Jump to content

MrJones

Medlem
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MrJones

 1. Det finns en DVD med samma liveupptagning som jag kan rekommendera dig. Det är som en tidsresa tillbaka i tiden med kläder, atmosfär, inga mobiler för att filma eller fotografera utan bara njuta av musiken.
 2. Skillnaden blir om du betalar moms när du betalar eller när du tar emot varan. För mig har det varit innan hur man mycket företaget exporterar för dvs om du betalar landets moms eller Sveriges moms. Storbritanniens momsnivå är på 20%. Ibland får man betala moms på frakten och ibland inte. Jag slapp moms på frakten det jag fick ifrån UK i förra veckan.
 3. Om jag får vara lite petig: Du har moms på UK och kan få betala tull om varan kostar överstiger 1600kr.
 4. De SACD-transporter jag kan komma på förutom Marantz är PS Audio och en helt ny påminner om Oppo, Reavon. Vilken beställde du?
 5. Det håller jag helt med om att om ytan inte är helt plan så är längden viktig. Jag tänkte på en teoretiskt helt plan yta i min när jag skrev.
 6. Det får någon förklara varför det skulle vara bättre med ett långt vattenpass, det beror väl på vad man vill mäta? Libeller med väldigt hög upplösning är korta tex 80mm, 150, 200mm m.m.. Mina Libeller som använder till min skivspelare 60 och 80mm långa. När man jämför med Ortofon cirkulära i metall som jag också har så är inte min speciellt noggrann jämfört med mina referenser men sedan är det vilken precision och hur noggrann man är och behöver vara.
 7. Så är det men om du har ett libell säg 0,01mm/m och så tänkte jag att om den inte skall bottna åt något håll så måste ytan vara extremt plan.
 8. Jag skulle säga att det handlar om känsligheten på libellen/passet. Jag har två libeller en men 1mm/m och en annan 0,3mm/m. Det handlar om att lyfta 1mm/0,3mm på en meter för att luftbubblan skall röra sig 2mm. Ett 80g kopieringspapper 0,1mm om jag minns rätt. Jag tittar bara på analoga libeller. Sedan kan du för skojs skull räkna på vinkeln i grader så inser du hur exakt det blir med analogt med hög känslighet. Det finns tex 0,01 mm/m men också med ännu högre känslighet. Det svåra börjar bli hur man ställer in en reference att verifiera dessa.
 9. Paket från UK kan variera hiskeligt i leveranstid. Paket 1: Ligger på Heathrow i fyra veckor sedan tar det att förtulla det lilla vadderade kuvertet 3-4 veckor på Arlanda. Leverantören skickade en ny reservdel fyra veckor senare och den kom fram före. Jag kan se på Royal Mail att PostNord tagit emot men kundservice kan inte se det. Det är inte första gången med PostNord. Men i Sverige har de fungerat bra för mig. Paket 2: Beställer 15:30 RS Component, UPS hämtar paketet 16:30 och utlämningsstället har det 11:00 dagen efter. UPS har för mig alltid varit väldigt snab
 10. Ny svensk AOR med ett sound av 80-tal. Mycket humor och flash backs till 80-talet i videon. Känner ni igen prästen? Bra låt!
 11. Var hittade du den färdigflätade kabeln? För sedan har du väl själv trätt den centrala jordledaren? Jag har tittat mycket på den franska hemsidan Audiophonics på Schuko och IEC kontakter. Man kan undra hur mycket ljudkvaliteten det skiljer mellan dessa från 20€ - 459€? Hur tänker du när du väljer kontakter? Jag vill helst ha en kontakt som termineringen blir som en plint dvs mellan två plattor och inte en en skruv som klämmer rätt på. Då slipper man ändhylsan om man har en ledare per L/N/PE. För Schuko är det väldigt få som har det. En sak jag lärt mig på jobbet är att crimpa me
 12. Vilka mini-tops köpte du? Vet du vad skillnaden är mellan mjuka och hårda? Bra tips med mellanrumsborstar för tänderna.
 13. Vad har du fotat med de grymt bra bilderna på pick-upen? Imponerad av skärpan på det avståndet.
 14. Det beror på hur automatiserat man vill ha det och hur ren man vill att skivan skall bli samt vilken budget. De brukar ligga mellan 5-40 000:-. Okki Nokki gör som jag förstår det en bra, prisvärd och populär skivtvätt. Själv byggde jag en Moth skivtvätt. Kan köpas färdigbyggd eller som byggsats dvs du får såga till lådan själv.
 15. Skulle du vilja gå upp i kvalitet, med display och samma bredd på CD-transporten så finns tex Project och Nuprime. Där du även kan välja vilken typ av digital överföring du vill göra tex koaxial, optisk, AES/EBU och I2S.
 16. @Peo, Finns det möjlighet att du kan uppdatera dina inlägg #107 och #140 så att de får bilder igen? Det står bara xxxx.jpg?dl=0. Dina inlägg (#97, #107 och #140) var väldigt bra och informativa så jag hade tänkt bygga signalbalanserarare till RIAA-steg med filter. Är det med i bilden vilka storlekar på komponenter du använder? Om inte skulle jag gärna vilja ha dessa värden. Jag lärde mig en sak att bilder från Photobucket ser man som skall med Firefox och med Chrome och Explorer blir bilderna suddiga och det står Photobucket över dem.
 17. Stort tack för fantastisk samman ställning
 18. När kommer du kunna ge ett pris på tex LP-ficka 4000 och vem köper man dem av?
×
×
 • Create New...