Jump to content

PLINIUS

Medlem+
 • Posts

  269
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PLINIUS

 1. Jag hade en Audio Aero Mk2 som jag var nöjd med, det enda jag hade "emot den" var att den var "blöt"=lite luddig i basen upplevde jag. Mid och diskant var fantastiskt bra, den liksom skimrade... Jag valde Krell KPS 25SC som ersättare, men det finns många bra spelare. Audionet ex.. Bladelius hade jag inte satsat på, jag har aldrig fallit för dem, lite för vassa i ljudet för min smak, men smaken är olika som alla vet :-)
 2. Vet inte om jag missförstått det hela men den förklaring jag fått/fick nu i USA var att de fortfarande strömsätter skärmen, men nu tar de ström direkt från nätet, förut hade de en transformator/strömrenare till skärmen separerad från kablaget. Nu plockas strömmen till skärmen direkt från elnätet. har jag fattat detta fel? Ted D hade kommit på ett sätt att göra detta så att de inte behövde använda separata transformatorer etc. Scott Walker förklarade teorin bakom detta rätt ingående när det gäller strömkablage som jag tittade på.. En annan viktig skillnad var/är att kablaget genomgående nu är otroligt flexibelt och enkelt att jobba med, borta var de stenhårda kablar jag är van vid. De sålde tidigare SR och Nordost, numera säljer de enbart SR sa han, han menade att ljudet i SR var så bra att de hade svårt att sälja Nordost, gissar att marginal etc hade en del påverkan i det beslutet också. ' Klart är i alla fall att Los Angeles området måste vara helt rätt område att sälja dyr Hifi. Han räknade upp massor av kändisar och filmstudios etc som hade deras grejor i sina studios..
 3. Spännande, jag kom hem från Los Angeles den 6/1, där besökte jag Scott Walker Audio, världens största ÅF av Synergistic Research. (SR har tillverkningen strax utanför Los Angeles, i Irvine). I deras demorum fanns samtliga dessa prylar och en del annat från SR. Däremot saknades i princip helt akustikreglering av det slag man brukar se, trots detta lät det mycket bra, däremot inte perfekt enligt min mening. De höll på att spela in ett oerhört dyrt system inför CES mässan, helqa rummet var laddat med SR, bla SR Gallileo högtalarkablar för 60 000 USD , grejor jag aldrig sett här hemma. Anläggningen hade gått ca 200 timmar så den var inte helt inspelad ännu..
 4. Jag har köpt från dem och haft goda erfarenheter, bra packat och kvalitet efter vad jag betalt. Har ej åkt på tull etc. Köper ofta från både Ebay och Aliexpress och det funkar mycket bra. Tull/moms läggs sällan på men man kan drabbas av det om tullen öppnar paketet. Däremot varierar kvaliteten, det är inte alltid samma höga kvalitet på det man får som det är på de utlagda bilderna.
 5. Jag var i Los Angeles över julen. Då passade jag på att besöka Scott Walker Audio som bla är världens största ÅF av Synergistic Research som jag använder. När jag kom till butiken höll de på att lasta in en referens anläggning i en trailer som skulle till CES. Bla fotade jag Synergistic Research Gallileo högtalarkablar, och hann även med att fota anläggningen med mobilen lite snabbt medans de jobbade. Vilka prylar.. Den stod på inspelning och hade gått ca 250 timmar, ljudet satt inte helt men jag hann och dreggla en hel del över anläggningen. Bara högtalarkablarna låg på 60 000 USD. Resten var i samma klass..
 6. Ja, du har en poäng. Tidal är lite mera omständigt att använda och hackar mer. Jag har hela tiden tänkt att jag skall vänta med att hänga på det här tåget och streama och investera i dyra maskiner innan det satts en "branschstandard" eller vad det nu kallas. Men en billig streamer spelar ju ingen roll, därav min WTX 1000. För sina 1800:- låter den bra! Dessutom kan jag ingenting om musik via hårddiskar och streamers, för mig rena grekiskan. Behöver nog sätta mig in i detta för snart finns väl inga CD spelare längre..
 7. jag har använt spotify i bilen läääänge nu, men hemma har jag inte gjort det pga ljudet. Men jag ville använda Spotify hemma för att leta bra musik, så jag skaffade en Advance Acoustic WTX-1000 och streamade via den till min cd/försteg. När jag väl gjort det skaffade jag Tidal också för att jämföra ljudkvalitén. Tidal (deras högsta upplösning) låter bättre men jämfört med CD saknas mycket i upplösning. Men jag använder ändå tjänsten hela tiden. Oerhört bekvämt och roligt att ha miljoner låtar och artister på bara ett knapptrycks avstånd. Styr med platta/mobil. I huset för övrigt har jag Sonos (spotify och Tidal), mycket smidigt men lämnar en del att önska ljudmässigt. Jag är mera van vid Spotifys menyer etc, men eftersom Tidal låter något bättre blir det dem jag behåller. Ingen som vet om Spotify planerar något mer högupplöst än de erbjuder nu?
 8. Nej tyvärr, det fungerade inte i mitt huvud. Men mycket fint gjort av dig att du skänker dina julklappspengar till olika organisationer. Stort tack å deras vägnar!
 9. Det finns också undersökningar som visar att musik stimulerar hjärnan, man kan ex se att det skulle påverka en viss del av intelligens sa man på P1 för ett litet tag sedan. Det fanns en korrelation mellan intellekt och musik, alltså de som lyssnade mycket på musik vann också på andra områden. Så på det sättet stämmer ju det du skriver Bigblue
 10. Tycker verkligen inte du skall behöva må dåligt för att du önskar ge en fin present till någon i din familj, vill man stötta en organisation med pengar skall man göra det, men kanske hålla det för sig själv och inte predika om det här inne? Bara ett tips i all välmening..
 11. Håller på att testa coax kablar hemma och då fick jag rådet av en tillverkare i Canada att köpa 1,5 meters längd på deras statement kabel, de menade att de fick bättre ljud samt mätvärden på en längre kabel. Vet ej vad ni andra anser/vet, men de ansåg att en coax skall vara längre.. Långa analoga kablar är en sak, det vet jag, men deras påstående gällde digitala coax.
 12. Jag bor centralt ii Gbg, där kryllar det av råttor. När jag öppnade källartrappan i i mitt hus en kväll satt det en gigantisk råtta i källar trappan, den skrek till och rusade ner i källaren igen, har sedan ägnat halva hösten åt att klä in husets ev, råttentreer med aluminium och haft återkommande besök av Nomor. Dina katter hade varit mer än välkomna hem till mig :-). Nu är råttorna borta och jag är typ 30 000:- fattigare.. :-(
 13. Det här är väl som att svära i kyrkan, men... är inte prylarna en del av hobbyn? Att drömma, fundera, lyssna, låna hem, köpa ger ju en viss njutning bara det... Jag har däremot funderat på varför det nästan uteslutande är män som lyssnar som vi på forumen gör, kvinnor uppskattar musik, jag spelar själv och känner massor av duktiga musiker, många av dem väljer gitarrer extremt noggrant, har mycket väl avvägda åsikter om vad som låter bäst/bra i olika sammanhang etc, men mycket få kvinnor lyssnar på HiFi det sätt som jag gör.. Jag spelar just nu mycket jazz och vispop (trummis), många har flera trummset, många olika gitarrer för olika tillfällen/sammanhang, ex ett trumset för jazzgig, ett annat för rock osv. Jag har ex 5 olika virvlar som jag växlar mellan beroende på giget, det är väl egentligen inte mera konstigt än att våra ljudideal växlar som vi diskuterat här inne. Nu blev det två funderingar i ett svar. Kvinnors musiklyssnande och ljudpreferenser.. Ber om överseende för att jag generalliserar kvinnor, alla är naturligtvis olika individer...
 14. Börjar kännas som om detta är en "Moment 22" diskussion, alla pratar om samma sak men från olika utgångspunkt. Diskussionen är kul men omöjlig att komma helt överens om eftersom alla bedömer/lyssnar på musik på olika sätt och med olika referensramar.
 15. Exakt, har varit i massor av kontrollrum genom mitt arbete. Monitorerna låter ofta kalla och kirurgiska, eftersom deras arbete är att hitta brister i mixen och i slutprodukten som sedan skall komma ut.. En annan aspekt som de måste ta hänsyn till är att 99% av de som skall köpa/lyssna på deras slutprodukt gör det i "sämre" system varför de försöker kompensera för detta i slutmixen, man lyssnar ofta på slutmix i sämre högtalare också för att nå en säljbar kompromiss. Det perfekta ljudet eller vad nu en del vill kalla det finns alltså inte mer än för den som lyssnar, och då hans/hennes system. Jag har lyssnat på massor av audiofilers system. Ibland har jag tagits med storm, ibland har jag tyckt det låter för laid back som någon här skrev, alltså referensen varierar med lyssnaren. En annan aspekt att ta hänsyn till är hur länge man skall lyssna, lyssnar man korta stunder klarar man mera analytiskt ljud, lyssnar man långa stunder i taget blir man lätt trött, en parameter som jag ofta hört audiofiler prata om. Alltså en fråga om tycke och smak. men det kan också handla om omognad, med erfarenhet och ålder kommer också medvetenheten om att man inte alltid måste veta bäst, man kan slappna av lite..
 16. Håller med dig fullständigt, musik är en känsla och inte en vetenskap. Eller kan någon förklara varför vi människor tycker om att lyssna på musik baserat på evolutionsteorin? Vi människor är olika och tar in den känsla musiken förmedlar olika, om det sedan är rätt eller fel, vad spelar det för roll för mig? De ibland fanatiska teorier om det perfekta ljudet är inte jag intresserad av, däremot är det oerhört berikande att lyssna på andras anläggningar och olika system, det ger mig input i riktningar jag inte gått annars..
 17. Jag tycker det ligger lite i allas åsikter, musik påverkar oss fast på olika sätt. Har genom åren slagits av att en del vill höra "glad" musik, andra lyssnar helst på musik i moll, andra lyssnar på texten och berörs av det, någon annan vill ha tranparens och menar att en god inspelning förhöjer musiken. Min slutsats är att musik betyder olika saker för alla, alltså har alla rätt på sitt sätt. Det enda jag har svårt med är när någon tycker att deras sätt att lyssna är det rätta, typ "kabeldebatten" som rasade vilt för länge sedan.. Ibland läser man också inlägg som kan ge sken av att skribenten mest är avundsjuk för någon annans fina anläggning.. Visst låter det bra men.. och så kommer man in på priset och om man är lurad eller ej.. Musik handlar för mig om en känsla, live slår allt, men jag kan sitta och påverkas djupt av det jag hör ur en anläggning. Har även hänt att jag fått tårar i ögonen, alltså har musiken gått rätt in i hjärtat.. Om sedan min anläggning låter rätt eller fel..?!? Vansinnigt intressant ämne att diskutera, jag tror det gäller att vara ödmjuk till andras upplevelse, en känsla kan man inte kritisera eller ta på..
 18. Grattis Stefan, ser ut som en oerhört fin butik!
 19. Jag tillhör de som inte är aktiva med att skriva och kommentera här inne, men detta är det enda forum jag vistas på. Det beror på att jag tröttnat på negativa kommentarer och nedsättande språkbruk om andras val och kunskaper. Jag måste erkänna att jag sedan länge slutat att besöka andra forum pga detta, det har kanske ändrats radikalt? Detta är en hobby och är i mina ögon just det och ingenting annat. Därför blir inte det här på liv eller död. Om medlemmar är stolta över sitt eget system och gillar vissa märken så är det helt ok för mig, det är deras engagemang som föder detta forum med innehåll. Att jag valt att hålla en låg profil med skrivandet beror på att jag sällan har något att tillföra, kan helt enkelt för lite, däremot är jag inne här och läser nästan varje dag, för det finns mycket nytt att lära. :-) Jag skulle vilja tacka alla medlemmar som lägger ner så mycket tid på att fota och skriva härinne, det är ert engagemang som gör det här forumet värt att besöka.
 20. Nu har ju jag en blygsam erfarenhet, men visst har jag testat lite olika kontakter på främst Synergistic kablar (som jag använt genomgående). Rodium upplever jag som mera analytisk och något kallare i sin karaktär, medan guld gett en något varmare ljudbild. Koppar har jag ej erfarenhet av tyvärr. Men som sagt, detta gäller med min begränsade erfarenhet på det här området. Jag har testat på synergistic research master coupler X2.
 21. Ok, jag minns när jag hade Plinius SA250 och ett M16 försteg. Jag hörde stor skillnad när jag bytte strömkabel men betydligt mindre när jag bytte kabal till försteget. Men du har känsligare (finare) utrustning så du har säkert rätt. Du hade väl också ett SA 250, har för mig att du körde det när jag var hemma hos dig för länge sedan?
 22. Man brukar ju enligt min erfarenhet höra störst skillnad när man byter kabel till slutsteget så det förvånar mig inte alls. Grattis!! Men smakar det så kostar det, eller hur
×
×
 • Create New...