Jump to content

Passerati

Medlem
 • Posts

  94
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1 712 profile views
 1. Har du lyssnat något på Magnepan LRS och deras nya LRS+ Hur tycker du de är i sådana fall?
 2. Man brukar väl redogöra CD formatets 16bitar till 96dB dynamik (SNR), och antagligen betydligt mer än gemene vill uppleva till vardags för att skapa permanenta hörselskador.
 3. Ett album jag lyssnat på i snart 32 år. Thunderstruck ger fortfarande gåshud med Chris Slade på trummorna!
 4. Tittade bara på den lilla bilden som hastigast när jag var trött men det har du ju rätt i. Tänkte att man kanske bytt stativ eller så.
 5. Børresen 01 är en fantastisk högtalare, jag verkligen njuter i fulla drag med mina. Var det silver supreme eller vanliga 01 denna gången?
 6. Vi släpper försöken att bara förklara det rent matematiskt i den här tråden. Ok Bebop.
 7. Trevligt med färgmatchade kablar. https://www.monoandstereo.com/2022/10/taiko-audio-omega-audio-concepts.html Vad är det för rack?
 8. Få vet hur det monetära system fungerar medan många tror sig veta tyvärr. Du kanske kan dela dina egna bank erfarenheter Bebop av hur man skapar betalningsmedlet? Folk behöver förstå.
 9. Taktfast Tysklands electro till lunchen! Alspånsrökt tunn fransyska och hasselbacks potatis.
 10. Skulle jag köpa en ny klocka idag så blev det nog en Vanguard Racing men är väldigt nöjd med att bära Black Cobra från samma tillverkare Franck Muller, eller ex min Tourbillion som jag dock mest haft vid lite mera speciella tillfällen. Vardagsklockan att slita på för mig är en Edifice EQB-501 med solcell och blåtand. Klockan har kul funktioner som ex snitthastighet med bilen. Det gör heller inte så mkt om den blir lite repig med tiden.
 11. Det största hotet mot en god svensk ekonomi eller ex fungerande samhällsfunktion är skapat på hemmaplan genom årtionden av icke långsiktig allmännyttig planering. Börjar bli lite trött på allt tjat om ryssen osv. Skulle vara befriande med ett audiofil forum som behandlar glada saker och musikens underbara värld istället för att sprida hat och ge ryggdunk varje gång någon hatar andra länder. Hur det går för HiFi branschen återstår att se men tycker det verkar se ganska mörkt ut på många horisonter tyvärr. Jag vill dock både hoppas och tro på den fina tradition av svensk inovation vi genomlevt hitintills! För egen del har jag skruvat ned mer kostsamma inköp något rent allmänt. Närmast i tid är möjligen en ny förstärkare planen. Köpte en A-S2100 förut och har sneglat lite på en 3200 eller 2-kanals kombo med C & M5000. Med efterföljande kabeltest då naturligtvis. @Bebop Läste att du jobbat på bank. Du kanske kan förklara hur pengar skapas (kapitalteckninggrad mm) och hur avgiften dvs ränta fungerar rent mekaniskt? Hur avgiften urholkar den cirkulerande penningsmängdens värde osv. Flera individer behöver nog även fundera på skillnaden mellan inflöde i ekonomin och prisökningar i prisbildnings mekanismerna. Elmarknaden är ett bra exempel. Inflation eller inflöde i realekonomin behöver inte enbart vara negativt. Värt att komma ihåg. Tänk positivt och ta hand om varandra.
×
×
 • Create New...