Jump to content

MrJones

Medlem
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

About MrJones

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den var klart intressant vet du var man handlar en sådan?
 2. Precis, när fasen är korrekt ansluten så har du lägst spänningsvärde dvs längst spänning => lägst ström.
 3. Kabeln du mäter fram korrekt fas med är den uppbyggd så att du har fas och neutralledare fram till apparaten och sedan mäter spänningen mellan jorden i matande uttag och jorden i apparaten? Jag har själv gjort en sådan kabel som är som en skarvkabel och banankontakter på jordledarna.
 4. Det förstår jag att du vill våttorka om du resten av tiden dammar av med en strutsvippa. Jag brukar faktiskt våttorka flera gånger om året från framsidan med lakanstrasa, fönsterputs och tex skaftet på en flugsmällare (den med ståltråd) för komma åt på trånga ställen. Viker lakanstrasa över skaftet och sprejar trasan med fönster putset och torkar sedan ovan och undersida.
 5. Oj det var ett skapligt tungt slutsteg det där och 43kg lär vara förenat med lite risker förstår jag. Smidig åtkomst på baksida hade varit trevligt. Med så bra åtkomst behöver man väl inte plocka bort det för du kommer väl åt allt över allt ändå?
 6. Mässingslocken du har på de tomma kontakterna vad är de till för? Skydda kontakterna från damm eller något ljudlig skillnad? Städa bakom skulle man behöva men när man har 5011 kablar där bakom så drar man sig in i det längsta .
 7. Du tänker sätta den över strömbrytaren för att släcka den lilla ljusbågen när man slår av och på? Jag hade för länge sedan en Nad förstärkare och den hade en parallellkopplad kondensator över strömbrytaren. Den hindrade eller minskade poppet i högtalarna.
 8. Tack så mycket för svaren . Jag äger själv Primare när det gäller surround, försteg, slutsteg och det är därför jag tittar på deras CD-spelare.
 9. Det är därför jag tittar på den som ren CD-spelare eftersom jag inte streamar samt läst att det strular lite med Prisma beroende på vad man streamar. Men sedan är det alltid intressant och se vad en annan forummedlem tycker om en produkt man tittar på . Hur är läsarmekanismen, har den varit stabil och går det fort att läsa in skivan och hoppa mellan låtar? Hur lång tid tar det från skiva i släde tills du har musik i högtalarna och hoppa mellan låtar?
 10. När det gäller libeller kan jag rekommendera Level developments. Själv kör jag med GP15/60. Den är väldigt känslig den ligger på 0,3mm/m för 2mm bubbelrörelse => 0,03mm/dm => 0.0167 deg.
 11. När du köpte CD-spelaren/streamer Primare CD35 Prisma vad hade du jämfört den med som gjorde att du valde den då? Har själv tittat på den men med bara som ren CD-spelare som en uppgradering från en DVD30. Det jag läser i ditt test så verkar den inte låta så bra i dina öron?
 12. Tack octavia rs och LPL för utförligt svar om iFi Nova kabeln. Jag förstår inte skillnaden mellan parvis och korsvis anslutning när det är kanske 3-4cm ledarlängd efter uppskalning? Tack för förklaringen du anslöt din egna kabel. Tyckte det såg ut som en skärmstrumpa på bilden.
 13. Jag blir lite nyfiken vad var det för fel på iFi Nova kabeln? På den hemmagjorda kabeln var det några skärmar. Är det en individuell folieskärm per L, N och PE och dubbla yttre skärmar folie + strumpa? Så du anslöt yttre foliens biledare och strumpa till schukokontakten?
 14. Det finns en DVD med samma liveupptagning som jag kan rekommendera dig. Det är som en tidsresa tillbaka i tiden med kläder, atmosfär, inga mobiler för att filma eller fotografera utan bara njuta av musiken.
 15. Skillnaden blir om du betalar moms när du betalar eller när du tar emot varan. För mig har det varit innan hur man mycket företaget exporterar för dvs om du betalar landets moms eller Sveriges moms. Storbritanniens momsnivå är på 20%. Ibland får man betala moms på frakten och ibland inte. Jag slapp moms på frakten det jag fick ifrån UK i förra veckan.
×
×
 • Create New...