sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by sprudel

 1. Kul att du provat lite olika usb. Klipper in min redogörelse från i våras, hoppas OK Posted April 22 Det tog lite tid det här, men det beror på att skillnaderna inte heller är jättestora. Summering av lyssningar på olika usb hos mig.Skillnaderna är inte enorma men de finns, kanske? Ska bli kul att senare se om jag kan ta dem i ett blindtest, men det får bli efter öring- och mtb-säsongen. Mina intryck:Supra är en bra kabel, mjuk, böjlig, bra kontaktdon, lite dov eller mörk i framtoningen. Jag får en känsla av att Anettes röst är mer här i rummet än att jag är i inspelningsrummet.Nordost Blue Heaven, styvare kabel, bra kontakter, ljusare, öppnare, jag hör mer detaljer tydligareNordost Heimdall2, lika styv som släktingen, bra kontakter, accentuerar de faktorer som Blue Heaven har, men större ljudbild. Här får jag mer en känsla av att jag är i inspelningsrummet än med Supra, hör mer reverb från inspelningsrummet och mer 3D. Oyaide, styv kabel, bra kontakter, den har en komponent av ”trasighet” eller vasshet i sig. Spelar mer i mitt rum än ger intryck av att jag befinner vid inspelningen.Har på sista tiden spelat en och samma låt för att verkligen lyssna in mig, nämligen ”Without permission” från Anette Askviks album ”Liberty”. Det är bra låt, går an att lyssna på men nu är jag ganska less på den.
 2. Kul att du vågar testa👍
 3. Det tar ett tag innan man blir övertygad om vad som skiljer förändring från utveckling, det är inte alltid de går hand i hand. Eftersom ljudupplevelser slår an på emotionella strängar där mottagarens respons varierar med dagsform mm så får det ta sin tid. Trevlig tid oftast att ägna sig åt sin hobby.
 4. Enda sättet att få reda på effekten av apparaterna ur kvalitativ/kvantitativ aspekt är ju att lyssna i sin egen anläggning, sedan är det upp till var och en att avgöra om det är värt pengarna. Att två så olika principer för förbättring av usb-förmedlad musik påverkar upplevelsen säger ju en del om svårigheterna med det digitala mediet, och att det absolut inte är färdigt ännu.
 5. Det här var ju spännande. Jag har funderat på Chords m-scaler och ska provlyssna den eftersom jag har en Chord-dac. Det här kan ju vara ett alternativ kanske då man av lyssningsintrycken att döma får liknande effekt. Väldigt nyfiken på hur du upplever nytillskottet efter några veckor och provar att koppla ur den, vad händer då?😊
 6. Vad kul. Du måste testa att driva din Auralic via rj45 från Melcon också. Alltså att enbart nyttja Melcon som lagringsenhet och låta den stå för en isolerad nätverksenhet.
 7. GodMorgon kamrat!😃 Då ska vi se, tar det från början. Internet via Comhem coax som ger snabb uppkoppling via deras egen router. En (1) tråd från den går till Melco N1/A2, allt annat i huset går via wifi. Melcon styrs via deras egen app på en Ipad, vilket fungerar klockrent på musik lagrad på Melcons hårddiskar, 6 mb. Har använt mig av både Twonky och minim server, just nu enbart Twonky men såg att den nya uppdateringen av 13 maj inbegriper användande av Songkong med minim server. Det tänker jag nog leka med. Du kan läsa här https://www.melco-audio.com/downloads/ Via Tidal måste jag starta om Tidal en gång, sedan funkar det! Händer aldrig om jag använder Linn Kazoo, enbart med Melcos egen app. Fördelen med Melcos app är att den visar formatet/upplösning på det som spelas upp i en liten ruta ner till vänster. Usb-anslutning mellan Melco och Qutest, NO Heimdall 2, som är ”friskare” än Supras usb. Gick tillbaka till Chord Qutests egen strömförsörjning efter nyhetens behag med SBooster, upplevde musiken presenterad som lite släpigt, långsamt med SBooster men runt och behagligt ändock. Mera drag i Chords strömförsörjning. Det är ju så kul när det låter annorlunda, men är det bättre? Tiden ger besked, som vanligt och när ska man lära sig det?🤓
 8. Det blev en Heimdal 2, mycket nöjd med detta.
 9. Jag är skeptisk till flertrådade kablar, det blir något fnissel är min erfarenhet.
 10. Hos mig var den fin, prova kostar ju inget, kanske?
 11. Japp, fast då hade jag inte tillgång till Nordostkablaget. Men Qurious var en trevlig upplevelse. Lite vild kanske?
 12. Denna är det NEO Class A USB 2.0 A to B Flat Cable, 1.0m - Black
 13. Har inte bestämt mig än men byter jag så går jag nog hela vägen till Heimdal 2. Just ljudbildens storlek och 3D-aspekterna tilltalar mig.
 14. Det tog lite tid det här, men det beror på att skillnaderna inte heller är jättestora. Summering av lyssningar på olika usb hos mig.Skillnaderna är inte enorma men de finns, kanske? Ska bli kul att senare se om jag kan ta dem i ett blindtest, men det får bli efter öring- och mtb-säsongen. Mina intryck:Supra är en bra kabel, mjuk, böjlig, bra kontaktdon, lite dov eller mörk i framtoningen. Jag får en känsla av att Anettes röst är mer här i rummet än att jag är i inspelningsrummet.Nordost Blue Heaven, styvare kabel, bra kontakter, ljusare, öppnare, jag hör mer detaljer tydligareNordost Heimdall2, lika styv som släktingen, bra kontakter, accentuerar de faktorer som Blue Heaven har, men större ljudbild. Här får jag mer en känsla av att jag är i inspelningsrummet än med Supra, hör mer reverb från inspelningsrummet och mer 3D. Oyaide, styv kabel, bra kontakter, den har en komponent av ”trasighet” eller vasshet i sig. Spelar mer i mitt rum än ger intryck av att jag befinner vid inspelningen.Har på sista tiden spelat en och samma låt för att verkligen lyssna in mig, nämligen ”Without permission” från Anette Askviks album ”Liberty”. Det är bra låt, går an att lyssna på men nu är jag ganska less på den.
 15. Bra tips där. Jag har just nu ett gäng fina Nordostkablar hemma på lån tillsammans med min ordinarie Supra och Oyaide. Tänker köra ett blindtest om ett tag när jag lyssnat in mig lite mer. Återkommer som sagt med detta. Först ut blir antagligen Supra mot Oyaide. Stay tuned guys!
 16. Hittade inte henne på Tidal tyvärr, blev ju väldigt nyfiken då du skrev så gott om henne.
 17. Japp, just Hesselvall och The Dream. Förvånar mig inte alls om Holographic körde i diket där.
 18. Ingvar Öhman konstruerade en högtalare anpassad impedansmässigt osv för Perkas stora rörförstärkare The Dream. Det blev tydligen en fantastisk kombination enligt de som lyssnat. Att det inte blev genomslag kommersiellt tror jag beror på att det stack ut så pass mycket designmässigt från övrigt i branschen, och tämligen dyrt. De är väl inte heller direkt några kommersiella genier, snarare duktiga konstruktörer och det räcker inte alltid.
 19. Det är därför det finns en finess i att slutsteg och förstärkare konstrueras som en enhet.
 20. Det här är en givande och intressant tråd.
 21. Jag håller med dig, vardagsrum och akustikfix går inte alltid hand i hand.
 22. Tycker att det finns ett trevligt drag av konsumentupplysning och så även allmän varning till gemene man genom test av kopior. Detta förutsatt förstås att faller ut till kopians nackdel. P-pans kommentar förstår jag inte alls, men det kanske kan få sin förklaring?
 23. All heder åt din lilla ”forskningsansats”. Intressant läsning är det verkligen. Noterar också att du efter ett tag finner frid med den näst bästa, man ställer in sig. Jag har också lånat en exklusiv Nordost en gång, inte usb utan RCA. Den gjorde något med ljudet, svårt att beskriva men jag upplevde det som en tydlig färgning, fascinerande upplevelse till en början, dock inte i längden. Min upplevelse, i mitt system.NB. Bra jobbat säger jag, och Tack!
 24. Många usb-kablar jag lyssnat på låter ljust, med mindre kropp, det låter HiFi. De som låter bäst hemma är det medföljande lakritssnöret till Chords dac och Supra. Utvärderar just nu Qurious Cable som jag så snällt fått låna av bjf på forumet. Oyaide usb tappar också i mellanregistret, annars bra klipp i den.