Jump to content

MrJones

Medlem
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MrJones

 1. Skulle du kunna vara snäll och och länka en sida med sådana. När jag surfar på "Cleotops" får jag bara en massa träffar på kläder.
 2. Rengöra XLR kontakter är lite problematiskt på honkontakten eftersom det krävs väldigt smala tops. Jag använder medlen Deoxit D5 och Deoxit Gold. Jag har använt Deoxit topsen (smala i trä) som kommer in i hålet men den luddiga delen lossnar lätt och på en satt den kvar inne i kontakten. Man blev lite kallsvettig och funderade på hur man skulle få ut den. Till slut med lite tålamod, med en smal skruvmejsel och en elektroniktång så gick det. Jag har två frågor: 1. Har någon förslag med tops för detta och är bättre än de jag använde? 2. Hur kommer det sig att ena topsen blev grön? Svaret från kabeltillverkaren var att det var rester av rengöringsmedlet men för mig låter det lite konstigt eftersom Deoxit D5 är färglöst samt det var inte på alla XLR-kontakter samt jag har aldrig stött på det innan men då har det bara varit RCA kontakter.
 3. Jag vet inte hur mycket du har kollat på olika vattenpass och dess siffror. Ett vanligt vattenpass ligger på 10mm/m och ett för att rikta tex dörrar ligger på 1mm/m. Jag har en libell som ligger på 0,3mm/m och den tycker jag är superkänslig. Så din måste vara extremt känslig. Man anger vattenpass/libeller med 2mm förflyttning av luftbubblan. 10mm/m: 0,573deg 1mm/m: 0,057deg 0,3mm/m: 0,017deg 0,05mm/m: 0,002deg Jag har inte 100% koll men brukar man inte ställa azimuth med en noggrannhet på ca 0,25deg? Skillnaden mellan en 120g LP och 180g LP ger en vinkelskillnad på VTA ca 0,16deg (0,7mm tjockleksskillnad). Lite siffror så man inte mäter sig till döds, man kan lätt hamna där. Ett papper är 0,1mm tjockt och al-folie är 0,01mm tjockt dvs ditt vattenpass ger fullt skalutslag på en al-folie bit.
 4. Den var klart intressant vet du var man handlar en sådan?
 5. Precis, när fasen är korrekt ansluten så har du lägst spänningsvärde dvs längst spänning => lägst ström.
 6. Kabeln du mäter fram korrekt fas med är den uppbyggd så att du har fas och neutralledare fram till apparaten och sedan mäter spänningen mellan jorden i matande uttag och jorden i apparaten? Jag har själv gjort en sådan kabel som är som en skarvkabel och banankontakter på jordledarna.
 7. Det förstår jag att du vill våttorka om du resten av tiden dammar av med en strutsvippa. Jag brukar faktiskt våttorka flera gånger om året från framsidan med lakanstrasa, fönsterputs och tex skaftet på en flugsmällare (den med ståltråd) för komma åt på trånga ställen. Viker lakanstrasa över skaftet och sprejar trasan med fönster putset och torkar sedan ovan och undersida.
 8. Oj det var ett skapligt tungt slutsteg det där och 43kg lär vara förenat med lite risker förstår jag. Smidig åtkomst på baksida hade varit trevligt. Med så bra åtkomst behöver man väl inte plocka bort det för du kommer väl åt allt över allt ändå?
 9. Mässingslocken du har på de tomma kontakterna vad är de till för? Skydda kontakterna från damm eller något ljudlig skillnad? Städa bakom skulle man behöva men när man har 5011 kablar där bakom så drar man sig in i det längsta .
 10. Du tänker sätta den över strömbrytaren för att släcka den lilla ljusbågen när man slår av och på? Jag hade för länge sedan en Nad förstärkare och den hade en parallellkopplad kondensator över strömbrytaren. Den hindrade eller minskade poppet i högtalarna.
 11. Tack så mycket för svaren . Jag äger själv Primare när det gäller surround, försteg, slutsteg och det är därför jag tittar på deras CD-spelare.
 12. Det är därför jag tittar på den som ren CD-spelare eftersom jag inte streamar samt läst att det strular lite med Prisma beroende på vad man streamar. Men sedan är det alltid intressant och se vad en annan forummedlem tycker om en produkt man tittar på . Hur är läsarmekanismen, har den varit stabil och går det fort att läsa in skivan och hoppa mellan låtar? Hur lång tid tar det från skiva i släde tills du har musik i högtalarna och hoppa mellan låtar?
 13. När det gäller libeller kan jag rekommendera Level developments. Själv kör jag med GP15/60. Den är väldigt känslig den ligger på 0,3mm/m för 2mm bubbelrörelse => 0,03mm/dm => 0.0167 deg.
 14. När du köpte CD-spelaren/streamer Primare CD35 Prisma vad hade du jämfört den med som gjorde att du valde den då? Har själv tittat på den men med bara som ren CD-spelare som en uppgradering från en DVD30. Det jag läser i ditt test så verkar den inte låta så bra i dina öron?
 15. Tack octavia rs och LPL för utförligt svar om iFi Nova kabeln. Jag förstår inte skillnaden mellan parvis och korsvis anslutning när det är kanske 3-4cm ledarlängd efter uppskalning? Tack för förklaringen du anslöt din egna kabel. Tyckte det såg ut som en skärmstrumpa på bilden.
 16. Jag blir lite nyfiken vad var det för fel på iFi Nova kabeln? På den hemmagjorda kabeln var det några skärmar. Är det en individuell folieskärm per L, N och PE och dubbla yttre skärmar folie + strumpa? Så du anslöt yttre foliens biledare och strumpa till schukokontakten?
 17. Det finns en DVD med samma liveupptagning som jag kan rekommendera dig. Det är som en tidsresa tillbaka i tiden med kläder, atmosfär, inga mobiler för att filma eller fotografera utan bara njuta av musiken.
 18. Skillnaden blir om du betalar moms när du betalar eller när du tar emot varan. För mig har det varit innan hur man mycket företaget exporterar för dvs om du betalar landets moms eller Sveriges moms. Storbritanniens momsnivå är på 20%. Ibland får man betala moms på frakten och ibland inte. Jag slapp moms på frakten det jag fick ifrån UK i förra veckan.
 19. Om jag får vara lite petig: Du har moms på UK och kan få betala tull om varan kostar överstiger 1600kr.
 20. De SACD-transporter jag kan komma på förutom Marantz är PS Audio och en helt ny påminner om Oppo, Reavon. Vilken beställde du?
 21. Det håller jag helt med om att om ytan inte är helt plan så är längden viktig. Jag tänkte på en teoretiskt helt plan yta i min när jag skrev.
 22. Det får någon förklara varför det skulle vara bättre med ett långt vattenpass, det beror väl på vad man vill mäta? Libeller med väldigt hög upplösning är korta tex 80mm, 150, 200mm m.m.. Mina Libeller som använder till min skivspelare 60 och 80mm långa. När man jämför med Ortofon cirkulära i metall som jag också har så är inte min speciellt noggrann jämfört med mina referenser men sedan är det vilken precision och hur noggrann man är och behöver vara.
 23. Så är det men om du har ett libell säg 0,01mm/m och så tänkte jag att om den inte skall bottna åt något håll så måste ytan vara extremt plan.
 24. Jag skulle säga att det handlar om känsligheten på libellen/passet. Jag har två libeller en men 1mm/m och en annan 0,3mm/m. Det handlar om att lyfta 1mm/0,3mm på en meter för att luftbubblan skall röra sig 2mm. Ett 80g kopieringspapper 0,1mm om jag minns rätt. Jag tittar bara på analoga libeller. Sedan kan du för skojs skull räkna på vinkeln i grader så inser du hur exakt det blir med analogt med hög känslighet. Det finns tex 0,01 mm/m men också med ännu högre känslighet. Det svåra börjar bli hur man ställer in en reference att verifiera dessa.
 25. Paket från UK kan variera hiskeligt i leveranstid. Paket 1: Ligger på Heathrow i fyra veckor sedan tar det att förtulla det lilla vadderade kuvertet 3-4 veckor på Arlanda. Leverantören skickade en ny reservdel fyra veckor senare och den kom fram före. Jag kan se på Royal Mail att PostNord tagit emot men kundservice kan inte se det. Det är inte första gången med PostNord. Men i Sverige har de fungerat bra för mig. Paket 2: Beställer 15:30 RS Component, UPS hämtar paketet 16:30 och utlämningsstället har det 11:00 dagen efter. UPS har för mig alltid varit väldigt snabba. Men de verkar fortfarande inte fått företagsmobiler utan kör komradio jag frågades detta senast 2020. Så det kan inte kontakta dig innan leverans. Många gånger kan du ändra till en service point om det ingår i frakten leverantören köpt om jag minns rätt.
×
×
 • Create New...