Jump to content

Mctwins

Medlem+
 • Posts

  493
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mctwins

 1. Ser mycket bättre ut när det är vit bakgrund istället som på den gamla orange/bruna färgen. Vad jag saknar är att man kan lägga upp bilder direkt från datorn istället för den tråkiga photobucket eller nån annan sådan. Bra jobbat
 2. Hallo! Krelle, det ser väldigt bra ut och jag tror det ser bättre ut om man är i ditt rum. Bilder ser alltid värre ut om nu inte har en kvalitetskamera till hands. Det viktigaste är att det låter bra. Bra jobbat!!!
 3. Är det så? Så det betyder att om man tittar på Directivity Index för just MBL högtalaren så borde den vara 0dB från 20Hz- 20kHz. Men jag bara gissar nu eftersom man inte har den datan framme.
 4. Hallo! Det kan vara så som du säger byZan, att högtalare kan spela stor roll när man spelar upp i ett Svanå level 3 rum. Därför är det viktigt som Toole säger att man måste veta rådata och se hur just den högtalaren presterar i ett Spinorama mätning. Gick in på MBL's hemsida och fann väldigt lite info(specifikationer)eller inget alls. Bara fina texter och sexiga bilder på deras produkter. Så vad är det som gör just MBL så bra med vingar? Är dessa MBL "Constant Directivity" högtalare?
 5. Bra Matts, tur du finns som kan förklara lite. Håller på att glömma alla teknikaliteter. Jag bara lyssnar på musik nu för tiden.
 6. Jag måste förtydliga i min förklaring här...... Jag tolkar inte Toole på sidan 23 att han på nåt sätt dissar akustik trender utan att det bara kommer upp som en trend och man tror att det måste vara bra sådan. Han berättar att han upplevde i ett rum där det var för mycket diffusion och att detta förstörde "pantom image" på ett negativt sätt. Nu vet man inte hur det rummet ser ut, vad för typ av diffusorer, detta berättar han inte. Men i mitt fall, på ovanvåningen, så har jag hur bra "Phantom Image" som helst. Fast jag har hur mycket diffusion som helst. Hur skall man förklara detta nu då på ett enkelt och förklarigt sätt.
 7. Har läst dessa vita papper från Toole. Länken fungerar utmärkt. Det beror vad för diffusorer han talar om, verkar vara QRD liknande diffusorer. Jag har V-vingar och S-vingar som är "Time Delay Lines". Toole kanske inte känner till dessa
 8. Hallo! Visste inte var jag skulle lägga tråden. Det är OK om du flyttar den Calle_Jr Rajapruk......Ja bara lägg ut om du har fler intressanta inlägg om Toole's åsikter. Vi får se om jag gillar det eller inte. Finns inte mycket info när det gäller rummet i "below transition freq" i små rum. Han har sin lösning på detta genom att placera fler subbar.
 9. Hej Såg detta intressanta föreläsning av Floyd Toole. Nu är det dags att begära Spinorama mätning från högtalartillverkarna.
 10. Kul, Bara han inte snubblar över vingarna
 11. Hallo! Lite uppdatering..... Har nyligen gjort om på ovanvåningen där vi, brodern o jag, har demonterat dom djupa GH på sidorna och lagt dessa på snedtaken istället och lagt 18st S-papp vingar på sidorna så att det täcker hela långsidan. Dom smala GH har vi spridit mer på snedtaken. Rivit ut bakväggen(dörren), där AD40 stod med 200mm isolering och den DIY HH lådorna och lagt 2st V6 i hörnorna och 2st V4 på golvet. Ovanpå V4 kommer 4st V-vingar på 1600mm höga som placeras mellan dörren. Jag lägger ut länkar från GS där jag har lagt upp bilder på hur det ser ut. My room My room My room Man kan få en uppfattning på hur det såg ut innan genom att titta på dom gamla bilderna. Alltså, vilken skillnad på ljudet, man kan inte beskriva detta i ord. Helt fenomenalt dom där vingarna säger jag bara. Gott Nytt År på er allihopa
 12. Hallo! Koppla enligt manualen och inget annat. Det kan vara så att kablarna till diskanten är omvänd kopplat. Lite osäker här, framgår inte i den tekniska manualen. Kolla härPDF JBL L19
 13. Hallo! Jag lägger också min röst på Magic Matts Utan hans akustik grejer så hade det aldrig låtit så bra som det gör nu.
 14. Jag vet, dålig svenengelska Vad jag menar är om du har kört med hög uteffekt än vad högtalarna tål. Dina förstärkare vet jag inte vad det är för något. Högtalarna är Avalon, så långt fattar jag men vilken model, är det Mange eller Eidolon Diamond?? Den enda jag ser på deras hemsida med en enkel bas element. Du får förklara lite närmare det där med knäppande ljud, körde du med hög volym nivå?
 15. Har ingen direkt erfarenhet av dessa diskanter, men när du säger "bränd/överhettad", har du kört med hög output? Eller, vad effekt har du på din förstärkare, mycket eller lite effekt, vad för högtalare har du?
 16. Korrekt Tommy Man kan sitta hur man vill, var man vill, vingarna är så effektiva att det låter bra ändå!
 17. Den bilden stämmer inte med hur det ser ut idag. Här visar jag bara vingarna men jag har byggt lådor(gobos) där dom står nu. Det är ca: 1 meter bak till vingarna. My Room Här skrev jag 7 meter från där högtalarna står men det är lite närmare ca: 6 meter.
 18. Hallo! Jag har Svanå rum och mina högtalare är placerade nära bakväggen. Förstår inte ditt resonemang. Om det ser bra ut, rent mätmässigt, och det fortfarande inte låter bra, ja då är det dags att byta ut högtalarna. Skall man akustikbehandla så är det bara "all in" som gäller sen är det upp till var och en och bestämma vem som skall göra det. Tror inte riktigt på det där, "jag vill bara göra lite grann" och att det sen skall låta bra.
 19. Hallo! Så gjorde jag också, med spegel metoden. Fungerar klockrent. Men jag har inte provat och vinklat upp dem än. Exakt så är min upplevelse. mer punch, mer fokus och framför allt, mer tydlighet. Är Gurkan o Krelle nöjda, ja, då är det bra!
 20. Man lägger ett par eller många Flower wings på golvet, färdigt. Reflexer borta men klangen består och man får rakare frekvensgång på köpet. Har testat detta själv på mitt rum. Matta bara dödar ljudet. Men jag håller med att det är OT men detta här är en reality check.... jag och alla andra var i rummet och när Anne Bisson lyssnade på sin nya skiva och när vi såg hennes hak släpp lade sig och sa att hon hörde detaljer i sin inspelning hon aldrig upplevt tidigare. Hon fick ju också stående applåder efter att hon presenterade sig själv i rummet. Bättre bedömning av hur rummet låter som kan sin egen inspelning och sin egen låt bättre än någon annan säger rätt mycket. Marten Blog
 21. Det ser väldigt kontrollerad ut här
 22. Hur vet du att det är högfrekvent golvreflex? Du kan inte uppnå kontrollerade reflexer i dämpat rum, inte dom tidiga reflexer.
 23. Min bästa ljud på mässan var dessa högtalare, JBL Everest Ursäkta för suddiga bilder..mobilfoto Bra tryck i basen och spelades bra med varierande musik. Jag satt där ganska länge sista dagen. Men det är klart, jag är för hornhögtalare och JBL har den bästa.
 24. Jag kan bara hålla med dig, så upplevde jag också. Det räckte att man satt på sista raden jämfört med första raden så vad det som om man höjde volymen ett snäpp upp. Tydligheten framträdde ganska markant. Håller inte med här..... Dom flesta sa att det var bra klang i rummet. Antingen är ni båda ton döva eller så vet ni inte vad ni skall lyssna efter Det lät bra i Martens rum. Men som sagt, skall man ha ett kontrollerat efterklang så behövs det mer behandling. Detta måste verifieras med mätning. Jag kan förstå att detta inte är praktiskt i alla lägen men det var ändå en bra fingervisning vad ett akustik behandlat rum gör för ljudet och att högtalarna kommer till sin rätt.
×
×
 • Create New...