Jump to content

new order

Moderator
 • Posts

  5 515
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by new order

 1. Det är en kväll i Coldplays tecken, tydligen. A rush of blood to the head var länge sedan jag lyssnade genom. Men det är ett av Coldplays absolut bästa album. Helt klart.
 2. Detta album har gått många gånger sedan dess release hemma hos undertecknad. Vacker melankoli som bara Coldplay kan göra.
 3. Denna dök bara upp. Jag blev golvad.
 4. Jag fick upp öronen för Madi Diaz under min Tidal tid. Hennes förra album var mer lättlyssnad pop. Lättare att ta till sig kanske. Detta är en äldre Madi, med en brusten relation i bagaget. Hennes Tunnel of Love, om man kan referera till Springsteen. Jag gillar det här. Bättre och mer äkta än hennes förra album.
 5. Posta era favoritlistor på er favorit streamingtjänst! Ser fram emot era rekommendationer och listor!
 6. Det här är albumet av Eurythmics som fick mig på fall. Jag minns när Gessle startade upp Roxette så kändes det som att " been there, done that". Varför lyssna på kopior, när man redan hört originalet? Så var mina känslor. Och är det fortfarande, ärligt talat.
 7. Jag behövde lyssna på detta album ikväll. Min mobiltelefon la av under dagen. Utan förvarning. Och i dagens samhälle måste man ha en smartphone. Jag har slopat den fasta telefonen sedan en tid. Var lite sugen på att testa en iPhone, men vetskapen att starta från blankt papper när man inte har en mobil att kopiera kontakter ifrån gjorde att det blev en android igen. Nu är den nya up and running och jag kan slappna av med Phoebe Bridgers. Det har jag fan förtjänat.🙂😁
 8. Hehe. Tog ett tag men poletten ramlade ner till slut...
 9. Jo. Det är också min absoluta favorit! Man kan höra på det idag och upptäcka pärlor. This is the picture med Laurie Anderson exempelvis.
 10. 1986 var året som mitt Springsteen beroende var som högst. Det kulminerade i konserten på Ullevi samma år, som jag dessutom lyckades få biljetter till och se! Men det var också året som detta album släpptes. Och ärligt talat så har nog So varit ett album som inspirerade mig att lyssna bredare. Jag blev intresserad av alla slags influenser och medverkande som albumet hade. Världsmusik. Daniel Lanois. Kate Bush. Än idag är det ett album som inspirerar och håller. Herr Gabriel gjorde något magiskt när han tillredde detta.
 11. Det här däremot…. Har roat mig med att lyssna på olika versioner av detta himmelska stycke. Hittills är detta favoriten. Känslan av att våga hålla på pausarna så tonerna får klinga ut gillar jag. Det är så många som jäktar fram.
 12. Haha. Nä. Mina betyg får ingen boost av öl idag. Har en vit månad och jag tycker inte albumet förtjänar mer.
 13. Halsey samarbetar med Trent Reznor och Atticus Ross från NIN. Ett spännande samarbete med en massa roliga gästartister. Det här var bra! Det bästa från henne till dags dato.
 14. Nytt från Lorde. En äldre, mer mogen Lorde. Men kanske lite tråkigare med? Detta är första genomlyssningen. Ska ge albumet mer chanser. 3 av 5 Euphonia stjärnor tills vidare.
 15. Det är aldrig fel med datakraft. Det som är kraftfullt idag är på sin höjd medelmåttigt om tre år. Jag brukar ta till lite när jag uppgraderar. Men jag har kvar datorerna allt längre. Pyttejävlamjuk har nu dessutom frångått vad de lovat om att W10 var deras sista OS. Det ryktas om ett nytt operativsystem, och då kommer troligen systemkrav att höjas.
 16. AMD har lyckats krympa sina processorer mer än Intel. De har ett tekniskt överläge i nuläget vilket är lite skoj. David leder över Goliat. Jag hade gått på AMD i dagsläget. Utan tvekan.
 17. Å andra sidan finns 100% av allt high rez material bara på streaming eller sacd...😎😉
 18. Jag gillar less is more grejen med streaming. Med det menar jag mindre fysiska prylar i form av album. Att ha en gigantisk fysisk samling skulle vara vara jobbigt i min värld! Det kan innebära more is more i form av krångel, tyvärr. Men det blir mindre av det. Dator system av idag är stabila. Och det är sällan numer som jag behöver slita i det hår som jag har kvar pga datorbekymmer, gudskelov. Har inte samlar-genen i mig, antar jag. Har inte känt behovet att ha en stor och komplett samling av någon artist. Det skulle möjligen varit Springsteen när jag hade nyupptäckt honom. Någon gång skulle det varit skoj med en vinylspelare. Mest för nostalgins skull. Men dator uppspelning med Qobuz och Roon låter alldeles för bra för att jag ska ge det en allt för allvarlig fundering. Det ligger lite sådär ute i periferin än så länge.
 19. Michael Greens tune kit. Har själv såna, tillsammans med resten av kittet. Fungerar bra tycker jag. Men man tar dom för givet nu. Gjorde dramatiska förbättringar!
 20. Om jag spelat djävulen advokat en stund så borde vi också ta i beräknande vår egen prestanda. Inte bara systemets. Att leta en linjär återgivning är kanske överdrivet om vi inte hör de frekvenser som det pratas om? Men det handlar om en fysisk upplevelse också. Att man känner musiken genom kroppen. Att det är mer sinnen än öronen som är involverade. Jag tror att basar går att integrera och få att lira med anläggningen. Dock så blev jag blev aningen överrumplad över hur lågt mina högtalare gick i mitt rum när jag mätte. Trodde inte de skulle göra det, även om jag tycker det låter bra även lägre ner i registren. Är fortfarande övertygad om att det inte behöver vara subbor av samma märke heller. Men om man har baselement av samma märke och modell som huvudhögtalarna borde det vara lättare att integrera, kanske? De skulle ju dela samma egenskaper.
 21. Man får ju med sig ev färgning och timing från slutstegen, så det håller jag med om. Här är jag däremot kluven. Kluvenheten måste komma från bilstereotiden, när det fanns att köpa s.k boosters som man kopplade på en bandare via högtalarutgångarna och som i regel brusade som f-n. REL talar sig varm om deras högnivå anslutning, att det ska integreras på ett bättre sätt. Men att döda en gammal fördom är inte lätt. Och att dubbelkoppla från slutsteg till högtalare och sub känns inte rätt. Även om de garanterar att ljudkvaliteten inte påverkas. Att det ska få samma karaktär är för mig en liten tröst, med alla andra tabun som det bryter i min värld. REL respekterar jag och de är verkligen ett alternativ. Men via högnivåutgången? Nä. Glöm det.
 22. Den versionen fanns inte på Qobuz. Fan. Den är ju bra!
×
×
 • Create New...