Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2021-11-24 in all areas

 1. Sammy

  Hemma hos Sammy

  Mitt egna pipeline! Kabelhållarna som jag postade för ett tag sedan där designen såg ut som streckgubbar, är anpassat med tanke på mina högtalarkablar som har separata ledare för plus och minus. Där av designen av hållarna med de två spretande händerna!
  6 points
 2. Apexorca

  Vinnie Rossi Brama

  Det är ingen tvekan om att integrerade förstärkare som de ovan och liknande kan spela High-End. När jag köpte Krell kav300i för 25 år sedan var den extrem. Tror det var 30-35000kr då. Det fanns inte många integrerade i den klassen då. Min kompis äger den nu och den spelar på Magnepan utan problem och den har inte behövt servas . Den står sig fortfarande bra om man tar med priset i ekvationen. Nu kan man handla integrerade för många hundratusen som är i en helt annan klass. Några exempel som de ovan tex Gryphon Diablo har jag hört i många system och den har alltid låtit mycket bra till och med på högtalare som jag inte gillar. Pilium Leonidas hörde jag hos Pervect Sense på Rockport och Stenheim och det var jättebra. Dan d'Agostino Momentum Integrerad för för strax under 700000kr har jag hört i några system och den är sjukt bra. Den är dessutom rätt liten. Det finns nästan inget tak för integrerade förstärkares förmåga. Jag har hört så många som låter bra. Skall man ha en integrerad handlar det om vilket system man vill bygga upp och om platsen det tar spelar roll. Det är dock fortfarande en kompromiss som kan bli bra, men inte lika bra som lösa delar. Jag har testat detta flera gånger både i mitt system och andras system. Med mycket få undantag blir det bättre med tex med stereoblock och försteg jämfört med integrerad, Bättre med monoblock jämfört med stereoblock, bättre biampat än ett monoblock per kanal. Ofta bättre med extern nätdel ffa på signalkällor och försteg. Det tar plats, kräver fler kablar och andra tillbehör. Dock ökar flexibiliteten att utveckla och förfina systemet. Min bestämda uppfattning är att man får bättre musikåtergivning med väl matchade lösa delar än integrerat. Vad är det då som händer med lösa delar? Jo, kortfattat kan man säga att musiken flödar mer självklart och otvunget med mindre känsla av att det kommer från en stereoanläggning.
  4 points
 3. Äntligen så anlände den
  3 points
 4. Adagio

  Från 24 rör till 0…..

  Delvis. Det konstiga med den var dels att en utstående hylla ger en mätbar trampolin-effekt. Dels att den tjocka tegelväggen går hela vägen ner till grunden, vi har både trafik och spårvagnar utanför och faktum är att dessa vibrationer nådde vägghyllan effektivare än via golvet. det finns för och nackdelar med allt. Fördelen med denna placeringen, är framförallt rent logistiskt i förhållande till alla andra delar men jag har en känsla av att det är bättre att ev rörelser är homogent vertikala än vippande eller i horisontled.
  3 points
 5. Adagio

  Från 24 rör till 0…..

  Min när app för vibrationer hade gått ut så det blev att testa ett gäng innan jag hittade en som var bra. Den heter kort o gott Vibration och har en grönaktig graf som logga. Kostar 55kr men är klart bättre än de övriga 7 jag provade. här mäter jag på solid tech släpper en tung kudde från 1,5m ner på parketten. samma sak på hyllan med dämpfötter. Vad kan man se? Förutom den tydliga tendensen att vågorna ser snällare och mjukare ut med dämpfötter så verkar hyllan vara mindre benägen till tillit. Däremot förvånande nog ger den mer utslag i z led dvs uppåt och neråt. Energin verkar omvandlas från horisontled och lutning till en vertical rörelse som är relativt större men mycket långsammare. intressant!
  2 points
 6. LPL

  Från 24 rör till 0…..

  Ett intressant område. Jag antar att andra yttre faktorer påverkar förutom bjälklaget som i @Adagio's fall med trafik och spårvagnar. Just fotsteg spelar kanske mindre roll om man sitter still när man lyssnar på en skiva och inte hela familjen samtidigt springer runt i rummet. Vibrationer och trycksättning av rummet från högtalarna påverkar väl minst lika mycket? Borde variera ganska mycket beroende på högtalarnas egenskaper, placering och koppling till golvet på samma sätt som utrustningens placering.
  2 points
 7. Det borde väl gå att ställa en diagnos hur långt sjukdomsförloppet fortskridit och omvänt med tillfrisknandet. Säg en skala 1-10 där man utvärderar olika beteenden och tankemönster, har man väl passerat en viss nivå får man anse individen vara en obotlig audiofil
  2 points
 8. sladd

  Vinnie Rossi Brama

  Hej gänget! Kul tråd! I alla fall inledningen :-) Vi har legat lågt med nyheten att vara distributör av Vinnie Rossi för Sverige då de dels har avslutat den förra högt värderade serien av förstärkare och dels inte kommit med de nya ännu. Det jag kan säga är att den Vinnie Rossi av äldre modell - L2i - med effektrör i försteget hade sådan kvalitet att det inte gick att värja sig. Tillsammans med QLN Prestige Three blev det någon form av "trolldom" som en kund från Nora uttryckte det på ett träffande sätt. Prislappen på 195 000kr plus inbyggd DAC för en dryg 50-lapp kändes i och för sig ganska tung men har man hört den så lättar intrycket betydligt :-) Den serien försvann och när vi fick se bilder på nya Vinnie Rossi Brama stod det klart att här satsas det på något helt nytt. Prislistan är tung men rapporter från synnerligen pålitliga källor i US (vi har ju en hel drös känningar där från både östkust och västkust) sa att detta är exceptionellt. Undertecknad är gammalmodig och gillar att ha långa relationer med det vi marknadsför och frågan man hela tiden måste ställa sig är inte "går detta att sälja?". Frågan är "gillar jag detta i själ och hjärta?". Om svaret är ja så fungerar det för mig. Vinnie Rossi Bramas samtliga produkter kommer finnas på Hificonsult i Örebro och de kommer säljas efter audition i butiken och/eller hembesök. Hemlån är självklart möjligt och då enbart via ett hembesök. Varje såld produkt kommer levereras och installeras av mig personligen oavsett var i landet kunden bor. Vi återkommer med mer information och bilder samt inbjudningar när maskinerna kommit och är inspelade! mvh Sladd Vinnie Rossi Brama
  2 points
 9. det är ju synd att försöka bota.... tänk på alla andra obotliga sjukdomar som bilar, båtar, motorcyklar osv som folk lider av, men det verkar på något sätt mer accepterat. jag tror det var @figge som sa något av det klokaste jag hört om att folk köper båtar för sjuka pengar, sen är de ute på sjön ett par dagar eller nån vecka om året som max, medans HiFi'n i jämförelse nästan ger oändlig glädje flera timmar om dagen, varje dag år ut och år in.... man kan fundera lite ibland hur mycket pengar man lägger ner i det här, men det finns ju ingenting jag gör mer än lyssnar på musik.
  2 points
 10. Ja, ni vet vid detta laget att det får igång mig Precis som med allt annat inom audio (vibrationer) så behöver man en referens. Det är omöjligt för någon att uttala sig om vad det innebär om man mäter tex 1mg acceleration som ett maxvärde. Det man oftast studerar i "vår värld" är hastighet eller responsfaktor, och det är också det som vi avläser (tex med en skivspelare). Responsfaktor är bara en referens där 1 innebär vad en normal barfota koncentrerad människa kan uppfatta när ett bjälklag vibrerar, och motsvarar en hastighet om 100µm/s. En skivspelare är betydligt mer känslig än en människa, och jag har tidigare föreslagit att vi ska sätta ett gränsvärde responsfaktor 0.25 eller 0.125 (motsvarar 25 eller 12.5µm/s). Dock kan man tillåta en högre faktor under 8Hz. Om man vill jämföra accelerationer i stället för hastighet så kan man räkna om 12.5µm/s till accelerationsnivåer 78, 785 och 7850 µm/s2 vid 1, 10 och 100 Hz. I praktiken är störningar väldigt sällan rena fina frekvenser utan en salig röra. Därför studerar man ibland PSD (power spectral density, dvs energinivåer i frekvensband) i stället. För att jämföra med ett vibrationskrav behöver man då beräkna arean under kurvan. Jag fattar om många tycker det är enklare att spela ett tomt spår och lyssna om man har hög återkoppling. Det gör jag också.
  1 point
 11. Ahh, så kanske det var! kul! stort grattis! Jag håller Innuos Statement som en av de absolut bästa trots att den faktiskt börjar få några år på nacken nu, men den håller helt klart fortfarande! Innuos visar ju inte minst med deras nya mjukvara att de inte på långa vägar är färdiga ännu.
  1 point
 12. Är man inte försiktig kan man bli audioholic.
  1 point
 13. Jag har aldrig haft fjädrar till min Solid Tech. Så om du med blockad menar stum, så har den alltid varit så. Jag provade Solid Techs fjäderfötter/discar men det blev skumt med StabiS precis som SD-fötter. Ostabilt ljudbild och diffust o mjukt.
  1 point
 14. calle_jr

  Från 24 rör till 0…..

  (Märkligt att du får feedback överhuvud taget om fjäderupphängningen är kvar) Men jag har samma strategi när det gäller feedback som Franc beskriver. Börja med en så kraftig fix mekanisk koppling som möjligt, och sedan prova sig fram med material uppåt tills feedback är på en acceptabel nivå. Det beror såklart på bjälklaget hur långt man behöver gå. Så, jag skulle börja med att blocka Solidtech med den överbyggnaden. Exemplet du visar kan du låta tillverka själv med anpassning för din rigg, och omagnetiskt.
  1 point
 15. He he! ” Blockat Solid Tech” den var bra. Ja den har några lager Björk Plywood som kan sägas var ett block. Egentligen räcker det med ett lager, så länge det ligger ett lager stål på Plywooden som är den död. Kuzmas fötter filtrerar ut så att jag kan iaf inte detektera någon skillnad mellan 3 och 1. Men skivspelaren kommer upp i en väldigt bekväm höjd..... ska inte underskattas. B1 med enkla komponenter låter ju fint och jag tänkte testa vad som händer när man går all in. Den matning jag hade nitialt var batteri, sen en enkel 18 switchad laddare till en gammal laptop. Sen en lite dyrare sk ” ultratyst” switchad nätdel med valbara spänningar. B1 ska ha 18V men allt mellan 16V till 20V går. Sist hade jag en S-booster. Det lät väldigt fint. Får se om jag kopplar in den någon gång framöver. Jag har ju som jag skrev testat lite olika diskreta OP-appar och de påverkar ljudet olika, så klart. Burson lät inte alls olikt B1 men det är ju samma typ av transistorer, i Newclass D sitter bipolära Nobel transistorer som är friskare, snabbare och mer transparenta. Slewrate är nästan dubbelt så snabb mot Burson och distorsionen på ultralåga 0,0003%. Det som händer med Burson är att man först tänker ” men det är ju mer musikaliskt” sen sitter man en stund och tycker allt är riktigt behagligt, sen inser man att basen inte längre är lika väldefinierad..... men det låter ändå bra. När man går åt andra hållet är det mer som ” Djäklar!? ”Öppet fönster, kristallklart, smooth utan färgning, basen är väldefinierad och nyanserad men ändå mer kraftfull och djupare. Det finns även mer textur med Burson, lite som med rör eller B1. Lite olika smaker precis som med olika rör.
  1 point
 16. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  De lär inte komma som någon överraskning.... Kanske det
  1 point
 17. Projektet har legat i dvala ett tag men nu har jag börjat med förberedelser igen! Jag har lokaliserat en såg med lager av björkplywood i närområdet så nu gäller det bara att rita upp vad som behövs för att få ihop ett par lådor. Det borde vara möjligt att få fram materialet före jul.
  1 point
 18. Nja...Ciklider finns i många vattendrag och flera kontinenter (Afrika, Sydamerika, Mellanamerika...sen är jag lite osäker på hur det är med ciklider i Asien). Din historia påminner lite om Afrikanska ciklider där Malawi-, Viktoria- och Tangangikasjöarna har nån story liknande din (mins inte detaljerna). Där kan man se vissa arter som är endemiska och andra som startat i samma pöl men sedan, på varsitt håll, evolverat till dagens skillda arter med olika beteende och utseende. Akvaristiken är en hobby med intressant teknikutveckling, genom LED belysning och smartare teknik (belysning, vattenkvaliteter/värden, pump/filter), smarta appar, osv...och som vanligt - vet inte om ni känner igen fenomenet - finns det ortodoxa (motsträviga) akvarister som kör low-tech och och old-school.
  1 point
 19. Mer akustik! Mitt nuvarande innertak är ganska mjukt och dämpar förmodligen en hel del diskant (och annat oxå). Byggt upp en liten ö i mitten med 4 vita Crystals. Kanske skulle behövt öka bredden lite men hoppas de nyper lite av förstareflexen. Inbillar mig iaf att det låter lite luftigare nu :-)
  1 point
 20. bfjohansson

  Hemma hos Sammy

  Du är välkommen när som helst. Jag har ju 1000 nuförtiden, men inte permanent då den ena bara är på lån från Devialet.
  1 point
 21. Precis. Det är svårt nog ändå att sära på och bena ut vad som gör vad. Lyssningsdelen blir på ett sätt mer av en långtidsutvärdering. Det kan visa sig att man har tänkt fel och att det i värsta fall blir en försämring. Då får man helt enkelt backa eller leva med det.
  1 point
 22. Ett slumpmässigt fynd, det här är trevligt som sjutton, om man gillar musik med trip-hop, dub och electronica. Lite James Blake kanske?
  1 point
×
×
 • Create New...