Jump to content

MrJones

Medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Är den till för att det inte är perfekt passform mellan apparatintaget och apparatkontakten på kabeln? Vad är det för fabrikat och modell? När jag tyckte att jag hade lite stort glapp så virade jag eltejp ett varv, det var ganska exakt samma bredd på båda.
 2. Du har inte funderat på att använda kardborreband i stället för buntband? Enkelt att öppna, återanvända och ingen risk att klämma kablarna för hårt? Jag kör själv nästan uteslutande med kardborreband för snygga till och fästa upp kablar.
 3. Det är så att varje kabelkategori är anpassad för sin högsta bandbredd dvs den skall vara störimun genom tex tvinningen. Tar du Cat.5e så är den 100MHz och Cat.6A 500MHz och Cat.7a 1000Hz. 1Gbit/s är ca 80MHz. Så därför blir Cat.5e bäst störimun på 100MHz och 1GHz. Den borde ha största chans att låta bäst => Linn rekommenderar den.
 4. Skulle du kunna vara snäll och och länka en sida med sådana. När jag surfar på "Cleotops" får jag bara en massa träffar på kläder.
 5. Rengöra XLR kontakter är lite problematiskt på honkontakten eftersom det krävs väldigt smala tops. Jag använder medlen Deoxit D5 och Deoxit Gold. Jag har använt Deoxit topsen (smala i trä) som kommer in i hålet men den luddiga delen lossnar lätt och på en satt den kvar inne i kontakten. Man blev lite kallsvettig och funderade på hur man skulle få ut den. Till slut med lite tålamod, med en smal skruvmejsel och en elektroniktång så gick det. Jag har två frågor: 1. Har någon förslag med tops för detta och är bättre än de jag använde? 2. Hur kommer det sig att ena topsen blev grön? Svaret från kabeltillverkaren var att det var rester av rengöringsmedlet men för mig låter det lite konstigt eftersom Deoxit D5 är färglöst samt det var inte på alla XLR-kontakter samt jag har aldrig stött på det innan men då har det bara varit RCA kontakter.
 6. Jag vet inte hur mycket du har kollat på olika vattenpass och dess siffror. Ett vanligt vattenpass ligger på 10mm/m och ett för att rikta tex dörrar ligger på 1mm/m. Jag har en libell som ligger på 0,3mm/m och den tycker jag är superkänslig. Så din måste vara extremt känslig. Man anger vattenpass/libeller med 2mm förflyttning av luftbubblan. 10mm/m: 0,573deg 1mm/m: 0,057deg 0,3mm/m: 0,017deg 0,05mm/m: 0,002deg Jag har inte 100% koll men brukar man inte ställa azimuth med en noggrannhet på ca 0,25deg? Skillnaden mellan en 120g LP och 180g LP ger en vinkelskillnad på VTA ca 0,16deg (0,7mm tjockleksskillnad). Lite siffror så man inte mäter sig till döds, man kan lätt hamna där. Ett papper är 0,1mm tjockt och al-folie är 0,01mm tjockt dvs ditt vattenpass ger fullt skalutslag på en al-folie bit.
 7. Den var klart intressant vet du var man handlar en sådan?
 8. Precis, när fasen är korrekt ansluten så har du lägst spänningsvärde dvs längst spänning => lägst ström.
 9. Kabeln du mäter fram korrekt fas med är den uppbyggd så att du har fas och neutralledare fram till apparaten och sedan mäter spänningen mellan jorden i matande uttag och jorden i apparaten? Jag har själv gjort en sådan kabel som är som en skarvkabel och banankontakter på jordledarna.
 10. Det förstår jag att du vill våttorka om du resten av tiden dammar av med en strutsvippa. Jag brukar faktiskt våttorka flera gånger om året från framsidan med lakanstrasa, fönsterputs och tex skaftet på en flugsmällare (den med ståltråd) för komma åt på trånga ställen. Viker lakanstrasa över skaftet och sprejar trasan med fönster putset och torkar sedan ovan och undersida.
 11. Oj det var ett skapligt tungt slutsteg det där och 43kg lär vara förenat med lite risker förstår jag. Smidig åtkomst på baksida hade varit trevligt. Med så bra åtkomst behöver man väl inte plocka bort det för du kommer väl åt allt över allt ändå?
 12. Mässingslocken du har på de tomma kontakterna vad är de till för? Skydda kontakterna från damm eller något ljudlig skillnad? Städa bakom skulle man behöva men när man har 5011 kablar där bakom så drar man sig in i det längsta .
 13. Du tänker sätta den över strömbrytaren för att släcka den lilla ljusbågen när man slår av och på? Jag hade för länge sedan en Nad förstärkare och den hade en parallellkopplad kondensator över strömbrytaren. Den hindrade eller minskade poppet i högtalarna.
 14. Tack så mycket för svaren . Jag äger själv Primare när det gäller surround, försteg, slutsteg och det är därför jag tittar på deras CD-spelare.
 15. Det är därför jag tittar på den som ren CD-spelare eftersom jag inte streamar samt läst att det strular lite med Prisma beroende på vad man streamar. Men sedan är det alltid intressant och se vad en annan forummedlem tycker om en produkt man tittar på . Hur är läsarmekanismen, har den varit stabil och går det fort att läsa in skivan och hoppa mellan låtar? Hur lång tid tar det från skiva i släde tills du har musik i högtalarna och hoppa mellan låtar?
×
×
 • Create New...