sprudel

Medlem+
 • Content Count

  1 069
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by sprudel

 1. sprudel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Logga in på deras hemmanätverk, koppla upp Tidal, och markera låten du spelar så finns en symbol för wifi nere till vänster. Klicka på den och välj ”AirPlay och Bluetooth”. Då bör värdens mottagare dyka upp som ett alternativ till spelare.
 2. sprudel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Känslor och upplevelser behöver mogna, långtidslyssning is da shit. Man vet inte när, men plötsligt är det uppenbart. Kul att du landat, eller mellanlandat?
 3. sprudel

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Lättbetong så är det enkelt fixat, räcker med fogsvans. Är det riktig betong, lite dyrare
 4. sprudel

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Du får väl såga ut ett litet stycke ur väggen. Är det gips på regel så har du säkert 5 cm för en liten nisch bakom dacen. Vad gör man inte för att få det snyggt!
 5. Jag vet, ungdomsminnen. Kerstin hette hon, kallades Titti!
 6. Det här är den bästa tråden på Euphonia någonsin. Jag gillar alla inlägg i tråden, röster är fint. Några favoriter är Harry Belafonte i inspelning från Carnegie Hall 1959, många fina där men ”Danny Boy” sticker ut något kanske. Sam Cooke är en annan favorit med mycket karaktär i rösten, den manliga motsvarigheten till rösten av röster, nämligen Eunice Kathleen Waymon, med artistnamnet Nina Simone❤️ Vilket uttryck hon har.
 7. Kanske dags att presentera sig lite mer. Den här tråden kommer att handla om hur jag vill att min seup ska presentera musiken, naket, ärligt och öppet!
 8. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Aha! Vilken nätadapter har du innan i kedjan då?
 9. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Är det denna iFi du menar? https://www.hifiexperience.se/produkter/elektronik/extern-natdel/ifi-ipower
 10. sprudel

  Pass Labs XA60.8

  Kul. Jag har alltid gillat Pass.
 11. sprudel

  Hemma hos Leif (Marten)!

  Snyggt och prydligt👍
 12. sprudel

  Hemma hos Octavia rs

  För vilka apparater i min digital kedja gäller detta? Jag har en Comhem router, från den har jag dragit 10m cat6 oskärmad till min Melco streamer som via usb går till Chord Qutest. Qutest får sin ström från SBooster, det vet hela världen nu eftersom jag rapporterat detta i min tråd här. Melco har nätsladd och intern spänningsomvandling, ingen väggbula alltså. Qutest skickar analogt via rca till försteget, Conrad Johnson Prmier 17 LS2.
 13. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Så intressant. Skulle du våga dig på att beskriva skillnader mellan Supra och curious? Min Oyaide neo d+ usb classA släpper igenom betydligt mer än Supra som i sin tur är lite återhållen i de högsta frekvenserna, tycker jag då.
 14. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Med en dåres envishet, det finns inga genvägar.....
 15. sprudel

  Avantgarde Trio Classico - Kom och upplev!!!

  Hehe! Mitt rum är nästan på pricken som hos Akkelis, 4 m i bredd och 8,7 långt. Tror Trio förtjänar en bredd på minst 6 m. De är inte små direkt.
 16. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Haha! Så spännande att vi hamnat så lika där. Jag är lite nyfiken på Qurious cable som jag läst en del om. Kolla här: https://curiouscables.com/
 17. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  OK! RCA är från BlueJeans Cable med krympkontakter, viktigt enligt mig, lödning går bort. USB är olika, dels Supra, dels en som heter Oyaide neo d+ usb classA, och ibland lite lakritssnören! Allt lågnivå är Blue Jeans, strömkablar är no nonsens men längdmässigt anpassade för att slippa en massa nystan, diy alltså. Högtalarkablar är 2-ledad EKK 1,5, no no nonsens där också.
 18. sprudel

  Avantgarde Trio Classico - Kom och upplev!!!

  Det spelar bra det här, nästan som hemma
 19. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Den här: SBooster BOTW P&P ECO PSU mkII https://www.akkelisaudio.com/tweaks-tillbehor/sbooster-botw-pp-eco-psu-mkii.html Vilket kablage tänker du på?
 20. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Nu har det spelats massor, olika typer av musik, vid varierande mood hos mig själv. Ljudet är renare med SBooster, antagligen bidrar den lilla switchade nätbulan till distorsionskomponenter i kedjan som nu minskat. Konturer på ljudobjekt förstärks med nätbulan men de är lite raspiga, typiskt för vad jag brukar kalla att det låter ”stereo”, en chimär upplevelse av detaljer och så låter det inte i verkligheten. Analogier kan bli helfel men mindre drivna tecknare drar konturer av ett objekt i svart kol, men få objekt i verkligheten har konturer i svart, objekten har istället sig själva, de bara är. Åt detta hållet kommer jag med den linjära nätdelen. När man väl uppmärksammat detta hörs det tydligt. Basen ändras också till att bli kvantitativt och kvalitativt på en högre nivå. Jag är överraskad och förvånad då Chords konstruktörer hävdar att nätbulan som följer med är i princip så bra de kan bli, så är det inte. Observera att allt ovan är relaterat till lyssning i min anläggning där stor möda lagts på den akustiska omgivningen, men man bör höra detta oavsett. Skillnaderna är av den graden. Slutsatsen är att det är en billig, mycket billig jämfört med annat, förbättring i min setup att ersätta väggbulan med SBooster. Stort tack för lånet Akkelis, jag lämnar inte tillbaka den.
 21. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Det låter annorlunda, och än så länge till Sboosters fördel. Renare, kraftfullare och i de fall där mycket dynamik kan ge viss hårdhet så är det mindre markerat, det blir bara mer dynamik. Antagligen för att det är renare. Mer lyssning på olika album krävs, men detta är de initiala intrycken.
 22. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Korrekt , 5 Volt. Har lånat en SBooster av Akkelis. Ska bli kul att pröva.😊
 23. sprudel

  sprudels tråd, SBooster imponerar

  Är det någon som vill dela med sig av erfarenheter från extern strömförsörjning till dac, exempelvis Chord. Akkelis har ju några alternativ där SBooster syns mig som mest intressant.