Jump to content

PLINIUS

Medlem+
  • Posts

    269
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by PLINIUS

  1. Jag hade en Audio Aero Mk2 som jag var nöjd med, det enda jag hade "emot den" var att den var "blöt"=lite luddig i basen upplevde jag. Mid och diskant var fantastiskt bra, den liksom skimrade...

    Jag valde Krell KPS 25SC som ersättare, men det finns många bra spelare. Audionet ex.. Bladelius hade jag inte satsat på, jag har aldrig fallit för dem, lite för vassa i ljudet för min smak, men smaken är olika som alla vet :-)

  2. Jag gillar Ted Denneys produkter. Självfallet är det så eftersom jag kör S.R rakt genom.

    Något jag inte gillar med företaget är hur de med jämna mellanrum återuppfinner hjulet.

    Först var det " vi har elektriskt skärmade kablar, de är bäst!".

    Sen var det "vi har elektriskt skärmade kablar där vi genom att ändra skärmningen med olika ledmoduler. De är anpassningsbara och därmed bästare!".

    Sen var det " Vi har nu kommit så långt i vår skärmning att det inte längre behövs elektrisk skärm på kablarna, de är därmed bästast!"....

    Jag gillar när ett företag förfinar prylarna eftersom. Inte revolterar. Det inger inte riktigt förtroende.

    Men därmed inte sagt att jag inte kommer att forsätta använda S.R. De levererar fortfarande mycket bang for the buck. Deras rumsbehandlingsprylar eller de här klockorna har jag inte vågat testa. Det skulle inte förvåna mig om de funkar och funkar bra. Men det är bra dyra för något så litet.

    Vet inte om jag missförstått det hela men den förklaring jag fått/fick nu i USA var att de fortfarande strömsätter skärmen, men nu tar de ström direkt från nätet, förut hade de en transformator/strömrenare till skärmen separerad från kablaget. Nu plockas strömmen till skärmen direkt från elnätet. har jag fattat detta fel? Ted D hade kommit på ett sätt att göra detta så att de inte behövde använda separata transformatorer etc. Scott Walker förklarade teorin bakom detta rätt ingående när det gäller strömkablage som jag tittade på..

    En annan viktig skillnad var/är att kablaget genomgående nu är otroligt flexibelt och enkelt att jobba med, borta var de stenhårda kablar jag är van vid. De sålde tidigare SR och Nordost, numera säljer de enbart SR sa han, han menade att ljudet i SR var så bra att de hade svårt att sälja Nordost, gissar att marginal etc hade en del påverkan i det beslutet också. '

    Klart är i alla fall att Los Angeles området måste vara helt rätt område att sälja dyr Hifi. Han räknade upp massor av kändisar och filmstudios etc som hade deras grejor i sina studios..

  3. Vi gjorde ändringarna på höjd placering (sänkning) av Vibratron (Saturnus klockan). Vi plockade även bort sidoväggsklockorna. Din upplevelse var exakt som vi andra har upplevet under dessa tester tidigare. Imponerande att du hörde det första gången och kunde ge oss en så bra förklaring. Vissa personer har hört förändringen men inte kunnat sätta ord på detta första gången. Men det var inga problem för dig Apex! Så visst gör dom något magiskt med ljudet. Det blir helt enkelt mer naturligt, med bättre och jämnare övertoner som ger den naturliga lystern på gitarrsträngar och cymbaler. Större och öppnare ljudbild. Bättre upplösning.

    Får för mig att dom samverkar extra bra med mina Svanå vingarna som förlänga dessa toner.

    Mvh Claes

    Spännande, jag kom hem från Los Angeles den 6/1, där besökte jag Scott Walker Audio, världens största ÅF av Synergistic Research. (SR har tillverkningen strax utanför Los Angeles, i Irvine). I deras demorum fanns samtliga dessa prylar och en del annat från SR. Däremot saknades i princip helt akustikreglering av det slag man brukar se, trots detta lät det mycket bra, däremot inte perfekt enligt min mening. De höll på att spela in ett oerhört dyrt system inför CES mässan, helqa rummet var laddat med SR, bla SR Gallileo högtalarkablar för 60 000 USD , grejor jag aldrig sett här hemma. Anläggningen hade gått ca 200 timmar så den var inte helt inspelad ännu..

  4. För att ge en annan röst hörd så säger jag kör på. Testa att skaffa det direkt från Kina. Det blir åtminstone en ny erfarenhet som kan bli positiv.

    Det finns dessutom en andra sajter än Cattylink nu som verkar vara minst lika bra.

    Hittade denna länksamling på minhembio

    Jag har köpt från dem och haft goda erfarenheter, bra packat och kvalitet efter vad jag betalt. Har ej åkt på tull etc.

    Köper ofta från både Ebay och Aliexpress och det funkar mycket bra. Tull/moms läggs sällan på men man kan drabbas av det om tullen öppnar paketet. Däremot varierar kvaliteten, det är inte alltid samma höga kvalitet på det man får som det är på de utlagda bilderna.

  5. Jag var i Los Angeles över julen. Då passade jag på att besöka Scott Walker Audio som bla är världens största ÅF av Synergistic Research som jag använder. När jag kom till butiken höll de på att lasta in en referens anläggning i en trailer som skulle till CES. Bla fotade jag Synergistic Research Gallileo högtalarkablar, och hann även med att fota anläggningen med mobilen lite snabbt medans de jobbade. Vilka prylar..

    Den stod på inspelning och hade gått ca 250 timmar, ljudet satt inte helt men jag hann och dreggla en hel del över anläggningen. Bara högtalarkablarna låg på 60 000 USD. Resten var i samma klass..

  6. Jag är ingen Tidalare utan snarare anti-Tidal. Jay Z köpte ju det och nu skulle musikbranchen frälsas. Så blev det inte. Tidal är nu en gigantisk flopp där mr Jay Z försöker sälja företaget för att minimera sina förluster. Om någon av de stora köper tjänsten är det möjligt att tidal kan växa. Jay Z och hans stjärnkompisar gjorde företaget en björntjänst när deras ägarskap presenterades. Historiens största hype följt av historiens största backlash?

    Spotifys största hot är från Apple och Google. Men det verkar som att Spotify klarat sig bra. Jag har inte hört så mycket om de kommer att presentera något lossless. De har pratat om det men enligt ägaren kommer det inte att ske förrän de kan garantera en lika smidig användarupplevelse som idag. Man tycker kanske iofs att programmet borde känna igen anslutning och välja kvalitet därefter. I hemmet via datorer borde det definitivt finnas möjlighet. Men som med allt annat är det bara att använda sig av kosumentens makt. Jag brukar då och då skicka meddelanden till företaget på twitter med förfrågan om just lossless. Någon gång så kommer de säga ja. Det är jag övertygad om.

    Och även om det då kostar 150 eller 200 kr skulle det lätt vara värt det.

    Det tycker då jag.

    Ja, du har en poäng. Tidal är lite mera omständigt att använda och hackar mer.

    Jag har hela tiden tänkt att jag skall vänta med att hänga på det här tåget och streama och investera i dyra maskiner innan det satts en "branschstandard" eller vad det nu kallas.

    Men en billig streamer spelar ju ingen roll, därav min WTX 1000. För sina 1800:- låter den bra!

    Dessutom kan jag ingenting om musik via hårddiskar och streamers, för mig rena grekiskan. Behöver nog sätta mig in i detta för snart finns väl inga CD spelare längre..

  7. Jag tillhör troligen gruppen som styvmoderligt behandlat tjänsten. Inte medvetet tror jag. Det är synd är att de inte fått tummen ur och erbjuder lossless ännu. I övrigt så är det en väl fungerande tjänst som känns välpolerad och smidig.

    Blev lite förvånad över hur bra det lät många ggr :o:black: Visar väl också att en bra inspelning är viktigare än upplösningen på nämnda inspelning. Något som vi alla är rätt överens om tror jag.

    Det är nog också så att jag inte tillhör samlarna när det gäller musik. Har aldrig gjort det heller. Det intresserar mig helt enkelt inte. Det kan vara en av orsakerna att jag ännu inte åkt dit på vinyl.

    Vinyl låter bra. Det kommer jag aldrig att förneka. Jag gillar även proceduren med att sätta igång en skiva. Men för min del skulle jag nog ha hakat på det tåget för flera år sedan när folk kastade bort sina vinyler!!

    Nu inser de flesta dess värde och man kan inte hitta grym musik i rea backar någonstans längre. Men det kan man å andra sidan göra med cd skivor nu... :)

    jag har använt spotify i bilen läääänge nu, men hemma har jag inte gjort det pga ljudet. Men jag ville använda Spotify hemma för att leta bra musik, så jag skaffade en Advance Acoustic WTX-1000 och streamade via den till min cd/försteg. När jag väl gjort det skaffade jag Tidal också för att jämföra ljudkvalitén. Tidal (deras högsta upplösning) låter bättre men jämfört med CD saknas mycket i upplösning. Men jag använder ändå tjänsten hela tiden. Oerhört bekvämt och roligt att ha miljoner låtar och artister på bara ett knapptrycks avstånd. Styr med platta/mobil. I huset för övrigt har jag Sonos (spotify och Tidal), mycket smidigt men lämnar en del att önska ljudmässigt.

    Jag är mera van vid Spotifys menyer etc, men eftersom Tidal låter något bättre blir det dem jag behåller. Ingen som vet om Spotify planerar något mer högupplöst än de erbjuder nu?

  8. Min predikan var en uppmaning, något som uppenbarligen inte fungerade i ditt huvud med tanke på ditt inlägg.

    Nej tyvärr, det fungerade inte i mitt huvud. Men mycket fint gjort av dig att du skänker dina julklappspengar till olika organisationer. Stort tack å deras vägnar!

  9. Det finns också undersökningar som visar att musik stimulerar hjärnan, man kan ex se att det skulle påverka en viss del av intelligens sa man på P1 för ett litet tag sedan. Det fanns en korrelation mellan intellekt och musik, alltså de som lyssnade mycket på musik vann också på andra områden. Så på det sättet stämmer ju det du skriver Bigblue

  10. Tycker verkligen inte du skall behöva må dåligt för att du önskar ge en fin present till någon i din familj, vill man stötta en organisation med pengar skall man göra det, men kanske hålla det för sig själv och inte predika om det här inne? Bara ett tips i all välmening..

  11. Det kan vara lockande att korta ned kablarna men jag tror att du inte ska göra det av två skäl vilka du själv varit inne på.

    Dels tror jag att funktionen kräver viss längd, dvs den possitiva effekten minskar med en kortare kabel och andrahandsvärdet minskar i lika stor utsträckning. Bättre kontakter är ett gott alternativ som är reversabelt vid ev byte eller försäljning. Du får en possitiv effekt av ett sådant byte.

    Håller på att testa coax kablar hemma och då fick jag rådet av en tillverkare i Canada att köpa 1,5 meters längd på deras statement kabel, de menade att de fick bättre ljud samt mätvärden på en längre kabel. Vet ej vad ni andra anser/vet, men de ansåg att en coax skall vara längre..

    Långa analoga kablar är en sak, det vet jag, men deras påstående gällde digitala coax.

  12. Nya kaffe och HiFi-katten Izzo, en 8 månader gammal kille av rasen Ragdoll<3

    imgp2084_zpsqtdm5njt.jpg

    imgp2082_zpszsjsdxbj.jpg

    "Sötnosen"

    Sedan tidigare Birmafröken Ullis, 2 år gammal<3

    imgp2075_zpst5z5zpsy.jpg

    Jag bor centralt ii Gbg, där kryllar det av råttor.

    När jag öppnade källartrappan i i mitt hus en kväll satt det en gigantisk råtta i källar trappan, den skrek till och rusade ner i källaren igen, har sedan ägnat halva hösten åt att klä in husets ev, råttentreer med aluminium och haft återkommande besök av Nomor. Dina katter hade varit mer än välkomna hem till mig :-). Nu är råttorna borta och jag är typ 30 000:- fattigare.. :-(

  13. Förhoppningsvis känner alla den friheten. Musiker väljer på samma sätt instrumenttillverkare på samma sätt. Samtidigt påverkas man av förebilder, marknadsföring o.l. Det behöver dock inte vara negativt. Det kan t o m vara en hjälp att hitta vägar man annars inte skulle upptäcka.

    Det här är väl som att svära i kyrkan, men... är inte prylarna en del av hobbyn? Att drömma, fundera, lyssna, låna hem, köpa ger ju en viss njutning bara det...

    Jag har däremot funderat på varför det nästan uteslutande är män som lyssnar som vi på forumen gör, kvinnor uppskattar musik, jag spelar själv och känner massor av duktiga musiker,

    många av dem väljer gitarrer extremt noggrant, har mycket väl avvägda åsikter om vad som låter bäst/bra i olika sammanhang etc,

    men mycket få kvinnor lyssnar på HiFi det sätt som jag gör..

    Jag spelar just nu mycket jazz och vispop (trummis), många har flera trummset, många olika gitarrer för olika tillfällen/sammanhang, ex ett trumset för jazzgig,

    ett annat för rock osv. Jag har ex 5 olika virvlar som jag växlar mellan beroende på giget, det är väl egentligen inte mera konstigt än att våra ljudideal växlar som vi diskuterat här inne.

    Nu blev det två funderingar i ett svar. Kvinnors musiklyssnande och ljudpreferenser..

    Ber om överseende för att jag generalliserar kvinnor, alla är naturligtvis olika individer...

  14. När det gäller kontrollrumslyssning så har den enligt min uppfattning ett helt annat syfte än hifi-lyssning. Har varit på besök i Cherion-studion och konstaterade att mycket var inriktat på att hitta eventuella fel i inspelningen och därför otroligt tillspetsat ljud i mina öron. Ett motsvarande besök av en musikproducent hemma hos mig tyckte att mitt sytem var för laid-back.

    Man talar också om studiomonitorer och många högtalartillverkare har börjat där t.ex Wilson och B&W, vilket då förklarar varför dessa i begynnelsen upplevts som mer diskanthöjda än vanliga hifi-högtalare. Wilsons resa är väl den som jag tycker är tydligast. Från en ganska vass framställning till dagens mera transparanta upplösthet och harmoni.

    Calm

    Exakt, har varit i massor av kontrollrum genom mitt arbete. Monitorerna låter ofta kalla och kirurgiska, eftersom deras arbete är att hitta brister i mixen och i slutprodukten som sedan skall komma ut.. En annan aspekt som de måste ta hänsyn till är att 99% av de som skall köpa/lyssna på deras slutprodukt gör det i "sämre" system varför de försöker kompensera för detta i slutmixen, man lyssnar ofta på slutmix i sämre högtalare också för att nå en säljbar kompromiss.

    Det perfekta ljudet eller vad nu en del vill kalla det finns alltså inte mer än för den som lyssnar, och då hans/hennes system. Jag har lyssnat på massor av audiofilers system. Ibland har jag tagits med storm, ibland har jag tyckt det låter för laid back som någon här skrev, alltså referensen varierar med lyssnaren.

    En annan aspekt att ta hänsyn till är hur länge man skall lyssna, lyssnar man korta stunder klarar man mera analytiskt ljud, lyssnar man långa stunder i taget blir man lätt trött, en parameter som jag ofta hört audiofiler prata om. Alltså en fråga om tycke och smak.

    men det kan också handla om omognad, med erfarenhet och ålder kommer också medvetenheten om att man inte alltid måste veta bäst, man kan slappna av lite..

  15. Uttrycket "det finns bara en väg att gå" brukar vara en signal för att personen som säger det är opålitlig eller inskränkt. Men om man ändrar lite till "det finns bara en väg att gå - sin egen" så känns det lite bättre. Men inte ens det accepteras av alla, framför allt inte av religiösa grupperingar där även hifi kan visa fanatiska inslag.

    Jag kör med en känslomässig tumstock oavsett jag köper hifi, musik eller en ny gitarr eller strängar till den. Jag utgår dock ifrån och hoppas att den som konstruerar hifi-produkter går lite mer vetenskapligt till väga. Jag anser mig dock ha goda kunskaper i musik, musikteori och instrumentklang samt lyssningserfarenhet som gör att jag känner mig fullt kompetent att sätta ner foten och säga att "nu låter det rätt". Inte i en objektiv mening utan "rätt för mig". Men några grundläggande tekniska parametrar får man ju kolla trots allt, t ex förstärkareffekt och högtalares känslighet och impedans.

    Samma sak med gitarrer. Varför tycker jag bättre om Taylors och Seagulls klang visavi Martin? Jag vet inte men så är det. Alla är utmärkta instrument men någonstans måste man välja.

    Håller med dig fullständigt, musik är en känsla och inte en vetenskap. Eller kan någon förklara varför vi människor tycker om att lyssna på musik baserat på evolutionsteorin?

    Vi människor är olika och tar in den känsla musiken förmedlar olika, om det sedan är rätt eller fel, vad spelar det för roll för mig? De ibland fanatiska teorier om det perfekta ljudet är inte jag intresserad av, däremot är det oerhört berikande att lyssna på andras anläggningar och olika system, det ger mig input i riktningar jag inte gått annars..

  16. Jag tycker det ligger lite i allas åsikter, musik påverkar oss fast på olika sätt. Har genom åren slagits av att en del vill höra "glad" musik, andra lyssnar helst på musik i moll,

    andra lyssnar på texten och berörs av det, någon annan vill ha tranparens och menar att en god inspelning förhöjer musiken.

    Min slutsats är att musik betyder olika saker för alla, alltså har alla rätt på sitt sätt.

    Det enda jag har svårt med är när någon tycker att deras sätt att lyssna är det rätta, typ "kabeldebatten" som rasade vilt för länge sedan..

    Ibland läser man också inlägg som kan ge sken av att skribenten mest är avundsjuk för någon annans fina anläggning.. Visst låter det bra men.. och så kommer man in på priset och om man är lurad eller ej..

    Musik handlar för mig om en känsla, live slår allt, men jag kan sitta och påverkas djupt av det jag hör ur en anläggning.

    Har även hänt att jag fått tårar i ögonen, alltså har musiken gått rätt in i hjärtat.. Om sedan min anläggning låter rätt eller fel..?!?

    Vansinnigt intressant ämne att diskutera, jag tror det gäller att vara ödmjuk till andras upplevelse, en känsla kan man inte kritisera eller ta på..

  17. Jag tillhör de som inte är aktiva med att skriva och kommentera här inne, men detta är det enda forum jag vistas på.

    Det beror på att jag tröttnat på negativa kommentarer och nedsättande språkbruk om andras val och kunskaper. Jag måste erkänna att jag sedan länge slutat att besöka andra forum pga detta, det har kanske ändrats radikalt?

    Detta är en hobby och är i mina ögon just det och ingenting annat. Därför blir inte det här på liv eller död. Om medlemmar är stolta över sitt eget system och gillar vissa märken så är det helt ok för mig,

    det är deras engagemang som föder detta forum med innehåll.

    Att jag valt att hålla en låg profil med skrivandet beror på att jag sällan har något att tillföra, kan helt enkelt för lite, däremot är jag inne här och läser nästan varje dag, för det finns mycket nytt att lära. :-)

    Jag skulle vilja tacka alla medlemmar som lägger ner så mycket tid på att fota och skriva härinne, det är ert engagemang som gör det här forumet värt att besöka.

  18. Nej, på den nivån är jag inte... ännu. ;) Men det är ett bra test!!!

    Nordost har ju gått tillbaka till egentillverkade kopparkontakter på Odin 2. Så man kanske borde testa kopparkontakter?

    Nu har ju jag en blygsam erfarenhet, men visst har jag testat lite olika kontakter på främst Synergistic kablar (som jag använt genomgående). Rodium upplever jag som mera analytisk och något kallare i sin karaktär, medan guld gett en något varmare ljudbild.

    Koppar har jag ej erfarenhet av tyvärr. Men som sagt, detta gäller med min begränsade erfarenhet på det här området. Jag har testat på synergistic research master coupler X2.

  19. Jag har aldrig testat det förut som nu. Många menar att kabeln gör störst nytta tex på försteget ,men jag är inte så säker på det . I alla fall inte i mitt system.

    Jag tycker skillnaden blev större på slutestegen helt enkelt.

    Ok, jag minns när jag hade Plinius SA250 och ett M16 försteg. Jag hörde stor skillnad när jag bytte strömkabel men betydligt mindre när jag bytte kabal till försteget.

    Men du har känsligare (finare) utrustning så du har säkert rätt. Du hade väl också ett SA 250, har för mig att du körde det när jag var hemma hos dig för länge sedan?

  20. Kabelhärvan komplett. Check!

    Vad gör man när asagudarna låter det regna kablar från Valhalla.

    Står och tar emot så många man kan så klart. Man hinner inte fundera så mycket på det för då slår det i backen och man går miste om chansen. Om man inte klarar fånga alla själv så får man ringa in medhjälpare. Vi var ett glatt gäng som stod och tog emot mängder som dröste ner som en skänk från ovan.

    Från Valhalla kan det inte regna annat är just Valhalla. Nordost Valhalla.

    För mig var det riktigt bra tajming tycker jag. Då kunde jag byta mina enklaste kabel i kedjan , 2 st Brahma mot 2 st Valhalla till kraften i Gryphon Antileon. Har nu Valhalla till all elektronik.

    Vad hände? Det vanliga när man går upp på Nordoststegen.

    Mer utstäckt i topp och botten. Tydligare tajming i anslag. Öppnare i hela registret och upplevelsen av microdynamiken ökar vilket ökar luftigheten. Nästan tjatigt, men det är det som händer.

    De som förvånade lite var att det blev betydligt mer kraft i anslag och fastare de djupaste oktaverna. Jag vet att det finns olika åsikter, men min är att strömkabeln är mycket viktig och gör jätteskillnad beroende på vad man har för kabel.

    Gryphon blev således blixtförälskad i Valhalla. De gifte sig med pompa och ståt och jag var bjuden. Tack för det.

    Nu verkar min kabelhärva var komplett efter många års uppbyggnad med Nordost.

    (Men det finns andra kabelmärken som är bra också men jag valde Nordost för det passar mig. Jag kan några andra kabelmärken man också kan välja.

    Transparent, Jorma, Siltech, Shunyata, IsoTek, Van den Hul, MIT, Cardas, Wire world, Supra, AudioQuest, Audience, Synergistic Research, Ansuz, Entreq, Acoustic system, Furutech... kommer i på fler just nu.) ;)

    Man brukar ju enligt min erfarenhet höra störst skillnad när man byter kabel till slutsteget så det förvånar mig inte alls. Grattis!! Men smakar det så kostar det, eller hur :)

×
×
  • Create New...