Jump to content

new order

Moderator
 • Posts

  5 815
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by new order

 1. Efter att ha testat Roon 2.0 ett tag så är det tummen upp för egen del. Det har till och med löst spelhistoriken. Inga problem hittills varken med padda eller mobil. Jag förstår inte kritiken om att det krävs internet däremot? Det är flera som nämnt det och vad är problemet enligt er? Att man inte kan spela lokala filer om man inte har en uppkoppling? Är det där skon klämmer?
 2. Röyksopp släppte två album i våras. Jag har lyssnat på bägge två nu. Väldigt mycket Röyksopp. Alltså väldigt bra!
 3. Jag måste erkänna att KT Tunstalls senaste är en trevlig bekantskap. Kanske inga direkta hits. Men stabilt album med härlig musik.
 4. Jag förstått inte att internetaccess skulle vara en akilleshäl oavsett om man spelar lokalt eller inte? Man vill väl ha möjlighet att kunna uppdatera programmet åtminstone? Hur ska det gå till utan internetaccess? Nä. Att se det som det problem är att göra en höna av en fjäder i mitt tycke. Men vi prioriterar alla olika och har olika infallsvinklar. Gott så.
 5. En tripp på minnenas alle'. Bra än. Men jag kan se blessyrerna.
 6. Det gör inte längre så mycket att Daft Punk slutade. Röyksopp har till min stora glädje startat upp igen. Lika bra som tidigare? Jepp!
 7. Inte det. Inte än! Har inte så mycket att tillföra bara. Men att pusha för Ryan och hoppas på att han kommer till Sverige inom en snar framtid kan jag göra iaf.
 8. Jag tycker nästan att Ryan har något slags världsrekord i att skapa nya, grymma album som på något sätt blir totalt bortglömda. Detta album är ett sådant bortglömt album. Tyvärr.
 9. Ahh. Kärlek. Kan man argumentera mot det? Så var det för för mig och mina högtalare med! Och Cremonorna med när jag tänker på det. De var min biljett ut ur Linnträsket. Och jag skulle gärna haft de kvar ännu om de funnits plats.
 10. Är det stor skillnad mot originalet? Själva lådkonstruktionen är väl Serblins magi du fått ta del av? 🙂
 11. Trevligt mini reportage. Det finns hifiskatter runt om i stugorna. Och @byZanhar till och med två! 🙂👍
 12. semester! Deadmau5 soundtrack för stranger things lyssnar jag på. Bra! Och @Bebop. Jag är ledsen, men linjära nätaggregat gör skillnad. Din handlare behöver revaxör!😉😎👍🏻
 13. Inte så dum idé! Hifi branschen är sjuk bortom räddning. Och när depressionen drabbar världen så kan du ju livnära dig utan att sälja bort dina hifi juveler!👍🙂
 14. Jag är lika tråkig som dig i sådana fall! Möjligen att klass A monoblock lindrar tråkigheten lite? Det spelar ingen roll. Jag tror att ingen har den ordning i datorskåpet som du har. För den är imponerande! När man ser sitt eget kabelbröte så rodnar man lite lätt....
 15. Jag har de fullaste sympatierna! Har du tid och lust och har Storytel så leta reda på Dave Grohls biografi. Väldigt intressant lyssning och det är han själv som läser. Det är väldigt mycket namedropping, men han hör ju till legenderna inom genren. Även om han är punkare i hjärtat.
 16. Tack för det och tack för dina inputs. För min del är nog fortfarande bytet av den gamla windows servern till nuc Rock server det största hoppet välljudmässigt. Men även lps till servern och routern gjorde sitt till.
 17. Det blev en lista med varierad musik. Med original nätaggregatet och det nya. Skoj att testa. Men det har varit fördjävligt varmt i Norrbotten under veckan och temperaturen har inte varit under 20+ från 6 på morgonen till 22 på kvällen. Under dagarna har temperaturen sniffat upp mot 30 grader. Jag är fan inte van. Prova att stå i en verkstad med i snitt 25 + grader under arbetsdagen, full utrustning. Man blir mör. Få se hur karlaaktig nån är under de förutsättningarna? Nä, det är överlevnad som gäller. Och man är så mossig i skallen att det är som en gratis fylla. Fast bara de dåliga delarna.😁 Ok. Jag ska försöka att utvärdera mitt LPS till routern. @Bebopär redan skeptisk. Andra med kanske. Jag bryr mig föga. Det är svårt att definiera förbättringar, eller ens förändringar. Vi kan vara kritiska till linjära nätaggregat. Vi kan också vara kritiska till dedikerade lp tvättar. I teorin är de bättre, men hur är det i praktiken? Ingen vet förrän man testat. När det gäller LPS så är det nu för min del testat. Om och om igen. Tror inte folk att det blir förbättringar, då får de tro det. Men det finns inte en chans i helvetet att jag kommer att återgå till mina switchade nätbulor. Och det trots att jag har ersatt dessa bulor med Kina LPS. Men varenda nätaggregat har hittills enligt mitt mätinstrument varit i stort sett spot on. Även det sista. Och ska man vara rädd för Kina nätaggregat så är det inte många laddare som överhuvudtaget skulle vara inkopplade! Nåväl. Utvärdering pågår och har pågått under kvällen. Nätaggregaten har bara plussat på mina initiala intryck. Enhet efter enhet. Och ja. Även det linjära nätaggregatet till routern (en standard Asus router) har varit till hjälp. Gudskelov finns inga mer nätaggregat att uppgradera. För vanliga nätaggregat är stora. Och jag har inte plats för mer!😁 Jag har under de sista dagarna lyssnat på Dave Grohls storyteller. Per automatik har suget efter grunge ökat. Har åtgärdat det med lite Nirvana och Smashing Pumpkins. Fortfarande fördjävligt bra! Nevermind och Mellancollie and the infinite sadness.🤘✊
 18. Jag hade inte riktigt koll på måtten på det nya lps'et. Det var smalare än det som jag skaffade till Octavias Nuc. Men djupare. När det skulle stuvas in blev det lite huvudbry. Det hamnade till sist bakom routern. Nackdelen blir att jag kommer att få ett elakt blått lyse direkt mot min sovplats. Fördelen är att isoleringstejp är billigt!😁😎
 19. Jag placerade min order på ett linjärt nätaggregat på Ebay från Kina den 23 juni. Kan ni gissa vad som damp ner här hemma idag? 8 dagar efter beställningen? Mitt sista nätaggregat! Nätaggregatet som tagits bort den sista switchade nätdelen i min streamingplattform. Nätaggregatet som innebär att jag har dedikerat och nördat ut min streamingdel i än högre grad än vad tom @AlfaGTVoch @octavia rshar gjort!?😎😉 De har mig veterligen inte ett dedikerat linjärt nätaggregat till sina routers. Inte än. Kommer jag är locka dom att försöka? Vem vet😎😁
 20. Inom min bransch, stålbranschen, så har stålpriserna stabiliserats på en lite normalare prisnivå. Allt enligt en säljare på Repay. Det hade inte fungerat med de vansinniga priserna länge till. Trots att det är byggboom i Kiruna och dess omnejd pga stadsomvandlingen, så hade stålpriserna nog lagt sig som en blöt filt över byggboomen om den stått sig. Denna lågkonjunktur kan bli precis vad som behövs för hifi branschen. När branschen inte längre kan begära (och få) fantasipriser för sina produkter, så kan det bli intressant framöver.
 21. Jag håller med föregående talare utan förbehåll. Den här trenden med hifi priser som lämnat stratosfären är ingen nyhet. Men branschen kommer att utsättas för ett stålbad när sämre tider väntas. Och det är bara företag som anpassar sig till världsläget som överlever. Det kan ju också komma att leda till att Euphonia blir ett mer DIY inriktat forum när medlemmarna börjar hålla i sina penningar? Den trenden ser man ju redan nu. Och det är väl inte så dumt?
×
×
 • Create New...