Kilgore

Medlem+
 • Content Count

  895
 • Joined

 • Last visited

About Kilgore

 • Birthday 1975-09-13

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

4 493 profile views
 1. Kilgore

  Hemma hos Octavia rs

  Skulle precis fråga om du börjat göra egna Ansuz-kablar Ska bli intressant att höra vad du tycker om den
 2. Kilgore

  byZan - Nytt i stugan #7

  Lyssnade på dem i lördags Gamla R1 och CR1 är några av mina absoluta favoriter, men det här kommer bli ännu bättre, de har inte spelat så många timmar än. Vet att mellanregistret behöver rätt många hundra timmar för att låta som bäst. Men redan nu låter det riktigt riktigt bra... Sorry för OT
 3. Kilgore

  Hemma hos Octavia rs

  Ah det är sant, TAD m.fl Japaner är inte så mkt för att jorda...Förstår helt din tanke. Väntar med spänning att läsa vad du tycker om Uptone etherREGEN, gissar den är mer prisvärd än Ansuz motsvarande produkt.
 4. Kilgore

  Hemma hos Octavia rs

  Grattis, dCS-streamern låter riktigt bra. Har inte vågat låna hem den än Ser att du har dCS i mitten-uttaget på Ansuz-strömlisten istället för D1000Mk2 som även agerar försteg. Ansuz brukar hävda att försteg eller integrerad ska sitta i det uttaget, har du upplevt att det blir bättre med dCS där? Ser även att du har CD och slutsteg bredvid varandra. Har du provat att sätta slutsteget längst bort till vänster och CD precis till höger om mitten? Är bara nyfiken om du upplever skillnad när man följer Börresens råd Vad du än gör låna inte hem en Power box från Ansuz, eller motsvarande med inbyggd nätverksswitch Kan bli dyrt...
 5. Kilgore

  En resa mot välljud

  Ja vad jag vet så är det väl nästan bara Ortofon AS212 man kan montera rakt upp och ner i originalhålen och få till VTA utan att köra dubbelmacka på tallrikarna, eller borrra ut, för att få ner tonarmsbasen. Har själv en AS212 på min gamla Lenco75:a, har dock inte bytt plint på den...än Det blir riktigt snyggt med björkplywood, kan tänka det låter bättre med. Lenco L75 är en rolig billig spelare som man kan få att låta riktigt kul utan att lägga alltför mkt pengar. Alltid kul att följa ett Lenco-projekt, och få lite inspiration!
 6. Kilgore

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Stort tack @Apexorca för ett oerhört inspirerande och väldokumenterat mässreportage, som alltid mycket vackra foton. Nästa år måste jag nog ta mig till München
 7. Kilgore

  Den långa vägen tillbaka.

  Om du inte provlyssnat TAD DA1000, så prova även den, du får då även en ännu bättre hörlursförstärkare än i Dave, om du är intresserad av hörlurslyssning. TAD's DA1000 och CD-spelaren TAD D1000Mk2 (samma DAC invändigt) har vid jämförelse låtit bättre än den betydligt dyrare dCS Rossini med extern klocka, iaf i mina öron. Är kanske därför det blev just en TAD DA1000 jag köpte
 8. Kilgore

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag har testat Audio Alchemy DAC/försteg och slutsteg. Det var verkligen ingen rolig upplevelse. Slutsteget kräver lättdrivna HT och USB ingången till DAC:en var bedrövlig.
 9. Kilgore

  byZan - Nytt i stugan #7

  Vad jag har förstått, så är det enklare chassi som iaf är största skillnaden, dock har det inte påverkat negativt ljudmässigt. I mina ögon tycker jag även den är snyggare, och skulle passa bra ihop med min TAD DA1000, om jag skulle få för mig att överge rör.
 10. Kilgore

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag har hört TAD M1000 i butik, och det är nog den bästa klass-D förstärkare jag hört. Den är även bättre än flera dyrare klass A/B-stärkare. Jag har inte jämfört sida vid sida med M2500Mk2, men då TAD gjort uppgraderingar och förbättringar i konstruktionen i M1000 jämfört med M2500Mk2, så låter den enligt handlaren tom bättre än storebror. Dessa uppgraderingar kommer säkert att komma in i nyproducerade M2500Mk2 eller kanske blir det en Mk3. Så oavsett om du hört M2500Mk2 eller inte, så lyssna på M1000, den är minst lika bra och billigare. Till CE1 behöver du inte den extra effekten som storebror ger om du inte ska spela extremt högt.
 11. Kilgore

  P-Pans Musikhörna

  Hej P-pan Intressanta tester du delar med dig. Jag ser att du testat TAD-M2500Mk2 och D1000Mk2, vilket är riktigt bra produkter (har själv DA1000, som även har en av de bästa hörlursförstärkarna jag provat, driver även tungdrivna Abyss bättre än många dyra stand alone förstärkare som tex Pass Labs och Chords alla DAC/hörlursvarianter, men det är en annan historia) Det jag ville tipsa om är att lyssna på "lillebror" TAD-M1000, då den faktiskt låter ännu bättre än storebror, då den fåttt en hel del uppgraderingar (som antagligen kommer att komma in även i M2500 så småningom) Den är dessutom billigare :) Och med den kombon så tror jag nog den kan slå Aavik, har dock inte jämfört dem back to back. Är den bästa klass D stärkare jag hört hittills, o slår flera dyrare klass AB stärkare jag jämfört med. Den bör definitivt testas! Hoppas vi ses på HEM som vanligt :)
 12. Kilgore

  Patricia Barber 2017-06-20

  De kommer men först ska det firas lite midsommar. Glad midsommar till er alla!
 13. Kilgore

  Patricia Barber 2017-06-20

  Bilden tog Calle efter konserten när de flesta redan gått
 14. Kilgore

  Patricia Barber 2017-06-20

  Det kommer lite bilder Ska bara hinna ladda ur dem ur kameran och sortera ut några av de bästa En bra konsert var det iaf!
 15. Kilgore

  Roadtrip highway one?

  Primus och Clutch såg jag förra veckan Primus var fantastiskt bra live