Jump to content

Erik Andersson

Branschmedlem
  • Posts

    116
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Erik Andersson last won the day on July 24 2022

Erik Andersson had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3 112 profile views
  1. Marten och Engström gjorde tydligen en lyckad demo, trevligt!
  2. Jag tackar och bugar för repotagen och alla fina bilder.
  3. Kan vara värt att nämna att äldre europeiska likriktarrör har ofta 4 volts glödspänning men de amerikanska 5U4,5Y3 etc arbetar med 5 volt. Visserligen fungerar det ändå men kanske inte optimalt.
  4. ECC40 är en dubbeltriod i 40 serien kallas även rimlockrör tillverkades i huvudsak under 1940 talet som ersättning för de amerikanska 7 och 9 pins rören. Rimlockrören har en liten "plupp" som passar in i en skåra i rörhållaren se bilden Dessa rörhållare har jag i lager.
  5. Tack för alla inlägg och bilder, jag hade tyvärr inte möjlighet att besöka mässan men det verkar som om rörförstärkare var kraftigt underrepresenterade.
  6. För c:a 30 år sedan då jag var verksam i England, ägdes namnet Brimar av Peter Watson med firma PM components och det är möjligt att han har sitt finger med i spelet även nu. Det är flera tecken som tyder på detta. Det är inte den lättaste saken att starta en rörfabrik idag. Mycket kemiklalier ingår bla Thorium som är svagt radioaktivt de får man inte hanskas med hur som helst nuförtiden, förr var det tydligen mindre viktigt. Peter var även verksam med import av kinesiska rör och arbetade mycket med prosidan. Jag hoppas verkligen att de kommer igång med masstillverkning av rör, det finns ett hål att fylla då ryska rör av förklarliga skäl är svåråtkomliga. På bilden syns Peter med hjälpreda på HiFi mässan 92 trorjag det var. (eget foto)
  7. 5Z4 har samma kapacitet som 5Y3 men har indirekt uppvärmda katoder. Kan vara praktiskt ibland. Här en bild på en mysig liriktare med liknande data UU5
  8. Mitt handritade schema har nu dykt upp. Bra jobbat.
  9. Gläder mig att konstatera att det verkar gå bra för Lars Engström. Timo har lagt ut ordentligt sedan jag träffade honom sist. Fast det är ju en del år som passerats sedan dess.
  10. Ganska märkligt egentligen, Dessa rör har legat i total dvala i 70 år! När jag testar dem i AVO:n får jag intrycket av att de är nytillverkde, Snabbt svar upp till max emission 3 ma. undrar om nyproducerade rör klarar detta?
  11. Det var aldrig några som helst problem med publicering av schemat. Vad som bla skiljer Edison 60 från Edison 30 är att fasvändaren är kopplat som ingångssteg dvs där signalen är som lägst, genom detta förfarande eliminerades olinjäriteter som ofte sker i fasvändare vid hög utstyrning till kraftiga slutrör.
  12. Edison 60 schema kan jag bidra med om det nu hjälper. Pärmen med bla Edison 30 schemat förvarades i en pärm som en tid förvarades i ett källarrum i England, tyvärr blev det översvämning där varvid samtliga pappar gick förlorade. Det var en bedrövlig syn och ett hundratal 211 och 845 rör simmade omkring! Edison 60 (Copy).bmp
  13. Från mina mycket tidigare år har min passion varit radio och speciellt kortvågslyssning. Bilden visar en del av mina mottagre för c:a 15 år sedan. Jag sålde tyvärr bort min samling på grund av bristande intresse samt av utrymmesskäl. men nu saknar jag stundom dem. Men sånt är livet! Röret ifråga var monterat i GEC MT600 mottagaren avbildad på bilden. Likriktarröret tyckte jag var så vackert att jag lade det i ett glasskåp för beundran och ersatte med en GZ34.
×
×
  • Create New...