new order

Moderator
 • Content Count

  5 219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by new order

 1. Hej Som många av er vet så har undertecknad under lång tid varit ute efter nya högtalare.I denna tråd kan ni finna mina och Stargazers funderingar runt de högtalare vi lyssnade på under en Stockholmsresa i fjol våras.Fröet till att byta högtalare såddes nog när Stargazer och jag var ner på Arken 2010.Resultatet av min resa kommer att visas här.I lugnt tempo som det sig bör i en Euphonia tråd! Men vilka högtalare blev det då? Den som följer tråden kommer att få veta!Stay tuned! mvh /n.o
 2. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo. Ska trixa lite med inställningarna nu när systemet är igång.
 3. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Tack för tipset!🙂👍 Jo. Michael Greens prylar har jag använt ett bra tag. De funkar!
 4. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo. Kan verkligen se ut att vara förvirrande. Men allt är återanvända grejor. Och det satt Amd prylar i lådan tidigare!😁 Amd är ju king of the hill för tillfället. Och kommer så vara under överskådlig framtid. Men det sitter en i7 4790k i lådan nu. Lovar! Jag vet inte ens om jag litar på mitt eget omdöme ens när det gäller jitterbug. Det får sjunka in lite. Systemskiss? Jo får försöka ordna nått.
 5. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  En liten, obetydlig tingest landade här idag. En Audioquest Jitterbug. Ett slags USB filter. Inte dyrt. Definitivt inte dyrt i hifikretsar. Men är det något att ha? En högst ovetenskaplig lyssning genomfördes. Först utan jitterbug. Sedan med. Samma låtar. Samma volym. Skillnaden är liten till en början. Det låter ungefär som efter uppgraderingen. Men det finns ett men. Den digitala hårdhet som jag tyckte mig märka efter att ha skaffat roon server och endpoint är ej längre kvar. Det låter fortfarande klart och dynamiskt. Men utan digitalitis. Och det är värt mycket i min värld. Mission accomplished. Kanske lite usb kablar på detta? Inte omöjligt.
 6. Roon är inte synonymt med streaming. Men streaming går att integrera om man vill. Roon är primärt ett bra musikprogram/databas för din datorbaserade musik. Och lumin stödjer Roon, så man kan välja att använda den som endpoint och ha datorn som du har musiken på som Roon server. Min tanke var bara att testa om något skulle förändras med den lösningen. Om kabelkänsligheten skulle försvinna. Jag uppfattar programmet som väldigt stabilt. Hade själv funderingar på Lumin eller liknande som endpoint till Roon.
 7. Jag tror lite på Hegel. Det kan vara något att kolla på. Eller så skaffar han en Chromecast audio medans de finns kvar. Då kan han ju även streama tidal. Och använda som Roon endpoint.
 8. Det skulle varit intressant om du testade Roon @Bebop! Det finns möjlighet med en 14 dagars trial. Kan vara värt att testa och se om det har med mjukvaran att göra. Det kostar inget att testa.
 9. new order

  Youtube favoriter

  Som trådens namn antyder så kan vi samla våra favoritlåtar (och annat skoj från tuben) här. Detta är några nya favoriter för mig. klipp 1=Clutch Electric Worry.Vilket gung! =Daniel Lanois-The Messenger live.
 10. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  ok. Av med silkesvantarna nu....
 11. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Har det hänt något ljudmässigt då? Svårt att säga. Det är ju liksom pudelns kärna. Det är svårt att säga. Placebo osv. Men. Förutom den fantastiska iPad som jag sköter allt med, så har allt de typiska kännetecken som en uppgradering brukar ge, infunnit sig. Har ju lyssnat på datorburen musik nästan uteslutande sedan jag skaffade roon. Att dela kärnan med endpoint verkar faktiskt göra något positivt. Ni vet. Det typiska. Dynamik. Separation. Osv. Det är bättre nu. Men det finns plats för förbättringar tror jag. Det blev till 90 % bättre. Men oxå lite mer på och intensivt. Inte abnormt mycket. Men märkbart. Det verkar som att en synergistifiering även på denna del kan vara aktuell. Men ska inte gå händelserna i förväg! Tbc!
 12. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Du skulle ha pratat med mig i söndags.....😎😂 Men. Vatten under bron...
 13. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Är det konstigt att detta blev mitt PJ Harveys instegsalbum? Denna låt är vad som vägde över.
 14. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Den här låten återkommer jag gärna till. Perfektion inom sin genre. Stora ord? Jo. Men den levererar!
 15. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Ok vänner, hifibröder, medbrottslingar. Nu är det skarpt läge. Ny server på plats? Check. Roon server och endpoint? Check. Dropouts eller hack? Nej. Och den sista pusselbiten, the pièce de résistance har införskaffats. En IPad. Ovan allt när det gäller äpplet. Men det var enkelt. Och vilket flyt i roon. Aldrig mer mobil. Jag väntar på en liten grej till. Mer audiofilt. Men sedan är det rätt klart. Eventuellt.....😎
 16. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Pure shores. Första låten styrd av min nya iPad.
 17. För mig och troligen majoriteten handlar hifi om den totala lösningen. Ni vet. 1/Det ska låta bra! 2/Det ska vara ett minimum med krångel. 3/ Det ska fungera smidigt. @Bebop. Jag tycker det är märkligt att med vissa kablar tappar källan kontakten med dacen. Det är för mig ett rött skynke. Något som skulle gnaga i bakhuvudet. Och jag misstänker att det är likadant med dig?!Såna där latenta fel befläckar upplevelsen. För min del är det en krigsförklaring. Och jag förstår till 100% att du vill bli av med det. "Plopparna" med! Jag tycker det är märkligt att det ska vara så känsligt. En kabel är en kabel. Och jag misstänker att felet ligger någon annanstans. Mjukvara? Hårdvara? Vet inte. Men mitt sista problem, vilket var min förra htpc, gjorde mig förvirrad och ärligt talat topp i tunnor rasande, innan det uppdagades.
 18. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jo. maken till tråkig artist får man leta efter. Beklagar att du fått dig en dammsamlare. Men du kan iofs låta lpn agera dammskydd på skivtallriken. Det kan den duga till. Mitt cd exemplar av "born to die" skänks till myrorna eller blir kaffemuggsunderlägg. Och Ja. Billie Eilish är en helt annan dimension. Men hon är en artist. Inte en Poser.
 19. Jo. Men 2014 var igår vad mig anbelangar! 🙂 Har svårt att tro att det hänt något revolutionerande. Standarden Har förändrats, javisst. USB 3 klarar mer datamängder. Såna saker. Men en välkonstruerad kabel då är det fortfarande idag. Och rusa iväg är något jag definitivt inte gör. Det kan du fråga vemsomhelst om. Mr Slow är mitt namn... Eller var det ambivalent?🤔😎
 20. Intressant test. Den lilla, billiga audioquest kabeln som jag har klarade sig med den äran mot dyrare kombatanter. Det i kombination med att jag aldrig upplevt någon begränsning gör mig än mindre benägen att testa. Det fungerar ju. Men jag kanske måste stilla min nyfikenhet. Litegrann.
 21. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo, kanske det? Men nu har jag kopierat musikmappen på den andra disken med. Så den är säkrad. Prestandan kanske blir bättre med raid? Men jag märker inga större skillnader. Nu får det bara vara. Ändrar inte mer nu när det fungerar. Och fungerar bra. Eventuellt kanske skaffa en ssd musikdisk sedan?
 22. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Roons uppgraderingar har hittills inte påverkat systemets tillförlitlighet. Det är faktiskt lätt att ställa in. Om inte någon slags windowsbrandvägg hindrar är det nästan plug and play. Problemet med ett windowsnätverk är att när de får för sig att uppdatera säkerheten och uppgradera är det inte omöjligt att de ändrar ens mödosamt inställda nätverks parametrar. Vilket inte är ett allt för orealistiskt scenario. Men Windows är ändå rätt stabilt. Jag önskar bara att de gav fan i att ställa om grejor när man fått det att fungera!😁
 23. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Jo. Jag har väl tänkt på de där uppdateringarna.... Men jag får ta problemen en tutorial i taget...😁
 24. new order

  Mästarmötets efterdyningar....

  Med lite telefonsupport var min Roon server igång. Testar lite nu och det fungerar bra! Men det är ju Roon. Den klart och överlägset bästa datormjukvara som jag kastat ut pengar på! Den nygamla servern är en gammal stationär låda. Med lite bättre och tystare nätdel. Ljudisolerad numer, och med vätskekyld processor. Faktum är att det märks att den reagerar snabbare på bläddring och byte av låtar. Nu bara en Ipad och jag är hemma med det praktiska. Lite tweaks på detta bara..
 25. Jag använder en billig audioquest kabel. Forest är modellnamnet. Har inte märkt några begränsningar. Det hade varit roligt att testa lite bättre grejor nu när jag börjat få i ordning min server, men jag prioriterar nog en Ipad som "styrmedel" först. Men visst hade det varit skoj att testa en Synergistic kabel. Deras core serie är inte så blodigt dyra även om de inte heller är direkt gratis. Men med det sagt så är jag inte lika övertygad om att skillnaderna skulle vara markanta. Eller ens hörbara? Är kabeln bara bra byggd mekaniskt och skärmning så borde det inte vara gigantiska skillnader. Men såna fördomar har man fått äta upp tidigare. Och jag kommer att testa. Var så säker.