Jump to content

Mctwins

Medlem+
 • Posts

  493
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2 417 profile views
 1. Ser mycket bättre ut när det är vit bakgrund istället som på den gamla orange/bruna färgen. Vad jag saknar är att man kan lägga upp bilder direkt från datorn istället för den tråkiga photobucket eller nån annan sådan. Bra jobbat
 2. Hallo! Krelle, det ser väldigt bra ut och jag tror det ser bättre ut om man är i ditt rum. Bilder ser alltid värre ut om nu inte har en kvalitetskamera till hands. Det viktigaste är att det låter bra. Bra jobbat!!!
 3. Är det så? Så det betyder att om man tittar på Directivity Index för just MBL högtalaren så borde den vara 0dB från 20Hz- 20kHz. Men jag bara gissar nu eftersom man inte har den datan framme.
 4. Hallo! Det kan vara så som du säger byZan, att högtalare kan spela stor roll när man spelar upp i ett Svanå level 3 rum. Därför är det viktigt som Toole säger att man måste veta rådata och se hur just den högtalaren presterar i ett Spinorama mätning. Gick in på MBL's hemsida och fann väldigt lite info(specifikationer)eller inget alls. Bara fina texter och sexiga bilder på deras produkter. Så vad är det som gör just MBL så bra med vingar? Är dessa MBL "Constant Directivity" högtalare?
 5. Bra Matts, tur du finns som kan förklara lite. Håller på att glömma alla teknikaliteter. Jag bara lyssnar på musik nu för tiden.
 6. Jag måste förtydliga i min förklaring här...... Jag tolkar inte Toole på sidan 23 att han på nåt sätt dissar akustik trender utan att det bara kommer upp som en trend och man tror att det måste vara bra sådan. Han berättar att han upplevde i ett rum där det var för mycket diffusion och att detta förstörde "pantom image" på ett negativt sätt. Nu vet man inte hur det rummet ser ut, vad för typ av diffusorer, detta berättar han inte. Men i mitt fall, på ovanvåningen, så har jag hur bra "Phantom Image" som helst. Fast jag har hur mycket diffusion som helst. Hur skall man förklara detta nu då på ett enkelt och förklarigt sätt.
 7. Har läst dessa vita papper från Toole. Länken fungerar utmärkt. Det beror vad för diffusorer han talar om, verkar vara QRD liknande diffusorer. Jag har V-vingar och S-vingar som är "Time Delay Lines". Toole kanske inte känner till dessa
 8. Hallo! Visste inte var jag skulle lägga tråden. Det är OK om du flyttar den Calle_Jr Rajapruk......Ja bara lägg ut om du har fler intressanta inlägg om Toole's åsikter. Vi får se om jag gillar det eller inte. Finns inte mycket info när det gäller rummet i "below transition freq" i små rum. Han har sin lösning på detta genom att placera fler subbar.
 9. Hej Såg detta intressanta föreläsning av Floyd Toole. Nu är det dags att begära Spinorama mätning från högtalartillverkarna.
 10. Kul, Bara han inte snubblar över vingarna
 11. Hallo! Lite uppdatering..... Har nyligen gjort om på ovanvåningen där vi, brodern o jag, har demonterat dom djupa GH på sidorna och lagt dessa på snedtaken istället och lagt 18st S-papp vingar på sidorna så att det täcker hela långsidan. Dom smala GH har vi spridit mer på snedtaken. Rivit ut bakväggen(dörren), där AD40 stod med 200mm isolering och den DIY HH lådorna och lagt 2st V6 i hörnorna och 2st V4 på golvet. Ovanpå V4 kommer 4st V-vingar på 1600mm höga som placeras mellan dörren. Jag lägger ut länkar från GS där jag har lagt upp bilder på hur det ser ut. My room My room My room Man kan få en uppfattning på hur det såg ut innan genom att titta på dom gamla bilderna. Alltså, vilken skillnad på ljudet, man kan inte beskriva detta i ord. Helt fenomenalt dom där vingarna säger jag bara. Gott Nytt År på er allihopa
 12. Hallo! Koppla enligt manualen och inget annat. Det kan vara så att kablarna till diskanten är omvänd kopplat. Lite osäker här, framgår inte i den tekniska manualen. Kolla härPDF JBL L19
 13. Hallo! Jag lägger också min röst på Magic Matts Utan hans akustik grejer så hade det aldrig låtit så bra som det gör nu.
 14. Jag vet, dålig svenengelska Vad jag menar är om du har kört med hög uteffekt än vad högtalarna tål. Dina förstärkare vet jag inte vad det är för något. Högtalarna är Avalon, så långt fattar jag men vilken model, är det Mange eller Eidolon Diamond?? Den enda jag ser på deras hemsida med en enkel bas element. Du får förklara lite närmare det där med knäppande ljud, körde du med hög volym nivå?
×
×
 • Create New...