Jump to content

PLINIUS

Medlem+
 • Posts

  269
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Göteborg
 1. Jag hade en Audio Aero Mk2 som jag var nöjd med, det enda jag hade "emot den" var att den var "blöt"=lite luddig i basen upplevde jag. Mid och diskant var fantastiskt bra, den liksom skimrade... Jag valde Krell KPS 25SC som ersättare, men det finns många bra spelare. Audionet ex.. Bladelius hade jag inte satsat på, jag har aldrig fallit för dem, lite för vassa i ljudet för min smak, men smaken är olika som alla vet :-)
 2. Vet inte om jag missförstått det hela men den förklaring jag fått/fick nu i USA var att de fortfarande strömsätter skärmen, men nu tar de ström direkt från nätet, förut hade de en transformator/strömrenare till skärmen separerad från kablaget. Nu plockas strömmen till skärmen direkt från elnätet. har jag fattat detta fel? Ted D hade kommit på ett sätt att göra detta så att de inte behövde använda separata transformatorer etc. Scott Walker förklarade teorin bakom detta rätt ingående när det gäller strömkablage som jag tittade på.. En annan viktig skillnad var/är att kablaget genomgående nu är otroligt flexibelt och enkelt att jobba med, borta var de stenhårda kablar jag är van vid. De sålde tidigare SR och Nordost, numera säljer de enbart SR sa han, han menade att ljudet i SR var så bra att de hade svårt att sälja Nordost, gissar att marginal etc hade en del påverkan i det beslutet också. ' Klart är i alla fall att Los Angeles området måste vara helt rätt område att sälja dyr Hifi. Han räknade upp massor av kändisar och filmstudios etc som hade deras grejor i sina studios..
 3. Spännande, jag kom hem från Los Angeles den 6/1, där besökte jag Scott Walker Audio, världens största ÅF av Synergistic Research. (SR har tillverkningen strax utanför Los Angeles, i Irvine). I deras demorum fanns samtliga dessa prylar och en del annat från SR. Däremot saknades i princip helt akustikreglering av det slag man brukar se, trots detta lät det mycket bra, däremot inte perfekt enligt min mening. De höll på att spela in ett oerhört dyrt system inför CES mässan, helqa rummet var laddat med SR, bla SR Gallileo högtalarkablar för 60 000 USD , grejor jag aldrig sett här hemma. Anläggningen hade gått ca 200 timmar så den var inte helt inspelad ännu..
 4. Jag har köpt från dem och haft goda erfarenheter, bra packat och kvalitet efter vad jag betalt. Har ej åkt på tull etc. Köper ofta från både Ebay och Aliexpress och det funkar mycket bra. Tull/moms läggs sällan på men man kan drabbas av det om tullen öppnar paketet. Däremot varierar kvaliteten, det är inte alltid samma höga kvalitet på det man får som det är på de utlagda bilderna.
 5. Jag var i Los Angeles över julen. Då passade jag på att besöka Scott Walker Audio som bla är världens största ÅF av Synergistic Research som jag använder. När jag kom till butiken höll de på att lasta in en referens anläggning i en trailer som skulle till CES. Bla fotade jag Synergistic Research Gallileo högtalarkablar, och hann även med att fota anläggningen med mobilen lite snabbt medans de jobbade. Vilka prylar.. Den stod på inspelning och hade gått ca 250 timmar, ljudet satt inte helt men jag hann och dreggla en hel del över anläggningen. Bara högtalarkablarna låg på 60 000 USD. Resten var i samma klass..
 6. Ja, du har en poäng. Tidal är lite mera omständigt att använda och hackar mer. Jag har hela tiden tänkt att jag skall vänta med att hänga på det här tåget och streama och investera i dyra maskiner innan det satts en "branschstandard" eller vad det nu kallas. Men en billig streamer spelar ju ingen roll, därav min WTX 1000. För sina 1800:- låter den bra! Dessutom kan jag ingenting om musik via hårddiskar och streamers, för mig rena grekiskan. Behöver nog sätta mig in i detta för snart finns väl inga CD spelare längre..
 7. jag har använt spotify i bilen läääänge nu, men hemma har jag inte gjort det pga ljudet. Men jag ville använda Spotify hemma för att leta bra musik, så jag skaffade en Advance Acoustic WTX-1000 och streamade via den till min cd/försteg. När jag väl gjort det skaffade jag Tidal också för att jämföra ljudkvalitén. Tidal (deras högsta upplösning) låter bättre men jämfört med CD saknas mycket i upplösning. Men jag använder ändå tjänsten hela tiden. Oerhört bekvämt och roligt att ha miljoner låtar och artister på bara ett knapptrycks avstånd. Styr med platta/mobil. I huset för övrigt har jag Sonos (spotify och Tidal), mycket smidigt men lämnar en del att önska ljudmässigt. Jag är mera van vid Spotifys menyer etc, men eftersom Tidal låter något bättre blir det dem jag behåller. Ingen som vet om Spotify planerar något mer högupplöst än de erbjuder nu?
 8. Nej tyvärr, det fungerade inte i mitt huvud. Men mycket fint gjort av dig att du skänker dina julklappspengar till olika organisationer. Stort tack å deras vägnar!
 9. Det finns också undersökningar som visar att musik stimulerar hjärnan, man kan ex se att det skulle påverka en viss del av intelligens sa man på P1 för ett litet tag sedan. Det fanns en korrelation mellan intellekt och musik, alltså de som lyssnade mycket på musik vann också på andra områden. Så på det sättet stämmer ju det du skriver Bigblue
 10. Tycker verkligen inte du skall behöva må dåligt för att du önskar ge en fin present till någon i din familj, vill man stötta en organisation med pengar skall man göra det, men kanske hålla det för sig själv och inte predika om det här inne? Bara ett tips i all välmening..
 11. Håller på att testa coax kablar hemma och då fick jag rådet av en tillverkare i Canada att köpa 1,5 meters längd på deras statement kabel, de menade att de fick bättre ljud samt mätvärden på en längre kabel. Vet ej vad ni andra anser/vet, men de ansåg att en coax skall vara längre.. Långa analoga kablar är en sak, det vet jag, men deras påstående gällde digitala coax.
 12. Jag bor centralt ii Gbg, där kryllar det av råttor. När jag öppnade källartrappan i i mitt hus en kväll satt det en gigantisk råtta i källar trappan, den skrek till och rusade ner i källaren igen, har sedan ägnat halva hösten åt att klä in husets ev, råttentreer med aluminium och haft återkommande besök av Nomor. Dina katter hade varit mer än välkomna hem till mig :-). Nu är råttorna borta och jag är typ 30 000:- fattigare.. :-(
 13. Det här är väl som att svära i kyrkan, men... är inte prylarna en del av hobbyn? Att drömma, fundera, lyssna, låna hem, köpa ger ju en viss njutning bara det... Jag har däremot funderat på varför det nästan uteslutande är män som lyssnar som vi på forumen gör, kvinnor uppskattar musik, jag spelar själv och känner massor av duktiga musiker, många av dem väljer gitarrer extremt noggrant, har mycket väl avvägda åsikter om vad som låter bäst/bra i olika sammanhang etc, men mycket få kvinnor lyssnar på HiFi det sätt som jag gör.. Jag spelar just nu mycket jazz och vispop (trummis), många har flera trummset, många olika gitarrer för olika tillfällen/sammanhang, ex ett trumset för jazzgig, ett annat för rock osv. Jag har ex 5 olika virvlar som jag växlar mellan beroende på giget, det är väl egentligen inte mera konstigt än att våra ljudideal växlar som vi diskuterat här inne. Nu blev det två funderingar i ett svar. Kvinnors musiklyssnande och ljudpreferenser.. Ber om överseende för att jag generalliserar kvinnor, alla är naturligtvis olika individer...
×
×
 • Create New...