new order

Moderator
 • Content Count

  4 977
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by new order

 1. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Riktigt bra! Värt en lyssning.
 2. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Väntar på att the Eagles ska gå på scen. Livet är bra ibland. 🙂
 3. new order

  Youtube favoriter

  Som trådens namn antyder så kan vi samla våra favoritlåtar (och annat skoj från tuben) här. Detta är några nya favoriter för mig. klipp 1=Clutch Electric Worry.Vilket gung! =Daniel Lanois-The Messenger live.
 4. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Denna låt är hifi nirvana. Förutom att det är en suverän låt från ett suveränt soundtrack. Tror ni inte att tidal kan låta bra. Testa denna låt och kryp sedan till korset. Det är bara fördjävla bra!
 5. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Peacocks tail. Boards of Canada. Bra! En grupp som liksom smyger på en. Suggestiv electronica. Vem kan motstå? ☺
 6. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Blonde Redhead-23. Nyupptäckt på tidal. Ok.
 7. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Roon och tidal. Med tidal behöver jag inte köpa en skiva. Ganska skönt! Greni och Deadmau5 nya favvisar.
 8. new order

  Youtube favoriter

  Den här versionen är fantastisk. Skulle önska att den fanns på album.
 9. new order

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Det går bara att spekulera! 😁😎 Förhoppningsvis programmets!
 10. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det blev lite sigur Ros idag. Fantastiskt album.
 11. new order

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Snart är prövotiden över. Lika bra att bita i det sura äpplet och gå på livstidsabonnemang, 🤔🙂 För programmet är suveränt. En riktig revival av sättet att lyssna på sin samling. Och integrationen av Tidal är grymt smidigt.
 12. new order

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Tack för svar. Jo. Det är nog server som jag kör. Jag har filerna på en Synology nas. Jag får väl börja så här. Sen kommer man väl fram till hur man vill lösa det hela. Eller kanske bara köra på som nu. 🙂
 13. new order

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Jo. Min dator har passiv kylning och är knäpptyst, den är kopplad via usb till min esoteric sacd/dac asykront. Jag har bara installerat core på min htpc. Men du menar att jag också då kan installera bridge där? Vad ger det för fördelar? Jag brukar slå av min htpc när jag inte använder den. Något som jag finner lite lustigt är att det inte finns något "stäng program" på appen. Jag får minimera och sedan trycka på krysset. Det borde oxå finnas möjlighet att starta programmet med Windows, men jag kan inte hitta någon sådan inställning. Men jag är nybörjare. Man måste väl lära sig att krypa innan man kan gå, även här.
 14. new order

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Jag är nybörjare i roons värld och har tagit de första stegen. Har installerat roon core på min htpc och kör musik via nas eller tidal. Allt gick skitsmidigt att installera utan hjälp. Imponerande. Jag funderar på att skaffa en slags nas eller server dator där man kör Roon core på. Kanske en qnap? Men vad är det man ska ha på htpcn då? Man kan ju liksom inte köra två Roon core, eller?🤔
 15. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Har denna cd signerad, och såg henne live på kulturens hus i Luleå. Är lite av ett Rigmor fan och ser henne så ofta jag har tillfälle till det.
 16. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det blev en tripp längs minnenas alle´ idag. Och detta album håller fortfarande. Blev lite imponerad över det.
 17. new order

  Jag besökte Reptil Audios butiksdemo...

  Hann inte med i svängarna...🙂 Notera att stämgafflarna går ut i den runda ramen på motorversionen, men inte på musik/stereo varianten. Kanske för att likna ett hjul? Bara spekulationer från min sida.
 18. new order

  Jag besökte Reptil Audios butiksdemo...

  Det där kan vara motordivisionens logga?🤔. Det är stämgafflar på bägge men loggorna skiljer sig mellan motor och moderföretaget.
 19. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Har snöat in på soundtracket till filmen the secret life of Walther Mitty. Fantastiskt stämningsfull musik.
 20. new order

  letar ny förstäkare

  Ok. För att citera Monty Python. "You are lucky.." du har många fina butiker ett stenkast bort. Ett norrländskt stenkast vill säga. Lycka till.
 21. new order

  letar ny förstäkare

  Logos är bra. Var nöjd med min. Gillade less is moore approachen och den var ljudmässigt också kompetent. Att den sedan är vacker gör ju inte ont...
 22. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag lyssnar mycket på Spotify när jag arbetar. Visst blir man ibland en smula mer osocial, men det är ju inte så att musiken går 24/7. Har de senaste månaderna testat deras algoritmer och kollat om den lyckas hitta vad jag gillar. Ibland blir det bom, men allt eftersom så verkar det som att det funkar. Jag får som alla andra varje ny vecka en discover weekly spellista som jag lyssnar genom flera ggr. De som jag gillar extra mycket får en gilla markering och hamnar i en "nyupptäckta lista". I veckan fick jag flera nya artister och låtar som hamnade där. Ska redovisa några. Detta band har jag inte ens hört talas om. Och de har existerat sedan 80-talet. Detta var en fantastisk låt. Liksom detta. Har någon hört talas om den danska gruppen Fribytterdrømme? Jag skulle inte förvånas om någon här har, men det är något helt nytt för mig. Denna låt var hur som hellst magisk. Avslutningsvis så hittade jag denna också i veckan. Josefin Öhrn + The Liberation. Svenskt! Betecknas som PsychRock, vet inte det jag. Det var bra iaf och en rolig överraskning.
 23. new order

  Internetbedrägeri

  Så här var prisbilden för att hyra en bödel på 1730-talet...
 24. new order

  Mästarmöte har en vinnare!

  Borde vara ännu enklare för er! Bara ställa en hink på golvet!
 25. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Rammstein- Mutter. Mein herz brennt. Tokgung. Dessa måste jag se live!👍