Jump to content

new order

Moderator
 • Posts

  5 494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by new order

 1. Michael Greens tune kit. Har själv såna, tillsammans med resten av kittet. Fungerar bra tycker jag. Men man tar dom för givet nu. Gjorde dramatiska förbättringar!
 2. Om jag spelat djävulen advokat en stund så borde vi också ta i beräknande vår egen prestanda. Inte bara systemets. Att leta en linjär återgivning är kanske överdrivet om vi inte hör de frekvenser som det pratas om? Men det handlar om en fysisk upplevelse också. Att man känner musiken genom kroppen. Att det är mer sinnen än öronen som är involverade. Jag tror att basar går att integrera och få att lira med anläggningen. Dock så blev jag blev aningen överrumplad över hur lågt mina högtalare gick i mitt rum när jag mätte. Trodde inte de skulle göra det, även om jag tycker det låter bra även lägre ner i registren. Är fortfarande övertygad om att det inte behöver vara subbor av samma märke heller. Men om man har baselement av samma märke och modell som huvudhögtalarna borde det vara lättare att integrera, kanske? De skulle ju dela samma egenskaper.
 3. Man får ju med sig ev färgning och timing från slutstegen, så det håller jag med om. Här är jag däremot kluven. Kluvenheten måste komma från bilstereotiden, när det fanns att köpa s.k boosters som man kopplade på en bandare via högtalarutgångarna och som i regel brusade som f-n. REL talar sig varm om deras högnivå anslutning, att det ska integreras på ett bättre sätt. Men att döda en gammal fördom är inte lätt. Och att dubbelkoppla från slutsteg till högtalare och sub känns inte rätt. Även om de garanterar att ljudkvaliteten inte påverkas. Att det ska få samma karaktär är för mig en liten tröst, med alla andra tabun som det bryter i min värld. REL respekterar jag och de är verkligen ett alternativ. Men via högnivåutgången? Nä. Glöm det.
 4. Den versionen fanns inte på Qobuz. Fan. Den är ju bra!
 5. Ryan Adams talar till mig. Lite ojämn ibland. Men när han får till det är han en bättre Bruce Springsteen. Eller som Bruce borde ha fortsatt.
 6. Frågan är? Vem är Helena Deland? Det måste kollas upp. Gillar hennes anspråkslösa röst.
 7. En låt som avslöjar min ålder. Men fortfarande bra!
 8. Lite Shelby Lynne @P-pan? Det borde du gilla?
 9. Så är det. Du känner mig,😉👍🏻
 10. Bowies last hurrah är lika klassigt som hans karriär. Lazarus var ett mäktigt avsked från en av vår tids största. Saknar honom.
 11. BTO. Deras not fragile album är fortfarande bland det tyngsta i bluesrock som jag upplevt. För mig är det fortfarande normen som annat döms efter.
 12. Teddybears. Med en av de där glimten i ögat album jag fastnat för.
 13. Vad vore semester firande utan Taylor?
 14. Skunk. Nästan lika arga som RATM. Nästan
 15. Det klart roligaste Suzanne Vega albumet. Fortfarande med hennes underfundiga texter.
 16. Ja. Vad säger man. Inte Metoo. Men djävligt läckert och med glimten i ögat. Albumet som gjorde att mina NHT fick respit. De funkade inte i rummet vilket detta album med all tydlighet visade.
 17. Bland de vackraste låttexter som författats. På ett album som jag föll för under lumpen för dryga 30år sedan.
 18. Fortfarande ett album som får mitt hjärta att smälta.
 19. Kontraster? Nä. Det här är också en bra låt. Gillar hennes röst. Lite raspig. Men inte ansträngd.
 20. Ni behöver inte gissa musikern på detta. Ni vet redan att det är kungen. Och en av sjuttiotalets absolut bästa rocklåtar. Utan en minsta tvekan.
 21. Jo. Windows 10 har däremot försämrats när det gäller uppdateringar. 7 och 8.1 var bättre på den punkten. Det var mer osynligt och bara hände. Som en android mobil eller iPad. Jag upplever deras uppdateringar mindre störande, du vet? Windows skriker det ena efter det andra och är oerhört tidskrävande. Dessutom kan uppdateringar misslyckas på W10, vilket är oerhört märkligt. De inger inte förtroende direkt.
 22. Jo. Jag har gjort det. Det funkar nu. Men min sorgliga slutsats är nog ändå att Windows måste överges så småningom. Det går inte att lita på. Det är Bill Gates sorgliga försök att kopiera Apple. Bill Gates som dessutom är en lika omänsklig haj som Jeff Bezos är. Linux borde vara bättre. På alla punkter. Men klarar jag att sätta igång en Linux server? Initialt är det nog besvärligt. Jag skjuter på det till hösten.
 23. Semestern ska firas med lite musik. Det måste bara fungera nu. 👍🙂
 24. Roon startar inte på min media dator. Servern är igång. Trycker man igång Roon så startar det upp bara för att genast stängas ner igen. Orkar inte... Testade igen och då fungerade det. Märkligt. Det var inte som att jag bara testade en gång heller.
×
×
 • Create New...