diesel

Medlem
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 717 profile views
 1. Du får gärna utveckla din sura gubbe. Hela tråden genomsyras av "blindtest" syndromet, du vet inte vad du hör. hör man ingen skillnad i dubbla förgasare ABX tester så finns det inte. Därför postar jag förvirrar filer som du absolut inte får veta innan hur de är gjorda.
 2. Tycker det här är en typisk LTS / Faktiskt "blindtest" tråd. Filerna ligger tom på faktiskt.
 3. Apexorca du missar poängen, du får kalla dem vad du vill. det är samma lilla klick människor. Spelar ingen roll och Hifi-nerd eller musik-nerd mm är inga strikt definierade begrepp.
 4. Roligt att du nämner just brother in arms, jag har aldrig hört annat än min egen original CD med pre emphasis och den är löjligt dynamisk för att vara en pop/rock skiva. utnyttjar också överlägset CD:n S/N och Dynamik vs LP vilket jag tolkat som lite var poängen när de gjorde den.
 5. Anledningen är att inga normala människor köper High Res utan det är endast HiFi nördar som gör det. Hela iden att att en 96/24 är dyrare än en 44.1/16 är egentligen löjeväckande. Men glada audiophile nördar gör det möjligt.
 6. MQA känns totalt meningslöst och larvigt hypat, påminner om DTS 96/24 som när det kom (innan high res hypen) var ett format som komprimerat skulle erbjuda bättre ljud. flac 16/88,2 ger ca CD bandbredd 1500kbps att skicka lossless 16/44,1 och använda 750kbps till att lossy komprimera ultraljud, nja. Tycker hela iden med high res och lossless streaming är en återvändsgränd. Det finns ingen efterfrågan. 320Kbps ogg (spotify) är mer än tillräckligt bra. Oerhört få människor har en anläggning där högkvalitets lossy streaming är flaskhalsen. De fall där man vill ha bästa ljud så är det betydligt bättre att skaffa sig CD.n och highres filer för de 1200 om året som det kostar extra att gå upp till loss less streaming.
 7. Nu har den kommit med besked wcx-50 , smidig och kompetent som mediaspelare. levererar både optisk och coaxial digital ut i upp till 192/24 bå båda. fungerar bra med dnla server, tillräckligt många tecken för att se vad för klassisk musik det är man spelar. spotify connect fungerar ypperligt(brukar det göra på oavsett apparat).
 8. P:S nej olika lossless låter inte olika, antigen placebo eller fel i mellanled fram till DAC.
 9. DBpoweramp är lite av de facto standard. Secure Rip kallas den tekniken som alla dessa program tillämpar. Kort så finns det en databas som program som stödjer detta har rapporterar in CRC checksum till. På så sätt går det att verifiera direkt om det är 100% bitperfekt. Är det inte det så provar den att läsa om flera gånger osv. De ytterst få skivor som inte går att få 100% är det ingen fara med heller, det kanske rör sig om 10sek på 60 min med störningar som kommer att behöva interpoleras. Jämför med LPs eviga knaster. En valfri NAS med DLNA server inbyggd, hot spare och raid5 bör du också satsa på. Valfri DVD/Bluray/CD läsare går bra. Vilken metod du vill använda för själva uppspelning är en lite annan fråga. Har du bara DLNA i botten så varaför skall du blanda in en dator? Till ex Marantz NA6500 styr du via ipaden och den kopplar själv upp sig mot DLNA.
 10. Om du har ett legitimt krav så driv det i tingsrätten. Ta hjälp av en professionell inkasso byrå. Annars lär du aldrig se pengarna och det är det som puckot kallt räknar med.
 11. Inte enkelt utan flackt. typ 18 db/ oktav från 40 K i stället för 48 db /oktav vid 21 K
 12. Nja det har blivit på mode att köra native. Till ex min Rega DAC gör det för 44.1/16 och låter då bäst. Traditionellt har up sampling och over sampling används för att slippa branta analoga filter osv (alla här känner reda till vad jag skriver) så jag skulle säga att det är lite märkligt att hävda att dessa tekniker alltid ger sämre ljud.
 13. Snarare EAC om man är "snål" och DBpowerAmp om man betalar för sig. Resultatet blir det samma om accurip säger att den är ok.
 14. Gjordes det inte tester av han produkter här på forumet ?