Jump to content

MrJones

Medlem
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by MrJones

 1. On 2020-12-10 at 18:17, octavia rs said:

  Idag dök det upp lite kabel som ska bli grunden i ett projekt. Knåpa ihop en ände och inser att jag har alla möjliga storlekar på ändhylsor utom 6kvmm.....gahhh vilket antiklimax.

   

  1607620204140.thumb.jpg.1348b2e3ef014f56f70eede469f1ecdb.jpg

   

   

  Jaja behöver ändå lite annat så de får bli en beställning hos Audiophonics ikväll.

   

  Var hittade du den färdigflätade kabeln? För sedan har du väl själv trätt den centrala jordledaren?

  Jag har tittat mycket på den franska hemsidan Audiophonics på Schuko och IEC kontakter. Man kan undra hur mycket ljudkvaliteten det skiljer mellan dessa från 20€ - 459€? Hur tänker du när du väljer kontakter?

  Jag vill helst ha en kontakt som termineringen blir som en plint dvs mellan två plattor och inte en en skruv som klämmer rätt på. Då slipper man ändhylsan om man har en ledare per L/N/PE. För Schuko är det väldigt få som har det.

  En sak jag lärt mig på jobbet är att crimpa med ändhylsor och det skall bli bra behövs en RQ för FQ blir ingen bra terminering för det blir luft mellan kardelerna. Vad säger din erfarenhet?

  Tittar man på uttagen som sitter i fördelningslister, filter och strömgeneratorer är de av ganska enkel kvalitet och det finns inte så många och välja på vad jag kan hitta.

 2. 15 hours ago, Daniel said:

  När man håller på med NOS och NIB är ofta smutsiga pinnar en källa till problem. Smuts fastnar i socklar och det leder ofta till en hel del missljud, som kan åka med tiden. Regelbunden tvätt är att rekommendera. 

   

  Vätskor:

  Under åren har jag provat de flesta vätskor och tekniker. Allt ifrån de lite dyrare DeoxIT Gold till de enklaste sprayerna hos Biltema. Den jag tycker ger bäst pris/prestanda är CRC Precision Cleaner Pro. (se ovan) Baserat på hur skitiga topsen och microfiberdukarna blir efter tvätt. :-) Det är lite svårt att A/B-testa de ljudmässiga egenskaperna efter tvätt. ;)

   

  Verktyg:

  Rörpinnar i guld kör jag endast med ovanstående vätska, metallpinnar kan ibland vara riktigt skitiga och oxiderade. Då brukar jag använda filar man använder för att polera naglar, de har 3 olika ytor, alla mjuka och skonsamma för metallen, så de skadar inga ytor eller skapar repor. Men är otroligt bra på att ta bort grov oxid. 

   

  Här är typen!

   

  Finns även mer fancy hos Sveriges bästa modellbyggaraffär.

   

  För socklar kan man använda mellanrumsborstar för tänderna, de finns i olika diameter så det är lätt att hinna en som funkar. Jag kör på de gula till smårörssocklar (Se bild)

  På ovan nämnda hobbyaffär köpte jag även mini-tops, bara 2-3 millimeter i diameter typ, de är perfekta för lite större rör-socklar samt XLR-honor.

   

  Jag sprayar alltid vätska i sockeln och kör sedan mekanisk rengöring med vätska på verktygen. Tvätta noga, det lönar sig! 

   

  Vilka mini-tops köpte du? Vet du vad skillnaden är mellan mjuka och hårda?

  Bra tips med mellanrumsborstar för tänderna.

 3. @Peo,

  Finns det möjlighet att du kan uppdatera dina inlägg #107 och #140 så att de får bilder igen? Det står bara xxxx.jpg?dl=0.

  Dina inlägg (#97, #107 och #140) var väldigt bra och informativa så jag hade tänkt bygga signalbalanserarare till RIAA-steg med filter. Är  det med i bilden vilka storlekar på komponenter du använder? Om inte skulle jag gärna vilja ha dessa värden.

   

  Jag lärde mig en sak att bilder från Photobucket ser man som skall med Firefox och med Chrome och Explorer blir bilderna suddiga och det står Photobucket över dem.

×
×
 • Create New...