Jump to content

bigblue

Medlem+
 • Content Count

  1 353
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by bigblue

 1. Just denna aspekt av vår hobby, att hitta den ultimata mixen, tycker jag hör till de mest intressanta, komplicerade och potentiellt frustrerande. Här spelar det ingen roll hur många Bäst i Test som produkten har. Det som blir pricken över i:et i rum A kan vara mediokert i rum B. Det kan bero på akustiken, egna smaken, eller kringutrustningen. Det finns aldrig en "rätt" väg att gå då variablerna helt enkelt är för många. Men med det sagt så tror jag ändå att en erfaren hifi-entusiast kan komma med goda rekommendationer som landar i rätt härad om man känner till några av förutsättningarna.
 2. Risken är att någon på forumet kommer drabbas av Fönstertittarsjukan...
 3. Nä, varför skulle du bli idiotförklarad för att du beskriver vad du upplever med dinar öron? Det kan ingen i världen ifrågasätta. Idioti är väl bara förbehållet de som förespråkar att det bara finns en allenarådande sanning inom hifi. Som att allt billigt alltid är bra och dyrt är dåligt. Eller att rör låter si och transistor så. Att diffusion löser allt och dämpning är för nybörjare etc. Jag tror på mångfald. Att vi alla strävar efter en presentation som vi finner njutbar - men vägarna dit måste få skilja sig åt.
 4. Ser ut som ett Corona-anpassat hifi-rack
 5. För egen del så delar uppfattningen att kablar drar ifrån/filtrerar. Men jag är tveksam till om en DSP/tonkontroll kan återskapa allt det som ett mindre lyckat kabel-val åstadkommit. Bas och diskat - säkert. Men vilken knapp vrider man på när man, efter byte från kabel A till kabel B, upplever försämrad 3D-bild av den musikaliska presentationen? Eller saknar de nästan ohörbara nyanserna som gör att man uppfattar rummet där musikerna befinner sig? Själv har jag ingen som helst teknisk kompetens att uttala mig om vad i en kabels konstruktion som leder till X eller Y. Så jag ha
 6. Välkommen @dlundh Jag införskaffade dessa lurar i våras och trivs väldigt bra med dem. Men allt hänger så klart ihop med vad det är för ljudupplevelse man söker. Såhär skrev Positive Feedback i sin senaste review: https://positive-feedback.com/reviews/hardware-reviews/meze-99-classics-headphones/
 7. Verkligen läckert. Det låter bra redan när man tittar på uppställningen :-). Hur varm blir stärkaren när du spelar, måste dörren vara öppen?
 8. Kul att se sådana rariteter i ett hem, och inte bara på mässor (där de alltid låtit bra). Ser fram emot att höra vad du upplever som den största skillnaden mot det du hade innan. 3D, svärta, microdetaljer etc... Hoppas på ett framtida tillfälle att komma och lyssna IRL :-)
 9. Nä, inte så länge det är en basfälla vi ser på bilden....
 10. Lika bra och gå igenom det Grekiska alfabetet....
 11. E de en såndär giftig snok tro?
 12. https://www.youtube.com/watch?v=pw0ptHOr4h8 Det är så här jag tänker mig dig @byZan på somrarna
 13. @byZan, det är inte så att en ny Ballfinger är påväg till Stockholm?
 14. @byZan som jag förstått det kommer din Lumin inte att prestera i närheten av sitt max om du inte kör med Websocket. Websocket är en teknik som möjliggör full-duplex tvåvägskommunikationskanaler över en Transmission Control Protocol (TCP) socket. Den är främst utformad för att implementeras i webbläsare och webbservrar. Eftersom vanliga TCP-förbindelser över andra portnummer än 80 ofta blockeras av systemadministratörer, kan Websocket användas för att kringgå dessa begränsningar. Nu när du vet vad det är kan du väl bara koppla upp det hela, och berätta vilka resultat du fick.....
 15. Ser ut som om det kan bli lite varmt....
 16. Vilken makalös samling du lyckats få till. Fick mig att tänka på "the ultimate walk in closet" som Carlsberg hade i sin ölreklam. Fast det du har är ännu bättre!!!
 17. Varför inte komplettera med en norsk fjärrkontroll så är upplevelsen fulländad
 18. Känner igen mig i beskrivningen. När jag lägger min Lyra på plattan så bjuds jag på en upplevelse som jag "tror på". Mina öron (och hjärna) köper helt enkelt det som kommer ur högtalarna. Allt känns äkta. Därmed är det en baggis att låta sig bli förflyttad till det aktuella inspelningstillfället :-)
 19. Då har de verkligen gjort en intressant resa gällande sin ljudsignatur. Jag har inte hört det "nya" soundet så jag kan inte uttala mig om det. Men jag har hört dem vid ett par demo-tillfällen för 4-5 år sedan. Bla på München-mässan. Och så som jag minns presentationen, var den just varm och mullig som flera nämnt. Det hade ju varit intressant att vara med i styrelserummet när man fattar beslut om att tweaka ljudet på sina produkter. Ett ljud som tillsammans med ett underbart läckert utseende också varit just den USP som bidragit till deras berömmelse. Det måste varit lite ner
 20. Apropå detta med ström, finns det någon teoretisk indikation på att säkra upp från 20A till 25A skulle kunna ge bättre ljud? Eller är det kanske någon som testat och kan uttala sig om det uppstod någon skillnad? Gäller konceptet "headroom" också i dessa domäner?
 21. Jag vill ändå tro att alla på forumet är medvetna om att allt i kedjan påverkar den upplevda musikåtergivningen. Med det som ingångsvärde borde vi få vara lite fria i vår beskrivning och benämning. Det blir liksom lite trevligare då, och man behöver oroa sig mindre för om man använder exakt rätt uttryck. Skulle något vara oklart - så är det ju bara att skicka en vänlig fundering. För egen del, om jag skulle läsa ett inlägg där det står att "musik spelad genom kabel A låter Y", så tror jag att jag förstår vad avsändaren avser.
 22. Helt rätt. Problemet är att bokstaven L är i karantän...
 23. Nightscape fotografering är en lysande hobby dessa dagar. Man riskerar inte att stöta på någon enda människa när man snubblar omkring bland klippor och stränder. Dessutom ger det mig lite själslig ro långt bortom alla larmrapporter. Istället kan man fundera på allt som dessa stjärnor "sett" under eoner av tid. Här spanar jag mot stjärnhopen Pejaderna och strax nedanför lyser Alcyone.
 24. Ett kittlande argument som man antaglien inte hör allt för ofta på indiska hifi-forum....
×
×
 • Create New...