Jump to content

bigblue

Medlem+
 • Posts

  1 641
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

Everything posted by bigblue

 1. @byZan, jag tror inte vi hann med det under vårt fantastiska besök i skärgården. Men allt vi spelade i stugan lät ju riktigt bra - så jag kan tänka mig att du är nöjd. Speciellt första låten - Exactly Like You - är riktigt bra. Dels för att snabbt få en bild av vad en anläggning är kapabel till. Och minst lika viktigt att man som lyssnare upplever musikaliteten, svänget och energin. För det finns det gott om på den här skivan 👍🏻.
 2. Riskerar man inte att få en förstärkning av brösttonerna med dessa mojänger...
 3. Med tanke på omvärldens reaktioner....Troligtvis inte.
 4. Kan bara hålla med. Det här kan ju inte vara ett helt friskt beteende 😂. Brinkmann Bardo är en skapelse som ger livet njutning och mening. För egen del hade jag ett behov av att smalna av min breda tekniska uppsättning. Det fanns både CD, streaming, vinyl och rullband på menyn. Varje gång man upptäckte ett nytt favoritalbum var det 3-4 nya medier som man skulle (försöka) införskaffa. Istället fokuserar jag på två källor: den breda, lättillgängliga, nyfikna digitala leveransen. Och den hantverksmässiga, nerdiga och analogt magiska rullbandspelaren. Tillsammans blir det, det bästa av två världar - för mig.
 5. Tycker mig känna igen dessa från en bewingad uppsättning söder om Göteborg.
 6. Ja det var inte helt lätt att få till. Dels så har jag tagit bort hyllplanet i mittenpartiet. Vill minnas att jag gjorde det med en nätt bågsåg för att kapa de träpluggar som hyllplanet var fäst med. Sedan sågade jag upp hela bakpartiet för att få tillräckligt med vädring och kunna ansluta alla kablar. Bakstycket ersattes med svart moltontyg (ca 30 cm brett) som sitter spänt tvärs över och häftat på var sida. Så att det finns luftspalt både över och under. Därigenom så slipper jag också se rak igenom hyllan och beskåda den bakomvarande kabelhärvan. Hoppas att det gav någon hjälp :-).
 7. Längden på denna coax-kabel är 2 meter.Säljes med tillhörande originalförpackning.Kabeln är i mycket gott skick och naturligtvis fullt fungerande. Pris 2 495 kr Föredrar upphämtning på plats men kan även skickas på köparens bekostnad och ansvar.
 8. Kan bara hålla med. Jag skulle gissa att det är samma "orsak" till min frånvaro.
 9. Igår körde vi en favorit i repris: Soja- och timjansmarinerad fläskfilé på en bädd av ugnsrostade grönsaker och hemslagen aioli. Till detta behövdes ett vin med lite pondus och den här gången föll valet på Alonso Del Yerro från spanska Ribera Del Duero. En fenomenal kombo - om kocken själv får välja 🤓
 10. Eller så hoppar du över allt det där joxet. Och så ringer du istället 0340 - 66 70 00
 11. Det är ju lite annorlunda att gå in på Euphonia nu för tiden, trycka på Unread Content och konstatera att 38 % av inläggen är listade som "ignored", men det kan det vara värt....
 12. Kan bara hålla med. Tack för tipset. Går det att addera ignorering av hela trådarna så står det överst på min önskelista.
 13. Det hade varit intressant om du kunde författa några egna rader som exempel på hur du själv vill att ett vin beskrivs, så att det kan ligga till grund för ett lyckat val bland Systembolagets 13 500 viner.
 14. Det tolkar jag som att det finns ett begränsat intresse till fördjupning i vinets värld för din del. Samtidigt lägger du mycket kraft och energi på att dissekera diverse dryckesrecensioner för att förstå dess uttryck.... Hur hänger det ihop?
 15. Jag tror inte att en religiös person skulle hålla med dig - för denne kan ju hens Tro vara just sanningen. Eller?
 16. Visst kan det bli för mycket av det goda. Men för att jag ska kunna göra ett kvalificerat val av dryck, så ser jag gärna att vinvärldens skribenter använder sig av fler nyanser än de 2 ovan. Min värld är inte tillräckligt binär - jag tycker om nyanser.
 17. Jag tycker att du själv besvarar frågan i dina filosoferande inlägg. Välj den metod som ger dig mest behållning. Och i ditt fall så tolkar jag det som om det är att köpa en produkt ohört och lite mer på känsla. 👍🏻
 18. Då det är extremt polariserande fråga är det väl bra om Euphonia förblir platsen där vi fritt diskuterar vax men - överlåter frågan om vaxx till andra forum. 😋
 19. Det mest beklämmande är ju att det funkar. Annars hade upplägg och algoritmer sett ut på ett annat sätt. Samma sak med första-sidorna på kvällstidningarna. Jag kan många gånger förfasas över vad man väljer att slå upp som den "stora nyheten". Så farligt är ditt halsslem - kan vara dold sjukdom. Eller varför inte: Om man trodde att man skulle sälja bättre med ett löp som sa t ex: Genomgång av hur årets Nobelpristagares gärningar kan bidra till en bättre värld. Då hade man haft detta på framsidan. Men det är uppenbart att deras läsare lockas av annat
 20. Yes. Då släpper jag dessa funderingar så länge så att vi kan gå tillbaka till topic.
 21. Jag vill också tro det du skriver stämmer. Samtidigt läser jag med jämna mellanrum forum-trådar på div sajter där det inte är ovanligt att någons personliga reflektion gällande en upplevd förbättring. Till exempel då man investerat i den dyr-kabel. Detta bemöts då med kommentarer typ - det tror jag inte förrän du kan bevisa det. Eller: har du mätningar som kan styrka detta? Vad är det för mätningar man vill se där? Hur ser grafen ut som kan stilla deras oro?
 22. Jag vill minnas att Paul McGowan from PS Audio sa samma sak när de skulle konstruera deras Phono-steg. De la allt krut på att konstruera en apprat som hade så låg THD som möjligt. Gott. Sedan var det dags för öronen att säga sitt - och det lät enligt Paul, hemskt. Så de gick tillbaka till ritbordet och började om. Det är kommentarer som dessa (och från Dan d'Agustino et al) som får mig att fundera på vad vi kan läsa ut av en graf. Lägre tycks ju inte alltid vara bättre - och om så är fallet. Hur vet vi vilken nivå på kurvan som ger ett bättre ljud?
×
×
 • Create New...