Jump to content

Kilgore

Medlem+
 • Posts

  981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Kilgore last won the day on July 9 2020

Kilgore had the most liked content!

About Kilgore

 • Birthday 1975-09-13

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

5 262 profile views
 1. Två försteg med inbyggd DAC jag lyssnat på hos Ljudupplevelser som faktiskt låter riktigt bra om DAC-delen är Dan d'Agostino Progression Preamplifier och TAD C2000 (som Olle har ett inbytesex till riktigt bra pris). Digitalt riaa hade jag nog undvikit, blev inte särskilt imponerad av det som satt i Devialet när jag testade det för ett antal år sedan. Helt ok, men kände man tappade mycket jämfört med ett bra traditionellt RIAA, men det kan så klart blivit uppdaterat i senare modeller, både hårdvara och mjukvara, då jag bl.a. tyckte där var ganska hög brusnivå. Vill man dra ner på antalet lådor och kablar, så finns det bra försteg med bra riaa (isf inbyggd DAC), t.ex. Accuphase C2900 med RIAA-kortet AD2900 som låter oerhört bra. Visst inte lika bra som C3900 med C47, men man sparar en bra slant Kan även rekommendera det nya Accuphase P7500 klass AB-slutsteg som kommit nyligen. Oerhört bra slutsteg, man får upp i betydligt dyrare för att få samma välljud.
 2. Lägger till DIN-XLR, då jag själv kör balanserat hela vägen. 1,25m verkar vara en standardlängd i branschen. Kortare varianter av RCA-RCA kan vara att föredra mellan SUT o RIAA. Separat jordtråd används när den behövs, så det är nog bra att ha det. Låg kapacitans så klart. Att sedan få kabeln mjuk o följsam rent fysisk är så klart ett plus. Mina egna tonarmskablar från Ansuz, Nordost, Oyaide och van den Hul (många skivspelare blir det) har varierande uppbyggnad och följsamhet. Är nog den signalkabel i anläggningen som gör störst skillnad enligt mig.
 3. Mycket tråkigt besked. En oerhört trevlig person o duktig musiker/producent etc. Fick en pratstund med honom på KB i Malmö 2003 när Client släppt sin första skiva. Client låg på Andy's skivbolag Toast Hawaii 2003-2006. Andy var med på turnén och stod i publiken och pratade gärna musik efter spelningen.
 4. Ryktet säger att det blir första suben i dagens sortimentet med aktiv drivning...frågan är om den blir dyrare eller billigare än den passiva WATCH Dog, som idag kostar 133kkr. Då den ligger överst i menyn och Subsonic nederst, så gissar jag på billigare. Den är säkert tänkt att användas främst till TuneTot, SabrinaX och Yvette. Nåja om några dagar vet vi mer
 5. Jag har biljett till avslutningskonserten i Gustav Adolfs kyrka i Helsingborg. Jag hoppas det inte hinner bli nya restriktioner tills dess...Ska bli kul att se henne med kyrkorgel, har bara varit på utomhuskonsert med henne innan.
 6. Hmm, nu blev jag allt nyfiken, berätta mer Men jag har mina aningar
 7. Accuphase DP1000/DC1000 är det bästa digitala ljudet jag upplevt än så länge, kommer ännu närmare det lugna högupplösta analoga ljudet från en bra skivspelare eller rullbandspelare än tidigare TOTL jag hört, såsom dCS Vivaldi, dCS Vivaldi One, TAD D600, MSB, TOTAL DAC m.fl. (Är dock bara dCS och TAD jag hört i samma uppställning) Känns som att min TAD DA1000 kan få behöva flytta på sig så småningom
 8. Kul att du testar C-600 direkt efter C-2000. Kom bara ihåg att den tar låååång tid på sig att komma upp i arbetstemperatur. Den kommer bara låta bättre o bättre under första veckan, så lyssna inte kritiskt förrän den stått på en vecka, o slå sedan inte av den, precis som med D1000, den måste med alltid stå på för att låta optimalt.
 9. Än så länge är 65" OLED sweetspot vad det gäller pris/prestanda, ska man ha de större och vill ha samma bildkvalitet, så sticker de otroligt i pris. Jag "nöjde" mig med LG 65" OLED till TV-soffan, och Sony 55" OLED till sovrummet Tänkte att stor 2.35:1 bild får bli projektor i källaren så småningom...
 10. Trist med vattenläckan Men kul att du ska testa fler försteg, då är frågan om det blir mer japanskt eller om du ska testa ngt från USA
 11. Kul att du testar försteg i ditt system @octavia rs C2000 är ett mycket kompetent försteg. Finns risk att hemlånet blir permanent Och nu när du kör försteg, glöm sedan inte testa en bättre strömkabel till försteget... Har en kompis som har D1000Mk2 och M1000, som tillsammans spelade oerhört bra, men när han la till ett bra försteg blev det en helt annan liga. Har själv en DA1000, men har aldrig kört det som försteg. Provade ett TAD C600 i våras, det var oerhört bra, och var ett av 3 som var på shortlist, men det blev ett annat som passade bättre i mitt system och mina preferenser rent ljudmässigt... Jaså försteget i D1000/DA1000 är digitalt, jag har alltid fått höra att det ä analogt och därför det låter så bra. Iaf så är det mycket bra "slog" t.ex försteget ML 526 utan problem. Är man hörlursfantast, så kan jag säga att klass A hörlursförstärkaren i DA1000 är oerhört bra, en av få som klarar spela Abyss-hörlurar utan problem.
 12. Trist med din Atlas Calle, men kul att det blev en Atlas Lambda. Håller med att den är fantastisk, kanske den bästa jag hört hittills. Lyra o 4-point är en mkt bra match dessutom. Med dessa precisonsinstrument så är matchningen med arm oerhört viktigt. T.ex. så var det först när jag hörde My Sonic Lab Signature Gold på en Origin Live Agile som den verkligen kom till rätta, funkade inte lika bra med varken 4-point 14", SME V-12 eller Technics SL1000R-tonarmen. Iaf enligt mina öron Så efter detta blev jag oerhört intresserad av att testa Origin Live arm hemma isf min gamla SME V Även Fuuga var väldigt känslig på rätt tonarm och inställning, men med rätt förutsättningar är det med en trevlig PU Alla 3 är riktigt bra, men handlar mycket om tycke o smak. Sedan är nog den mest prisvärda i den högre prisklassen Ortofon MC Anna Diamond enligt mig. Ska bli kul att jämföra Atlas Lambda med Air Tight Opus1 i framtiden, står på agendan.
 13. Snyggt! Är övertygad att de låter lika bra som de är välbyggda!
 14. Är övertygad att du hittar ngt grymt att fästa dem i 🔈🔉🔊
 15. Ja det var en mkt intressant och lärorik dag, tack för att jag blev inbjuden Alltid kul att prata högtalarelement, filter o lådor med Pär. Som sagt mkt bra högtalare Pär har fått ihop. Vilket inte förvånar mig, alla HT jag hört från honom har spelat långt över sitt pris, och alltid varit spelglada detaljrika och homogena. Jag har ett par gamla Mino som kontorshögtalare för tillfället, mycket nöjd. Nog de näst bästa högtalare du haft i din anläggning @Simon76 jag håller fortfarande TAD CE-1 högre, men de kostar ju också mer än dubbelt så mycket.
×
×
 • Create New...