Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2021-11-20 in all areas

 1. Daniel

  Hemma hos Daniel

  Vi var på Berwaldhallen och såg Harding dirigera Mahler igår. Det var en dirigent och orkester i högform, det bästa framförandet jag hört från Radiosymfonikerna faktiskt. Det var passion, precision och ett djävla samspel. Fotbollsälskarna får säga vad de vill, Men en symfonisk orkester är mänsklighetens största bedrift avseende team-work. Jag blir alltid lika imponerad över hur skickligt det görs och hur svårt det måsta vara att få 80 personer att låta som en tanke styr dem. Bravo! helt enkelt.
  10 points
 2. Är gräsänkling, yngsta barnet (18år) är hemma och det står pizza på menyn. Första gången med 00-mjöl och det gav helt klart mersmak. De där tomaterna var riktigt goda 🤩 Mums 😋
  9 points
 3. Sammy

  Hemma hos Sammy

  Det börjar närma sig färdigt prototyp! Bara lite små ändringar för att sedan testa med ett lite finare filament i mattsvart för bättre resultat ytmässigt!
  4 points
 4. Mitt sommarprojekt är nu klart😊. Mycket har kommit emellan, men det har även tagit tid att försöka förstå lite mer vad som händer med störningarna över tid. Som det ser ut just nu med stereon i gång. Detta säger kanske inte så mycket och det är ett rörligt mål som även förändrar sig över tid, men jag är mycket nöjd med resultatet jämfört med utgångsläget. Påverkan från huset är mindre redan från början då jag plockar matningen direkt från mätarskåpet i stället för att koppla via gruppcentralen. Efter en storstädning i gruppcentralen är kvarvarande störningar små och inget jag kan göra så mycket åt. Det är även som om störningarna har blivit mindre på alla faser, att de balanserar ut sig bättre. Det viktigaste tycker jag är att jag inte behöver fundera vad som händer när någon apparat i huset drar i gång då det numera är betydligt stabilare på hifi-fasen, inte minst efter min Adept aR6.
  4 points
 5. Lite fokus på Brahms. Tänkte ta mig igenom detta i helgen. Cello Sonata 1 & 2 och Symfoni Nr 4 spelades nu. Brahms led av svåra mindervärdeskomplex och prestationsångest i sitt skapande pga Beethovens storhet som Brahms skattade mycket högt. Symphoni nr 4 beskriver vissa förståsigpåare som på att vara Beethovens nivå. Grattis Brahms!
  2 points
 6. Sammy

  Hemma hos Sammy

  Som många vet så är det lite knöligt att få kabellocket på plats i en Devialet om man har lite kraftigare kontakter som t.ex. furutech´s! Så nu håller jag på och gör en liten prototyp på hur jag kan lösa problemet på bästa sätt
  2 points
 7. Väldigt intressant att ta del av! Strömrenarens viktigaste uppgift?
  1 point
 8. conan

  Tvätta själv!

  Hmm, 10um .. ska nog ta en titt på min tvättborste under lupp. kanske man kan optimera eller leta upp en finare borste. Har faktiskt inte reflekterat så mycket över det.
  1 point
 9. 1 point
 10. Bobbie Humphrey - Fancy Dancer på nya 80 års serien från Blue Note!
  1 point
 11. Bra att du fick till en lösning i mätarskåp och central som blev acceptabel inte lätt alltid att på distans guida någon Synd att vi inte bor lite närmre varandra de hade varit kul att koppla upp din mätutrustning och se var man själv ligger med störningar men 130mil enkel resa är kanske lite häftigt för ett dylikt projekt. Vi har ju byggt rätt snarlika elsystem med en grov matning direkt ifrån mätarskåp till hifi'n sen har de blivit olika strömfördelare men de handlar nog mer om tycke o smak
  1 point
 12. figge

  Figges ljudlåda

  Innehållet i kartongen blinkar blå.
  1 point
 13. byZan

  Det kan alltid bli bättre…

  Alla bäckar små…..bidrar…., snyggt jobbat Undra hur bildresultatet på den där apparaten skulle se ut i hus och stuga, törs nog inte ens be någon testa? /byZan
  1 point
 14. AlfaGTV

  Tvätta själv!

  Jag trodde faktiskt vi pratade IPA i alla aspekter här? Ale ska man iaf inte tvätta sin vinyl i!
  1 point
 15. Åja. Han hade ju mycket större skägg, god hörsel och var lyckosam med damer som Clara Schumann. Men skämt åsido måste det bli svårt om man som väldigt ung blir omskriven och upphaussad så som Brahms blev. Vem som helst får prestationsångest av det. När man mäts i sällskap av Strauss, Mahler och Liszt blir det inte direkt enklare.
  1 point
 16. conan

  Tvätta själv!

  Engelsk Ale är favoriten. Får ta och testa den vid tillfälle!
  1 point
 17. musicus

  Musicus stereo...

  Jeg sliter om dagen, jeg tenker dårlige tanker, jeg funderer på å legge bak meg over 20 års samvittighetsfull trofasthet, jeg er på drift!! Mine nåværende Wilson Benesch kommer liiiitt til kort, hører jeg! Det var noen kandidater der ute som har fanget oppmerksomheten, to er det samme, den tredje en annen type...til å sette igang følelsene...for det er jo det man snakker om i musikk formidlingen...fölelser! iaf for undertegnede... Valget denne gangen falt på en mester, tidligere mester...som fortsetter setter sine spor i konstruksjonen av høyttalere, ikke er det feil att de ser ut som musikalske skulpturer heller, form & funksjon i en höyere enhet! Disse har värt på netthinnen (men var falt litt bak i minnet...) og skal visst også passe särs godt med Accuphase comboen her hjemme, da er det tatt hensyn til hva, hvordan og hvor høyt jeg bl.a spiller....och eftersom jag gillar stativare....vill disse vil passe i mitt hifi liv!! Franco Serblin Accordo (Bilder lånt fra nettet, det blir den gråa finishen) Litt ventetid bare, men den som venter osv... mvh
  1 point
 18. Audionet

  Audionet...

  Högtalarna har två basportar, en uppe och en nere. Om man sätter igen en av portarna med de medföljande pluggarna så dämpar man 2-3db från 100-125Hz något vill jag minnas. Det är hörbart, men jag upplever det som att man stryper ljudet något. Blir inte riktigt det lättflytande flöde som det är med öppna portar, men frekvensgången blir bättre. Jämfört med mitt gamla rum så upplever jag klangen något varmare och med mer rymd. Jag får dock inte riktigt samma närvaro som jag hade tidigare. Tror att det har lite med rummets långa efterklang att göra. Gardiner, någon tavla och ett par blommor till så är jag nog rätt nära ett behagligt ljud. Sedan skall jag bara ordna så att det blir bekvämt i lyssningspositionen.
  1 point
 19. octavia rs

  Hemma hos Octavia rs

  Idag känns det ok igen så åter till jobbet imorgon men idag så kopplades TAD C-600 försteget bort och min TAD D1000 får agera försteg igen. Kört igenom lite känd musik både ifrån Qobuz och lokala filer på Statementen. Just nu Patricia Barbers senaste skiva ifrån intern lagring. Jag vet att @thli72 skrev att jag kanske märker störst skillnad när försteget kopplas bort och visst skillnad är där men jag kan ändå inte sitta här just nu utan att tänka de låter förbannat bra även utan försteget. Saknar jag nått när försteget är borta? Nä egentligen inte så kan jag motivera mig att ta kostnaden för ett försteg i C600 kalibern (även begagnat är de en ansenlig summa pengar) bara för att få ett försteg Jag har sen tidigare ett rätt tydligt mål att inte göra saker mer invecklade än de behöver vara stoppar jag in ett försteg då blir de mycket runt omkring som måste ändras allt ifrån rack, kablar m.m. de drar med sig mycket annat helt plötsligt. Det är kul att uppgradera systemet men ibland känner jag att nä de får vara bra som det är nu. De presterar på en nivå där jag inte saknar nått och känner inget behov av att uppgradera bara för att eller för den delen att andra "tycker" hur saker och ting ska vara. TAD C-600 är ett fantastiskt fint och välljudande försteg inget snack om saken och byggkvaliteten är på topp så i ett annat "liv" eller system hade jag kanske inte tvekat (sista ordet är kanske inte sagt än).
  1 point
 20. thli72

  Hemma hos Perfect Sense

  Stenheim ser väldigt trevliga ut, gillar den strama "enkla" designen.... Känns som många har lämnat Goldmund och startat framgångsrika nya firmor. bas är svårt, jag vet ärligt talat inte om jag någonsin hört en högtalare oavsett pris göra det riktigt bra, de gånger jag hört bra bas ner under 25Hz har varit med +3st bra subbar med aktiva filter och DSP. Den lilla Stenheim stativaren med en bra sub skulle jag inte säga nej till
  1 point
 21. Perrra, varför skapar du inte en blogg på nåt annat, lämpligare forum? Du verkar ju ha ett behov av att lufta dina tankar inom alla möjliga områden, men helt ärligt så är det bara mest spam för mig. Dels envisas du med att skriva ett flertal inlägg med litet eller intet innehåll på raken, och dessutom i ett flertal trådar, helt orelevanta för intressesfären inom euphonia. Varför stör det mig då? Jag kan ju låta bli att läsa eller välja att "ignorera" dina poster... Jo, för att jag följer Euphonia genom "senaste aktivitet"-vyerna. Gissa vem som upptar all plats där? Jag diskuterar gärna hifi och musik med dig dock!
  1 point
 22. RIP Hank von Hell!
  0 points
×
×
 • Create New...