynamik. Antagligen för att det Àr renare. Mer lyssning pÄ olika album krÀvs, men detta Àr de initiala intrycken.
 14. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  Korrekt , 5 Volt. Har lĂ„nat en SBooster av Akkelis. Ska bli kul att pröva.😊
 15. sprudel

  sprudels trÄd, SBooster imponerar

  Är det nĂ„gon som vill dela med sig av erfarenheter frĂ„n extern strömförsörjning till dac, exempelvis Chord. Akkelis har ju nĂ„gra alternativ dĂ€r SBooster syns mig som mest intressant.
 16. sprudel

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kul att du hittat rörförstĂ€rkare och Ă€r förtjust. Jag driver ju en annan variant med rörförsteg och transistorslutsteg, om Ă€n ett transistorsteg konstruerat av Conrad Johnson. Jag följer din resa👍
 17. sprudel

  Mickes Musikrum

  AlltsĂ„, Falun kunde vara kul! Ännu roligare nu!😃
 18. sprudel

  Mickes Musikrum

  Grattis till högisarna, det kan nog bli jĂ€ttebra!👍
 19. sprudel

  Vad lyssnar du pÄ just nu?

  Nu har jag lyssnat igenom en hel del av Calvi. Mycket trevlig erfarenhet, ska fortsĂ€tta med det👍
 20. sprudel

  Vad lyssnar du pÄ just nu?

  Tack för den👍 Superbra!😊
 21. sprudel

  Vad lyssnar du pÄ just nu?

  Det hĂ€r gör mig nyfiken👍
 22. sprudel

  Tar resan slut.....

  Klart att vi ska köra ett battle i höst.👍 Ser fram mot bĂ„de lyssning och trevligt umgĂ€nge!
 23. sprudel

  PÄ jakt efter ny digitalkÀlla

  Melcos egna app Àr samma som mconnect player.
 24. sprudel

  PÄ jakt efter ny digitalkÀlla

  Prioritet 1: Ljudkvalitet, 2: Ljudkvalitet, 3: möjlighet till Tidal, 4: smidighet.
 25. sprudel

  PÄ jakt efter ny digitalkÀlla

  LÀmnat twonky till förmÄn för Minim Server