Jump to content

Kilgore

Medlem+
  • Posts

    1 013
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Kilgore

  1. Om du är i Malmö runt 1:a maj @byZan så får ni gärna komma förbi, bor inte så långt från @Audionet
  2. Ja är ni i Malmö så får ni gärna titta förb,i så får ni lyssna på japanska prylar i både guld, silver och emerald black
  3. Ja jag hörde med att Marten ska visa ngt nytt i München tillsammans med sina nya referensslutsteg från Halcro, spännande. Kul att Halcro kommit igång igen, minns att de lät mkt bra 👍 Fina bilder som alltid!
  4. Det var mycket intressanta övningar vi gjorde under julhelgen. Även om det lät ganska bra redan innan, så gjorde det mkt efter att fått alla vinklar rätt inmätta. Och det roliga var att vi kunde höra att det blev bättre ju närmre vi kom de teoretiska rätta värdena. Stort tack till @calle_jr och @Peo att ni kom över och testade er hårdvara och mjukvara. Bara att titta förbi igen om ni behöver testa på fler puppor o armar 😊
  5. Grattis till ett bra köp, Elrog gör nog bland de bästa nyproducerade rören. De bästa 300B jag hört, bättre än Takatsuki och mycket billigare.
  6. Brukar också komma fram till att de tyska rören passar mig bäst. Telefunken är riktigt bra, men Siemens är nog ännu ett strå vassare i mina öron, så om du får möjlighet testa ett par motsvarande Siemens oxå, så länge de inte är av nyare sort, minns inte när brytpunkten är, men tror det är ngn gång i början av 70-talet.
  7. Ser helt klart ut som ett Riaa från Accuphase, dvs C47. Har ett själv, tror det är ett av de absolut första som kom till Sverige som står hemma hos mig. Är mycket nöjd, gör inte bort sig ens mot betydligt dyrare Riaa. Och har du möjlighet att köra balanserat in så blir det ännu bättre
  8. Nordost MoonGlo-kontakter är väldigt lika Neutriks ProFi-kontakter, är inte helt omöjligt att de är en variant på den. På Neutriks hemsida kan man hitta lite bilder och monteringsanvisningar. https://www.neutrik.com/en/product/nf2c-b-2
  9. Karin var med i urvalsprocessen för ny lyssningsfåtölj, också en favorit.
  10. Min pickup är så klart dyrare än min lyssningsfåtölj
  11. Hitta rätt Lyssningsfåtölj är viktigt. Jag, ville inte ha en hög rygg som skapade reflexer bakom huvudet. Blev till sist en Fabricus/Kastholm FK6720 Easy Chair från Lange Production
  12. Wow häftigt reportage och bra genomgång av Vertere. Kan tänka det var en upplevelse, inte varje dag man får lyssna till en skivspelaruppställning för över 2,3 mille! Hoppas att får höra en lillebror till den på Malmömässan
  13. De låter mkycket trevligt, har fått tag i alla släppta, utom Stravinsky då den tog slut tidigt. Beställde de som släpptes i fredags. Har dock inte hunnit lyssna igenom alla än. Kul att DG släpper lite nya trevliga utgåvor från sin stora katalog.
  14. Ja verkligen, demoex bör vara runt 20-40% rabatt, annars köper iaf jag hellre nytt. Jag har inte handlat i ngn hifiaffär (eller hembioaffär) än där jag inte fått minst 10% rabatt även på ordinarie pris på nya ouppackade produkter.
  15. Mycket trevlig uppgradering! Lamm har jag hört för några år sedan, och de ändrade karaktär en del när man bytte rören i dem till bra NOS-rör. Blev helt klart trevligare ljud. Sedan får man prova sig fram vilket som blir bäst matchning i sin anläggning. WE300B har jag inte hört, men kan rekommendera ELROGs 300B rör om du får för dig att byta, har även jämfört dem med Takatsuki 300B. Elrog kom vinnande ut ur den bataljen, tror de var billigare också.
  16. Ja vi ses i Malmö 21-22/10 Kan tipsa om Avisahi Cohen på Malmö Live den 21/10
  17. De är fina de gamla EMT. Tack för att ni delar med er intryck o bilder av dessa legendariska maskiner. Är det någon som hört den spelare EMT säljer idag, EMT 928II? Ser intresssant ut, batteridriven tydligen.
  18. Jag hade Ansuz Darkz D-TC under mina CR-1. Nu har jag Darkz T2 under mina R1TX. Stillpoints har jag inte provat under högtalare. Är mkt nöjd med Darkz och har D-TC under all min elektronik.
  19. JA CE-1 är en fantastisk högtalare, antagligen en av de bästa i sin prisklass. Kan även konkurrera med golvare med sin djupa tighta bas. Ett tips är att testa med Ansuz Darkz fötter under original-spikes, det fungerade ypperligt när jag hade TAD CR-1.
  20. Ser nästan ut som hemma, dvs mycket japansk i guld, silver och med CST-element
  21. Byte till skivmatta av annan tjocklek gör att du behöver juster VTA motsvaranade för att kunna dra några korrekta slutsatser. Har dubbla Origin Livemattor på en av mina många skivspelare, 1210GAE, funkar bättre än originalmattan och den Oyaidematta jag även testade med, den fick tjänstgöra på min gamla Lenco istället
  22. När kommer Lumin L2 till Sverige, och vad kommer den att kosta? Den hade passat fint till min U1 med X1 PSU i framtiden.
  23. Ja när man väl får till Sussuro, så låter den mkt trevligt, och som du säger, det var till att lyssna sig fram för fininställningen. Ortofons Replicant100 slipning tycker jog nog är lättare att få till, iaf på min MC Anna Diamond, men som du säger det låter oerhört organiskt rent och följsamt. På de nivåerna är det mkt om matchning tycke och smak. Jag har haft förmånen att få lyssna på både Atlas Lambda, Etna SL, MSL Signature Platinum, MSL Signature Gold, Fuuga, MC Diamond m.fl. under ordnade förhållanden De är alla bra men på lite olika sätt, och vissa trivs bättre o sämre med olika armar (olika Kuzma, SME och Origin Live) Ja ni kan ju gissa vilken jag tyckte var "bäst" o framförallt mest prisvärd för mig och min anläggning.
  24. Carmen spelar jag med på en av mina skivspealre just nu, en trevlig PU. Jag har lånat den av en kompis, han har även en Boheme (tillverkas inte längre) vi ska göra en shootout mellan dem en dag, de sitter båda i Oyaide kolfiberskal, så blir lätt at byta och testa. Han hade en Sussuro innan också, tyvärr var det nog den pickup vi stött på som varit svårast att ställa in, oerhört kinkig. Den byttes till en Kleos SL istället som blev mkt bättre.
  25. Nej jag har inte heller lånat hem D2 o D-TC tonarmskabel, tycker de blir lite väl dyra, men de har låtit bra hos de vänner jag lyssnat på dem . Sitter nöjd med min C2 DIN-> XLR, Har inte provat Valhalla V2, då jag tyckte den med blev lite i dyraste laget, Odin och Odin Gold likaså . Så håller med dig, man bör inte låna hem det man tycker är för dyrt. Även om jag gjort det många gånger och åkt dit Tonarmskablar med DIN->XLR är det inte så många som har hemma för utlåning tyvärr, så ofta får man göra utvärdering med RCA, Ansuz C2 kunde jag dock även testa med XLR, vilket så klart ger en fördel när man har ett helballat RIAA.
×
×
  • Create New...